Notícies

10 DIES DE DOL NACIONAL A TOT L'ESTAT ESPANYOL

A partir d'avui 26 de maig de 2020 les banderes del balcò de la Casa de la Vila onegeran a mig pal durant 10 dies en senyal de dol per les més de 28.000 víctimes mortals de la Covid19.

Tuesday 26 May 2020

 

El president de Govern Pedro Sánchez ha anunciat que es faran deu dies de dol oficial com a homenatge als morts per l'impacte de la crisi delcoronavirus al nostre país.

Segons el mateix president, aquest serà l'homenatge "més prolongat de la història de la democràcia". Així ho ha aprovat avui el Consell de Ministres.

El Govern posarà en marxa aquesta mesura a partir d'aquest dimarts 26 de maig un cop tot el territori nacional ha aconseguit passar a la fase 1 de la desescalada. Aquest dol oficial tindrà una durada de deu dies, en els quals "onejaran a mig pal totes les banderes de tots els edificis públics i dels vaixells de l'armada". "Volem mostrar tot el nostre reconeixement a les víctimes amb aquest dol oficial", ha dit el president Sánchez com a forma d'homenatjar a les més de 28.000 víctimes mortals que s'ha cobrat la COVID-19 a casa nostra.

Més endavant es farà un gran acte públic d'homenatge a totes les víctimes.
 

Accions del document

15 DE JUNY DE 2023 - DIA MUNDIAL DE PRESA DE CONSCIÈNCIA DE L'ABÚS I MALTRACTAMENT A LA VELLESA

El 15 de juny és el Dia Mundial de Presa de Consciència de l’Abús i Maltractament a la Vellesa. Durant aquesta jornada, el món sencer manifesta la seva oposició a qualsevol forma d’abús a les persones grans.

Thursday 15 June 2023

ÀREA DE LA GENT GRAN

15 DE JUNY DE 2023 - DIA MUNDIAL DE PRESA DE CONSCIÈNCIA DE L'ABÚS I MALTRACTAMENT A LA VELLESA

El maltractament a les persones grans és una realitat social que està afectant al voltant del 10% dels majors de 65 anys i segons alguns estudis internacionals assenyalen, que la majoria dels casos no s’informen.

Les Nacions Unides (ONU) ho considera una qüestió de Salut Pública i Drets Humans. Per això es va proclamar el 15 de juny com a Dia Mundial de Presa de Consciència de l’Abús i Maltractament a la Vellesa. Durant aquesta jornada, el món sencer manifesta la seva oposició a qualsevol forma d’abús a les persones grans.

L’objectiu d’aquest dia és proporcionar a les comunitats de tot el món una oportunitat per promoure una millor comprensió dels maltractaments que pateixen les persones grans mitjançant la sensibilització sobre els processos culturals, socials, econòmics i demogràfics que els afecten.

Davant l’increment de la longevitat i el reconeixement del problema social que comporta el maltractament a les persones grans, des de FATEC volem demanar la implicació de tothom amb el ferm compromís de no escatimar esforços treballant per la prevenció i l’eradicació de l’abús i maltractament a la vellesa protegint els drets humans i les llibertat fonamentals davant la seva invisibilitat.Us compartim el Manifest d'aquesta Jornada

Accions del document

17 DE MAIG DE 2021 DIA MUNDIAL DEL RECICLATGE

L’objectiu d’aquest dia és recordar l’estratègia de Reduir, Reutilitzar i Reciclar. Des de l'àrea de medi ambient de l'ajuntament de Creixell volem sensibilitzar els vilatans per millorar el nostre medi ambient

Monday 17 May 2021

ÀREA DE MEDI AMBIENT

17 DE MAIG DE 2021, DIA MUNDIAL DEL RECICLATGE

L’objectiu d’aquest dia és recordar l’estratègia de Reduir, Reutilitzar i Reciclar, que busca reorientar el comportament de tots els ciutadans per millorar el medi ambient.

Cada vegada que reciclem evitem l’acumulació de recursos naturals i allarguem la vida útil dels materials. Alhora, estalviem recursos naturals, matèries primeres i energia. Reciclar ens evita llençar milions de tones en emissions de CO2 a l'atmosfera.

A través del reciclatge, els residus esdevenen recursos si els recuperem mitjançant el sistema de recollida selectiva que s’ha instaurat als municipis de Catalunya.

REDUIM  REUTILITZEM! RECICLEM! 

Accions del document

17 DE MAIG. DIA INTERNACIONAL CONTRA LA LGTBIFÒBIA

El 17 de maig es commemora a nivell mundial el Dia Internacional contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia (LGTBIfòbia) i per tal motiu avui la bandera LGTBIQ+ llueix al balcò de la Casa de la Vila

Tuesday 17 May 2022

ÀREA DE LA SECRETARIA DE LA DONA I IGUALTAT
17 DE MAIG. DIA INTERNACIONAL CONTRA LA LGTBIFÒBIA
 
El 17 de maig es commemora a nivell mundial el Dia Internacional contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia (LGTBIfòbia) i des de la Regidoria d’Igualtat de Creixell volem sensibilitzar als creixellencs i creixellenques sobre la prevenció de la LGTBIfòbia i visibilitzar aquest col•lectiu.
 
Avui la bandera LGTBIQ+ que ens va cedir el SAI llueix al balcò de la Casa de la Vila. El SAI Tarragonès és un servei d’atenció integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere.
 
Aquesta data del 17 de maig es va establir com a Dia Internacional contra la LGTBIfòbia pel fet que en aquest dia del 1990 l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista d’enfermetats mentals.
 

El 18 d’octubre de 2014 va entrar en vigor la Llei 11/2014, per garantir els drets de les persones del col·lectiu LGTBI i per a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. La llei va suposar un pas endavant molt important cap a la igualtat efectiva i real dels drets de les persones del col·lectiu, i instava els diferents governs a desenvolupar polítiques de sensibilització, prevenció i detecció de la discriminació.

SAI Tarragonès

El SAI Tarragonès es va posar en marxa l’any 2018 com un servei d’atenció integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere, que desenvolupa polítiques contra la discriminació per motiu d'identitat o expressió de gènere i orientació sexual.

Aquest recurs es va posar en funcionament amb l’objectiu de donar resposta a aquestes situacions de discriminació i també a qualsevol necessitat d'acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania de la comarca del Tarragonès en relació a la diversitat sexual i de gènere.

 

Accions del document

1ª MARXA AQUÀTICA DE CREIXELL

Diumenge 13 de setembre de 2020 a les 09:00h. a la platja de Creixell, al costat del Càmping Gavina

Tuesday 08 September 2020

 

L'ajuntament de Creixell i el Club Excursionista Arítjol, amb el suport de la FEEC i Turisme de Catalunya, us convidem a participar de la 1a Trobada de Marxa Aquàtica de Creixell aquest proper diumenge 13 de setembre de 2020 a les 09:00h. a la platja de Creixell, al costat del Càmping Gavina.

La matinal que hem programat us introduirà en el coneixement de la tècnica bàsica per a poder gaudir d’aquest "senderisme en el mar" que és la Marxa Aquàtica i que dia a dia guanya adeptes en el nostre país.

Aprendreu a progressar a ma nua o amb rem i en equip!

Us esperem a Creixell! Us enganxarà!

Dia: Diumenge 13 de setembre de 2020
Concentració: Platja de Creixell, al costat del Càmping La Gavina.
Coordenades: 41.156466, 1.441892
Hora: 9:00 hores.
Cal portar: Calçat de trail, mitjons o escarpins, banyador ajustat i samarreta per prevenir insolació. Crema solar i aigua.
Dificultat: Fàcil. Se us adjudicarà grup segons nivell: inicial, mitjà o avançat.
Formadors: Monitors titulats de Marxa Aquàtica de la FEEC

Preus:

Federats: 5,00 €
No federats: 11 € (inclouen el cost de la llicència temporal per a l’activitat).
Socis Club Excursionista Arítjol Federats: 0 €
Socis Club Excursionista Arítjol No Federats: 6,00 €.

Inscripcions: Ompliu el formulari que trobareu AQUÍ: http://inscripcions.feec.cat/index.php?arxiu=fitxa_esdeveniment&id_esdeveniment=768862

 

Places limitades: 50 participants

Aparcament de vehicles: Hi ha pàrquing just al costat del càmping.

Altre material: La organització cedirà rems per a la pràctica.
Mesures COVID19: Seguirem el protocol de la FEEC per a aquest Circuit. Descarregue-lo aquÍ: PROTOCOL COVID 19
Full de Responsabilitat: El protocol per prevenir el COVID 19 demana omplir el full de responsabilitat que podeu descarregar aquí: FULL DE RESPONSABILITAT

La organització es reserva el dret de suspendre l'activitat per causa de meteorologia adversa.

Per aquesta activitat cal poseïr la llicència federativa (Modalitat A). Qui no en tingui el Club Excursionista Arítjol tramitarà una assegurança temporal.

Assenyalar que no és una activitat de Competició sinó de promoció del nou esport de Marxa Aquàtica mitjançant la trobada tant de gent ja experta i monitors com de persones interessades en conèixer aquesta modalitat. Tanmateix es farà una petita demostració de com s’actua en les competicions.

Es faran grups segons l’experiència del participant i sense passar en lo possible de 10 marxadors en cada cas, d’acord amb les recomanacions de la actual situació sanitària pel COVID-19. Recalcar que es serà escrupolós en el seguiment de les normatives anti-COVID19, amb manteniment de distàncies entre assistents, mascaretes en el trànsit fins a la zona de mar, neteja de mans i ús de monodosi en l’avituallament.

Hi haurà un petit avituallament pensat principalment per a la hidratació i recuperació de forces dels participants.

El fet de inscriures vol dir que s'accepta tot allò disposat aquí i al Reglament del Circuit Català de Marxa Aquàtica de la FEEC

Més info: www.aritjol.org

Amb el suport de Turisme de Catalunya

#creixell #viucreixell #costadaurada #catalunyaexperience #TurismeCreixell2020

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Accions del document

1er. CONCURS DE FOTOGRAFIA D'INSTAGRAM #estiucreixell21

Està organitzat per l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Creixell i tindrà lloc de l'1 al 15 d'agost de 2021.

Friday 30 July 2021

US PODEU DESCARREGAR LES BASES DEL CONCURS AQUÍ 

 

El concurs fotogràfic “Estiu Creixell 21”, promogut per l’àrea de Turisme de l’ajuntament de Creixell, consisteix en la publicació de fotografies que donin a conèixer com vius l’estiu a Creixell, amb l’etiqueta #estiucreixell21 a la xarxa social Instagram.

Les fotografies hauran d’estar fetes a Creixell i incloure algun element característic del municipi.

 

TERMINI

El concurs s’iniciarà el dia 1 d’agost de 2021 i finalitzarà el dia 15 d’agost de 2021. No s’admetran a concurs fotografies publicades més enllà d’aquesta data.

 

FORMA I CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ

Per participar en el concurs s’haurà de tenir un compte a Instagram amb un perfil públic i respectar les condicions d’aquesta xarxa http://instagram.com/legal/terms/

Els participants hauran de:

1.- Realitzar una fotografia a Creixell on es destaqui algun element característic de la Vila.

2.- Posar un títol a la fotografia, preferiblement identificatiu  del lloc, paisatge i/o acció fotografiada.

3.- Etiquetar la fotografia amb l’etiqueta o hastag #estiucreixell21, sens perjudici d’altres etiquetes que l’autor/a de la fotografia vulgui incloure.

4.-  Fer un comentari amb una menció del compte @turismecreixell_oficial i fer.se seguidor/a d’aquest perfil.

5.- Publicar la foto a la xarxa Instagram mitjançant el seu usuari.

 

Volem agrair la col.laboració de les empreses que han patrocinat els premis d'aquest primer concurs de fotografia a Instagram de Turisme Creixell i que són: Camping CREIXELL, Càmping L'ALBA CAPFUN,  Càmping GAVINA, Càmping SIRENA DORADA i XIRI L'ESCLAT. 

 Hi haurà premis pels 4 finalistes. 

Entre tots/es els/les participants del concurs, es realitzarà un sorteig de 2 sopars per a 2 persones als restaurants del Càmping GAVINA i del Càmping SIRENA DORADA. El guanyador/a haurà de posar.se d’acord amb l’establiment per concretar les dates per a gaudir del premi.

 

Accions del document

20231018_Concurs per al disseny del logo del Club Nàutic Creixell (1).pdf

Accions del document

22 RESTAURANTS PARTICIPEN A LES RUTES BAIX GAIÀ EXPERIENCIES AMB CALÇOTS I CARXOFES DEL 22 DE FEBRER AL 21 D'ABRIL, D'ENTRE ELLS HI HA 4 ESTABLIMENTS DE CREIXELL

Per part de Creixell hi participen els restaurants Mediterraneum Restaurant - La Masieta , Hotel La Nova Tenalla, El Nou MIRADOR i Restaurante Bar Angel Miguel

Tuesday 20 February 2024

22 RESTAURANTS PARTICIPEN A LES RUTES BAIX GAIÀ EXPERIENCIES AMB CALÇOTS I CARXOFES DEL 22 DE FEBRER AL 21 D'ABRIL, D'ENTRE ELLS HI HA 4 ESTABLIMENTS DE CREIXELL
📍Establiments de diverses poblacions del Baix Gaià serviran, del 22 de febrer al 21 d’abril, menús i racions amb el calçot i la carxofa com a protagonista, acompanyades de vins i caves Raventós Codorniu, amb l’objectiu que l’experiència gastronòmica siguin un reclam per potenciar els caps de setmana fora de temporada així com per descobrir nous restaurants.
👩‍🍳Per part de Creixell hi participen els restaurants següents:👇
🆕 La iniciativa compta amb un passaport amb el qual els clients que degustin les propostes de 4 restaurants de 4 poblacions diferents aconseguiran una ampolla de licor d’arròs Segadors del Delta cortesia de Nomen Foods.

Accions del document

25 de NOVEMBRE 2020 - DIA INTERNACIONAL PER A L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

Actes a Creixell amb el suport de l'Ajuntament de Creixell i del col-lectiu feminista creixellenc Papallones Liles.

Tuesday 17 November 2020

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981.

En aquesta trobada, les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. 

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes i activistes polítiques Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, van ser assassinades per la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats el 25 de novembre de 1960. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc. Adela (Dedé) Mirabal va ser l’única germana que va sobreviure i va morir el 2014 a Bèlgica als 88 anys. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

Cada any, amb motiu d'aquest dia senyalat, la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis  i la Delegación del Gobierno a Catalunya, consensuem un manifest per a commemorar i visibilitzar aquesta data i tot el que representa.

En el manifest d’enguany diem que “el temps s’ha esgotat per als agressors masclistes” i que “el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort”. Es reconeix que “mai abans hi havia hagut una implicació tan extensa i conscient respecte les violències masclistes. I és que, els darrers mesos han estat absolutament durs per a les dones i criatures que viuen en situacions de violència com, segurament, ho seran els mesos que vindran, mentre duri la pandèmia”. I ens dirigim als homes “que esteu en contra d’aquestes violències i sabeu que un dels vostres amics, familiars, coneguts les exerceixen: és hora que us en feu responsables i hi intervingueu”. El document acaba adreçant-se als agressors, “als agressors, un recordatori: no hi haurà espai per a la impunitat”.

Des de l'àrea de benestar, atenció social, secretaria de la dona i igualtat de l'ajuntament de Creixell a càrrec de la regidora Chelo Picón, per enguany s'han organitzat els actes següents amb la col-laboració del col-lectiu feminista creixellenc Papallones Liles:

Manifest a traés de les xarxes socials

Exposició a la plaça Major, com a símbol de les dones víctimes de violència masclista

Cartell amb els diferents tiopus de violència

Video "25N CREIXELLENQUES CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE"

 

MANIFEST 25N a l'enllaç següent:  http://dones.gencat.cat/web/.content/03_ambits/violencia_masclista/25_novembre/25N-2020/Manifest-25N-2020.pdf

 

Accions del document

25 N - CELEBRACIÓ A CREIXELL DEL DIA INTERNACIONAL PER L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981. A Creixell s'han programat diferents actes per commemorar aquesta data.

Tuesday 16 November 2021

TROBAREU EL PROGRAMA D'ACTES DEL 25N A CREIXELL AQUÍ

 

 

25 N DIA INTERNACIONAL PER L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981.

En aquesta trobada, les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. 

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes i activistes polítiques Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, van ser assassinades per la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats el 25 de novembre de 1960.

Cada any, amb motiu d'aquest dia assenyalat, la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis  i la Delegación del Gobierno a Catalunya, consensuem un manifest per a commemorar i visibilitzar aquesta data i tot el que representa. Des de l’àrea de la Secretaria de la Dona i Igualtat, l’Ajuntament de Creixell ens adherim al 25N.

Tots els actes s’han programat a la nostra Vila des de l'àrea de la Secretaria de la Dona i Igualtat de l'ajuntament de Creixell, amb la col·laboració del col·lectiu feminista creixellenc Papallones Liles i les administracions públiques.

Accions del document

28 de Juny, Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI.

Agraïments a tota la ciutadania que va participar.

Thursday 01 July 2021

El passat dia, 28 de juny, es va celebrar el dia internacional pels drets LGTBIQ+, l'Ajuntament de Creixell vol agrair a totes les persones participants que es van implicar, i agrair també a l'equip NUS cooperativa, per la gran tasca de sensibilització i reivindicació que fan.
També l'Ajuntament de Creixell ens vam adherir a la campanya ##ElsCimsPelsDretsLGTBI de la Generalitat, i del Consell Comarcal.
Aquí tenim unes fotos de l'acte.

 

Accions del document

28 DE MAIG, DIA INTERNACIONAL D'ACCIÓ PER A LA SALUT DE LES DONES

L'Ajuntament de Creixell vol reivindicar la necessitat de tenir en compte l'estat de salut de les dones, els seus #drets sexuals i reproductius i una cobertura mèdica amb perspectiva de gènere que cobreixi les seves necessitats.

Thursday 28 May 2020

 

 
La història del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones es remonta al V Encuentro Internacional de Mujer y Salud a San José, Costa Rica, el maig de 1987.
La intenció era fer visible la desigualtat de les dones en termes de salut, fent públiques les seves demandes i el compromís de les administracions per afavorir-les.
La història del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones es remonta al V Encuentro Internacional de Mujer y Salud a San José, Costa Rica, el maig de 1987. La intenció era fer visible la desigualtat de les dones en termes de salut, fent públiques les seves demandes i el compromís de les administracions públiques per afavorir-les.
 La Red de Salud de Mujeres Latinoamenricanas y del Caribe (RSMLAC), va proposar de crear un dia d'acció mundial per la salut de les dones. D'aquesta manera s'establí que cada 28 de maig es commemorés a cada país, amb movilitzacions i demandes per la nostra salut.

La perspectiva de gènere en la salut permet visibilitzar fins a quin punt els diferents rols atribuïts a dones i homes i les relacions desiguals de poder es vinculen socialment als seus comportaments vers la salut. D’altra banda, fa que es qüestioni la ciència mèdica androcèntrica, basada en un model masculí, i que s’investiguin les diferències biològiques més enllà de les purament reproductives.

La commemoració del 28 de maig posa damunt la taula la necessitat d’estudiar i analitzar els casos de les dones des d’aquesta perspectiva, tenint en compte tots els factors diferencials: genètics, biològics, fisiològics, endocrins, psicològics, etc. Els biaixos de gènere han fet que falti investigació científica respecte a temes com el dolor o que s’acceptin amb poc rigor casualitats no provades.

Accions del document

2_Glosario de términos relevantes.pdf

Accions del document

31è. ANIVERSARI DE LA LLAR DE JUBILATS I PENSIONISTES SANT JAUME DE CREIXELL

Aquest diumenge 18 de juny de 2023 la Llar de Jubilats i Pensionistes Sant Jaume de Creixell, ha celebrat els actes del 31é Aniversari de la seva creació com a associació dinamitzadora de la gent gran de Creixell.

Monday 19 June 2023

ÀREA DE LA GENT GRAN
 
31è. ANIVERSARI DE LA LLAR DE JUBILATS I PENSIONISTES SANT JAUME DE CREIXELL
 
Aquest diumenge 18 de juny de 2023 la Llar de Jubilats i Pensionistes Sant Jaume de Creixell, ha celebrat els actes del 31é Aniversari de la seva creació com a associació dinamitzadora de la gent gran de Creixell.
Un total de 125 socis i sòcies d'aquesta entitat creixellenca, han participat al Dinar de Germanor, amb socis, simpatitzants i amics de l'entitat creixellenca. El dinar ha tingut lloc a un conegut establiment de restauració del Pla de Santa Maria a la comarca de l'Alt Camp.
 
Durant l'acte, tots els assistents han rebut uns obsequis de record de l'aniversari i que havien estat cedits per l'ajuntament de Creixell.
Al final del dinar hi ha hagut el tradicional Ball social de l'entitat que ha estat molt animat.
 
Us compartim l'imatge de grup de la jornada.
 

Accions del document

4 DE FEBRER, DIA MUNDIAL CONTRA EL CÀNCER

Les noies de l’equip femení de futbol de la UE Creixell , s’han fet aquesta fotografia reivindicativa del lema d’enguany, tot configurant un llaç solidari contra el càncer per palesar el seu suport a les persones que pateixen la malaltia.

Friday 04 February 2022

ÀREA DE BENESTAR, ATENCIÓ SOCIAL, SANITAT, GENT GRAN, SECRETARIA DE LA DONA I IGUALTAT
 
4 DE FEBRER, DIA MUNDIAL CONTRA EL CÀNCER
 
L'objectiu d'aquesta celebració, promoguda per la Unió Internacional Contra el Càncer (UICC) amb el suport de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), és sensibilitzar la població mundial sobre el càncer, amb una incidència especial en l'àmbit de la prevenció.
Enguany, amb el lema "Per unes cures més justes", la campanya pretén conscienciar de la manca d'equitat en l'accés a l'atenció oncològica arreu del món. Malgrat que en els darrers anys s'han produït molts avenços en els àmbits de la prevenció, el diagnòstic i el tractament del càncer, moltes de les persones afectades tenen dificultats per rebre una atenció adequada, en funció de factors com el lloc de residència i la renda. Cal, per tant, lluitar contra aquestes desigualtats i aconseguir que totes les persones puguin fer front a la malaltia en les mateixes condicions.
Les noies de l’equip femení de futbol de la UE Creixell , s’han fet aquesta fotografia reivindicativa del lema d’enguany, tot configurant un llaç solidari contra el càncer per palesar el seu suport a les persones que pateixen la malaltia.

Accions del document

4ª TROBADA DE VEHICLES CLÀSSICS DE CREIXELL

Tindrà lloc el diumenge 8 de setembre de 2019 a partir de les 09:00h. a la rambla de les moreres.

Monday 19 August 2019

Aquest any tenim moltes sorpreses!!!!!
Paradetes de recanvis, de maquetes i merchandising. També obsequis per a tots els assistents. No us la perdeu!!!.
També podrem disfrutar del nostre equip de Creixell MDC, que portarà part de les seves instal-lacions. Els millors vehicles clàssics de sempre els tindrem a Creixell. Organitzat pels Amics dels Clàssics de Creixell, el Ball de Diables i la regidoria de Festes de l'ajuntament de Creixell.

Accions del document

5 MUNICIPIS DEL CAMP DE TARRAGONA AMB OBRA DE JVJOL ES PROMOCIONARAN A LA FIRA MODERNISTA DE LEÓN DE L'1 AL 3 DE SETEMBRE DE 2023

Els ajuntaments de Creixell, Roda de Berà, la Secuita, Montferri i els Pallaresos estaran presents a la Fira Modernista de León, de l'1 al 3 de setembre, en el marc de les Jornades "Els Pallaresos 1900".

Monday 17 July 2023

5 MUNICIPIS AMB OBRA DE JVJOL DEL CAMP DE TARRAGONA ES PROMOCIONARAN A LA FIRA MODERNISTA DE LEÓN DE L'1 AL 3 DE SETEMBRE DE 2023
 
Els ajuntaments de Creixell, Roda de Berà, la Secuita, Montferri i els Pallaresos estaran presents a la Fira Modernista de León, de l'1 al 3 de setembre, en el marc de les Jornades "Els Pallaresos 1900".
5 Ajuntaments del Camp de Tarragona que disposen d’obra de Josep Maria Jujol posaran les bases de la Ruta Jujoliana i sortiran de Catalunya, assistin,t el primer cap de setmana de setembre, a la II Fira Modernista de León.
 
Els municipis estaran coordinats per l’Ajuntament dels Pallaresos amb la finalitat de donar a conèixer l’obra de l'arquitecte Jvjol fora de Catalunya.
En el marc de les Jornades Modernistes del Camp de Tarragona "Els Pallaresos 1900", que se celebraran el primer cap de setmana de novembre als Pallaresos i en el context del Manifest Jujolià signat per nombrosos ajuntaments i institucions, els ajuntaments de Creixell, Roda de Berà, la Secuita, Montferri i els Pallaresos han acordat estar presents a la Fira Modernista de León.
 
L’acord es va segellar en una reunió celebrada el dia 13 de juliol a l’Ajuntament dels Pallaresos i en la que hi van assistir l’alcaldessa de Creixell, Montse Muñoz, i el regidor Jordi Llopart; la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Roda de Berà, Teresa Ferré; l’alcalde de La Secuita, Eudald Roca, i el regidor i alcalde ‘pedani’ de Vistabella, Josep Mañé, a més de l’alcalde dels Pallaresos, Xavier Marcos, i el regidor de Cultura, Marc Prada. Va excusar la seva presència l’alcaldessa de Montferri, que no obstant això es mostrà favorable a l’acord.
 
Els ajuntaments aportaran material cultural i turístic sobre Jujol, que formarà part de l’exposició de l’oferta jujoliana dels cinc municipis, i disposaran d’un estand coordinat per l’Ajuntament dels Pallaresos.

Accions del document

50 CREIXELLENCS I CREIXELLENQUES DE DIFERENTS GRUPS PARTICIPEN A LA CURSA WOMEN RACE 2023 DE TARRAGONA CONTRA EL CÀNCER DE MAMA

Aquest passat diumenge 22 d'octubre, una cinquentena de creixellencs i creixellenques de diferents grups, han participat a Tarragona a la 8ena. edició de la cursa Woman Race WR contra el càncer de mama.

Monday 23 October 2023

ALCALDIA - ÀREES DE SALUT I ESPORTS
50 CREIXELLENCS I CREIXELLENQUES DE DIFERENTS GRUPS PARTICIPEN A LA CURSA WOMEN RACE 2023 DE TARRAGONA CONTRA EL CÀNCER DE MAMA
 
Aquest passat diumenge, una cinquentena de creixellencs i creixellenques de diferents grups, han participat a Tarragona a la 8ena. edició de la cursa Woman Race WR contra el càncer de mama.
La Women Race El Corte Inglés és una cursa solidària de la dona.
Aquesta cursa està patrocinada per El Corte Inglés i els beneficis d'aquest esdeveniment es destinen íntegrament a lluitar contra les malalties oncològiques.
La Women Race Tarragona, no es solo un evento deportivo, sino que es la suma de la fuerza y la unión por la lucha contra el cáncer.
Por tod@s los que luchan, han luchado y seguirán luchando. Un día muy emotivo.
L'enhorabona a totes i a tots.
 

Accions del document

5è. CERTAMEN LITERARI DE NARRATIVA CURTA PAPALLONES LILES DE CREIXELL

El col·lectiu feminista Papallones Liles juntament amb la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Creixell i la Casa de Cultura Cal Cabaler convoquen, en motiu del Dia Internacional de la Dona, la 5a. edició del certamen literari de narrativa curta dedicat a la dona. Els treballs es poden presentar fins al 31 de gener de 2024.

Monday 04 September 2023

Us podeu descarregar les BASES DEL CERTAMEN EN CATALÀ AQUÍ

Os podéis descargar las BASES DEL CERTAMEN EN CASTELLANO AQUÍ

 

El col·lectiu feminista Papallones Liles de Creixell, juntament amb l'àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Creixell i Cal Cabaler. Casa de Cultura Creixell,  convoca el 5è Certamen Literari de Narrativa Curta. L'objectiu del certamen és la promoció dels valors d'igualtat i la consolidació d'uns conceptes culturals, a través de la literatura, que contribueixin a un canvi de mentalitat en la nostra societat.

La iniciativa del Certamen Literari de Narrativa Curta Papallones Liles neix l’any 2020 amb el propòsit de conscienciar la ciutadania en la importància de la igualtat de gènere i fer-la reflexionar sobre accions encaminades a la igualtat d’oportunitats. D’aquesta manera, l’objectiu del certamen és la promoció de valors d’igualtat i la consolidació d’uns conceptes culturals, a través de la literatura, que contribueixin a un canvi de mentalitat en la nostra societat. Amb la utilització d’un llenguatge no sexista es pretén també evitar tots aquells models discriminatoris que dificulten la consecució d’una igualtat real entre homes i dones.

Obert a tothom, la temàtica és lliure sempre i quan representin i estiguin relacionats amb la data del 8M; al voltant de les dones i de la igualtat de gènere.

Els treballs es poden presentar fins al 31 de gener de 2024.

Accions del document

A CREIXELL DURANT L'ANY 2023 S'HAN RECOLLIT UN TOTAL DE 11.521 KG DE ROBA USADA ALS 3 CONTENIDORS UBICATS AL NOSTRE TERME MUNICIPÀL I A CATALUNYA UN TOTAL DE 14.000 TONES

A CREIXELL durant l'any 2023 s'han recollit un total d'11.521 Kg de roba usada als 3 contenidors ubicats al nostre terme municipal.

Friday 02 February 2024

A CREIXELL DURANT L'ANY 2023 S'HAN RECOLLIT UN TOTAL DE 11.521 KG DE ROBA USADA ALS 3 CONTENIDORS UBICATS AL NOSTRE TERME MUNICIPÀL. A CATALUNYA S'HAN DIPOSITAT GAIREBÉ 14.000 TONES DE USADA ALS CONTENIDORS DE ROBA AMIGA EL 2023

➡️La cooperativa Roba Amiga ha recollit 13.932.236 quilos de
roba a Catalunya a través dels 3.073 contenidors taronges i punts de recollida Roba Amiga repartits als municipis i empreses col·laboradores.

ℹ️ A CREIXELL durant l'any 2023 s'han recollit un total d'11.521 Kg de roba usada als 3 contenidors ubicats al nostre terme municipal.

➡️La gestió d’aquest residu durant el 2023 va evitar l’emissió d’un total de 348.305 tones de CO2 a l’atmosfera -càlcul desenvolupat a través de ECO-TLC-, però el valor del projecte tèxtil de Roba
Amiga va més enllà: el gest de dipositar la roba als contenidors taronges ha permès generar un total de 353 llocs de treball d’inserció per a persones en situació de vulnerabilitat social;
creixent un 9% respecte 2022.

➡️La Cooperativa Roba Amiga, formada per set empreses d’inserció (ADAD-L’Encant,Andròmines, Engrunes, Formació i Treball, Recibaix, Solidança Treball, Treballs i Serveis Tapís) és
l’encarregada de l’administració dels contenidors i la recollida de roba usada. Després de la recollida, la roba es porta a les plantes de tractament tèxtils on passa per un procés de tria i classificació en funció de l’estat i la tipologia de les peces, per la seva posterior reutilització.

#creixell #ServeisCreixell 

Accions del document

Accions del document