Notícies

CREIXELL PARTICIPA A LA TROBADA DE LA COMUNITAT CIENTÍFICA EMPRENEDORA DE TARRAGONA I TERRES DE L'EBRE

Aquest acte es realitza al nou Centre d'Innovació i Formació "Boca de la Mina" de la Diputació de Tarragona a Reus. Està organitzat per el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, el programa The Collider de MWC i la Diputació de Tarragona.

Friday 05 November 2021

ÀREES DE TURISME I COMERÇ
 
La regidora de Turisme Silvia Farrero i el regidor de Comerç Jaime Serret Simo participen avui a la Trobada de la Comunitat Científica Emprenedora de Tarragona i Terres de l’Ebre.
Aquest acte es realitza al nou Centre d'Innovació i Formació "Boca de la Mina" de la Diputació de Tarragona a Reus. Està organitzat per el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, el programa The Collider de MWC i la Diputació de Tarragona.
 
La Comunitat Científica Emprenedora és un espai de col·laboració i connexió per a investigadors, institucions científiques, empreses i persones emprenedores que treballen al voltant de la ciència, la tecnologia i el mercat. Afavoreix l’intercanvi d’aprenentatge, la generació de cultura emprenedora, la col·laboració entre sectors i, en definitiva, la transferència del coneixement i de la tecnologia al mercat.
Mitjançant les Trobades periòdiques organitzades als diversos territoris de Catalunya, es fomenta la interconnexió local. Les trobades esdevenen un espai ideal para contactar col·laboradors, talent, reptes, solucions de la teva empresa, projecte tecnològic o iniciativa.
 

Accions del document

CREIXELL PARTICIPA L'11, 12 i 13 DE JUNY A LA FIRA DE TURISME B-TRAVEL 2021 DE BARCELONA

La participació es fa de manera conjunta de la mà del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, amb els municipis que conformen les marques turístiques de la Costa Daurada i Terres de l'Ebre.

Friday 11 June 2021

La Costa Daurada i les Terres de l’Ebre són presents a l’esperat retorn presencial de la fira B-Travel, que té lloc entre aquest divendres 11 i diumenge 13 al recinte de Montjuïc de la Fira de Barcelona. El certamen és, a més, el primer saló presencial que organitza Fira de Barcelona aquest any, donant inici a la recuperació d’aquest important sector econòmic pel país.

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona promou l’oferta turística de la demarcació amb un espai propi a la fira, on hi participa conjuntament amb els ajuntaments i patronats municipals de turisme d’Altafulla, Calafell, Cambrils, Creixell, Cunit, El Vendrell, L’Hospitalet de l’Infant, Mont-roig del Camp – Miami Platja, Reus, Roda de Berà, Salou, Tarragona, Torredembarra, Vila-seca, La Pineda Platja, així com Aquopolis Costa Daurada, PortAventura World, Nautic Parc i cinc associacions empresarials (Associació d’Apartaments Turístics de la Costa Daurada, Associació de Càmpings de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, Associació Hotelera Salou – Cambrils – La Pineda, Associació d’Empresaris d’Hosteleria de la Província de Tarragona i Associació Costa Daurada Destinació de Golf i Pitch & Putt) per la marca turística Costa Daurada.

Les Terres de l’Ebre estan representades a la B-Travel, a més del Patronat de Turisme de la Diputació, per les oficines i patronats municipals de Turisme d’Alcanar, Amposta, l’Ampolla, Ascó, Sant Carles de la Ràpita i Tortosa.

L’edició 2021 de la fira B-Travel posa especial atenció a la promoció del viatge local i nacional i dels viatges internacionals de proximitat i segurs. Compta amb la participació de les marques turístiques gestionades des de les diputacions catalanes, com la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre; organismes oficials de turisme de les comunitats autònomes d’Andalusia, Aragó, Astúries, Balears, Catalunya, Canàries, Castella i Lleó, Castella-La Manxa, Comunitat de Madrid, Comunitat Valenciana, Galícia, Extremadura, Navarra i Regió de Múrcia; Ajuntament de Barcelona, i, en l’àmbit internacional hi assisteixen agències de viatges especialitzades i alguns països, com Indonèsia i Marroc.

Accions del document

CREIXELL POSA EN MARXA EL TRENET TURÍSTIC DE L'ESTIU DE L'1 DE JULIOL A L'11 DE SETEMBRE DE 2022

Estarà en funcionament del dia 1 de juliol a l’11 de setembre de 2022, ambdòs inclosos.

Wednesday 29 June 2022

CREIXELL POSA EN MARXA EL TRENET TURÍSTIC DE L'1 DE JULIOL A L'11 DE SETEMBRE DE 2022
 
A partir de la iniciativa conjunta entre els càmpings de Creixell i l’Ajuntament, s’ha contractat un trenet turístic per aquest estiu.
Estarà en funcionament del dia 1 de juliol a l’11 de setembre de 2022, ambdòs inclosos.
En breu hi haurà més informació sobre les parades i el recorregut.
Les dades de funcionament del trenet turístic de Creixell seran de dimarts a diumenge en horari de 11h a 14h i de 17h a 20h.
Des de l'àrea de Turisme a càrrec de la regidora delegada Silvia Farrero , esperem poder tenir una bona rebuda per part de tothom d'aquest nou servei que ara hem implementat.
El trenet turístic de Creixell farà el recorregut des del poble fins la platja i de la platja fins el poble.
Amb els preus del combustible pots deixar el cotxe a casa!.
Tiquet 1 euro el viatge.
 
AQUEST ESTIU A LA PLATJA DE CREIXELL VINE EN TRANSPORT PÚBLIC!!.
 

Accions del document

CREIXELL RECULL GAIREBÉ 200 JOGUINES SOLIDÀRIES PER A NENS I NENES DE FAMÍLIES VULNERABLES CREIXELLENQUES

Aquest passat cap de setmana ha tingut lloc a Creixell la tercera edició de la campanya solidària ‘Recollida de joguines: DONEM JOC’ impulsada per l’àrea delegada de Benestar, Atenció Social, Gent Gran, Secretaria de la Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Creixell, a càrrec de la regidora Chelo Picón. S'han recollit gairebé 200 joguines solidàries.

Tuesday 04 January 2022

CREIXELL RECULL GAIREBÉ 200 JOGUINES SOLIDÀRIES PER A NENS I NENES DE FAMÍLIES VULNERABLES CREIXELLENQUES

Aquest passat cap de setmana ha tingut lloc a Creixell la tercera edició de la campanya solidària ‘Recollida de joguines: DONEM JOC’ impulsada per l’àrea delegada de Benestar, Atenció Social, Gent Gran, Secretaria de la Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Creixell, a càrrec de la regidora Chelo Picón. S'HAN RECOLLIT GAIREBÉ 200 JOGUINES SOLIDÀRIES


Una campanya solidària que dona una segona vida a les joguines “que s'han quedat petites” en mans dels nens que més ho necessiten. Les famílies poden compartir les seves joguines perquè siguin donades a entitats de tot el país, i les que ja “hagin jugat massa” es destinen al reciclatge. Aquesta campanya treballa amb el Centre Especial d'Ocupació ILADE, donant suport així a la integració laboral de persones amb discapacitat.

Enguany la campanya s’ha fet també amb el suport de la Regidoria de Comerç i Turisme i ha comptat amb la col·laboració de la Fundación Crecer Jugando, que han recollit moltes joguines també per als infants de Creixell, a través de l’acció solidària “Comparte y recicla”, fruit de donacions de nenes i nenes d’arreu de l’Estat. L’ajuntament de Creixell, en el mes de desembre de 2020 va signar un conveni de col.laboració amb la Fundación Crecer Jugando.

La campanya consisteix en la recollida de joguines noves o reciclades, que estiguin en bon estat i que no tinguin contingut bèl·lic ni sexista. Les joguines van adreçades a infants de famílies vulnerables del municipi de Creixell, que són seleccionades prèviament per la seva situació per part de membres de Càritas Tarragona a Creixell i per la mateixa àrea de Benestar i Atenció Social de l'ajuntament.

Des de l’ajuntament de Creixell celebrem l’èxit aconseguit per la campanya ja que s'han recollit gairebé 200 joguines solidàries i volem agraïr l’esforç de totes les famílies de Creixell i de fora del municipi que hi han col·laborat.

Enguany, per evitar aglomeracions a causa de la pandèmia, el repartiment de joguines entre els infants es farà de manera esgraonada, aquest dimecres 5 de gener, a partir de les 15 hores, a la sala de plens de l’Ajuntament de Creixell.

Accions del document

Creixell recull una vuitantena de joguines solidàries

El repartiment de joguines entre els infants es farà el dimarts 5 de gener, a la sala de plens de l'Ajuntament, amb cita prèvia

Tuesday 05 January 2021

La segona edició de la campanya solidària 'Recollida de joguines' impulsada per la Regidoria de Benestar i Atenció Social de l'Ajuntament de Creixell ha recollit enguany un total de 78 joguines.

Enguany la campanya s'ha fet amb el suport de la Regidoria de Comerç i Turisme i ha comptat amb la col·laboració de la Fundación Crecer Jugando, que ha recollit 48 joguines per als infants de Creixell a través de l'acció solidària “Comparte y recicla”, fruit de donacions de nenes i nenes d'arreu de l'Estat.

La regidora de Benestar Social, Consuelo Picón, ha explicat que “la campanya consisteix en la recollida de joguines noves o reciclades, que estiguin en bon estat i que no tinguin contingut bèl·lic ni sexista”. Les joguines van adreçades a infants de famílies vulnerables del municipi, que són seleccionades prèviament per membres de Càritas Tarragona a Creixell i per la pròpia àrea de Benestar Social. Picón es mostra molt satisfeta de l'èxit aconseguit per la campanya i ha agraït l'esforç de totes les famílies de Creixell i de fora del municipi que hi han col·laborat.

Les joguines recollides es van desinfectar i van estar confinades durant el mes de desembre al Casal Municipal.

El repartiment de joguines

Enguany, per evitar aglomeracions a causa de la pandèmia, el repartiment de joguines entre els infants es farà de manera esgraonada, aquest dimarts 5 de gener, a partir de les 17h, a la sala de plens de l'Ajuntament de Creixell.

Des de l'àrea de Benestar Social s'ha contactat prèviament amb totes les famílies per donar-los l'hora de recollida. Cada infant podrà escollir la joguina d'acord amb els seus gustos.

Accions del document

Creixell s'uneix a la campanya "Les violències masclistes a gent gran no són petites".

L'ajuntament de Creixell participa en la formació "Prevenció, detecció i intervenció".

Tuesday 20 April 2021

Des de la Regidoria de Benestar Social i de la Dona, el passat dilluns dia 19 de Març, la regidora Chelo Picón i la tècnica d'igualtat Ariadna Martí, van tenir l'oportunitat d'assistir a la formació duta a terme per la treballadora social del centre de dia La Marinada conjuntament amb la unitat de mossos d'esquadra del Vendrell.

Una formació que té com a objectiu sensibilitzar i conscienciar a les professionals del SAD sobre la importància que tenen, ja que viuen el dia a dia de les persones usuàries i poder ser capaces d'identificar casos de violència de gènere.

Accions del document

CREIXELL TRENCA MURS PER LA MARATÓ DE TV3 2021 I RECAPTA 1.400€

Les activitats per recaptar diners s'han fet el diumenge 19 de desembre a la zona esportiva municipal, a l'escola Les Eres i a la Rambla de les Moreres. Hi han participat diferents entitats i associacions creixellenques.

Tuesday 21 December 2021

El programa solidari de TV3 i Catalunya Ràdio es va fer el passat diumenge 19 de desembre de 2021 i enguany estava dedicat a un grup de problemes de salut molt comuns que afecten una de cada quatre persones en algun moment de la vida, amb un elevat impacte social, sanitari i de la qualitat de vida de les persones afectades i del seu entorn.

 

A Creixell vam tenir un ampli ventall d'activitats al llarg de tot el dia.

 

Els membres de Protecció Civil de Creixell es van encarregar de la seguretat a la zona esportiva.
 
PROGRAMA D'ACTIVITATS:
 
10H. A 12H JORNADES DE BASKET AL PATI DE L'ESCOLA
11H A 13H PINTACARES
11H A 13H. IOGA
12H. A 13H. FUTBOL MIXT FEMENÍ VETERANS
12H A 13:30H VERMUT MUSICAL
14H A 15:30H BOTIFARRADA
16H A 17H ENSINISTRAMENT CANÍ A LA RAMBLA DE LES MORERES
16H. A 17:40H BERENAR
16:30H A 17:30H ZUMBA
DURANT TOT EL DIA ES FARAN TAMBÉ:
10H A 17H MANUALITATS
11H A 13H I 15:30H A 17:30H GIMCANA
10H A 17:30H EXPOSICIÓ DE MOTOS

Depressió, ansietat, trastorn bipolar, esquizofrènia i altres psicosis, trastorns obsessius compulsius, trastorns del neurodesenvolupament (com el TDAH, el trastorn de l'espectre autista o els de l'aprenentatge), trastorns de la personalitat, de la conducta alimentària o addiccions. Aquests són, només, alguns dels problemes de salut mental que centraran la 30a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio del 19 de desembre.

Els experts assenyalen que hi ha una gran varietat de trastorns mentals i cadascun presenta manifestacions diferents. Afirmen que, en la majoria de casos, no estan completament aclarides les causes que influeixen en la seva aparició, evolució i pronòstic. Tanmateix, s'ha comprovat que hi ha implicats múltiples factors que poden interactuar amb un entorn desfavorable o estressant. Aquestes influències modifiquen els mecanismes cerebrals que regulen els processos psíquics que permeten fer una vida satisfactòria i autònoma. Per això, es treballa des d'una perspectiva integral i comunitària de la salut mental, en què els elements biopsicosocials són presents.

En funció de les dades d'incidència i de prevalença recents, els experts coincideixen a assenyalar que una de cada quatre persones adultes tindrà un problema de salut mental en algun moment de la vida. Es considera que el 50% d'aquests trastorns apareixen abans dels 18 anys, però sovint no es diagnostiquen fins anys després, en l'etapa adulta. Segons afirmen, no diagnosticar, en edat infantil, els problemes del neurodesenvolupament, que afecten entre el 20% i el 25% de la població, com ara el TDAH i altres problemes de salut mental, pot significar tenir problemes greus o molt greus al llarg de tota la vida. L'esperança de vida també es veu reduïda en les persones amb trastorn mental. Entre els joves i adolescents, el suïcidi és una de les primeres causes de mort, la majoria de vegades, com a conseqüència d'una depressió. 

S'estima que hi ha mil milions de persones al món que presenten un problema de salut mental, i prop de la meitat veuen afectada de manera invalidant la seva qualitat de vida. Es tracta, doncs, de trastorns molt freqüents que representen una càrrega personal, familiar i social molt forta, si es tenen en compte els anys de preocupació, patiment i baixa qualitat de vida de les persones i famílies afectades, així com els elevats costos sociosanitaris, tant directes com indirectes, que generen.

La recerca en l'àmbit de la salut mental que impulsaran els fons que es recaptin en La Marató 2021 estarà dirigida a la millora de la qualitat i de l'esperança de vida de les persones.  

Aquesta serà la tercera vegada que La Marató es dedicarà a la salut mental. Cal recordar que, a causa de la situació d'excepcionalitat que va provocar la irrupció de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2 l'any 2020, el Patronat de la Fundació va decidir dedicar La Marató d'aquell any a la Covid-19 i posposar l'edició de la salut mental a l'any 2021. 

Com a recolzament d’aquesta edició, diferents entitats i associacions, amb el suport de l'àrea de benestar i atenció social de l'ajuntament  de Creixell han participat conjuntament en els actes de LA MARATÓ A CREIXELL.

 Finalment es van recaptar 1.400€ per La Marató.

La regidora delegada de l'àrea de Benestar i Atenció Social, Chelo Picón, ha volgut palesar el seu agraïment amb la implicació de totes les persones, entitats, i associacions del municipi que han fet possible l’organització de tants actes a favor de La Marató, així com per totes les donacions econòmiques rebudes.

 

Moltes gràcies a tothom!!!

 

 
 

Accions del document

CREIXELL VIURÀ EL PRIMER FESTIVAL DE NOVEL·LA CRIMINAL EN CATALÀ, CREIXELL.CRIMS, EL PROPER MES DE JULIOL.

ELS PROPERS DIES 15 I 16 DE JULIOL DE 2022, CREIXELL S'ENDINSARÀ EN EL MÓN DE LA LITERATURA CRIMINAL AMB LA CELEBRACIÓ DEL PRIMER FESTIVAL CREIXELL.CRIMS I LA PRIMERA EDICIÓ DEL PREMI DE NOVEL·LA MARGARIDA ARITZETA-VILA DE CREIXELL, DE LA MÀ DE L'EDITORIAL ALREVÉS.

Friday 11 March 2022

Creixell viurà el primer Festival de Novel.la Criminal en Català -batejat com Creixell.Crims- els dies 15 i 16 de juliol amb la la vinguda de 13 autors i autores catalans de primer nivell en novel.la criminal o negra.

Així ho ha anunciat avui l’Ajuntament i la promotora i comissària del festival, que han anunciat també que el festival inclou el I Premi Margarida Aritzeta-Vila de Creixell de novel.la criminal inèdita, el qual ja ha obert termini i clourà el 10 de juny a les 12 hores. El concurs tindrà el nom de l’escriptora vallenca en ser aquesta una de les pioneres i destacades escriptores catalanes en aquest gènere, premi Sant Joan de novel.la , creu de Sant Jordi I Degana de les lletres catalanes.

Amb l’objectiu de situar Creixell en el mapa literari català i internacional en una matèria especialitzada que té molts seguidors, l’interès de donar una forta empenta a la cultura i atreure visitants, viurà els dies claus entre el 15 i el 16 de juliol vinents, quan se celebraran taules rodones i trobades amb els escriptors, en un format novedós on l’ambientació serà especial i d’acord amb la temàtica. Les trobades es faran en llocs oberts, a l’aire lliure o espais tancats en funció del moment del dia. L’organització no ha volgut avançar els noms del autors, però la seva presència ja està confirmada.

Els objectius del festival són ‘promoure la literatura criminal en català, procurar un espai d’interacció per a totes les editorials que han publicat títols enguany, esdevenir un altaveu per als escriptors del gènere del territori i proporcionar el gaudi d’un entorn privilegiat a través de la cultura’, ha destacat la seva comissària, l’escriptora de gènere Raquel Gámez-Serrano.

L’ambientació que es crearà

L’ambientació, eix transversal del festival, recrearà els clubs nocturns de Jazz i els locals clandestins, tan inherents a la novel·la criminal. Serà un
festival diferent on es combinaran les taules rodones amb música i ball en directe durant el vespre del divendres, on se concedirà el premi de novel·la criminal, i la jornada del dissabte.

CREIXELL es convertirà en la tercera localitat catalana que organitza un festival de novel.la negra en llengua catalana. Aquest serà un dels trets diferencials amb la resta de festivals de la mateixa temàtica que tenen lloc a Catalunya, destacaven l’alcalde, Jordi Llopart, i el regidor de Cultura, Francesc Sentís. Altrament, es dóna una oferta cultural als municipis del Baix Gaià, on es promocionarà especialment el festival. L’alcalde ha destacat que durant la pandèmia, Creixell ha seguit donant suport a la cultura.

El projecte compta amb el suport de l’editorial barcelonina Alrevés, que en la col.lecció Crim.cat publicarà l’obra guanyadora. Qui s’emporti el guardó, a més, rebrà 2.000 euros en concepte de drets d’autor. El seu editori, Ilya Pérdigo, subratllava que el gènere viu ‘un bon moment’ i la proliferació de thrillers i sèries de crims a les plataformes de televisió ‘ajuda’ al sector.

Altrament, hi haurà activitats paral.leles al festival, que començaran el 18 de març amb un club de lectura, i seguiran amb accions com cinema a la fresca. La Bibliteca municipal serà un dels escenaris destacats de les activitats

 

Feu click aquí per baixer el pdf.

 

I PREMI MARGARIDA ARITZETA-VILA DE CREIXELL I PREMI MARGARIDA ARITZETA-VILA DE CREIXELL

L’Ajuntament de Creixell i l’editorial Alrevés, a través de la col·lecció crims.cat, convoquen el I Premi Margarida Aritzeta-Vila de Creixell de novel·la criminal que es regeix per les bases següents:

1-Hi podran optar novel·les originals escrites en llengua catalana que s’adscriguin al gènere criminal.

2-L’extensió de les novel·les serà d’un mínim de 120 pàgines i un màxim de 250, escrites a doble espai, amb font Times New Roman 12.

3-La presentació dels originals es tancarà a les 12 del migdia del 10 de juny de 2022

. 4-Les obres es presentaran exclusivament per correu electrònic a l’adreça creixellcrims@gmail.com. S’enviaran dos fitxers, un amb l’obra, sense signar, i un altre amb la plica corresponent on hi ha d’haver nom complet, mail, telèfon, adreça i DNI del participant. NOMÉS S’ADMETRAN OBRES PRESENTADES EN WORD.

5-Un cop presentades les obres a concurs no podran ser retirades ni modificades.

6-La novel·la guanyadora obtindrà un total de 2.000 euros, que correspondran a l’avançament de drets d’autor de la publicació de la novel·la per part de l’editorial Alrevés, a la col·lecció crims.cat, que són aportats per l’Ajuntament de Creixell i s’atorgaran en el moment de la concessió del premi (el juliol 2022).

7-La novel·la es publicarà abans de la segona edició del festival CREIXELL.CRIMS.

8-Els membres del jurat seran comunicats abans de la data màxima del lliurament dels originals

. 9-El jurat podrà declarar desert el premi si considera que cap de les obres presentades no n’és mereixedora.

10-El premi es lliurarà en el decurs del festival CREIXELL.CRIMS 2022, festival de novel·la criminal en català.

 

Accions del document

CRIDA MUNICIPAL ALS VEÏNS, VEÏNES I ESTIUEJANTS PER TAL DE QUE ES FACI ÚS DE LA DEIXALLERIA SUPRAMUNICIPAL.

ELS 9 PRIMERS MESOS DE L'ANY 2021 S'HAN LLENÇAT ALS CARRERS DE CREIXELL MÉS DE SIS TONES DE MATALASSOS El 90 % de les persones que abandonen voluminosos i andròmines al carrer, no han avisat al servei de recollida municipal que s'ofereix gratuïtament un cop per setmana. Només cal trucar al telf. 977800202 i donar les dades.

Tuesday 02 November 2021

ALCALDIA - ÀREA DE MEDI AMBIENT
 
CRIDA MUNICIPAL ALS VEÏNS, VEÏNES I ESTIUEJANTS PER TAL DE QUE ES FACI ÚS DE LA DEIXALLERIA SUPRAMUNICIPAL
ELS 9 PRIMERS MESOS DE L'ANY 2021 S'HAN LLENÇAT ALS CARRERS DE CREIXELL MÉS DE SIS TONES DE MATALASSOS
 
Durant els darrers dies del mes d'octubre l'ajuntament ha aconseguit millorar la recollida de brossa dels contenidors després de restablir el control dels itineraris de la nova concessionària.
Ara el que ens cal a tots plegats, és que els creixellencs i creixellenques prenguem consciència que el reciclatge és cosa de totes i tots.
La deixalleria supramunicipal de Roda de Berà, està sent poc utilitzada.
El 90 % de les persones que abandonen voluminosos i andròmines al carrer, no han avisat al servei de recollida municipal que s'ofereix gratuïtament un cop per setmana. Només cal trucar al telf. 977800202 i donar les dades.
Hem fet una recopilació de les dades dels primers nou mesos de l'any 2021 pel que fa a la recollida de voluminosos, fusta i/o matalassos que els incívics llencen a la via pública sense aviasar i que la Brigada Municipal de l'ajuntament ha fet als carrers creixellencs.
Concretament, i segons es pot veure al quadre adjunt, la Brigada Municipal de Creixell ha recollit 6.220 quilos de matalassos dels carrers creixellencs, 23.600 quilos de voluminosos i 48.730 quilos (48 tones) de fusta, majoritàriament mobles vells.
 
Aquestes són les dades de tot lo que recull la nostra Brigada Municipal els dimarts i dimecres del costat dels contenidors del municipi.
Després, tot això, s'ha de destriar, a través d'un procés manual, i posar-ho en diferents «banyeres» per tal que sigui recollit posteriorment.
 
Això incrementa substancialment el preu de la recollida per part de l'empresa concessionària. La Brigada Municipal té adscrites moltes tasques. Mentre es dedica molt de temps a la recollida i classificació d'andròmines i voluminosos de la via pública, fruit de l'incivisme, hi ha altres tasques que queden pendent, amb el conseqüent perjudici del servei i de la resta de vilatans.
L'ajuntament no pot anar a llençar tots aquests residus a la deixalleria ja que és una administració pública i l'ús de la deixalleria és per a persones físiques.
 
És molt important doncs que els veïns, veïnes i estiuejants de la Vila facin un bon ús del servei de recollida d'andròmines i voluminosos que l'ajuntament de Creixell té establert tots els dimarts. També cal conscienciar-nos que cal que utilitzem la deixalleria supramunicipal de Creixell per tal de poder fer un bon reciclatge de totes aquestes deixalles que no poden anar als contenidors habituals de reciclatge.
L'ajuntament de Creixell ja contempla a les ordenances municipals un apartat per sancionar els comportaments incívics de les persones que llencen la brossa i les andròmines i voluminosos a la via pública.
De fet, ja s'han obert diferents expedients sancionadors. Les multes que pot imposar l'ajuntament van des dels 600€ als 3000€ en funció de la gravetat de cada infracció que es realitzi.
 
Per tant, fem una crida a tothom per tal de que es faci servir la deixalleria supramunicipal de Roda de Berà, que la tenim molt a prop, i que prenguem consciència tots plegats que el reciclatge ens beneficia a totes i a tots.

Accions del document

CURS DE CATALÀ NIVELL INICIAL BÀSIC 1 a la Biblioteca Municipal Bibliocreixell

El curs és de 45 hores, començarà el dia 11 de maig i el farem els dilluns i dimecres de 9:30 a 11:00 hores a la Bibliocreixell.

Monday 02 May 2022

ÀREA DE BENESTAR I ATENCIÓ SOCIAL
 
CURS DE CATALÀ NIVELL INICIAL BÀSIC 1
 
L’Ajuntament de Creixell, el Consorci per a la Normalització Lingüística i el Consell Comarcal del Tarragonès organitzen un Curs de Català Nivell Inicial Bàsic 1 que es realitzarà a la Biblioteca Municipal Bibliocreixell
El curs és de 45 hores, començarà el dia 11 de maig i el farem els dilluns i dimecres de 9:30 a 11:00 hores.
Totes les persones interessades en participar en aquest curs s'han d'inscriure a la Bibliocreixell i poden trucar al teléfon 977 80 34 00.
 
En aquest curs l’alumne serà capaç de comprendre i utilitzar expressions quotidianes i frases molt senzilles que li permetin satisfer les primeres necessitats comunicatives, com ara presentar-se, ser presentat a una tercera persona o formular i respondre preguntes sobre detalls personals.
Aquest curs s’adreça, majoritàriament, a persones que no coneixen l’alfabet llatí, que no entenen ni parlen el català i volen adquirir les habilitats de comprensió i de producció oral de frases simples que els permeti actuar mínimament en situacions quotidianes.
 

Accions del document

CURS DE CONTROL D’ACCESSOS PER A JOVES DE LA ZONA TRAC

Informació i inscripcions al Punt Jove de la Biblioteca Municipal BIBLIOCREIXELL

Tuesday 16 February 2021

ÀREA DE JOVENTUT
 
CURS DE CONTROL D’ACCESSOS PER A JOVES DE LA ZONA TRAC
 
Tot i la situació epidemiològica actual i les restriccions que comporta, les regidories de Joventut dels Ajuntaments Torredembarra, Roda de Berà, Altafulla, Creixell i La Riera de Gaià, i el Servei Comarcal de Joventut del Consell Comarcal del Tarragonès continuen desenvolupant els projecte de dinamització compartit que s’ha hagut de veure reformulat per tal de poder oferir activitats al jovent de la Zona TRAC.
En aquest moment s’organitza, juntament amb la Cambra de Comerç de Tarragona, un curs de control d’accessos que permetrà a les persones que hi assisteixin presentar-se a l’examen de la Generalitat de Catalunya mitjançant el qual s’obté el títol.
El curs és gratuït, amb preferència per a les persones dels municipis de la zona TRAC i els requisits són:
* Tenir entre 18 i 29 anys.
* Estar inscrit/a a la Garantia Juvenil (això vol dir no estar estudiant ni treballant).
* Tenir la ciutadania espanyola d'algun dels països que integren la Unió Europea o estar en possessió del permís de residència i de treball.
* No haver estat condemnat per delictes contra les persones, el patrimoni, la salut pública o justificar que els antecedents dels delictes comesos han estat cancel·lats.
Les inscripcions ja estan obertes i es pot demanar informació als Punts d’Informació Juvenil de referència. A CREIXELL HO PODEU FER AL PUNT JOVE DE LA BIBLIOTECA MUNICIPAL BIBLIOCREIXELL.
MÉS INFO:

 http://tarragones.cat/noticies/curs-de-control-d2019accessos-per-a-joves-de-la-zona-trac

Accions del document

CURS INICIAL GRATUÏT DE LLENGUA CATALANA LLETRES PER A TOTHOM

Del 27/09 al 10/12. Curs de 120 hores de dilluns a divendres de 9:30h. a 12:00h. a Cal Cabaler

Tuesday 10 August 2021

ÀREA DE BENESTAR I ATENCIÓ SOCIAL

Amb la col.laboració de l'àrea de benestar i atenció social de l'ajuntament de Creixell, a càrrec de la regidora Chelo Picón, el Consell Comarcal del Tarragonès i Càritas Diocesana de Tarragona hem organitzat un CURS INICIAL DE LLENGUA CATALANA - LLETRES PER A TOTHOM que es farà el proper mes de setembre a Creixell.

Aquest curs es realitzarà del 27/09 al 10/12 de dilluns a divendres de 9.30 a 12h. a Cal Cabaler. Casa de Cultura Creixell al carrer Sant Jaume 4 de Creixell.

El curs va adreçat a persones immigrades i es tindran en compte a l'hora dels criteris de selecció, el nivell de coneixement de llengua i el nivell d'ingressos familiars.

Hi ha 20 places per curs , que és gratuït. Inscripcions a la Bibliocreixell i a través del Codi QR de la imatge.

Més info al 977 80 34 00

Accions del document

Curs JUNIOR LIFEGUARD PROGRAM de salvament i socorrisme adreçat a joves de 14 a 17 anys

Curs organitzat per la CREU ROJA A TARRAGONA adreçat a joves d’entre 14 i 17 anys per donar a conèixer el món del salvament i el socorrisme i que es farà durant el mes de juliol.

Wednesday 04 May 2022

ÀREA DE JOVENTUT

Us informem de la primera convocatòria del JUNIOR LIFEGUARD PROGRAM que durà a terme la CREU ROJA A TARRAGONA per a joves d’entre 14 i 17 anys, durant el mes de juliol.

Objectius

- Donar a conèixer als nois i noies el món del salvament i el socorrisme.

- Apropar-los al context real en el medi aquàtic on vivim i fer-los conscients dels perills que es poden trobar i així poder-los evitar.

- Conèixer la tasca que desenvolupa el/la socorrista aquàtic/a

- Fomentar una actitud esportiva i saludable dins el medi.

Continguts

- Primers auxilis bàsics.

- Seguretat a la costa.

- Fauna marina.

- Nutrició esportiva.

- Cura del medi ambient.

- Tècniques de natació.

- Tècniques de rescat

Dates

De dilluns a divendres del 04 al 22 de juliol.

Horari

De 10 a 14 hores

Lloc

- Base de Mar Creu Roja Tarragona (PASSEIG DE L'ESCULLERA S/N).

- Piscina (Tarragona).

- Platja de l’Arrabassada.

La data límit d’inscripció dia 15 de juny.

A continuació teniu l’enllaç per entrar amb tota la info i fer la preinscripció:👇👇
https://www2.cruzroja.es/detalle-cursos/-/curso/665562

Accions del document

Davant el cas de violència de gènere a Creixell el passat cap de setmana, el col·lectiu Papallones Liles fa una concentració a les 20 h, avui dimecres dia 7

Wednesday 07 April 2021

Davant el cas de violència de gènere a Creixell el passat cap de setmana, el col·lectiu Papallones Liles fa una concentració a les 20 h, avui dimecres dia 7. Des de la regidoria de la dona i des de l'Ajuntament de Creixell rebutgem tota mena d'agressions, violència masclista, per raó de gènere o orientació sexual, és per això que ens adherim a la concentració d'avui a les 20 h, i demanem al veïnat de Creixell que es faci ressò d'aquesta notícia i s’adhereixi també a la concentració, ja que en aquest poble també hi ha situacions de violència masclista i hem de dir PROU.

Accions del document

DES DEL 10 DE JUNY DE 2022 JA FUNCIONEN LES DUTXES I ELS RENTA-PEUS DE LA PLATJA DE CREIXELL

Des de l'ajuntament de Creixell, volem conscienciar a tothom que vingui a la platja de Creixell sobre la necessitat de fer un ús racional de l'aigua de les dutxes i dels renta-peus, en benefici de totes i tots

Friday 10 June 2022

ÀREES DE MEDI AMBIENT, TURISME I SERVEIS
 
JA FUNCIONEN LES DUTXES I ELS RENTA-PEUS DE LA PLATJA DE CREIXELL
 
Des de les àrees delegades de medi ambient, turisme i serveis de l'ajuntament de Creixell, dediquem aquests darrers dies a la preparació i reactivació dels serveis de la nostra platja per a la temporada 2022.
A Creixell, a totes les platges ja hi ha instal·lats bona part dels equipaments –passeres, dutxes, papereres–.
A partir d'avui, ja funcionen també les dutxes i els renta-peus per als usuaris i usuàries de la platja.
Hem avançat la seva posada en funcionament atès el bon temps que fa, ja que això convida a incrementar el nombre de persones a les platges creixellenques.
Des de l'ajuntament de Creixell, volem conscienciar a tothom que vingui a la platja de Creixell sobre la necessitat de fer un ús racional de l'aigua de les dutxes i dels renta-peus, en benefici de totes i tots.
Moltes gràcies.

Accions del document

Desinfecció de diferents zones d'ús públic del municipi per tal d'evitar la propagació de la Covid19.

Els voluntaris i voluntàries de Protecció Civil de Creixell fan les tasques de desinfecció amb el material que ha adquitir l'Ajuntament

Monday 31 August 2020

Els voluntaris i voluntàries de Proteccio civil de Creixell, amb l’aportació de material que ha fet l’Ajuntament de Creixell, han començat a desinfectar diferents zones del municipi per tal d'evitar la propagació de la #Covid19.

Aquest dilluns 31 d'agost de 2020, l'alcalde de Creixell Jordi Llopart, acompanyat de regidores i regidors de l'equip de govern municipal, han estat presents a l'acte protocol-lari de lliurament del nou material de desinfecció adquirit pel Consistori i que ha estat cedit a l'AVPC de Creixell.

Fins ara ja s'ha desinfectat des del Parc de la Xicalla , passant pels exteriors de les 2 Residències de gent gran, els carrers més concorreguts del nucli històric de la Vila, els accessos als diferents comerços, Policia Local, Ajuntament, Biblioteca, Consultori mèdic, Cal Cabaler, mobiliari urbà de la Rambla de les moreres i tota la resta dels parcs infantils.

En els propers dies es continuaran realitzant les desinfeccions d’altres zones del municipi
.
El producte que s'utilitza NO és tòxic.


“ Entre tots guanyarem la Covid-19”.

Accions del document

DESPLEGAMENT DEL 4G A LA BANDA DE 800 MHZ A CREIXELL

Si teniu incidéncies amb la compatibilitat de la TDT a casa vostra, truqueu al 900 833 999

Monday 23 November 2020

Les operadores de telefonía mòbil, Telefónica, Vodafone i Orange, ja ofereixen a Creixell els serveis sobre la xarxa 4G a la banda 800MHz, el que permetrà als creixellencs i creixellenques gaudir de connexions mòbils d'alta velocitat sobre tecnologia LTE (4G) amb una millor cobertura a l'interior dels edificis i major extensió geogràfica.

Per garantir la compatibilitat de la nova tecnologia amb la Televisió Digital Terrestre (TDT), els operadors han posat en marxa Llega800, entitat encarregada de solucionar qualsevol afectació en la recepció del senyal de televisió.

Amb l'arribada de la nova 4G a Creixell continúa el procés d'implantació que s'està realitzant de forma gradual per tota la geografia estatal.

Per a gestionar aquests serveis, així com també les possibles reclamacions, s'ha posat a disposició dels ciutadans un teléfon d'atenció gratüit (900 833 999) i un web:

www.llega800.es

Per comprovar les localitats on ja estan actius aquests serveis es pot consultar el següent enllaç:

https://www.llega800.es/listado-de-municipios-activos/

#creixell #viucreixell

Accions del document

Dia de la Visibilitat lèsbica

26 d'Abril.

Monday 26 April 2021

Avui, dia 26 d'abril, és el Dia de la Visibilitat lèsbica, una festa que a Espanya i en diversos països del món se celebra des de l'any 2008. Aquesta data té com a objectiu visibilitzar aquest col·lectiu i manifestar la importància que les dones lesbianes tinguin espai i siguin visibles en els espais públics, exigir la plena igualtat de drets i reclamar que es tinguin referents de dones lesbianes en tots els àmbits, i no sols dins de l'activisme pels drets LGTBIQ+.

Accions del document

Dia Mundial de la Síndrome de Fibromiàlgia i Fatiga Crònica

Els símptomes no són visibles, però l’impacte en la vida de les persones que les pateixen és devastador. Veuen minvada la seva qualitat de vida i sovint pateixen incomprensió en l’entorn familiar, social, escolar, laboral i sanitari. Ens els casos més extrems, les persones afectades es veuen obligades a quedar-se a casa.

Wednesday 12 May 2021

El 12 de maig es commemora oficialment com el Dia Mundial de la Síndrome de Fibromiàlgia i Fatiga Crònica (també conegut com a Encefalomielitis Miàlgica en alguns països / regions).
La fibromiàlgia (FM) és caracteritza per un dolor generalitzat, que pot ser constant o fluctuant, que afecta sobretot músculs i tendons, sense que s’observi cap lesió aparent. Aquest dolor pot arribar a ser molt sever i sovint s’acompanya de son no reparador, cansament extrem, mals de cap i trastorns cognitius, entre d’altres símptomes.
La síndrome de fatiga crònica o encefalomielitis miàlgica (SFC/EM) causa una fatiga significativa i persistent davant de petits esforços, tant físics com mentals, que empitjora amb l’activitat i que no millora amb el repòs. Sovint provoca també una disminució del rendiment cognitiu, insomni i son no reparador, dolor muscular i/o articular, entre d’altres símptomes.
Els símptomes no són visibles, però l’impacte en la vida de les persones que les pateixen és devastador. Veuen minvada la seva qualitat de vida i sovint pateixen incomprensió en l’entorn familiar, social, escolar, laboral i sanitari. Ens els casos més extrems, les persones afectades es veuen obligades a quedar-se a casa. Es tracta de malalties emergents que afecten cada vegada més població, i també més jove.

Accions del document

DIADA DE SANT JORDI 2022 A CREIXELL

PARADETES DE LLIBRES I ROSES A LA PLAÇA I CONTACONTES DE DRACS A CAL CABALER

Sunday 24 April 2022

Malgrat el mal temps i l'amença de pluja, Creixell va poder celebrar la Diada de Sant Jordi. Es van muntar diferents parades de llibre i roses i el contacontes de Dracs i Llibres a càrrec de l'actriu Anna Garcia Cuartero es va celebrar a Cal Cabaler en lloc de la Plaça Major. Molts creixellencs, creixellenques i visitants de cap de setmana es van acostar a comprar llibres com a tradició d'aquesta jornada tan especial. 

Les activitats infantils programades per la tarda a la Plaça del Mirador a càrrec de la companyia Ratataplam es van haver de suspendre per la pluja. Des de la regidoria de festes s'informarà de la propera data per tal que tots els nenes i nenes puguin gaudir d'aquestes activitats un altre dia de primavera.

Accions del document

Accions del document