Notícies

EL JOVE REGATISTA CREIXELLENC MARC CLARAMUNT PASSEJA LA IMATGE DE CREIXELL ARREU DEL MÓN A LA REGATA MINI TRANSAT 2021

La sortida de la regata MINI TRANSAT és aquest diumenge 26 de setembre de 2021 des del port de Les Sables d'Olonne, a França; d'allà navegarà fins a Santa Cruz de la Palma, a les Illes Canaries, a on està previst que hi arribin el 3 d'octubre. I d'allí la regata seguirà fins al port de Saint-François a l'illa caribenya de Guadalupe,

Friday 24 September 2021

El jove regatista creixellenc Marc Claramunt Sastre passejarà la imatge de Creixell arreu del món.
L'Àrea de Turisme de l'ajuntament de Creixell, col·labora amb el jove regatista, que participarà enguany a la 'Minitransat 2021', una regata que creua l’Atlàntic en solitari en vaixells de 6’5 metres. El vaixell del Marc llueix el logotip de l'àrea de Turisme de Creixell.
El Marc ja ho té tot a punt i ja ha passat tots els controls de seguretat. La sortida és aquest diumenge 26 de setembre de 2021 des del port de Les Sables d'Olonne, a França; d'allà navegarà fins a Santa Cruz de la Palma, a les Illes Canaries, a on està previst que hi arribin el 3 d'octubre. I d'allí la regata seguirà fins al port de Saint-François a l'illa caribenya de Guadalupe, a on està prevista l'arribada a partir del 9 de novembre. En aquesta regata els navegants han de recórrer un total de 4.050 milles nàutiques.
Des de l'ajuntament de Creixell desitgem al Marc una bona singladura, que gaudeixi molt d'aquesta aventura i que vagi tot molt bé.

Accions del document

EL LLEIDATÀ FRANCESC PUIGPELAT GUANYA EL PREMI DE NOVEL-LA CRIMINAL MARGARITA ARIDZETA VILA DE CREIXELL

El lliurament del premi a càrrec de la pròpia Margarida Aridzeta va tenir lloc aquest divendres 15 de juliol de 2022 al Casal Municipal de Creixell.

Saturday 16 July 2022

ÀREA DE CULTURA
 
INAUGURACIÓ del FESTIVAL DE NOVEL·LA CRIMINAL EN CATALÀ CREIXELL.CRIMS. L'alcalde de Creixell Jordi Llopart i el regidor de cultura Francesc Sentis han inaugurat aquest divendres el @creixell.crims al Casal Municipal de Creixell.
 
Durant l'acte es va fer un homenatge a l'escriptora vallenca Margarida Aritzeta en l'inauguració del Festival de Novel·la Criminal Creixell Crims a Creixell. Es va presentar el Premi MARGARIDA ARITZETA-VILA DE CREIXELL. I es va fer una molt interessant conversa entre l'autora i la directora del Festival @raquelgamezserrano Raquel Gámez Serrano
 
LLIURAMENT DEL PREMI MARGARIDA ARITZETA-VILA DE CREIXELL. Francesc Puigpelat, un lleidatà resident a Sitges ha estat el flamant guanyador del I Premi Margarida Aritzeta-Vila de Creixell amb l'obra "UN TRET A L'AIRE".
L'acte es va cloure amb l'actuació de JAO JAZZ TRÍO i un còctel aperitiu per a tots els assistents.
 
 
 

Accions del document

EL "PEIX QUE MENJA PLÀSTIC" S'HA INSTAL-LAT DE NOU A LA PLATJA DE CREIXELL

"El peix que menja plàstic", és una obra creada per l’escultor Rosendo Porro Cuesta, del taller L’Enclusa. Està pensat per cridar l’atenció i així promoure el correcte reciclatge del plàstic a la platja de Creixell.

Tuesday 28 June 2022

ÀREA DE TURISME I MEDI AMBIENT
 
EL "PEIX QUE MENJA PLÀSTIC" S'HA INSTAL-LAT DE NOU A LA PLATJA DE CREIXELL
 
Creixell som un dels pobles amb encant del Tarragonès, tenim unes platges amb un sistema dunar amb flora i fauna autòctona i, en conseqüència, som conscients de la importància del medi natural que ens envolta.
És per aquest motiu que des de l’Ajuntament s’impulsen diferents actuacions i activitats.
Una d'aquestes actuacions i que ja es va fer per primera vegada l'any passat, és l'instal·lació de l’escultura "El peix que menja plàstic", la qual ha estat creada per l’escultor Rosendo Porro Cuesta, del taller L’Enclusa.
 
La seva funció és la d’un contenidor que està pensat per cridar l’atenció i així promoure el correcte reciclatge del plàstic en un dels espais naturals on s’utilitza una gran quantitat de recipients d’aquest material.
Al mateix temps, també pretén crear consciència sobre que si aquests residus es tiren al mar, molt probablement acabaran sent ingerits per peixos reals. Aquesta escultura està ubicada a la platja del Port Romà, a tocar de l'avinguda del Mar i del punt de Socorrisme.
 
L’Ajuntament de CREIXELL ja va instal.lar l'any passat l’únic peix que menja plàstic. La seva ubicació està pensada per ser utilitzada pels usuaris de la platja i per aquelles persones que vagin a veure’l.
L’objectiu és educatiu; la població hem d’entendre la necessitat imperiosa de reciclar els envasos de plàstic i del problema ambiental que suposa llançar aquests residus a la mar, on triguen més temps a degradar que a la terra.
 
Així, amb aquesta iniciativa es pretén evitar que els plàstics acabin al mar i que s'incorporin a la cadena tròfica de les espècies marines i en conseqüència, al consum humà.
Aquesta estructura dissenyada per l’artista Rosendo Porro Cuesta serveix per això, per empassar-se els envasos que llencem a la platja.
Deixar la platja neta de plàstics cada dia és cosa de totes i tots.
 

Accions del document

EL PLE DE L'AJUNTAMENT DE CREIXELL ACORDA PROPOSAR ELS GERMANS JOSEP I CARLOS ROMERO DE CAL TELESFORO DE CREIXELL A LES DISTINCIONS DE MÈRIT ALS SERVEIS DISTINGITS DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS 2022

En el darrer Ple municipal del Consistori creixellenc celebrat aquest passat dijous 15 de setembre a la Casa de la Vila, la Corporació ha aprovat proposar els germans Josep i Carlos Romero de Cal Telesforo de Creixell a la vuitena convocatòria de la concessió de distincions de mèrit als serveis distingits del Consell Comarcal del Tarragonès 2022

Tuesday 20 September 2022

EL PLE DE L'AJUNTAMENT DE CREIXELL ACORDA PROPOSAR ELS GERMANS JOSEP I CARLOS ROMERO DE CAL TELESFORO DE CREIXELL A LES DISTINCIONS DE MÈRIT ALS SERVEIS DISTINGITS DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS 2022

En el darrer Ple municipal del Consistori creixellenc celebrat aquest passat dijous a la Casa de la Vila, la Corporació ha aprovat proposar els germans Josep i Carlos Romero de Cal Telesforo de Creixell a la vuitena convocatòria de la concessió de distincions de mèrit als serveis distingits del Consell Comarcal del Tarragonès 2022.

Un any més el Consell Comarcal ha obert convocatòria per a la concessió de distincions de mèrits de serveis distingits, amb l’objectiu d’honorar persones o entitats en mèrits a la labor realitzada o conducta seguida que hagin contribuït a augmentar el prestigi d’un municipi del Tarragonès o de la comarca en el seu conjunt i l’Ajuntament de Creixell hi proposarà els germans Josep i Carlos Romero de Cal Telesforo.

Des de l’Ajuntament s’ha acordat proposar aquestes persones, ja que reunien tots els requeriments de la distinció.

Els creixellencs germans Romero, descendents directes del Telesforo Bardina, han volgut que quedi com a llegat per a tot el poble de Creixell una col-lecció d’eines de boter, ofici que ells mateixos han exercit durant molts anys. També han volgut deixar petjada de la importància que va tenir al llarg de molts anys l’industria de boters a Creixell, sobretot a finals del segle XIX i principis del segle XX.

Els germans Josep i Carlos Romero són grans coneixedors de l’art de la toneleria. Són descendents directes de Telesforo Bardina, creador que fou al segle XX de la industria més important de botes i tines de Catalunya.

Telesforo Bardina i Pagés va néixer a Creixell el 5 de gener de l’any 1888. Era boter i tinaire. Primer, el Telesforo va fer de boter a Creixell, a on es feien les botes que s’enviaven directament a Cuba. Després va marxar cap a Barcelona, on va crear una indústria molt important, la Toneleria Bardina.

Els creixellencs germans Romero, descendents directes del Telesforo Bardina, han volgut que quedi com a llegat per a tot el poble de Creixell tota aquesta exposició d’eines de boter, ofici que ells mateixos han exercit durant molts anys. També han volgut deixar petjada de la importància que va tenir al llarg de molts anys l’industria de boters a Creixell, sobretot a finals del segle XIX i principis del segle XX.


Per tots aquests motius, especialment per la seva generositat a l’hora de cedir desinteressadament al poble de Creixell aquest testimoni de les eines de boter de Creixell, l'ajuntament de Creixell ha acordat proposar-los per tal que puguin rebre, tal com es mereixen, el reconeixement del Consell Comarcal del Tarragonès amb el Mèrit als Serveis Distingits.

Accions del document

EL PROGRAMA JOVES AMB TALENT 2022 OBRE LES INSCRIPCIONS

Des de l'àrea de Joventut us donem l'Informació sobre la formació d’agricultura regenerativa, en el marc del programa Joves amb talent del Consell Comarcal del Baix Camp amb el qual hi col.labora el Consell Comarcal del Tarragonès

Monday 24 January 2022

ÀREA DE JOVENTUT
 
EL PROGRAMA JOVES AMB TALENT 2022 OBRE LES INSCRIPCIONS
 
Us compartim informació sobre la formació d’agricultura regenerativa, en el marc del programa Joves amb talent del Consell Comarcal del Baix Camp amb el qual hi col.labora el Consell Comarcal del Tarragonès encarregant-se del finançament de la formació de les persones joves del Tarragonès que hi vulguin i puguin participar.
Què necessites per participar-hi?
 
Tenir una idea de projecte sostenible per treballar la terra o un projecte ja iniciat.
Tenir o compartir terres al Baix Camp, Alt Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Tarragonès o Priorat o, de manera equiparable, ser demandant del Banc de Terres del Baix Camp o del Priorat.
Omplir i enviar el formulari (el trobaràs en aquest enllaç) que hi ha a continuació per fer la inscripció en qualsevol de les formacions. La data límit és diumenge 6 de febrer de 2022.
 
Concertar una entrevista de selecció, on s'escolliran les persones participants finals. Les interessades i els interessats poden proposar data i hora al formulari d'inscripció.
Comprometre's a participar en el seguiment i l'avaluació del projecte, i assistir com a mínim al 80% de les sessions.
+INFO: 👇👇
 
http://www.tarragones.cat/noticies/el-programa-joves-amb-talent-2022-obre-les-inscripcions?fbclid=IwAR3UB2S97E0Pen519qdg2hHER4ps_A8Hw8S6Gv2M4GO-9ypJZt-Ml-J4THs

Accions del document

EL PROGRAMA RADIOFÒNIC "EL MATÍ I LA MARE QUE EL VA PARIR" DE RÀDIO FLAIXBAC S'HA FET AVUI EN DIRECTE DES DEL CÀMPING GAVINA DE CREIXELL

L'alcalde de Creixell Jordi Llopart i la regidora de Turisme Silvia Farrero, han participat en el programa. "El matí i la mare que el va parir" és el programa despertador radiofònic de Ràdio Flaixbac, que desperta a Catalunya amb humor, actualitat i bon rotllo, presentat per Carles Pérez. Aquest programa s'emet de dilluns a divendres en directe de 6 a 11 del matí.

Friday 11 June 2021

Aquest DIVENDRES 11 DE JUNY de 2021 a partir de les 6h. del matí ha tingut lloc el programa radiofònic ” El matí i la mare que el va parir " de Ràdio Flaixbac  EN DIRECTE des del Camping Gavina - oficial de Creixell. 🕺🏻💃🏼🕺🏻💃🏼
Amb el suport de Campings Tarragona Costa Daurada Terres de l'Ebre, natural i l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Creixell.
 
"El matí i la mare que el va parir" és el programa despertador radiofònic de Ràdio Flaixbac, despertant a Catalunya amb humor, actualitat i bon rotllo, presentat per Carles Pérez. Aquest programa s'emet de dilluns a divendres en directe de 6 a 11 del matí.
 
Al llarg del programa s'ha fet una petita entrevista a l'alcalde de Creixell Jordi Llopart i a la regidora de turisme de Creixell, Silvia Farrero. Han parlat sobre gastronomia creixellenca, concretament del plat típic de Creixell, ELS ESMARRIS.
 

ELS ESMARRIS EL PLAT TÍPIC DE CREIXELL

 La tradició de segles de pescadors a Creixell, avui dissortadament desapareguts, ens ha deixat una típica recepta culinària d’un àpat que ha esdevingut el plat típic de la gastronomia creixellenca el-laborat amb seitó. Es tracta dels Esmarris. 

 El feien els antics pescadors de Creixell del segle XIX amb el peix que es malmetia dalt de la barca i que no podien portar a mercat. És un plat semblant a l’escabetx però totalment autòcton de Creixell i que s’acompanya de vi blanc fresc.

 També es fan Esmarris dolços, que són unes galetes en forma de peix.

  

La regidora de Turisme també ha explicat les activitats programades per al proper estiu a Creixell des de l'àrea de turisme i ha parlat també dels cinc càmpings que tenim al municipi. El programa s'ha realitzat en directe des de la terrassa del restaurant del Càmping Gavina i ha comptat amb públic en directe. També han fet una entrevista a un grup d'alumnes d'un Institut de Sabadell que están de colònies al mateix Càmping Gavina. A l'acte hi ha assistit també el regidor de comerç de Creixell, Jaime Serret.
 
 
Aquest esdeveniment ha comptat amb el suport de Campings Tarragona Costa Daurada Terres de l'Ebre, natural i l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Creixell.
 

Accions del document

EL PROPER DIVENDRES 5 DE NOVEMBRE DE 2021 ES FARÀ LA FUMIGACIÓ I TRACTAMENT DE LA PROCESSIONÀRIA DEL PI A DIVERSES ZONES DE CREIXELL

El producte que utilitzarem, per polvoritzar els pins amb una maquinaria específica, es un producte biològic, sense risc per a les persones. Els treballs seran realitzats per l'empresa especialitzada Ambient Servei, S.L.

Tuesday 02 November 2021

EL PROPER DIVENDRES 5 DE NOVEMBRE ES FARÀ LA FUMIGACIÓ I TRACTAMENT DE PROCESSIONÀRIA DEL PI A CREIXELL

 Cal tenir en compte que:

 

  • En cas que previsió de pluja el servei quedaria posposat.
  • El producte que utilitzarem, per polvoritzar els pins amb una maquinaria específica, es un producte biològic, sense risc per a les persones. L’únic tema a nivell de prevenció que si que caldria tenir present es que durant el servei a les zones no pot haver-hi presencia de persones. Un cop finalitzat el tractament ja no hi ha cap tipus de risc.
  • Les zones a on es farà el tractament  son les següents (plànol adjunt):
  • Zona verda Rincón del César, parc de la Xicalla.
  • Pins a l'edifici de la Guarderia, al carrer Girona.
  • Zona verda urbanització la Masó.
  • Zona al carrer Durero de la Coma
  • Zona al costat de la CN-340, edificis Augusta.
  • Zona Verda polígons del Rincón, final del carrer Sant Magí.

Accions del document

EL REGIDOR JAIME SERRET PRESENTA LA CAMPANYA "COMPRA AMB EL COR, COMPRA A CREIXELL"

Des de l'àrea de Comerç del nostre Ajuntament de Creixell, estem disposats a fer tot el possible per salvar el comerç de casa nostra tots junts

Wednesday 04 November 2020

“Compra amb el cor, compra a Creixell” és el nom de la campanya de Nadal per dinamitzar el comerç local i de proximitat a Creixell. La campanya, que compta amb el suport de la Diputació de Tarragona, proposa comprar a 9 establiments diferents de la vila durant el mateix mes, per un valor mínim de 5 euros i sense repetir el mateix negoci. No participen d’aquesta promoció els establiments Lidl, Mercadona i Spar. El Mercadet Setmanal tindrà un segell i es comptarà com a una única compra, malgrat que es compri en parades diferents.

Es podrà bescanviar la targeta per una bossa de compra i una mascareta demanant cita prèvia a Cal Cabaler. Hi ha un obsequi per persona fins a exhaurir existències.

La promoció vàlida de l’1 de novembre de 2020 al 31 de gener de 2021.

“Des del Departament de Comerç del nostre Ajuntament, estem disposats a fer tot el possible per salvar el comerç de casa nostra tots junts”, afirma el regidor de comerç creixellenc, Jaime Serret, en la presentació de la campanya, i ha afegit: “Per complir amb l’interès general, hem de protegir la salut pública però, també a les persones autònomes que aixequen la persiana per portar un negoci endavant. Heu de sentir l’estímul no només de nosaltres (les administracions públiques) sinó de tots els ciutadans del nostre poble.”

Serret destaca que “els comerciants han estat exemplars durant la pandèmia i això mereix tot el suport i reconeixement.” “Així que només em passa pel cap que recorrem a salvar l’economia de Creixell. És important caminar pel carrer i adonar-se que, malgrat tot, Creixell segueix viu, té expectativa d’esperança i entusiasme per tirar del carro i mirar cap endavant.

Foto: El regidor de comerç de Creixell, Jaime Serret, amb la bossa de compra i la mascareta. / AJ. CREIXELL

Accions del document

EL RESTAURANT SALIOLI DEL CÀMPING CREIXELL GUANYADOR AL CONCURS "JOC DE CARTES" DE TV3

El premi al millor restaurant en un càmping de la Costa Daurada ha estat finalment pel Restaurant SaliOli del Càmping Creixell, que s'emporta un xec de 3.000€. L'Adrià i l'Agustí són al capdavant d'aquest restaurant de Creixell.

Thursday 01 September 2022

EL RESTAURANT SALIOLI DEL CÀMPING CREIXELL de CREIXELL VA PARTICIPAR AQUEST PASSAT DIMECRES 31 D'AGOST DE 2022 AL CONCURS "JOC DE CARTES" DE TV3
 
El premi al millor restaurant en un càmping de la Costa Daurada ha estat finalment pel Restaurant SaliOli del Càmping Creixell, que s'emporta un xec de 3.000€.
 
Comença la temporada d'estiu del programa JOC DE CARTES de TV3 anant d'acampada! El Marc Ribas arriba a la Costa Daurada per trencar vells estereotips i demostrar que els restaurants de càmping no estan renyits amb la gastronomia de qualitat.
 
El primer restaurant que va visitar el Marc Ribas va ser  el Maykao, del Càmping Torre del Sol a Mont-roig del Camp, un local a peu de platja que barreja la cuina mediterrània més tradicional de la Puri Álvarez amb el toc modern del seu gerent, Llorenç Muñoz.
 
Després, va entrar al Càmping Arc de Barà, a Roda de Berà, per conèixer el Fusta Mar, un restaurant que ha aconseguit traslladar l'essència del Far West a la costa tarragonina i que encapçala el David Arranz amb la seva parella, Meryem Nouinou.
 
I la darrera parada va ser al RESTAURANT SALIOLI del Creixell Camping & Family Resort a Creixell, on l'Adrián Gómez vol continuar amb el llegat dels seus pares, però reconvertint l'oferta gastronòmica amb l'ajuda del seu cap de cuina, Agustí Ferreres.
 
El Salioli de Creixell es va  s'erigir com el millor restaurant en un càmping de la Costa Daurada i es va emportar el premi de 3.000€ .Van  demostrar que un dia de piscina es pot culminar amb un àpat excepcional.
 
MOLTES FELICITATS al Salioli Restaurant del Creixell Camping & Family Resort de Creixell.
Premi molt merescut al programa de TV3 #JocCartesEstiuTV3 per a l'Adri i l'Agustí i tot l’equip!.

Accions del document

El TSJC dona la raó a l'Ajuntament de Creixell i el desvincula de la “mala gestió” de l'Escola Bressol Estel de Mar

La sentència del Tribunal, del 4 de març, estima el recurs d'apel·lació interposat pel consistori i desestima el recurs que, en el seu dia, va interposar l'antiga empresa gestora Privilege Class 1909 SL, que reclamava 249.118,44 euros a l'Ajuntament

Saturday 08 May 2021

La sentència de la sala cinquena del Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), del 4 de març de 2021, ha estimat el recurs d'apel·lació interposat per l'Ajuntament de Creixell contra la sentència dictada, el 29 de maig de 2019, pel Jutjat Contenciós-Administratiu Núm 1 de Tarragona, que condemnava el consistori pagar 249.118,44 euros en concepte de “desequilibri econòmic” a la Llar d'Infants Estel de Mar, fins el 31 de maig del 2016. L'empresa que gestionava abans l'escola bressol, Privilege Class 1900 SL, havia denunciat anteriorment a l'Ajuntament de “mala gestió” per considerar que la concessió era insuficient i que la gestió de la llar d'infants no era viable. Al mateix temps, la sentència del TSJC desestima el recurs que, el 2016, va interposar Privilege Class 1900 SL.

L'Ajuntament de Creixell s'ha mostrat satisfet per la sentència perquè “dona la raó a l'Ajuntament i el desvincula de la mala gestió i les responsabilitats que tenia l'empresa derivades d'aquella concessió i que van acabar amb el tancament de la llar d'infants”. Des del consistori s'assenyala que la sentència desmunta un dels arguments centrals en què es basava l'empresa a l'hora de reclamar prop de 250.000 euros, com és la diferència del nombre de places ofertes durant el període de la concessió -74- amb el nombre de places reals -35-. El text de la sentència eximeix l'Ajuntament d'haver-se de fer càrrec de les despeses derivades en cas que la demanda de places és inferior a la prevista: “Així, del contingut de la primera clàusula dels plecs no s'infereix que l'Ajuntament garanteixi l'existència de 74 usuaris de la llar d'infants al procedir a la seva concessió a l'avui apel·lat (l'empresa). Per això, si la demanda de places de llar d'infants resulta inferior a la prevista pel contractista (per causa de la voluntat de l'usuari, com en el present cas i que pot vindre motivada per múltiples factors), no pot exigir-se a l'Ajuntament cobrir econòmicament l'expectativa d'explotació del servei, ni assumir la totalitat de les costes.....” I afegeix.... “El concessionari, al presentar la seva oferta per esdevenir adjudicatari ha d'haver formulat els seus càlculs i previsions econòmiques sobre la viabilitat de l'explotació, sense que pugui esperar ser rescabalat posteriorment en el cas que les previsions no es compleixin”.

Cal recordar que, el mes de novembre del 2018, l'Ajuntament de Creixell va recuperar la titularitat municipal de l'escola bressol. El consistori va posar en marxa un servei provisional en una de les aules de l'escola Les Eres.

L'Estel de Mar recupera la normalitat des del passat 8 d'abril del 2021, l'Escola Camp Joliu, amb seu a l'Arboç, va signar un contracte amb l'Ajuntament de Creixell per portar la gestió de l'Escola Bressol Estel de Mar, de titularitat municipal. El conveni, que finalitza el 2030, garanteix la continuïtat i viabilitat del centre educatiu preescolar de 81 places, de 0 a 3 anys

 https://www.creixell.cat/noticies/el-tsjc-dona-la-rao-a-lajuntament-de-creixell-i-el-desvincula-de-la-201cmala-gestio201d-de-lescola-bressol-estel-de-mar/edit?_authenticator=07e4a9031e7fa0180f39bcbee40568226dec4513

 https://www.diaridetarragona.com/costa/El-TSJC-anula-una-sentencia-contra-el-Ayuntamiento-de-Creixell-por-mala-gestion-de-la-guarderia-20210507-0048.html

Accions del document

ELS ALUMNES DEL CURS INICIAL DE CATALÀ PER A NOUVINGUTS I NOUVINGUDES FAN UNA VISITA GUIADA PEL NUCLI HISTÒRIC DE CREIXELL

Passejant entre els seus carrers i carrerons, han pogut conèixer la història dels edificis més singulars del nucli històric de la Vila de Creixell

Thursday 04 November 2021

ELS ALUMNES DEL CURS INICIAL DE CATALÀ PER A NOUVINGUTS FAN UNA VISITA GUIADA PEL NUCLI HISTÒRIC DE CREIXELL
 
Amb el suport de les àrees de turisme i comerç de l'ajuntament, avui dijous 4 de novembre de 2021, els alumnes del curs inicial de català que es realitza durant aquest darrer trimestre a Cal Cabaler. Casa de Cultura Creixell, acompanyats de la seva professora Helena Ferre Ruiz han fet una visita guiada en català pel nucli històric de la vila de Creixell.
 
Passejant entre els seus carrers i carrerons, han pogut conèixer la història dels seus edificis més singulars, com ara el Castell, Cal Cabaler, les Torres medievals de Cal Jeroni, Ca la Miquelina i Cal Xacó, el Campanar de Jvjol, l'església de Sant Jaume i les runes romanes del segle I.
 
La regidora de turisme Silvia Farrero i el regidor de comerç Jaime Serret Simo han participat també d'aquest esdeveniment.

Accions del document

Els avis i àvies de la Residéncia L'ERMITA de Creixell, han rebut avui la tercera dosi del vacci contra la Covid-19.

La vacunació dels residents de l'Ermita de Creixell ha tingut lloc avui dimecres 22 de setembre de 2021

Wednesday 22 September 2021

ÀREA DE SANITAT
Avui dimecres 22 de setembre de 2021, els avis i àvies de la Residéncia L'ERMITA de Creixell, han rebut la tercera dosi del vacci contra la #covid19.
El 96,9% de les persones que viuen en centres residencials estan vacunades amb la primera dosi, i el 96,1% tenen la pauta completa.
A més, també s’espera administrar la tercera dosi a les 40.000 persones d'arreu de Catalunya que tenen condicions de molt alt risc de patir complicacions per la COVID, com ara persones amb immunosupressió, trasplantades, etc.

Accions del document

ELS DIES 13, 14 i 15 D’AGOST DE 2022, ARRIBA A LA NOSTRA VILA LA FIRA “CREIXELL, TERRA DE PIRATES”.

Es realitzarà als carrers del nucli històric de Creixell i aplegarà, entre d’altres, nombroses parades d'artesania i alimentació. L’horari de la fira será de les 10h. a les 22h.

Wednesday 20 July 2022

ELS DIES 13, 14 I 15 D’AGOST DE 2022, ARRIBA A LA NOSTRA VILA LA FIRA “CREIXELL, TERRA DE PIRATES”.

La FIRA “CREIXELL, TERRA DE PIRATES” arribarà per primera vegada a Creixell els propers diez 13, 14 i 15 d’agost de 2022.

 

Es realitzarà als carrers del nucli històric de Creixell i aplegarà, entre d’altres, nombroses parades d'atesania i alimentació.

 

L’horari de la fira será de les 10h. a les 22h.

 

Coordinat des de l’area de turismo de l’ajuntament de Creixell, a càrrec de la regidora Silvia Farrero, i amb el suport municipal volem promoure esdeveniments i actes en favor de la promoció turística i econòmica de la nostra Vila, desprès de 2 d’anys d’aturada gairebé obligada de la majoria d’activitats previstes, a causa de les restriccions de la pandèmia.

 

Durant aquests tres dies de la fira la gent trobarà una proposta molt atractivqa de lleure i comerç de temàtica pirata adreçada especialment al públic familiar. Parades d’artesania, atraccions i activitats per la canalla, animació i teatre musical, melodies pirates, tallers, cercavila, espectacle de foc nocturn, demostració de softcombat  i moltes iniciatives per a tota la família.

 

A l’hora d’organitzar aquesta fira i anomenar-la Creixell, Terra de Pirates, hem tingut en compte una llegenda de la nostra Vila. En temps que la costa catalana es trobava plena de pirates algerians i d’altres llocs, aquests quan podien assaltaven i saquejaven els pobles de la costa, enduent-se molts captius.

 

Diu la llegenda que quan els pirates apareixien a Creixell, els seus habitants col-locàven la imatge de pedra, que encara es conserva a la façana de l’esglèsia, del nostre Patró Sant Jaume a l’entrada de la població, i els pirates en veure-la fugien esparverats.

Accions del document

ELS DISTINGITS DEL TARRAGONÈS 2020 REBEN EL SEU GUARDÓ EN UN EMOTIU ACTE A PERAFORT

Per Creixell, aquest guardó s'ha concedit a títol póstum a la farmacéutica María de Palacio Rodríguez-Solano. Les distincions han estat promogudes pel Consell Comarcal del Tarragonès, a suggeriment de les propostes presentades pels Ajuntaments del Tarragonès. L'acte de lliurament de guardons ha tingut lloc aquest passat divendres 4 de juny a la plaça de l'església de Perafort.

Monday 07 June 2021

Un total de tretze persones/entitats de diferents municipis de la comarca que s’han distingit per la seva labor cultural, científica, econòmica, social o urbanística han rebut un reconeixement. Les distincions han estat promogudes pel Consell Comarcal del Tarragonès, a suggeriment de les propostes presentades pels Ajuntaments del Tarragonès.

 Aquest divendres 4 de juny, ha tingut lloc a la Plaça de l’Església de Perafort el lliurament de les distincions de Mèrit de Serveis Distingits, amb l’objectiu d’honorar persones o entitats en mèrits a la labor realitzada o conducta seguida que hagin contribuït a augmentar el prestigi d’un municipi del Tarragonès o de la comarca en el seu conjunt. L’acte no es va poder celebrar en el seu moment degut a la situació d’emergència sanitària per la irrupció de la pandèmia de Covid-19, i s’ha recuperat tan aviat la situació ho ha permès amb totes les mesures d’higiene i seguretat necessàries.

 

L’acte s’ha iniciat a les 19:00 hores, i ha estat conduit per la periodista Núria Cartanyà. A continuació, Joan Martí Pla, president del Consell Comarcal del Tarragonès i alcalde de Perafort i Puigdelfí, ha donat la benvinguda a totes les personalitats premiades i a totes les persones assistents. L’acte també ha comptat amb la presència d’altres alcaldes/desses i regidors/es dels municipis del Tarragonès així com representants de les entitats i personalitats distingides. L’acte ha estat amenitzat per la Stromboli Jazz Band.

Les distincions han estat promogudes pel Consell Comarcal del Tarragonès, a suggeriment d’alguns municipis de la comarca. En les Bases s’estableix que els distingits de cada edició són presentats pels Ajuntaments, a proposta del ple municipal. Després d’exposar-ho al públic, és aprovat pel Ple del Consell Comarcal.

Els distingits d’aquesta sisena edició

Les personalitats o institucions que han rebut el reconeixement en aquesta sisena edició són:

NÚRIA RUIZ MORILLAS (ALTAFULLA)

És doctora en Química i professora de la URV. Investigadora en projectes de recerca de caràcter interdisciplinari entre les ciències experimentals, la divulgació de la ciència, les ciències socials i les humanitats, i amb perspectiva de gènere. Fa més de quinze anys que assessora i imparteix xerrades sobre el treball de recerca. Ha organitzat tallers de ciència aplicats a la docència i ha dissenyat i organitzat tallers experimentals en fires de ciència al Tarragonès.

JOSEP MARIA GAVALDÀ i COLOMINA (CATLLAR)

Exbatlle de la vila, la seva tasca a escala local i comarcal queda acreditada amb els canvis que va promoure al municipi, però cal destacar tres projectes com els més emblemàtics: el Centre Cultural, el parc de la Torre d’en Guiu i la recuperació i consolidació del castell del Catllar. Home apassionat per la història i l’arquitectura, Josep M. Gavaldà sempre ha tingut la mirada fixada a donar a conèixer el patrimoni cultural del Catllar arreu.

MARÍA DE PALACIO RODRÍGUEZ-SOLANO (CREIXELL)

La Maria De Palacio ha estat la farmacèutica titular de Creixell durant gairebé quaranta anys, en els quals ha fet mostra, sempre i en tot moment, d’una gran humanitat i d’una ferma voluntat de servei cap a tots els habitants del nostre municipi.

L’any 1978 es va establir a Creixell definitivament, provinent de Manresa. S’havia casat amb Josep Soler Hortet. Va tenir dos fills. Aquell any 78 va néixer el seu primer fill Guillermo i pocs anys després el seu fill Nacho.

La María era membre de la família propietària del Castell de Creixell, arrelada al municipi des de fa molts anys.

El mes de juliol d’aquell mateix any 1978 va obrir la botiga de Farmàcia al carrer Sant Jaume, al bell mig del nucli històric de la Vila.

Posteriorment, entre els anys 96 i 97 va obrir la nova Farmàcia al carrer Doctor Pujol. Aquí hi va treballar amb el seu fill Guillermo i la seva jove Mariona fins que la malaltia ja no li va permetre.

La seva tasca com a farmacèutica complementava el servei mèdic, ja que Creixell compartia metge amb Roda de Berà i el metge normalment venia només 1 o 2 cops per setmana.

Per això la Maria no es limitava només al despatx de medicaments, sinó que també oferia informació i divulgació per a fer bon ús de les medicines i resoldre dubtes freqüents.

La nostra farmacèutica era capaç d’arribar a tothom per la seva gran empatia amb la gent que la feia interessar-se en tot moment per la salut dels seus conciutadans. A la Farmàcia de Creixell sempre hi podíem trobar un bon consell per a la salut i la prevenció de malalties. La Maria de Palacio va ser una gran professional perquè als seus coneixements hi unia sempre la seva humanitat i preocupació per l’estat físic i mental dels seus usuaris.

Però la seva feina no acabava a la farmàcia, anava molt més enllà.

Sempre s’havia implicat molt en la vida del seu municipi, participant activament i promovent activitats lúdiques i socials per tal de millorar la vida dels habitants de Creixell i donar resposta a les seves necessitats.

 

Va participar i impulsar la creació del Cercle de Dones de Creixell, a principis dels anys 90, col·laborant amb les activitats d’aquesta entitat durant molts anys.

També de manera voluntària, s’encarregava de donar classes de castellà a persones nouvingudes a Creixell.

Va fer, també de manera altruista, diferents cursets de formació sobre nutrició i temes diversos adreçats als membres de la Llar de Jubilats i Pensionistes Sant Jaume de Creixell.

Al llarg dels anys i fins al final de la seva vida, es va implicar de manera molt solidària i activa amb Càrites Parroquial de Creixell, participant en la gestió d’aquest organisme i ajudant a les persones vulnerables del nostre municipi.

Per tots aquests motius i per ser un puntal del nostre municipi, al qual va dedicar tota la seva vida professional, fem aquesta proposta a títol pòstum per tal que pugui rebre, tal com es mereix, el reconeixement del Consell Comarcal del Tarragonès amb el Mèrit als Serveis Distingits.

 

LLUÍS VIRGILI VIRGILI (LA NOU DE GAIÀ)

Dedicat a la recerca de documentació històrica, especialment sobre els orígens del municipi. Ha tingut cura de difondre els seus coneixements participant en diferents cicles de conferències i amb la publicació d’articles històrics a les revistes municipals. L’any 2011, coincidint amb el primer mil·lenari, va fer l’estudi del llibre del Consell del Lloch, que comprèn el periple que va de la Guerra dels Segadors a la de Successió, i que culmina amb la seva publicació.

CORAL VERGE DE BERÀ (RODA DE BERÀ)

El seu repertori ha estat molt extens i ha incorporat  diferents estils: sardanes, havaneres, gòspel i cançons tradicionals catalanes i d’altres indrets. Aquest és un distintiu de la seva manera de fer: donar a conèixer altres cultures, mitjançant les seves actuacions. Cal destacar el gran nombre de concerts que fan, com ara el Concert de Nadal, el cant del Miserere, el concert a la Pedrera de l’Elies i la gran trobada de corals al Roc de Sant Gaietà. És destacable la seva tasca d’intercanvi amb altres corals.

CLUB DE BITLLES CATALANES (SALOMÓ)

Des de la seva fundació ha tingut una trajectòria esportiva molt bona, ja que ha guanyat campionats i diversos títols individuals. Amb motiu del seu desè aniversari, la Federació Catalana de Bitlles i Bowling els hi va concedir l’organització de la final del XII Gran Premi de Catalunya – Supercopa de Bitlles Catalanes. L’esdeveniment es va haver de suspendre per la pandèmia.

GRUP DE DONES (TORREDEMBARRA)

L’entitat va néixer perquè hi havia una manca de relació entre la societat d’aleshores i les dones. Cal destacar que les activitats que du a terme són molt variades i inclouen tant l’entreteniment com la formació: excursions, exposicions d’art, menjars conjunts, xerrades, cursos, etc. També tenen un ampli ventall de tallers sobre diferents àmbits. Cal mencionar, d’una manera especial, el patrocini del Premi Isabel de Villena, de narrativa de dones.

MONTSERRAT DUCH PLANA (CONSTANTÍ)

És doctora en Història i catedràtica d’Història Contemporània de la URV. Ha estat vinculada des dels seus inicis com a investigadora, a la història social i política de la Catalunya del segle XX. Ha impulsat diversos projectes de recerca, des d’on ha conreat la història social del segle XX en els seus vessants catalans, espanyols i europeus, en especial les polítiques de memòria, els usos públics de la història i la història de les dones. Paral·lelament a la seva carrera universitària, ha mantingut una intensa carrera política.

ASSOCIACIÓ DE JUBILATS (ELS PALLARESOS)

No és només un centre d’entreteniment i formació de la gent gran; també és una organització que canalitza les reivindicacions d’aquest col·lectiu i una peça fonamental dels Pallaresos. La seva tasca principal és fomentar activitats de tota mena per afavorir la salut i el lleure dels associats. També intenten integrar al municipi les persones que han vingut d’altres llocs, atretes per l’oferta de treball de la indústria.

JOAN SOLÉ VIDAL (PERAFORT)

Ha estat tinent d’alcalde durant vuit anys a l’Ajuntament de Perafort. Cal destacar que sempre ha estat relacionat amb les activitats culturals que s’han desenvolupat al municipi en diferents períodes i de diverses maneres. Ha format part de la Societat Cultural i Recreativa de Perafort amb diferents càrrecs. En els darrers anys, ha col·laborat en el tradicional Concurs de Pessebres, Arbres de Nadal i Balconades que impulsa l’Ajuntament, i n’ha sigut jutge en diverses convocatòries.

LA CORRIOLA TEATRE (LA POBLA DE MAFUMET)

A més de les representacions teatrals, l’entitat es fa càrrec de la representació dels Pastorets. Així mateix, organitza la ja consolidada Mostra de Teatre Carme Baget. Al llarg de la seva història han representat molts espectacles, entre els quals destaquen L’hostal de la GlòriaEl Rei Lleó. El Musical, i La llegenda del Lledó (Història d’un poble). Entre els objectius hi ha el foment de la cultura teatral, fer representacions teatrals amb els membres de l’entitat, seguir enriquint el bagatge teatral dels socis i sòcies, amb la visualització d’obres, tant professionals com amateurs i la formació en diferents àmbits teatrals.

CÀRITAS (SALOU)

Aquesta entitat ha exercit des de la seva fundació una continuada i intensa labor social i humanitària, oferint acollida, acompanyament i cobertura de necessitats bàsiques a les famílies salouenques amb menys recursos, més necessitades i més vulnerables socialment. Cal destacar que aquesta tasca la desenvolupen persones voluntàries a través de la implementació de diferents projectes.

MUSEU BÍBLIC TARRACONENSE (TARRAGONA)

L’objectiu de l’entitat és ser un instrument pedagògic que ajudi a emmarcar històricament i culturalment les Sagrades Escriptures i a descobrir la influència que la Bíblia ha exercit sobre la cultura i el pensament universal. En els últims temps el museu ha posat en valor l’edifici de la Casa dels Concilis a partir de diferents estudis i intervencions arqueològiques, creant un espai d’interpretació, Tarracròpolis, que ajuda al visitant a explicar l’evolució històrica i urbanística de l’acròpolis de la ciutat.

Accions del document

ELS REIS MAGS DE L'ORIENT, ENGUANY VAN REBRE ELS NENS I NENES AL CASAL MUNICIPAL DE CREIXELL

Aquest any, a causa de la Covid-19, no hi ha hagut la Cavalcada pels carrers de la Vila.

Tuesday 19 January 2021

A causa de la Covid-19, enguany a Creixell, com a molts altres indrets, no s'ha pogut fer la  tradicional Cavalcada de Reis pels carrers de la Vila. 

 Els nens i nenes han pogut veure els Reis Mags al Casal Municipal de Creixell. El passat dia 5 de gener de 2021, els Reis Mags d'Orient van arribar al voltant de les sis de la tarda directament al Casal Municipal de Creixell. S'hi van quedar fins a les 20 h. per tal que tots els nens i nenes de Creixell els podéssin veure i saludar en aquesta nit tan especial per a tots !

L'inici de l'acte començava a l' Av. Dr. Pujol, des d'on tothom va seguir les indicacions de la Policia Local i de Protecció Civil de Creixell, que van organitzar l'accés de les persones cap a l'interior del Casal Municipal. És un any molt especial per a tothom per la qual cosa tothom va tenir molta cura de les indicacions que es donàven, de manera que tothom va poder veure els Reis amb total seguretat.

Esperem que tinguéssiu totes i tots una nit molt màgica i que els vostres desitjos s'acompleixin !

Accions del document

ENQUESTA DE VIOLÈNCIA MASCLISTA DE CATALUNYA – EVMC 2021 REALITZADA PER LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Està previst fer l’enquesta entre els mesos de novembre i desembre, i que una part d’aquestes entrevistes telefòniques es podrien fer a ciutadanes i ciutadans del municipi de CREIXELL.

Friday 12 November 2021

ENQUESTA DE VIOLÈNCIA MASCLISTA DE CATALUNYA – EVMC 2021
 
Us informem que el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya és a punt d’iniciar els treballs de l’Enquesta de violència masclista de Catalunya (EVMC), edició 2021.
Aquest estudi es du a terme a través d’una enquesta telefònica a una mostra representativa de la població, d’aproximadament 10.000 dones de 16 i més anys residents a Catalunya. L’EVMC consisteix, en relació amb la mostra de dones, en una entrevista sobre les seves experiències personals com a víctimes de la violència masclista i sobre les seves percepcions en aquest àmbit.
A més, es farà una enquesta, també telefònica, a una mostra representativa de la població, d’aproximadament 1.600 homes de 16 i més anys residents a Catalunya, per conèixer les seves percepcions i valors en aquest àmbit.
 
Està previst fer l’enquesta entre els mesos de novembre i desembre, i que una part d’aquestes entrevistes telefòniques es podrien fer a ciutadanes i ciutadans del municipi de CREIXELL.
Com en edicions anteriors, és possible que algunes persones entrevistades vulguin confirmar que efectivament es tracta d'una enquesta oficial i que les dades es mantindran en la més absoluta reserva, En aquest cas, caldrà que les possibles consultes es facin directament al telèfon d'atenció ciutadana de la Generalitat de Catalunya, 012.

Accions del document

ENTREVISTA DE L'ALCALDE DE CREIXELL JORDI LLOPART AL DIARI LA CIUTAT DEL BAIX GAIÀ

Jordi Llopart: “Des de l’inici de la pandèmia, a Creixell hem passat de 3.500 a 4.000 habitants”

Wednesday 04 November 2020

Jordi Llopart: “Des de l’inici de la pandèmia hem passat de 3.500 a 4.000 habitants”

Entrevista amb l'alcalde de Creixell

Compartir en Facebook
 
Piular en Twitter
  
Imatge de l'alcalde de Creixell, Jordi Llopart. JULIO COLLADO

En quina situació es troba ara mateix Creixell pel que fa al coronavirus?

En els dos últims mesos hem tingut una mica de pujada. Dels 13 casos que teníem vam passar a 51 i ara en tenim uns 49. És una situació que tenim controlada dintre del que podem. El problema és que no tenim informació respecte a les persones que poden estar contagiades. Ens podem assabentar d’alguna, però no totes. El nostre interès no està a saber qui és la persona contagiada, sinó si aquella persona està confinada a casa i necessita alguna ajuda que se li pugui facilitar amb voluntaris per fer la compra i portar-li a casa seva. De moment només s’ha donat un cas així.

Pel que fa al tema del col·legi van sortir dos positius en dos nens, es va aplicar el protocol i estem fent aquest seguiment. També estem fent desinfecció de comerços, de la porta de l’escola o dels parcs. Ara tancarem alguns parcs que pràcticament no s’utilitzen, mentre als que sí que s’utilitzen posarem un cartell d’advertiment que no es podrà utilitzar durant unes hores del dia en les que anirem desinfectant-los. Poc més podem fer en aquest sentit més enllà de seguir la normativa que ens puguin anar marcant el govern de la Generalitat.

Fa una setmana va sortir la informació d’un positiu d’una treballadora de la residència Mar i Sol.

Això no és realment així, la informació està mal donada. A les residències el protocol és molt més estricte que a les escoles. En el cas de la residència Mar i Sol, hi va haver una treballadora que l’havia passat i el que s’ha fet és fer un PCR a tots els residents per protocol, però no perquè hi hagi un cas d’infecció del virus. Aquestes PCR han donat tots negatius en treballadors i residents. En principi en les dues residències de Creixell no tenim cap problema en treballadors ni residents. Ja no vam tindre cap cas durant la primera onada i esperem que segueixi sent així.

Com ha anat aquesta temporada d’estiu?

Diria que com a tot arreu. Sort que hem tingut els càmpings que més o menys han anat omplint. El nostre turisme bé a través dels càmpings i també de segones residències. En aquest segon cas hi ha hagut increment important. Si quan la gent tenia vacances venia 10 dies aquí i 10 dies a un altre lloc, ara s’han estat aquí els 20 dies.

A més, un tema destacable és l’increment dels empadronaments. Des de l’inici de la pandèmia al març fins ara, hem passat dels 3.518 habitants que érem a ser 4.028. Hi ha un increment important d’unes 500 persones, tot i que no és una xifra exacta i s’ha de depurar amb baixes que estan en tràmit i que baixaran una mica la xifra.

Quin és el motiu d’aquest increment d’empadronaments?

Suposo que hi ha gent que si pot fer teletreball, el ve a fer aquí en lloc de fer-lo a un pis tancat a Barcelona o Sabadell per exemple. Ho entenc perfectament. Si s’acabés produint un altre confinament, no és el mateix passar-lo en un poble com Creixell que en una ciutat tancat en un pis.

Durant el confinament, les segones residències en urbanitzacions de platja van patir un increment de les ocupacions. Creixell ho ha patit?

Tenim ocupacions, però no hem patit un increment important. Estem patint el mateix que pateixen tots els pobles de costa, però aquestes ocupacions les hem patit des de fa anys entre que acaba l’estiu i comença la Setmana Santa. L’increment no és significatiu respecte d’anys anterior. La proporció no és que s’hagi incrementat, no és significativa. Estem en un nivell que preocupa, però no és tant com es pot treure en estadístiques. Tenim un control dels habitatges ocupats. Normalment són propietat de bancs i no de famílies, això fa que sigui més fàcil. A les entitats bancàries sembla que els interessi tenir cases buides, que les ocupin i les destrossin, però no totes les ocupacions que tenim són d’aquest tipus.

Com està la remodelació de la Plaça Major?

L’obra ja està feta i només falta arreglar quatre coses i posar alguna planta més. Per la nostra part la donem per acabada, tot i que sí la gent fa crítiques constructives i proposa alguna variació, la tindrem en compte. Per posar un exemple, hem posat una tipologia de bancs que quan els van veure es van queixar per la gent gran. Doncs si s’ha de rectificar, es farà.

Aquesta obra entre que es va iniciar, es va parar i es va reprendre amb una altra empresa per problemes administratius, després per la Covid i l’estiu se’ns ha acabat tirant a sobre, ha acabat sent una odissea. Però en aquests moments ja està tota oberta al públic.

Les obres van donar a conèixer un pou.

A la majoria del poble, especialment al casc antic, hi ha túnels que es van fer fa segles i estan comunicats entre ells. Si miréssim per tot el casc antic en trobaríem més, fins i tot hi ha cases que tenen trossos d’aquests túnels. Simplement era una comunicació que anaven a parar al castell o anaven del poble a la platja. A la plaça Major el que es va trobar va ser un pou d’uns 20 metres de profunditat, però a la meitat del recorregut també hi ha la comunicació amb els túnels. És una cosa molt antiga que ha sortit ara que s’ha rebaixat la platja, però hi havia gent que ja sabia de la seva existència.

Ara ha quedat en mans del Departament de Cultura de la Generalitat. Es va requerir dues vegades a una empresa arqueològica perquè fes un informe de què s’havia de fer i estem esperant que ens donin una resposta. De moment està tancat perquè ningú hi caigui. La nostra intenció és reduir l’espai que hem deixat al voltant d’aquest pou, obrir-lo, posar-hi un vidre que es pugui veure l’interior i posar una placa per tenir un altre atractiu més des del punt de vista turístic.

Fa unes setmanes es va inaugurar un nou Punt Jove al municipi.

Al costat del gimnàs hi ha un espai per a poder fer activitats i s’ha aprofitat des de la regidoria de Joventut per a posar-hi tècnics i obrir-ho als joves per intentar fer-hi activitats i que tinguin un punt de recollida. És una iniciativa molt recent i falta per veure realment com funciona, perquè molts joves ho van a veure d’entrada i amb el temps deixen d’anar-hi. Hem de veure en quina estructura queda i quines activitats es poden fer. Dintre de tot el que està passant, des de l’Ajuntament intentem seguir oferint els serveis que podem i que creiem que són necessaris, tot i que ara s’ha d’anar amb compte de com es mantenen.

Aquest estiu s’ha incorporat Jaume Serret a l’equip de govern. Ha generat polèmica aquesta decisió?

Em pensava que hi hauria bastanta polèmica i la veritat és que no n’hi ha hagut. És una decisió que va prendre ell. Li vaig fer una proposta perquè és una persona que en els anys que fa que el conec sempre ha dit que tenia ganes de treballar pel municipi. Formava part d’un partit, però sempre que tenia una conversació amb ell volia fer coses per Creixell.

Ell es va trobar amb els seus impediments i la seva problemàtica i va acabar prenent una decisió. Jo vaig recollir aquesta decisió que va prendre i li vaig oferir la cartera de Comerç per separar-la de Turisme. Ara està arrencant a treballar en la campanya de Nadal i s’ha encarregat de tot el tema d’ajudes que s’han fet als establiments que van tancar forçosament i que ara hem començat a donar. Està fent una bona feina i està treballant pel municipi.

La meva opinió és que suposo que va considerar que era una forma de poder treballar i col·laborar. A més, m’era indistint que fos membre d’un partit o un altre. Al final en la política municipal sempre he intentat fugir de temes polítics que afecten més a la Generalitat o al govern de l’Estat i l’única preocupació és el municipi.

Després de 14 anys, Mossèn Joan Brulles ha deixat de ser rector de la Parròquia de Sant Jaume Apòstol de Creixell fa unes setmanes.

Em vaig assabentar de la seva decisió un mes abans aproximadament. És una persona molt apreciada al poble i la seva marxa ha generat un gran rebombori. Personalment, a mi m’ha sabut molt greu, però cadascú sap els motius pels quals pren una decisió. Em consta que ja feia temps que tenia ganes de marxar. Coneixia l’arquebisbe de Rabat des de fa molts anys i va decidir acceptar l’oferta que li va fer i marxar al Marroc. En principi és per un any, però ja es veurà al final. Quan va venir aquí fa 14 anys els seus pares vivien a Torredembarra, però ara que han mort i ja no tenia aquest lligam familiar deu haver pensat que era bon moment per marxar.

A l’inici del mandat va comentar que una de les inversions que es volien fer era una revisió del Pla General. Amb tot el que ha passat s’ha hagut d’aturar?

Sí. Està present i tenim una mica de partida en el pressupost que vam fer al juliol, però en un poble petit com Creixell hi ha moltes actuacions que el tema de la Covid ens les ha aturat i una és aquesta. És un tema important, el que passa que tampoc disposem de tanta partida pressupostaria per poder fer aquesta revisió i l’haurem d’anar fent per parts. El primer és tenir els diners per poder fer l’adjudicació i mirar com ho tirem endavant, perquè és un tema en què tampoc hi ha subvencions.

Creixell tenia un dels deutes més elevats de la província de Tarragona al principi del mandat. La situació ha millorat?

Anem millorant cada any. L’únic deute que té aquest Ajuntament va ser un deute d’uns 7 milions d’euros que és el préstec que es va acabar fent amb l’Estat per poder pagar els proveïdors impagats que hi havia el 2012. Això s’ha reconduït a través de la signatura d’un crèdit a través d’una entitat bancària a 10 anys i en aquests moments estem sobre uns 6 milions de deute, així que hem rebaixat al voltant d’un milió.

La sort en aquests moments és que no tenim cap deute de crèdit bancari, simplement és aquest préstec que ens va fer l’Estat. Si no és per un incident administratiu que ho faci endarrerir o per un pacte amb els proveïdors, estem pagant les factures dins els terminis establerts i al corrent de pagaments.

Quins projectes i inversions a curt termini té previst l’Ajuntament de Creixell?

En aquests moments el que estem portant a terme és un estudi de la situació fiscal de l’Ajuntament de l’any 2018 i pràcticament ara ens posem al dia en la presentació dels comptes del 2019. També estem fent un estudi de mobilitat de tot el poble i una avaluació dels llocs de feina dels treballadors de l’Ajuntament. A més tenim per tirar endavant, amb les subvencions que tenim previstes, obres senzilles amb les quals esperem que no tinguem tants problemes com amb la plaça Major.

Accions del document

ESPLAI D'ESTIU DE CREIXELL 2021 "GAIA I LES BOLES DE DRAC" ORGANITZAT PER L'ÀREA DE JOVENTUT DE L'AJUNTAMENT DE CREIXELL

L'Esplai de Creixell, organitzat per l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Creixell es realitzarà del 28 de Juny al 7 d’agost de 2021. Horari del Casal de 9h a 13h. Acollida de 8h a 9h i de 13 a 14h.Amb la possibilitat d’ampliació de més setmanes a l'agost. Acollida de 8h a 9h i de 13 a 14h. Amb el suport de https://www.viulleure.cat

Monday 14 June 2021

CASAL D'ESTIU CREIXELL

La regidoria deleCom ja sabreu Gaia, és un personatge social, que li agrada conèixer la gent i les seves particularitats. Després de viatjar pel món sencer a través de la seva porta màgica, ha conegut milers de formes de jugar i aprendre alhora. Aquesta vegada Gaia necessita la col·laboració dels infants de Creixell per trobar les boles de drac, unes boles màgiques, amb poders per poder canviar el món a millor. Es una aventura trepidant on descobriran el millor de ells i elles mateixes a la vegada que aprendran algunes de les qualitats que fan bones a les persones. Els valors de convivència, la gestió emocional, la salut física, el reconeixement d’un mateix i el seu entorn, la capacitat de creació i iniciativa, son alguns dels poders que amaguen aquestes boles màgiques. Els nens i nenes també coneixeran al Drac màgic, que es qui vetlla les boles màgiques. De tants milers d’anys sense moure’s s’ha quedat petrificat. Els nens i nens ajudaran al Drac a la vegada que recuperen les boles màgiques, a recuperar el seu aspecte original, ple de colors. Cada color representa una emoció, i tots són necessaris per a que el Drac torni a poder volar. La capacitat de reconeixe’ns i de identificar les emocions són un dels objectius principals per dur a terme aquest eix dinamitzador.

 Del 28 de Juny al 7 d’agost. Amb possibilitat d’ampliació de més setmanes a l'agost. Acollida de 8h a 9h i de 13 a 14h. Horari Casal de 9h a 13h
Descarregar full d'inscripció
 
PREUS: Des de 55€ a 45€ per setmana.
 
MES INFO: TELF. 722 851 002
 
www.viulleure.cat
 

Accions del document

ETAPA DE REPRESA A LA BIBLIOTECA MUNICIPAL BIBLIOCREIXELL – ESTIU 2020-

HORARI D’ESTIU : De dilluns a divendres de 9 a 13 h.

Wednesday 01 July 2020

BIBLIOTECA MUNICIPAL BIBLIOCREIXELL
ETAPA DE REPRESA – ESTIU 2020-

➔ HORARI D’ESTIU : De dilluns a divendres de 9 a 13 h.
➔ SERVEI DE PRÉSTEC I DEVOLUCIONS, PUNTS D’ESTUDI I ÚS D’INTERNET.
➔ NO cal demanar cita prèvia per accedir a la Biblioteca.
➔ És obligatori l’ús de mascareta per entrar a la biblioteca.
➔ És obligatori l’ús de gel hidroalcohòlic a l’entrada de la biblioteca.
➔ La capacitat de la biblioteca serà de 2,5 m quadrats per persona. Els usuaris hauran de seguir en tot moment les indicacions del personal bibliotecari.
➔ Progressivament s’aniran recuperant les activitats culturals organitzades per la Biblioteca Municipal, sempre a l’aire lliure i amb les següents mesures de seguretat :
-Ús obligatori de mascaretes i gel hidroalcohòlic a l’entrada del recinte exterior de la biblioteca.
-Cal reservar plaça per participar en l’activitat o espectacle.

Accions del document

ETS PENSIONISTA, JUBILAT O JUBILADA I VIUS A CREIXELL? ANIMA'T A PARTICIPAR EN LES ACTIVITATS DE LA LLAR DE JUBILATS I PENSIONISTES SANT JAUME DE CREIXELL

La Llar de Jubilats i Pensionistes Sant Jaume de Creixell busca actors i actrius que vulguin participar amb el seu grup de teatre i play-back LA COLLA DEL LLANTO. També vol animar a tots els pensionistes i jubilats o jubilades de Creixell a que participin de les activitats que organitzen durant tot l’any.

Friday 27 May 2022

ÀREA DE LA GENT GRAN
 
ETS PENSIONISTA, JUBILAT O JUBILADA I VIUS A CREIXELL?
ANIMA'T A PARTICIPAR EN LES ACTIVITATS DE LA LLAR DE JUBILATS I PENSIONISTES SANT JAUME DE CREIXELL
 
La Llar de Jubilats i Pensionistes Sant Jaume de Creixell busca actors i actrius que vulguin participar amb el seu grup de teatre i play-back LA COLLA DEL LLANTO.
També vol animar a totes les persones que siguin pensionistes i jubilats o jubilades de la nostra Vila, que s’apuntin a participar a totes les activitats que s’hi organitzen durant tot l’any.
 
Aquesta entitat creixellenca es va fundar el dia 17 de juny de l’any 1992 i per tant enguany celebrarà el seu 30è. aniversari.
Durant tots aquests anys, l’Associació de Jubilats i Pensionistes Sant Jaume de Creixell ha tingut els presidents i presidentes següents: Antònia Foguet, Joan Recasens, Pilar Muñoz, Josep Gual, Jesús Cabrero, Joy Headland i fins el president actual Rafael Cano.
 
La Llar es troba situada a un acollidor espai municipal polivalent utilitzat per la gent gran de Creixell. Disposa de les adequades dependències per fer possibles les diferents activitats que s’organitzen. Una gran sala amb servei de cafeteria-cuina, que s’aprofita especialment quan fan berenars o xocolatades. També hi tenen cabuda els jocs de taula (cartes, domino, el Quinto...), serveix també per veure la televisió i com espai on els socis i sòcies passen l’estona petant la xerrada. A la vegada s’utilitza com a sala d’actes, teatre i sala de ball. Així mateix hi ha una altra sala annexa on hi ha un espai per petites exposicions de les manualitats que els socis i sòcies fan a la llar.
 
Finalment compten amb un altre despatx que està destinat a l’administració de l’entitat.
 
Si sou pensionistes, jubilats o jubilades de Creixell, animeu-vos a participar en les activitats de la Llar.
 
Us hi podeu adreçar de dilluns a divendres de 16h. a 19h. a l’edifici del Centre Cívic situat a l’avinguda del Mar.
 

Accions del document

Accions del document