Notícies

Éxit de la Cavalcada de Reis Mags 2020 a Creixell

Tuesday 07 January 2020

Com a regidora delegada de l'àrea de Festes de l'ajuntament de Creixell, vull agraïr a totes les persones que van fer possible a la nit de Reis, una Cavalcada com es mereix el poble de Creixell i especialment a tots els nens i nenes. Agraïr a totes les persones, que van ser moltes, que em van felicitar per aquesta nit tant especial, a ón vam gaudir moltíssim.

Moltes gràcies aquest any principalment a la Brigada Municipal, pel seu gran esforç i bona voluntat. A Protecció Civil i Policia Local per la seva gran feina. A la Maribel Pérez per tota la seva bona feina i el seu bon caràcter. Manolo, Paco , Lluís pels últims retocs a les carrosses. A la colla del Ball de Diables de Creixell per la seva carrossa. Al Pere Frutos del K9. A tots els nens i n enes que van fer de patges i sobretot als nostres Reis Mags, Melcior, Gaspar i Baltasar i al Patge Reial. Al nostre Alcalde Jordi Llopart, i al regidor Francesc Sentís, Montse Creus, Rosa Solé, Montse Rovira, Pilar i Montse Deu. Agraïments especials a Mossén Joan Brulles, Montse Tirado i Josep Xufré. Gràcies també a Manuel Díaz.

I moltes gràcies a tots els que vau confiar en tots nosaltres i vau gaudir de la nit més màgica de l'any: la nit de Reis. Els nens i nenes s'ho mereixen i per això sempre lluitaré per una bonica i màgica Cavalcada.

PILI ROMERO GRACIA
Regidora de Festes
Ajuntament de Creixell

Accions del document

Éxit de la Cursa del IV Canicross de Creixell 2020.

Va tenir lloc aquest passat diumenge 19 de gener de 2020.

Monday 20 January 2020

Aquest passat diumenge 19 de gener de 2020 ha tingut lloc la IV Cursa Canicros de Creixell. Ha estat tot un éxit. Hi han participat gairebé 90 corredors amb els seus gossos.

El IV CANICROS DE CREIXELL ha estat un gran éxit. I com a Regidor d'Esports de l'Ajuntament de Creixell, vull agrair el vostre esforç a tots els que ho heu fet possible.
Moltes gràcies al KEPA i a tots els voluntaris i voluntàries que han estat al peu del canó, a pesar de la pluja i el mal temps.
Moltes gràcies als membres de Protecció Civil que sempre ens feu costat i faciliteu la organització de tots els esdeveniments que fem des de la regidoria.
Moltes gràcies a la Policia Local i a la Brigada municipal per la seva col·laboració.
Moltes gràcies al Veterinari, els massatgistes, fotògrafs i a tots els participants que heu fet possible que aquesta IV edició hagi estat una de les millors organitzades....Felicitats a TOTS i a TOTES

Francesc Sentís
Regidor d'esports
Ajuntament de Creixell

A l'enllaç següent trobareu la classificació de la cursa:

http://www.xipwin.cat/canicrosscreixell2020/?fbclid=IwAR13e2k0YA9qkiGMLqDL4mIEZS059nDMPLyHp_dCSwCJEQ6vAF3iML-IKko#tab-id-4

 

Accions del document

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ A LA JORNADA DE RECOLLIDA DE RESIDUS I PLANTES INVASORES A LA PLATJA DEL GORG DE CREIXELL

En aquesta activitat que s'emmarcava dins de la jornada europea LET'S CLEAN UP EUROPE hi van participar una cinquentena de voluntaris i voluntàries de totes les edats..

Tuesday 11 May 2021

Durant tot el matí del dissabte 8 de maig de 2021 vam tenir la jornada de recollida de residus i plantes invasores a la Platja del Gorg de Creixell.
Aquesta activitat s'emmarca dins de la jornada europea LET'S CLEAN UP EUROPE.
Amb aquestes imatges volem agrair molt sincerament tota la feina feta pels voluntaris, voluntàries i membres de la AVPC - Protecció Civil de Creixell.
Gairebé 50 persones de totes les edats hi han participat.
 
Es van recollir més de 350 quilos de deixalles: Set sacs grans plens de plantes invasores, la majoria de Carpobrotus (ungla de gat), dos sacs de rebuig, un de vidre, un de paper, un de plàstic i envasos i un d'orgànica, a banda d'algunes restes de runa.
 
Estem molt contents de l'èxit de la convocatòria.
Moltes gràcies a tothom!!
 
 
 

Accions del document

EXPOSICIÓ ITINERANT DE GEGANTS DEL BAIX GAIÀ

Els passats dies 12 i 13 de juny, es va iniciar l' Exposició Itinerant de gegants del Baix Gaià al municipi del Catllar. Aquesta mostra de Cultura popular finalitzarà el cap de setmana dels dies 11 i 12 de setembre a Creixell.

Monday 14 June 2021

Fa més d'un any que no podem gaudir d'uns del elements més representatius de la nostra cultura, els Gegants, Capgrossos, Manotes i altres elements del Seguici Popular. Per aquest motiu, des de la Colla Gegantera del Catllar, es va proposar de dur a terme una EXPOSICIÓ ITINERANT DE GEGANTS DEL BAIX GAÌÀ, en la qual participarien els gegants de La Riera de Gaià, Altafulla, Roda de Berà, Torredembarra, El Catllar i Creixell. És una forma de donar presencialitat a a quests elements  tan coneguts de la Festa Major i que fa tan de temps que estan tancats a causa de la pandèmia.

El nostre municipi participa a l'exposició amb els Gegants de la Vila, Gilmundo i Minerva i tindrem el gust d'acollir aquesta mostra els dies 11 i 12 de setembre de 2021 al Casal Municipal de Creixell.

Aquí teniu la programació de l'exposició als diferents municipis :

-EL CATLLAR : 12/13 de juny - Centre Cultural

-ALTAFULLA : 19/20 de juny - Ajuntament

-LA RIERA DE GAIÀ : 10/11 de juliol - El Molí

-TORREDEMBARRA : 14/15 de juliol -Ajuntament

-RODA DE BERÀ : 28/29 d'agost - Casino Municipal

-CREIXELL : 11/12 de setembre -Casal Municipal

A totes les seus de l'exposició hi haurà una guardiola per a col·laborar amb La Marató de TV3  2021

Accions del document

EXPOSICIÓ "TRENKADÍS" DE JORDI R. MORERA

Fins el 10 d'octubre a Cal Cabaler de Creixell

Thursday 19 September 2019

Aquest dissabte 21 de setembre de 2019 a les 18:30h. a Cal Cabaler. Casa de Cultura Creixell tindrà lloc l'inauguració de l'Exposició 'TRENKADÍS' de l'artista torrenc Jordi R. Morera.

Es tracta d'una mostra que gira a l'entorn del llibre com a objecte i de la lectura com a passió, a través de la reinterpretació de quadres coneguts que es poden contemplar en museus d'arreu del món i també en col·leccions privades, així com poemes visuals, a modus de petites instal·lacions.

L'exposició es podrà visitar fins el dia 10 d'octubre. Aquesta mostra forma part del Projecte "ArTer. Art i Artistes del Territori". Estiu actiu a la biblioteca 2019. I té el suport de la nostra Bibliocreixell i la Xarxa de Biblioteques de Catalunya.

Accions del document

FAQS_covid19_2705 2020.pdf

Accions del document

FAQS_covid19_2705 2020.pdf

Accions del document

FAQS_covid19_2705 2020.pdf

Accions del document

FAQS_covid19_2705 2020.pdf

Accions del document

FESTA MAJOR DEL SANTÍSSIM SAGRAMENT DE CREIXELL 2021

Els actes tindran lloc del 17 al 26 de setembre de 2021.

Thursday 09 September 2021

US PODEU DESCARREGAR EL PROGRAMA DE LA FESTA MAJOR DEL SANTÍSSIM SAGRAMENT 2021 AQUÍ

 

La Festa Major del Santíssim Sagrament  es celebra cada tercer diumenge del mes de setembre. Abans aquesta festa era la festa major grossa. Es feia per commemorar que la verema ja s’havia acabat. Però quan l’agricultura i especialment el conreu de la vinya i el cotó a Creixell van deixar pas al turisme com a principal motor econòmic de la Vila, la Festa Major de Sant Jaume es va consolidar com la Festa Major Grossa del nostre poble.

Aquesta festivitat s'anomena també la Festa de la Minerva, que es manté viva encara avui en dia i té els seus orígens el 1620. Aquesta festa es feia per celebrar que la verema s’havia pràcticament acabat en uns temps a on el conreu de la vinya era molt important a Creixell. En aquesta festa és tradicional la Processó del Pa Beneit pels carrers de la Vila. Els nois i noies porten en unes safates guarnides amb les coques en processó fins a l’església. Es fa la subhasta de la Coca del Goig i la posterior Processó del Santíssim Sagrament pels carrers de la Vila. Es guarneixen alguns altars durant el recorregut de la Processó. Creixell té també un Ball de Diables, , dues colles geganteres i un grup de danses populars que participen activament a totes les activitats culturals del municipi. Però enguany i dins del context actual de la pandèmia de la Covid19 que estem vivint, hem hagut d'adaptar  la programació dels actes. Enguany no es farà la Processó del Santíssim Sagrament pels carrers de la Vila ni el guarniment d'altars. Però si que hi haurà la Processó del Pa Beneït amb els nens i nenes portant les coques, acompanyats de les autoritats i els músics de la colla Fénix de Reus des de la Casa de la Vila fins a l'església. La Festa del Santíssim Sagrament o de la Minerva és la més sentida pels creixellencs de socarrel, aquella que els creixellencs i creixellenques es senten més seva.  Al sortir de l'Ofici, a la plaça de l'església es farà la tradicional subhasta de la Coca del Goig. Tampoc es farà el tradicional Correfoc. Enguany es farà una Carretillada a la Plaça del Mirador. Concerts,, animació infantil, Trobada de vehicles clàssics i exposicions complementaran una programació que s'ha hagut d'adaptar a les exigéncies del moment.

Enguany també s'ha posat a la venda la "SAMARRETA DE LA FESTA MAJOR DE LA MINERVA". El disseny de la samarreta ha estat realitzat per la dissenyadora creixellenca Betty Ghoul. La samarreta representa a la Geganta Minerva de Creixell descansant arrepenjada al Campanar de Jujol de Creixell. La samarreta es pot adquirir a la Casa de Cultura "CAL CABALER" de Creixell al preu de 18€.

Accions del document

FINALITZA EL TERMINI DE PRESENTACIÓ D'OBRES AL I PREMI LITERARI MARGARIDA ARITZETA -VILA DE CREIXELL

EL GUARDÓ ES LLIURARÀ EL PROPER 15 DE JULIOL EN LA PRESENTACIÓ DEL FESTIVAL DE NOVEL.LA CRIMINAL CREIXELL.CRIMS

Friday 10 June 2022

El 10 de juny de 2022 a les 12 a.m. finalitza el termini per a la presentació d'obres al I PREMI LITERARI MARGARIDA ARITZETA-VILA DE CREIXELL, que es lliurarà el proper 15 de juliol al Casal Municipal de Creixell dins l'acte de presentació del FESTIVAL DE NOVEL·LA CRIMINAL CREIXELL.CRIMS

Tal com consta a les bases del premi, els membres del jurat són els següents :

-Ilya Pérdigo

-Susana Hernández

-Raquel Gámez-Serrano

Molta sort a tots els escriptors/es i gràcies per les vostres obres !

 

Accions del document

FITXA INFORMATIVA.pdf

Accions del document

flyer sexisme festes 2021.pdf

Accions del document

GRAN ÈXIT DE LA REPRESENTACIÓ DE "CREMA CREMADA", A CÀRREC DE TREATERÀPIA AL CASAL MUNICIPAL DE CREIXELL

160 persones van assistir el dissabte 12 de juny al Casal Muncipal de Creixell per gaudir de la nova obra de Treateràpia, "Crema Cremada". Una comèdia on els seus personatges tenen molt a amagar i amb un final que interpel·la directament els espectadors i ens convida a la reflexió

Monday 14 June 2021

A Creixell ens agrada el teatre i des de l'Àrea de Cultura procurem apropar les arts escèniques a tots els públics. Aquesta vegada ens ha acompanyat al Casal Municipal el grup altafullenc Treateràpia, que després de l'èxit de "Pla de Xoc", van representar l'obra "Crema Cremada", una comèdia que no deixa ningú indiferent.
Des de l'Ajuntament de Creixell volem felicitar tots /es els actors i actrius d'aquest grup amateur del Baix Gaià i especialment al seu director i autor de l'obra, Joan M. Vidal.
No és gens fàcil fer riure i transmetre alhora un missatge tan potent com el que ens van fer arribar. Gràcies per fer-nos estimar el teatre i fer-nos gaudir del vostre treball !! Enhorabona Treateràpia i fins la propera !

Accions del document

GRAN ÈXIT DEL CONCERT "TAVERNA D'HAVANERES" DE LA CORAL STA ROSALIA, AL CASAL MUNICIPAL DE CREIXELL.

El passat dissabte 17 de juliol, al Casal Municipal de Creixell, 150 persones van poder assitir del Concert d'Estiu 2021 de la Coral Santa Rosalia de Torredembarra, que va rebre forts aplaudiments durant tot l'espectacle.

Monday 19 July 2021

Un públic entusiasmat i participatiu va gaudir de les veus dels i de les cantaires de la coral, de la magnífica cantant Laia Batlle i dels músics Josep Mateu, al piano, Montserrat Vidal, flauta i Francesc Aguilera, percussió. Tots ells sota la direcció de la Natàlia Casasús Magriñà i Jordi Boltà. El concert "Taverna d'Havaneres" és un recull de boniques i conegudes cançons marineres i havaneres. No hi van faltar peces entranyables per a tothom com "El meu avi" i "La Bella Lola" o cançons poètiques que ens van arribar al cor, com "Alfonsina i el mar". Moltíssimes Felicitats pel concert i us esperem a Creixell amb nous projectes ! Bon Estiu !
Des de l'Àrea de Cultura volem felicitar el públic assistent per ajudar-nos a complir amb les mesures de seguretat actuals i per la seva confiança en nosaltres.

Accions del document

Guants i mascaretes, un nou repte per a la neteja i el medi ambient a Creixell

A on hem de llençar els guants i mascaretes usats?

Wednesday 03 June 2020

 

Des del 21 de maig és obligatori l'ús de mascareta en espais tancats públics. La proliferació d'aquests elements juntament amb els guants que normalment es lliuren als supermercats per manipular aliments requereix de tots i totes d'un extra de conscienciació per dipositar-los en el lloc adient un cop utilitzats. D'aquesta manera s'aconsegueix evitar no només les imatges de mascaretes llençades a la via pública de Creixell en el curt termini, sinó agreujar un problema mediambiental que comença a preocupar a mig termini si no es pal·lia mitjançant l'esforç cívic conjunt.

En aquest sentit l'Ajuntament vol traslladar una sèrie de senzilles instruccions publicades pel Ministeri de Sanitat sobre la gestió de residus, tant en aquells habitatges on hi ha persones aïllades o en quarantena a causa d'una possible infecció pel coronavirus, com en la resta de les llars. 

En cas d'una persona diagnosticada positiva o en aïllament a l'habitatge, els residus i el material d'un sol ús generats pel pacient o per les persones que hi estiguin en contacte directe, com ara guants, mascaretes, mocadors o qualsevol altre residu, s'hauran de dipositar en una bossa de tancament hermètic. Aquesta haurà d'estar continguda en una paperera o cubell d'escombraries que preferentment s'ha d'obrir i tancar amb pedal. Abans de sortir de l'habitació, ha de ficar-se en una segona bossa de plàstic on també es dipositaran els guants i mascaretes de la persona cuidadora. Un cop tancades les dues bosses, es dipositaran en el contenidor domèstic amb la resta de residus de la fracció rebuig, que es dipositaran al contenidor gris.

En el cas de llars que no tinguin positius o no estiguin en quarantena, la separació de residus es realitzarà com habitualment, de forma selectiva. Cal recordar que els guants de làtex o nitril que es fan servir per fer la compra o per altres usos no són envasos. Cal recordar especialment que els guants que es lliuren als comerços s'han de dipositar en els propis contenidors que hi ha als propis establiments, a les papereres de la via pública al contenidor de rebuig, al gris, i no pas al groc, igual que les mascaretes ja utilitzades. És de cabdal importància, ara més que mai, dipositar en els contenidors adequats únicament els residus que hi corresponguin, per tal d'optimitzar la recollida separada a les plantes de tractament.

Accions del document

GUANYADORES I GUANYADORS DEL CONCURS DE PESSEBRES, APARADORS, ARBRES I FAÇANES 2021 DE CREIXELL

El passat dimarts 21 de desembre de 2021 va tenir lloc al Casal Municipal de Creixell l’acte de lliurament de premis del ja tradicional concurs nadalenc de pessebres, aparadors, arbres i façanes.

Monday 03 January 2022

ÀREA DE COMERÇ
IMATGES DEL CONCURS DE PESSEBRES, APARADORS, FAÇANES I ARBRES DE NADAL DE CREIXELL
El passat dimarts 21 de desembre de 2021 va tenir lloc al Casal Municipal de Creixell l’acte de lliurament de premis del ja tradicional concurs nadalenc de pessebres, aparadors, arbres i façanes.
L'esdeveniment va començar amb una cantada de nadales per part de la Coral Sant Jaume de Creixell, dirigida pel mestre David Molina.
A l'edició d'enguany hi van concursar 10 pessebres, 2 façanes, 2 arbres nadalencs i 7 aparadors.
El guanyador del millor pessebre va ser per Cristobal Fernandez Santillana i Conchi Barona El segon premi va ser per Marcos Alejandro Martín i el tercer premi per Ascensión i Cándido Calvo.
El premi al millor aparador se'l va emportar el MAAU Centre Veterinari . El segon premi va ser per la Perruqueria Montse i el tercer premi per la Farmàcia Creixell
Pel que fa als arbres nadalencs es va donar un premi ex aequo als dos participants: Pili Rosell i AMPA Escola Les Eres de Creixell
El mateix va passar amb les dues façanes presentades a concurs: Jessica Canals Contreras i Mónica Miranda.
L'acte va ser conduït per Maribel Pérez Fontanillas. El lliurament de premis el van realitzar els regidors Jaime Serret Simo , Silvia Farrero i Francesc Sentis així com els membres del jurat del concurs.
Volem agrair als membres del jurat la seva col.laboració desinteressada al concurs així com també el nostre agraïment a totes les persones participants al concurs i als col.laboradors.
Moltes gràcies a tothom.

Accions del document

GUANYADORS DEL 1er. CONCURS DE FOTOGRAFIA D'INSTAGRAM #estiucreixell 2021

La fotografia l'ha presentada el creixellenc Enric Carrera amb el títol "Atardecer Medieval" i ha obtingut 580 "likes" a Instagram.

Monday 30 August 2021

ÀREA DE TURISME
GUANYADORS DEL 1er. CONCURS DE FOTOGRAFIA D'INSTAGRAM #estiucreixell
Ja tenim guanyadors!!!
 
Ha estat un resultat molt ajustat però finalment una fotografía presentada per @enriccarrera23 amb el títol “Atardecer medieval” i que ha obtingut “580 like” a instagram ha estat el guanyador de la 1ª. Edició del Concurs de Fotografía d’instagram #estiucreixell21, organitzat per l’àrea de Turisme de l’ajuntament de Creixell.
L’autor és Enric Carrera Romero i ha guanyat una estada de cap de setmana al Càmping Camping Gavina - oficial de Creixell.
 
La segona fotografía guanyadora ha estat la presentada per @sirg69 amb el títol El paradís i que ha obtingut “465 like”.
L’autor és Sergi Costas González i ha guanyat una estada de cap de semana al Càmping Creixell Camping & Family Resort
 
La tercera fotografía guanyadora ha estat la presentada per @infinimar10 amb el títol Sur la plage i que ha obtingut “179 like”.
L’autora és Mar Hernández de Gracia i ha guanyat una estada de cap de semana al Càmping Capfun - Camping L'Alba de Creixell.
 
La quarta fotografía guanyadora ha estat la presentada per @mcc_seat124fl amb el títol El Lleó i la tormenta i que ha obtingut “84 like”.
L’autor és Manuel Castro Cabrera i ha guanyat un SOPAR per a 2 persones al XIRI L’ESCLAT Lesclat Creixell de Creixell.
 
Moltes felicitats a tots els guanyadors, guanyadores i també a tots i totes els i les participants.
Podreu veure totes les fotografies guanyadores al compte d’instagram de l’àrea de Turisme de Creixell: https://www.instagram.com/turismecreixell_oficial/ i al hastag #estiucreixell21
 
Des de l’àrea de Turisme de l’ajuntament de Creixell estem molt contents de la participació ja que per aquest primer concurs hem rebut més de 130 fotografies.
 
Els guanyadors i guanyadores s’hauran de posar d’acord directament amb l’establiment patrocinador per a gaudir del seu premi.
Moltíssimes gràcies a tothom per participar en aquesta primera edició del concurs de fotografía de Turisme de Creixell.
 
Gràcies per ensenyar.nos l’estiu 2021 a Creixell a través de les vostres fotografies.
I de manera especial també un sincer agraïment als nostres patrocinadors del Concurs: Càmping Gavina i Restaurant Gavina, Càmping i Restaurant Sirena Dorada, Càmping Creixell, Càmping L’Alba-Capfun i Xiri L’Esclat.
 

Accions del document

HAS DONAT POSITIU EN UN TEST D'ANTÍGENS?

📞 Fes un correcte aïllament a casa i comunica per telèfon el resultat positiu a una de les farmàcies adherides.La Farmàcia de Creixell no està adherida al programa per raons de logística. Les farmàcies més properes són la Cogul de Torredembarra, les dues d'Altafulla i les del Vendrell.

Wednesday 05 January 2022

📢 Has donat positiu en un test d’antígens (TAR)?
 
📞 Fes un correcte aïllament a casa i comunica per telèfon el resultat positiu a una de les farmàcies adherides que trobaràs al llistat següent: 👉 http://ow.ly/af4z30s67vV
La Farmàcia de Creixellno està adherida al programa per raons de logística. Les farmàcies més properes són la Cogul de Torredembarra, les dues d'Altafulla i les del Vendrell.
 
➕ Més informació sobre la detecció de casos i seguiment de contactes: 👉 http://ow.ly/CVhG30s67Pu
 

Accions del document

HORARI DEL CEMENTIRI DE CREIXELL PER LA SETMANA DE TOTS SANTS

Horari especial d'obertura del Cementiri de Creixell del 25 d'octubre al 2 de novembre.

Monday 25 October 2021

ÀREA DE SERVEIS
 
Us informem de l'horari del Cementiri de Creixell per aquesta setmana de Tots Sants:
 
- El Cementiri de Creixell estarà obert diàriament de 9 h a 19 h dels dies 25 d'octubre al 2 de novembre,
 

Accions del document

Accions del document