Notícies

A ON VOTAR A CREIXELL EL DIUMENGE 28 DE MAIG PER A LES ELECCIONS MUNICIPALS 2023

Un total de 2.942 creixellencs i creixellenques podran exercir el seu dret a votar en les properes eleccions municipals del diumenge 28 de maig de 2023 a la nostra Vila.

Tuesday 23 May 2023

ALCALDIA
 
A ON VOTAR A CREIXELL EL DIUMENGE 28 DE MAIG PER A LES ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 
Un total de 2.942 creixellencs i creixellenques podran exercir el seu dret a votar en les properes eleccions municipals del diumenge 28 de maig de 2023 a la nostra Vila.
A Creixell tindrem un únic Local Electoral que estarà ubicat a l’ESCOLA LES ERES DE CREIXELL, al carrer Onze de Setembre núm. 6.
Hi haurà dues seccions i un total de sis Meses Electorals.
A la SECCIÓ 1 hi pertanyen els electors residents a:
CREIXELL NUCLI, LA MASSÓ, LES MORISQUES, CREIXELL MAR, LES ERES
A la SECCIÓ 2 hi pertanyen els electors residents a:
RACÓ DEL CÉSAR, LES SINIES, LA PLANA, LA COMA, PORT ROMÀ, LA MARINA.
 
Un cop sapigueu la vostra secció, caldrà que identifiqueu quina és la vostra mesa electoral, segons la primera lletra del vostre cognom i d’acord amb la distribució següent:
 
Secció 1: ESCOLA LES ERES DE CREIXELL.
Mesa A: De la lletra A a la F.
Mesa B: De la lletra G a la M.
Mesa C: De la lletra N a la Z.
Secció 2: ESCOLA LES ERES DE CREIXELL
Mesa A: De la lletra A a la F.
Mesa B: De la lletra G a la M.
Mesa C: De la lletra N a la Z.
 
No obstant es recomana als electors/es que per confirmar quina és la seva mesa electoral, consultin la targeta censal que hauran rebut a casa o la seu electrònica de l’Institut Nacional d’Estadística en el següent enllaç:👇 https://sede.ine.gob.es/consulta_mesas_locales
 

Accions del document

A PARTIR DEL 15 DE DESEMBRE COMENÇA EL PROJECTE "BRETXA DIGITAL" PER AJUDAR A LA CIUTADANIA EN ELS TRÀMITS VIRTUALS

Aquest servei és farà els dimarts de 10h a 13h. a Cal Cabaler. Es tracta d'un projecte transversal de les Unitats d‘Infància i Família, Cohesió i Immigració i Atenció social Primària als municipis de l’Àrea Bàsica del Tarragonès per tal de reduir la bretxa digital.

Thursday 10 December 2020

 
Des de la regidoria de Benestar Social i de la Dona volem posar en marxa el projecte “Bretxa Digital” coordinada amb el departament de benestar social del Consell comarcal del tarragonès.
Aquest projecte consisteix en ajudar a tota la ciutadania de Creixell sobre la realització de tràmits i gestions que hagin de fer a través de l’ordinador i no en sàpiguen o no els hi vagi bé la cobertura.
Exemples de tràmits:
Sol·licitud de beca menjador.
Preinscripció a algun curs.
Inscripció a l’atur.
Aquest servei és farà els dimarts de 10h a 13h. a partir del dia 15 de desembre de 2020.
S’ha de demanar hora trucant al 610202986 o enviant un correu a: igualtatibenestar@creixell.cat amb les dades següents:
Nom i cognoms.
Núm de telèfon.
Motiu per demanar el servei.
 
NOU PROJECTE D’EMPODERAMENT DIGITAL PER A LA CIUTADANIA DES DE LA PROXIMITAT ALS MUNICIPIS DE L’ÀREA BÀSICA DEL TARRAGONÈS

El projecte estarà en funcionament en una primera fase fins el mes de juny de 2021.

Des del Departament de Benestar Social del Consell Comarcal del Tarragonès, i en el marc excepcional de la Covid-19, es va detectar pels professionals d'aquest servei un important desconeixement per a l’accés i l’ús de les eines telemàtiques i digitals per part de la població més vulnerable dels nostres municipis.

Dos integradors socials del Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS), conjuntament amb dos alumnes de formació dual d’Integració Social de l’Institut Gaudí, tindran l’objectiu d’impulsar un projecte transversal de les Unitats d‘Infància i Família, Cohesió i Immigració i Atenció Social Primària als municipis de l’Àrea Bàsica del Tarragonès per tal de reduir la bretxa digital.

El projecte consisteix en acompanyar des el propi municipi a les persones que ho requereixin, a petició de serveis socials o per iniciativa pròpia, en l’aprenentatge per tal de poder fer qualsevol gestió: facilitar la comunicació virtual amb altres persones, la presentació de documents en línia o la realització de tràmits telemàtics de la vida quotidiana i de l’administració pública. Amb aquest acompanyament de proximitat, amb els telèfons mòbils de la població o a través de l’ordinador de l’OAC del municipi, es milloren les seves capacitats i coneixements per tal que puguin fer un ús autònom dels recursos tecnològics digitals en el moment actual i de cara al futur, evitant així una nova vulnerabilitat. Les persones que hi participin, tindran els professionals a la seva disposició per a qualsevol dubte o consulta.

Amb aquesta proposta es vol evitar una nova vulnerabilitat social que està creant una escletxa social en el nostre present i futur digital. Aquest projecte s’ha ofert a tots els municipis de la comarca i properament s’iniciarà a Vilallonga del Camp, La Pobla de Mafumet i Creixell. Es preveu que també en un futur proper s'incorpori Torredembarra.

El projecte estarà en funcionament en una primera fase fins el mes de juny de 2021, moment en què s’avaluaran els seus resultats i la necessitat de la  seva continuïtat.

Accions del document

A PARTIR DEL DILLUNS 3 D'OCTUBRE DE 2022 TINDREM ASSIGNADA UNA SEGONA METGESSA DE FAMÍLIA AL CONSULTORI MÈDIC DE CREIXELL

La nova metgessa de família que vindrà a Creixell és la Doctora Najsla Najih, que és una magnífica professional mèdica i que passarà consulta tots els dilluns, dimecres i divendres.

Wednesday 14 September 2022

ÀREA DE SALUT
 
A PARTIR DEL DILLUNS 3 D'OCTUBRE DE 2022 TINDREM ASSIGNADA UNA SEGONA METGESSA DE FAMÍLIA AL CONSULTORI MÈDIC DE CREIXELL
 
Des de la Coordinació Mèdica de l'Àrea Bàsica de Salut -ABS de Torredembarra
XARXA SANTA TECLA Sanitària, Social i Docent ens han confirmat que a partir del DILLUNS 3 D'OCTUBRE DE 2022 tindrem una segona metgessa de família assignada al Consultori Mèdic de Creixell.
 
Ens fa molta il-lusió fer-vos saber aquesta notícia ja que així solucionem d'una vegada el problema de tenir vacant aquest contingent de pacients de Creixell que abans portava la Doctora Fernández.
 
El nombre de pacients assignats al metge/ssa de família és un factor rellevant que pot tenir un impacte important en la salut de la població. És per això que des de l'àrea de Salut de l'ajuntament de Creixell, a càrrec de la regidora Chelo Picon Gomis, hem mantingut diverses reunions amb els responsables sanitaris corresponents per tal de solventar aquesta mancança que teníem fins ara a la nostra Vila.
 
La nova metgessa de família que vindrà a Creixell és la Doctora Najsla Najih, que és una magnífica professional mèdica.
 
Ella passarà consulta els dilluns, dimecres i divendres. La Doctora Pinazo seguirà passant consulta els dilluns, dimarts, dijous i divendres.

Accions del document

A PARTIR DEL DILLUNS 5 DE FEBRER A LES 10H TORNEN LES CLASSES DE GIMNÀSTICA PER A LA GENT GRAN AL CASAL MUNICIPAL DE CREIXELL

Les classes es faran cada dilluns i dimecres de 10h. a 11h. al Casal Municipal de Creixell.

Thursday 01 February 2024

Servei de Gimnàstica per la Gent Gran i persones afectades per
fibromiàlgia.
.
L'ajuntament de Creixell ha contractat el Servei de Gimnàstica per la Gent Gran i persones
afectades per fibromiàlgia, per tal de promoure hàbits saludables i afavorir el manteniment i
las millora de les condicions físiques bàsiques de la gent gran a partir de 65 anys, jubilats i
pensionistes i persones afectades de fibromiàlgia, empadronades al municipi
 
 
Tornen les CLASSES DE GIMNÀSTICA GRATUÏTA PER A LA GENT GRAN de Creixell.
 
Van adreçades especialment a totes les persones majors de 65 anys, que siguin pensionistes, jubilats/des, persones afectades per fibromiàlgia i que estiguin obligatòriament empadronades al nostre municipi.
 
Les classes són gratuïtes i les realitzarà la monitora SILVIA RUEDA.
 
L'inici de les classes és a partir del DILLUNS 5 de FEBRER de 2024 a les 10h. al Casal Municipal.
 
Les classes es faran cada  DILLUNS i DIMECRES de 10h. a 11h. al CASAL MUNICIPAL DE CREIXELL
 
El material necessari per a la realització de les classes serà a càrrec de la persona
usuària del servei.
 
Les persones usuàries del servei hauran d’estar empadronades a Creixell.
 
El grup serà de màxim 30 persones. 
 
Les inscripcions es poden fer al mateix lloc de les classes o a Cal Cabaler.
 
 
 

Accions del document

ACOLLIMENT DE REFUGIATS UCRAÏNESOS A CREIXELL

Des de l'ajuntament de Creixell volem potenciar l'acollida de refugiats ucraïnesos a la nostra Vila. Per això fem una crida a tots els creixellencs i creixellenques que hi vulguin col.laborar.

Tuesday 22 March 2022

ACOLLIMENT DE REFUGIATS UCRAÏNESOS A CREIXELL
 
Des de l'ajuntament de Creixell volem potenciar l'acollida de refugiats ucraïnesos a la nostra Vila. Per això fem una crida a tots els creixellencs i creixellenques que hi vulguin col.laborar.
Les persones interessades en l'acollida, s'han de posar en contacte amb els voluntaris/es de Proteccio civil de Creixell, que tots els matins seran a la vostra disposició a Cal Cabaler. Casa de Cultura Creixell (Telf. 977 13 82 72).
Caldrà que ompliu un formulari que us donaran, amb les vostres dades i possibilitats d'acollida que tingueu. El formulari amb les vostres dades serà gestionat per la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Tarragonès.
Trobareu més info a l'enllaç següent:
 
👇👇

Accions del document

"ACOMPANYA'M", EL SERVEI DE TAXI GRATUÏT A CREIXELL PER A PERSONES GRANS I AMB DISCAPACITAT

Per demanar el servei de taxi "Acompanya’m", les persones interessades han de trucar a l'ajuntament al teléfon 610202986 .

Wednesday 20 January 2021

La Regidoria de Benestar i Atenció Social de l’Ajuntament de Creixell va posar en marxa el 2020 el projecte ‘Acompanya’m’, que té per objectiu oferir un servei de taxi gratuït adreçat a la gent gran, a persones amb minusvalidesa i a persones vulnerables empadronades al municipi per anar al metge, fer-se proves o rebre atenció sanitària a dins o a fora de Creixell.

En aquest primer any de funcionament, el servei ha prioritzat la demanda de les més de 400 persones grans que viuen soles a les urbanitzacions del municipi i, més endavant, el servei de taxi s’ha fet extensiu a persones amb discapacitat i a persones sense recursos.

El servei es realitza gràcies a un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Creixell i el titular del taxi de Creixell, Agustí Urgell. Fruit d’aquest acord, el taxista ofereix unes tarifes especials per du a terme aquest servei que assumeix la regidoria. El 2020 es va destinar una partida de 6.000 euros per al projecte ‘Acompanya’m’.

Com funciona el servei?

Per demanar el servei de taxi ‘Acompanya’m’, les persones interessades s’han de posar en contacte via telefònica uns dies abans amb la Regidoria de Benestar i Atenció Social – a través del telèfon del projecte ‘Bon dia’ (610202986)- . Aleshores, una tècnica de l’àrea gestiona la sol·licitud amb el taxista i contacta amb la persona sol·licitant per confirmar el dia i l’hora del servei.

La regidora de Benestar i Atenció Social, Chelo Picón, explica que tot va començar quan “les infermeres del CAP de Creixell ens van comunicar que molta gent gran havia deixat d’anar a fer-se les proves a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, al CAP Llevant o a Torredembarra perquè no tenien diners per agafar un taxi, ja que el transport públic que connecta el municipi amb la resta de poblacions és pràcticament inexistent”.

Tot i els efectes de la pandèmia que frenen la mobilitat, la regidora Chelo Picón s’ha mostrat molt satisfeta
d’aquest primer any de funcionament del servei, ja que, a més dels avis i àvies, també ha estat utilitzat per dos infants més que durant els mesos de maig i juny no es podien traslladar fins a L’Onada per manca de transport del centre: “Gràcies a l’Acompanya’m
els recollíem cada dia al matí i els acompanyàvem a casa a la tarda”

Enguany la Regidoria de Benestar i Atenció Social donarà continuïtat al servei amb l’objectiu d’anar-lo potenciant entre els col·lectius més necessitats. Tanmateix, la regidora es lamenta de “la manca d’oferta de transport públic interurbà que patim a Creixell, amb poques expedicions cap al Tarragonès i el Baix Penedès, si ens comparem amb altres municipis de la comarca”.

Accions del document

Acte de la Lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones a Creixell. #8M

Ha tingut lloc aquest migdia davant de la Casa de la Vila de Creixell

Monday 08 March 2021

Aquest dilluns al migdia ha tingut lloc davant de la Casa de la Vila de Creixell, la Lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones.
Amb motiu del Dia internacional de les Dones, el Manifest d'enguany estava basat sobre la campanya 'Dones i homes, corresponsables! #Som8deMarç #SomCorresponsables'.
En aquesta ocasió les reivindicacions se centren en com la pandèmia de la COVID-19 ha posat de relleu les greus discriminacions que encara s’exerceixen sobre les dones.
Els estereotips encara són ben arrelats i les tasques domèstiques, de cura de les persones dependents i de les obligacions escolars de filles i fills han recaigut majoritàriament sobre les dones.
Cal lluitar perquè aquesta crisi no suposi un pas enrere en cap dels avanços socials que s'han assolit els darrers anys.
 
La campanya 'Dones i homes, corresponsables! #Som8deMarç #SomCorresponsables' vol conscienciar i denunciar aquesta realitat i així avançar en una cultura de pacte per a una corresponsabiltiat efectiva.
La regidora Chelo Picón, delegada de l'àrea de la secretaria de la dona i igualtat de l'ajuntament de Creixell, ha començat la lectura del manifest a la porta de l'ajuntament.
També han participat en la lectura altres dones representants del col-lectiu feminista creixellenc
Papallones Liles, de la Llar de Jubilats, de diferents grups politics i de les empleades públiques municipals.
 
A l'acte hi han estat presents també la majoria dels membres de la Corporació Municipal.
La cloenda de l'acte l'ha fet l'alcalde de Creixell Jordi Llopart amb un breu parlament. L'alcalde ha destacat l'agreujament de les discriminacions de les dones a causa de la pandémia de la Covid19.
Llopart ha dit també que li agradaria que quan llegium un conte als nostres infants no el comencem amb "hi havia una vegada una princesa", ho hauriem de substituir per "hi havia una vegada una dona".
A l'acte hi han assistit també diferents veïns i veines de Creixell.

Accions del document

ACTE INSTITUCIONAL DE LECTURA DEL MANIFEST DEL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES 2024

Aquest divendres 8 de març al migdia ha tingut lloc davant de la Casa de la Vila de Creixell, la lectura del manifest institucional amb motiu del #8M, Dia Internacional de les Dones 2024.

Friday 08 March 2024

💜 DIA INTERNACIONAL DE LES DONES 8M / Aquest migdia ha tingut lloc davant de la Casa de la Vila de Creixell, la lectura del manifest institucional amb motiu del #8M, Dia Internacional de les Dones 2024.
 
🏣L'acte ha estat presidit per l'alcaldessa de la Vila Montserrat Muñoz Madueño, acompanyada de regidores i regidors de la Corporació Municipal. També hi han estat presents les representants de l'associació feminista Papallones Liles de Creixell i nombroses veïnes i veïns. També hi han assistit dues agents femenines del Cos de la Policia Local de Creixell.👮‍♀️
 
📌A l'inici de l'acte s'ha procedit a la lectura del Manifest Institucional del 8M per part de la regidora delegada d'igualtat Chelo Picón, la regidora Ana Mª Hernández i una representant de Papallones Liles. L'esdeveniment l'ha tancat l'alcaldessa Montse Muñoz que ha destacat el paper de les dones al llarg de la història.
 
✅Des de fa moltes dècades, els drets sexuals i reproductius han estat al centre de la lluita feminista a escala global. I és que el dret al propi cos és el dret més essencial de tots. Tant és així que el control sobre els nostres cossos i la nostra sexualitat ha estat i encara és un dels principals instruments del patriarcat per sotmetre les dones.
 
✅Un control que, arreu del món, s’exerceix a través de la imposició de normes que condicionen la forma de viure la sexualitat i la reproducció de les dones, de l’estigmatització de les dissidències sexuals, de relegar el coneixement del propi cos i l’educació sexual a l’espai privat, de mites i tabús sobre processos tan naturals com la menstruació i el climateri, i d’una manca de recerca mèdica per diagnosticar i tractar adequadament les patologies que afecten especialment o exclusivament les dones.

Accions del document

Acte "Mologos en la plaza"

Esteu tothom convidats als actes de demà. Teatre interactiu i llegida del manifest.

Sunday 27 June 2021

Volem recordar que encara sou a temps d'inscriureus a l'acte de demà "Monologos en la plaza" que es farà a les 18:30 a la Plaça Major. A càrrec de NUS Cooperativa.
Inscripcions al correu: igualtatibenestar@creixell.cat amb nom, DNI i persones acompanyants.
Trucant al: 610202986

També recordar-vos que a les 12h es llegirà el manifest a la plaça del Mirador. 
Esteu tothom convidats!

Accions del document

Actes 8 de Març, dia internacional de la dona.

Programa del mes de març entorn al 8 de març, dia internacional de la dona.

Thursday 02 March 2023

Un any més, la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Creixell i entorn de la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, ha programat una sèrie d'activitats durant el mes de març l'objectiu del qual és impulsar, sensibilitzar i reivindicar en matèria d'igualtat d'oportunitats. Donar suport al moviment associatiu femení de la localitat en el desenvolupament de totes les seves activitats.

 

Aquest any treballarem diferents àmbits: educació, literatura, esport, cultura i art i expressió.

 

El 8 de març, dia internacional de la dona, és el dia en què es reafirma la lluita de la població femenina per aconseguir la igualtat real de dones i homes, gaudir d'iguals oportunitats i exigir el respecte dels drets. És un dia de reivindicació perquè cada dona i cada nena pugui triar les seves decisions, lliures de violència i discriminació. Però a més, és un dia que ens permet reflexionar sobre els avanços aconseguits en matèria d'igualtat i ser conscients de tot allò que falta per aconseguir, visibilitzar del paper i aportació de la dona en la nostra societat .

 

Sens dubte, han estat molt els avanços en matèria d'igualtat aconseguits, però persisteixen les desigualtats, la discriminació i la violència cap a les dones pel fet de ser-ho. La celebració d'aquest dia ens recorda a totes i tots la nostra responsabilitat d'esforçar-nos en pro d'un canvi durador dels valors i les actituds que afavoreixin fer efectiu el principi d'Igualtat de l'home i la dona en tots els àmbits de la vida política, econòmica, cultural, social i laboral. La igualtat de gènere no és una qüestió d'un dia, ni d'un mes, ni d'una actuació concreta, ni tan sols d'un Govern, és un compromís inexcusable i ineludible de tota la ciutadania, per això, tots i totes som part, formem part.

 

Des d'aquestes línies, convidem a tota la població a participar en totes i cadascuna de les activitats i actes programats.

Accions del document

ACTES DE CELEBRACIÓ DE SANT JORDI 2023 A CREIXELL

EXPOSICIÓ 'La sardana al Vendrell. Dels orígens a la difusió internacional d' un símbol. Els dansaires del Penedès' A CAL CABALER E CREIXELL.

Wednesday 26 April 2023

Fins divendres 28 d' abril podeu veure aquesta interessant exposició de l' Arxiu històric del Baix Penedès. El creixellenc Joan Morros, president dels Dansaires del Penedès va fer l' explicació dels diferents plafons informatius. A l'acte hi van assistir el regidor de cultura Francesc Sentís i l'alcalde Jordi Llopart.

Accions del document

ACTES DE CELEBRACIÓ DE SANT JORDI 2023 A CREIXELL

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE 'MALABÈSTIA' DE RAQUEL GÁMEZ-SERRANO I TAST DE VINS A LA BIBLIOCREIXELL, BIBLIOTECA MUNICIPAL.

Wednesday 26 April 2023

El passat divendres 22 d' abril va tenir lloc a la Biblioteca Municipal la presentació del llibre 'Malabèstia' de l' escriptora i directora de Creixell.Crims , Raquel Gámez-Serrano. La presentació va anar a càrrec de la responsable de la biblioteca Maribel Pérez. A l' acte també hi va assistir l' alcalde Jordi Llopart.
Volem agrair al nombrós públic assistent la seva col·laboració i el seu interès per la literatura i pels diferents actes que es duen a terme a la Bibliocreixell.
I per acabar, Tast de vins 'criminals' a càrrec del Bar Mirador de Creixell.

Accions del document

ACTES DE CELEBRACIÓ DE SANT JORDI 2023 A CREIXELL

ESPECTACLE FAMILIAR a càrrec de Matito : 'La Sirena Hidràulica' A LA PLAÇA MAJOR DE CREIXELL.

Wednesday 26 April 2023

El passat dissabte 22 d'Abril, la Plaça Major va ser l'escenari per una altra representació de Matito que va agradar a petits i grans !
Un acte més adreçat al públic familiar i que també s'emmarca dins la celebració del desè aniversari de la Bibliocreixell.
Moltes gràcies a totes les famílies que van assistir per gaudir de l'espectacle i deixar volar la seva imaginació !

Accions del document

ACTES DE CELEBRACIÓ DE SANT JORDI 2023 A CREIXELL

CONCERT COR XERA de Tarragona 'DES DE HOLLYWOOD AMB AMOR' AL CASAL MUNICIPAL DE CREIXELL

Wednesday 26 April 2023

El passat dissabte 22 d'abril, el Casal Municipal va acollir el concert preparat per la coral Cor Xera de Tarragona, sota la direcció del mestre David Molina, director de la coral Sant Jaume de Creixell. Ens van oferir un repertori de diferents músiques de pel·lícules que ens van transportar al món del cinema i les bandes sonores. Van ser acompanyats al piano per Hye Sun i vam comptar amb la participació del ballarí J. Carlos Martos Morales. Els textos eren de Tània Llauradó amb la veu en off de l'actriu Dolors Quintana González. A l'acte hi van assistir l'alcalde Jordi Llopart i el regidor de cultura Francesc Sentís.
Gràcies per fer-nos passar una molt agradable vetllada musical !

Accions del document

ACTIVACIÓ XARXA MÒBIL NOVA GENERACIÓ A CREIXELL

En els propers dies tindrà lloc l'activació de la xarxa mòbil de nova generació al nostre municipi. Si els veïns i veïnes detecteu algun tipus de problema en la visualització dels canals de la TDT a casa vostra, us podeu posar en contacte amb Llega700 al llarg dels propers 6 mesos per tal que us facin la revisió gratuïta.

Friday 02 June 2023

ÀREA DE NOVES TECNOLOGIES
 
ACTIVACIÓ XARXA MÒBIL NOVA GENERACIÓ A CREIXELL
 
Us informem que en els propers dies tindrà lloc l'activació de la xarxa mòbil de nova generació al nostre municipi.
Si els veïns i veïnes detecteu algun tipus de problema en la visualització dels canals de la TDT a casa vostra, recordar-vos que us podeu posar en contacte amb Llega700 al llarg dels propers 6 mesos per tal que us facin la revisió gratuïta.
Podeu contactar a través de:👇
📧e-mail: ayuda@llega700.es
☎️Telèfon: 900 833 999

Accions del document

ACTIVITAT FAMILIAR 'ANEM AL ROVELLÓ' A CÀRREC DE L'ACTRIU I NARRADORA RAT CEBRIÁN

CONTINUEM AIXÍ ELS ACTES DE CELEBRACIÓ DEL DESÈ ANIVERSARI DE LA BIBLIOTECA

Sunday 16 April 2023

El passat dissabte vam gaudir de Les aventures el gos Rovelló, personatge creat per l'escriptor Josep Vallverdú que aquest any celebra els seu 100 aniversari, de la mà de la Rat Cebrián, actriu i narradora, que ens va explicar com el Rovelló va anar a parar a un circ i com se'n va sortir fins a tornar a casa seva.
I ja sabeu...Si voleu llegir les aventures del Rovelló només heu de venir a la Bibliocreixell, la vostra biblioteca. Gràcies a tots i totes per fer-la cada vegada més gran !

Accions del document

ACTIVITATS PRÈVIES CREIXELL.pdf

Accions del document

ACTIVITATS PRÈVIES DEL FESTIVAL DE NOVEL·LA CRIMINAL EN CATALÀ "CREIXELL CRIMS" 2024

Us presentem totes les activitats prèvies que acompanyen el Festival de novel.la criminal en català CREIXELL.CRIMS, organitzat per l'Ajuntament de Creixell fins a la seva celebració, els dies12 i 13 de juliol de 2024.

Thursday 14 March 2024

📣I aquí teniu totes les activitats prèvies que acompanyen el Festival de novel.la criminal en català CREIXELL.CRIMS, organitzat per l'Ajuntament de Creixell fins a la seva celebració, els dies12 i 13 de juliol de 2024.

 

 

ACTIVITATS PRÈVIES CREIXELL.CRIMS 2024 - Descarregueu el  (PDF AQUÍ)

FESTIVAL DE NOVEL·LA CRIMINAL EN CATALÀ

 

23 DE MARÇ

SESSIÓ DE CINEMA – LA DONA IL·LEGAL. Projecció i cinefòrum amb la presència del director de la pel·lícula Ramón Térmens. 19h al CASAL MUNICIPAL DE CREIXELL. Amb la col·laboració del FIC CAT – festival internacional de cinema en català

 

24 D’ABRIL

SANT JORDI A LES RESIDÈNCIES. Lectures musicades a les residències Mimara i l’Ermita de Creixell.

 

29 D’ABRIL

Club de Lectura conjunt del llibre LA CERVESA DE LA HIGHSMITH. Participen els clubs de lectura de les biblioteques de Roda de Berà i Creixell.

 

JUNYRECITAL CRIMINAL. Lectures i saxo. Col·laboració amb el FIC CAT

 

21 de JUNY

Conferència “La justícia i el crim” a càrrec de l’escriptora i jutgessa GRAZIELLA MORENO 19h a CAL CABALER.

 

7 DE JULIOL

CRIMS HISTÒRICS + APERIITIU – Viatge criminal en el temps a càrrec de Jordi Suñé. 19h a la Plaça del Mirador. Cal inscripció prèvia a la Bibliiocreixell: 977 80 34 00

 

 

Accions del document

ACTUALITZACIÓ DEL CENS ELECTORAL DE LES PROPERES ELECCIONS MUNICIPALS DEL 28 DE MAIG DEL 2023 PER A LES PERSONES ESTRANGERES RESIDENTS A L'ESTAT ESPANYOL

Les persones estrangeres residents a l'Estat espanyol que compleixin els requisits poden votar en les eleccions municipals i a les eleccions a la presidència de les entitats muncipials descentralitzades del proper 28 de maig de 2023. Els requisits i terminis són diferents per a la ciutadania de la Unió europea i per a la ciutadania d'altres països que no formen part de la Unió Europea.

Monday 09 January 2023

Les persones estrangeres residents a l'Estat espanyol que compleixin els requisits poden votar en les eleccions municipals i a les eleccions a la presidència de les entitats muncipials descentralitzades del proper 28 de maig de 2023.

Els requisits i terminis són diferents per a la ciutadania de la Unió europea i per a la ciutadania d'altres països que no formen part de la Unió Europea. 

A. Ciutadania de la UE, no espanyola, resident a l’Estat espanyol

Per a la inclusió del cens electoral a les eleccions municipals es requereix ser major de 18 anys el dia de la votació, estar inscrit en el padró municipal i manifestar de voluntat d’exercir el dret de vot en les properes eleccions municipals.

La declaració formal per manifestar la voluntat de votar es pot fer:

 • Per correu postal: s’ha d’emplenar la declaració formal que acompanya la carta que ha enviat l’OCE, signar-la i remetre-la a la Delegació provincial de l’Oficinal del Cens Electoral corresponent. No necessita franqueig.
 • De manera telemàtica: s’ha d’accedir la seu electrònica de l’Institut Nacional d’Estadística:
  • Amb el sistema Cl@ve (accés permanent)
  • Amb la clau CTT que consta en la carta que envia l’OCE als ciutadans de la UE residents a l’Estat espanyol (accés disponible de l’1 de novembre de 2022 al 30 de gener del 2023)
 • A l’ajuntament de residència: mitjançant l’emplenament de l’imprès de declaració formal de manifestació de voluntat de votar a l’Estat espanyol disponible a l’ajuntament o a la seu electrònica de l’INE (model DFA).

Si s’ha participat en anteriors processos electorals, es manté la condició d’elector o electora sense necessitat de formalitzar una nova declaració.

El termini tant d’inscripció al padró com de manifestació de la voluntat de votar finalitza el 30 de gener de 2023.

B. Ciutadania de tercers països amb acords de reciprocitat de vot resident a l’Estat espanyol

Poden sol·licitar la inclusió al cens electoral per participar en les properes eleccions municipals els nacionals dels següents països: Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda del Nord, Trinitat i Tobago, i Xile que compleixin les següents condicions:

 • Ser majors de 18 anys el dia de la votació.
 • Estar inscrit en el padró municipal.
 • Disposar d’autorització de residència a l’Estat espanyol
 • Haver residit a l’Estat espanyol de manera legal i ininterrompuda durant almenys 5 anys abans de la sol·licitud d’inscripció al cens electoral; excepte en el cas del Regne Unit de Gran Bretanya i Irlanda del Nord, que es demana un mínim de 3 anys anteriors a la sol·licitud d’inscripció; i de Noruega, que es demana 3 anys de residència legal i ininterrompuda a l’Estat espanyol el dia de la votació.  

Es pot sol·licitar la inclusió al cens electoral de 3 maneres:

 • Per correu postal: s’ha d’emplenar la declaració formal que acompanya la carta que ha enviat l’OCE, signar-la i remetre-la a la Delegació provincial de l’Oficinal del Cens Electoral corresponent. No necessita franqueig.
 • De manera telemàtica: s’ha d’accedir la seu electrònica de l’Institut Nacional d’Estadística i sol·licitar la inscripció al cens electoral. Es pot accedir al tràmit electrònic de dues maneres:
  • Amb el sistema Cl@ve
  • Amb la clau CTT que consta en la carta que envia l’OCE als estrangers que compleixen amb els requisits demanats.
 • A l’ajuntament de residència: Les persones interessades que considerin que compleixen amb les condicions de l’acord podran presentar la sol·licitud personalment a l’ajuntament de residència. S’han d’identificar amb la targeta d’identitat d’estranger i adjuntar-ne una fotocòpia. La ciutadania nacional del Regne Unit, si s’ha inscrit al padró municipal abans de l’1 de gener del 2021, i la de Noruega i Islàndia podran acreditar la seva identitat, a més a més de la targeta d’estranger, amb el document nacional d’identitat o el passaport del país d’origen.

Les inscripcions al cens només són vàlides per les properes eleccions municipals de 28 de maig de 2023.

El termini de sol·licitud d’inclusió al cens electoral finalitza el 15 de gener de 2023.

 

Accions del document

AFECTACIONS EN LA RECEPCIÓ DE LA TELEVISIÓ DIGITAL TERRESTRE A CREIXELL

L'empresa LLEGA800 ens comunica que el 31-08-2021, finalitzarà definitivament el termini per a sol·licitar les actuacions gratuïtes, per part dels usuaris de la TDT,

Wednesday 18 August 2021

Us compartim la comunicació que hem rebut de l'empresa LLEGA800 en relació a les afectacions en la recepció de televisió digital terrestre (TDT).
 
"Tal com li va ser comunicat al seu Ajuntament a l'inici de la prestació, en el seu municipi, del servei de telefonia mòbil de 4a Generació (4G en la banda de 800 MHz), aquest servei pot produir afectacions en la recepció de televisió digital terrestre (TDT).
 
Per a solucionar aquestes afectacions i garantir que la posada en servei de les estacions basi de telefonia mòbil no afecti la TDT, l'entitat LLEGA800 duu a terme les actuacions tècniques necessàries en les instal·lacions de recepció dels usuaris de TDT. Aquestes actuacions són de caràcter gratuït per als ciutadans afectats.
 
D'acord amb l'Ordre Ministerial que regula aquest procés, el termini per a sol·licitar les actuacions en cas d'afectació per part dels usuaris de TDT, és de sis mesos des de la data de posada en servei de les estacions de telefonia mòbil.
 
Mitjançant la present comunicació l'informem que ja està vençut el termini habilitat de 6 mesos, des de l'encesa de la/les estació/és situada/s en el seu municipi, per a resoldre incidències en la recepció de la TDT sense cost per als ciutadans.
 
No obstant l'anterior, s'informa que el 31-08-2021, finalitzarà definitivament el termini per a sol·licitar les actuacions gratuïtes, per part dels usuaris de la TDT, per les possibles afectacions ocasionades per les estacions a les quals es refereix el paràgraf anterior.
 
En el futur, en el seu municipi es podrien encendre noves estacions basi de telefonia mòbil, en la banda de 800 MHz, si així ho consideressin necessari els operadors per a millorar aquest servei, i en aquest cas es tornaria a informar el seu Ajuntament i s'atendrien de manera gratuïta les incidències que es produïssin, obrint-se un nou termini de sis mesos des de la data d'encesa.
 
En cas de qualsevol dubte o de requerir informació més detallada sobre les estacions del seu municipi pot trucar al telèfon gratuït de l'Oficina Tècnica d'Ajuntaments de LLEGA800, 900 831 902, on se li facilitarà tota la informació referent a les possibles afectacions ocasionades per estacions basi de telefonia mòbil en el seu municipi o en municipis confrontants.
Recordem que per a poder atendre en el centre d'atenció a l'usuari i poder resoldre les incidències, hauran de comunicar-se al telèfon gratuït 900 833 999."

Accions del document

Accions del document