Notícies

Els avis i àvies de la Residéncia L'ERMITA de Creixell, han rebut avui la tercera dosi del vacci contra la Covid-19.

La vacunació dels residents de l'Ermita de Creixell ha tingut lloc avui dimecres 22 de setembre de 2021

Wednesday 22 September 2021

ÀREA DE SANITAT
Avui dimecres 22 de setembre de 2021, els avis i àvies de la Residéncia L'ERMITA de Creixell, han rebut la tercera dosi del vacci contra la #covid19.
El 96,9% de les persones que viuen en centres residencials estan vacunades amb la primera dosi, i el 96,1% tenen la pauta completa.
A més, també s’espera administrar la tercera dosi a les 40.000 persones d'arreu de Catalunya que tenen condicions de molt alt risc de patir complicacions per la COVID, com ara persones amb immunosupressió, trasplantades, etc.

Accions del document

ELS DIES 13, 14 i 15 D’AGOST DE 2022, ARRIBA A LA NOSTRA VILA LA FIRA “CREIXELL, TERRA DE PIRATES”.

Es realitzarà als carrers del nucli històric de Creixell i aplegarà, entre d’altres, nombroses parades d'artesania i alimentació. L’horari de la fira será de les 10h. a les 22h.

Wednesday 20 July 2022

ELS DIES 13, 14 I 15 D’AGOST DE 2022, ARRIBA A LA NOSTRA VILA LA FIRA “CREIXELL, TERRA DE PIRATES”.

La FIRA “CREIXELL, TERRA DE PIRATES” arribarà per primera vegada a Creixell els propers diez 13, 14 i 15 d’agost de 2022.

 

Es realitzarà als carrers del nucli històric de Creixell i aplegarà, entre d’altres, nombroses parades d'atesania i alimentació.

 

L’horari de la fira será de les 10h. a les 22h.

 

Coordinat des de l’area de turismo de l’ajuntament de Creixell, a càrrec de la regidora Silvia Farrero, i amb el suport municipal volem promoure esdeveniments i actes en favor de la promoció turística i econòmica de la nostra Vila, desprès de 2 d’anys d’aturada gairebé obligada de la majoria d’activitats previstes, a causa de les restriccions de la pandèmia.

 

Durant aquests tres dies de la fira la gent trobarà una proposta molt atractivqa de lleure i comerç de temàtica pirata adreçada especialment al públic familiar. Parades d’artesania, atraccions i activitats per la canalla, animació i teatre musical, melodies pirates, tallers, cercavila, espectacle de foc nocturn, demostració de softcombat  i moltes iniciatives per a tota la família.

 

A l’hora d’organitzar aquesta fira i anomenar-la Creixell, Terra de Pirates, hem tingut en compte una llegenda de la nostra Vila. En temps que la costa catalana es trobava plena de pirates algerians i d’altres llocs, aquests quan podien assaltaven i saquejaven els pobles de la costa, enduent-se molts captius.

 

Diu la llegenda que quan els pirates apareixien a Creixell, els seus habitants col-locàven la imatge de pedra, que encara es conserva a la façana de l’esglèsia, del nostre Patró Sant Jaume a l’entrada de la població, i els pirates en veure-la fugien esparverats.

Accions del document

ELS DIES 8 I 9 D'ABRIL DE 2023 TINDRÀ LLOC UNA NOVA EDICIÓ DEL TRADICIONAL MERCAT MEDIEVAL DE CREIXELL

Els dies 8 i 9 d’abril tindrà lloc al nucli històric de Creixell una nova edició del Mercat Medieval, el primer que es pot tornar a fer desprès de la pandèmia de la covid19.

Tuesday 21 February 2023

Els dies 8 i 9 d’abril tindrà lloc a Creixell una nova edició del Mercat Medieval, el primer que es pot tornar a fer desprès de la pandèmia de la covid19.

 

L’horari del Mercat Medieval es farà ininterrompudament des de les 10:00h fins a les 21:30h. Aquest esdeveniment es desenvoluparà pels principals carrers del nucli històric de la Vila de Creixell. Hi hauran Cercaviles, demostració d’oficis tradicionals, diverses atraccions medievals, parades d’artesania, taverna, haima, malabars i la bola màgica. Al llarg dels dos dies del mercat medieval hi haurà Pinta cares i un servei de canguratge per a la mainada.

 

La recreació del Mercat Medieval de Creixell actual està basada en un moment històric i clau de la nostra Vila.

 
L’any 1083 el Rei Felip de França va nomenar Carlà de Creixell a Artal Gilmundo. Va ser el primer creixellenc del que es té notícia documentada. El Rei de França va encarregar a Artal Gilmundo la creació pròpiament dita de Creixell. I en base al passat medieval creixellenc, des de l’àrea de turisme de l’ajuntament volem recrear precisament aquest passat medieval de la nostra Vila.   

 

A més al llarg del cap de setmana s’hi podran contemplar al Mercat, els cercaviles amb la Kobla d’en Taulell, espectacles de foc i malabars amb música medieval.

 

També hi haurà un photocall , jocs medievals i polseres de llum.

 

També durant el Mercat Medieval es podrà visitar gratuïtament a la Casa de Cultura Cal Cabaler de Creixell, una magnífica Exposició d’Eines de Boter dels germans Romero Lladó, una de les principals col·leccions que hi ha a Catalunya. Aquesta mostra que inclou una cinquantena d’eines de boter, recrea precisament l’ofici de boter que, principalment al segle XIX i principis del XX va tenir una força molt important a Creixell.

 

El Mercat Medieval de Creixell està organitzat per les àrees de Turisme i Igualtat de l’Ajuntament de Creixell..

 

Accions del document

ELS DISTINGITS DEL TARRAGONÈS 2020 REBEN EL SEU GUARDÓ EN UN EMOTIU ACTE A PERAFORT

Per Creixell, aquest guardó s'ha concedit a títol póstum a la farmacéutica María de Palacio Rodríguez-Solano. Les distincions han estat promogudes pel Consell Comarcal del Tarragonès, a suggeriment de les propostes presentades pels Ajuntaments del Tarragonès. L'acte de lliurament de guardons ha tingut lloc aquest passat divendres 4 de juny a la plaça de l'església de Perafort.

Monday 07 June 2021

Un total de tretze persones/entitats de diferents municipis de la comarca que s’han distingit per la seva labor cultural, científica, econòmica, social o urbanística han rebut un reconeixement. Les distincions han estat promogudes pel Consell Comarcal del Tarragonès, a suggeriment de les propostes presentades pels Ajuntaments del Tarragonès.

 Aquest divendres 4 de juny, ha tingut lloc a la Plaça de l’Església de Perafort el lliurament de les distincions de Mèrit de Serveis Distingits, amb l’objectiu d’honorar persones o entitats en mèrits a la labor realitzada o conducta seguida que hagin contribuït a augmentar el prestigi d’un municipi del Tarragonès o de la comarca en el seu conjunt. L’acte no es va poder celebrar en el seu moment degut a la situació d’emergència sanitària per la irrupció de la pandèmia de Covid-19, i s’ha recuperat tan aviat la situació ho ha permès amb totes les mesures d’higiene i seguretat necessàries.

 

L’acte s’ha iniciat a les 19:00 hores, i ha estat conduit per la periodista Núria Cartanyà. A continuació, Joan Martí Pla, president del Consell Comarcal del Tarragonès i alcalde de Perafort i Puigdelfí, ha donat la benvinguda a totes les personalitats premiades i a totes les persones assistents. L’acte també ha comptat amb la presència d’altres alcaldes/desses i regidors/es dels municipis del Tarragonès així com representants de les entitats i personalitats distingides. L’acte ha estat amenitzat per la Stromboli Jazz Band.

Les distincions han estat promogudes pel Consell Comarcal del Tarragonès, a suggeriment d’alguns municipis de la comarca. En les Bases s’estableix que els distingits de cada edició són presentats pels Ajuntaments, a proposta del ple municipal. Després d’exposar-ho al públic, és aprovat pel Ple del Consell Comarcal.

Els distingits d’aquesta sisena edició

Les personalitats o institucions que han rebut el reconeixement en aquesta sisena edició són:

NÚRIA RUIZ MORILLAS (ALTAFULLA)

És doctora en Química i professora de la URV. Investigadora en projectes de recerca de caràcter interdisciplinari entre les ciències experimentals, la divulgació de la ciència, les ciències socials i les humanitats, i amb perspectiva de gènere. Fa més de quinze anys que assessora i imparteix xerrades sobre el treball de recerca. Ha organitzat tallers de ciència aplicats a la docència i ha dissenyat i organitzat tallers experimentals en fires de ciència al Tarragonès.

JOSEP MARIA GAVALDÀ i COLOMINA (CATLLAR)

Exbatlle de la vila, la seva tasca a escala local i comarcal queda acreditada amb els canvis que va promoure al municipi, però cal destacar tres projectes com els més emblemàtics: el Centre Cultural, el parc de la Torre d’en Guiu i la recuperació i consolidació del castell del Catllar. Home apassionat per la història i l’arquitectura, Josep M. Gavaldà sempre ha tingut la mirada fixada a donar a conèixer el patrimoni cultural del Catllar arreu.

MARÍA DE PALACIO RODRÍGUEZ-SOLANO (CREIXELL)

La Maria De Palacio ha estat la farmacèutica titular de Creixell durant gairebé quaranta anys, en els quals ha fet mostra, sempre i en tot moment, d’una gran humanitat i d’una ferma voluntat de servei cap a tots els habitants del nostre municipi.

L’any 1978 es va establir a Creixell definitivament, provinent de Manresa. S’havia casat amb Josep Soler Hortet. Va tenir dos fills. Aquell any 78 va néixer el seu primer fill Guillermo i pocs anys després el seu fill Nacho.

La María era membre de la família propietària del Castell de Creixell, arrelada al municipi des de fa molts anys.

El mes de juliol d’aquell mateix any 1978 va obrir la botiga de Farmàcia al carrer Sant Jaume, al bell mig del nucli històric de la Vila.

Posteriorment, entre els anys 96 i 97 va obrir la nova Farmàcia al carrer Doctor Pujol. Aquí hi va treballar amb el seu fill Guillermo i la seva jove Mariona fins que la malaltia ja no li va permetre.

La seva tasca com a farmacèutica complementava el servei mèdic, ja que Creixell compartia metge amb Roda de Berà i el metge normalment venia només 1 o 2 cops per setmana.

Per això la Maria no es limitava només al despatx de medicaments, sinó que també oferia informació i divulgació per a fer bon ús de les medicines i resoldre dubtes freqüents.

La nostra farmacèutica era capaç d’arribar a tothom per la seva gran empatia amb la gent que la feia interessar-se en tot moment per la salut dels seus conciutadans. A la Farmàcia de Creixell sempre hi podíem trobar un bon consell per a la salut i la prevenció de malalties. La Maria de Palacio va ser una gran professional perquè als seus coneixements hi unia sempre la seva humanitat i preocupació per l’estat físic i mental dels seus usuaris.

Però la seva feina no acabava a la farmàcia, anava molt més enllà.

Sempre s’havia implicat molt en la vida del seu municipi, participant activament i promovent activitats lúdiques i socials per tal de millorar la vida dels habitants de Creixell i donar resposta a les seves necessitats.

 

Va participar i impulsar la creació del Cercle de Dones de Creixell, a principis dels anys 90, col·laborant amb les activitats d’aquesta entitat durant molts anys.

També de manera voluntària, s’encarregava de donar classes de castellà a persones nouvingudes a Creixell.

Va fer, també de manera altruista, diferents cursets de formació sobre nutrició i temes diversos adreçats als membres de la Llar de Jubilats i Pensionistes Sant Jaume de Creixell.

Al llarg dels anys i fins al final de la seva vida, es va implicar de manera molt solidària i activa amb Càrites Parroquial de Creixell, participant en la gestió d’aquest organisme i ajudant a les persones vulnerables del nostre municipi.

Per tots aquests motius i per ser un puntal del nostre municipi, al qual va dedicar tota la seva vida professional, fem aquesta proposta a títol pòstum per tal que pugui rebre, tal com es mereix, el reconeixement del Consell Comarcal del Tarragonès amb el Mèrit als Serveis Distingits.

 

LLUÍS VIRGILI VIRGILI (LA NOU DE GAIÀ)

Dedicat a la recerca de documentació històrica, especialment sobre els orígens del municipi. Ha tingut cura de difondre els seus coneixements participant en diferents cicles de conferències i amb la publicació d’articles històrics a les revistes municipals. L’any 2011, coincidint amb el primer mil·lenari, va fer l’estudi del llibre del Consell del Lloch, que comprèn el periple que va de la Guerra dels Segadors a la de Successió, i que culmina amb la seva publicació.

CORAL VERGE DE BERÀ (RODA DE BERÀ)

El seu repertori ha estat molt extens i ha incorporat  diferents estils: sardanes, havaneres, gòspel i cançons tradicionals catalanes i d’altres indrets. Aquest és un distintiu de la seva manera de fer: donar a conèixer altres cultures, mitjançant les seves actuacions. Cal destacar el gran nombre de concerts que fan, com ara el Concert de Nadal, el cant del Miserere, el concert a la Pedrera de l’Elies i la gran trobada de corals al Roc de Sant Gaietà. És destacable la seva tasca d’intercanvi amb altres corals.

CLUB DE BITLLES CATALANES (SALOMÓ)

Des de la seva fundació ha tingut una trajectòria esportiva molt bona, ja que ha guanyat campionats i diversos títols individuals. Amb motiu del seu desè aniversari, la Federació Catalana de Bitlles i Bowling els hi va concedir l’organització de la final del XII Gran Premi de Catalunya – Supercopa de Bitlles Catalanes. L’esdeveniment es va haver de suspendre per la pandèmia.

GRUP DE DONES (TORREDEMBARRA)

L’entitat va néixer perquè hi havia una manca de relació entre la societat d’aleshores i les dones. Cal destacar que les activitats que du a terme són molt variades i inclouen tant l’entreteniment com la formació: excursions, exposicions d’art, menjars conjunts, xerrades, cursos, etc. També tenen un ampli ventall de tallers sobre diferents àmbits. Cal mencionar, d’una manera especial, el patrocini del Premi Isabel de Villena, de narrativa de dones.

MONTSERRAT DUCH PLANA (CONSTANTÍ)

És doctora en Història i catedràtica d’Història Contemporània de la URV. Ha estat vinculada des dels seus inicis com a investigadora, a la història social i política de la Catalunya del segle XX. Ha impulsat diversos projectes de recerca, des d’on ha conreat la història social del segle XX en els seus vessants catalans, espanyols i europeus, en especial les polítiques de memòria, els usos públics de la història i la història de les dones. Paral·lelament a la seva carrera universitària, ha mantingut una intensa carrera política.

ASSOCIACIÓ DE JUBILATS (ELS PALLARESOS)

No és només un centre d’entreteniment i formació de la gent gran; també és una organització que canalitza les reivindicacions d’aquest col·lectiu i una peça fonamental dels Pallaresos. La seva tasca principal és fomentar activitats de tota mena per afavorir la salut i el lleure dels associats. També intenten integrar al municipi les persones que han vingut d’altres llocs, atretes per l’oferta de treball de la indústria.

JOAN SOLÉ VIDAL (PERAFORT)

Ha estat tinent d’alcalde durant vuit anys a l’Ajuntament de Perafort. Cal destacar que sempre ha estat relacionat amb les activitats culturals que s’han desenvolupat al municipi en diferents períodes i de diverses maneres. Ha format part de la Societat Cultural i Recreativa de Perafort amb diferents càrrecs. En els darrers anys, ha col·laborat en el tradicional Concurs de Pessebres, Arbres de Nadal i Balconades que impulsa l’Ajuntament, i n’ha sigut jutge en diverses convocatòries.

LA CORRIOLA TEATRE (LA POBLA DE MAFUMET)

A més de les representacions teatrals, l’entitat es fa càrrec de la representació dels Pastorets. Així mateix, organitza la ja consolidada Mostra de Teatre Carme Baget. Al llarg de la seva història han representat molts espectacles, entre els quals destaquen L’hostal de la GlòriaEl Rei Lleó. El Musical, i La llegenda del Lledó (Història d’un poble). Entre els objectius hi ha el foment de la cultura teatral, fer representacions teatrals amb els membres de l’entitat, seguir enriquint el bagatge teatral dels socis i sòcies, amb la visualització d’obres, tant professionals com amateurs i la formació en diferents àmbits teatrals.

CÀRITAS (SALOU)

Aquesta entitat ha exercit des de la seva fundació una continuada i intensa labor social i humanitària, oferint acollida, acompanyament i cobertura de necessitats bàsiques a les famílies salouenques amb menys recursos, més necessitades i més vulnerables socialment. Cal destacar que aquesta tasca la desenvolupen persones voluntàries a través de la implementació de diferents projectes.

MUSEU BÍBLIC TARRACONENSE (TARRAGONA)

L’objectiu de l’entitat és ser un instrument pedagògic que ajudi a emmarcar històricament i culturalment les Sagrades Escriptures i a descobrir la influència que la Bíblia ha exercit sobre la cultura i el pensament universal. En els últims temps el museu ha posat en valor l’edifici de la Casa dels Concilis a partir de diferents estudis i intervencions arqueològiques, creant un espai d’interpretació, Tarracròpolis, que ajuda al visitant a explicar l’evolució històrica i urbanística de l’acròpolis de la ciutat.

Accions del document

ELS MOSSOS D'ESQUADRA ESTRENEN APLICACIÓ, UN PRIMER PAS PER A UNA FUTURA COMISSARIA VIRTUAL

La nova plataforma permet demanar hora, trobar la comissaria més propera o consultar el servei d'objectes recuperats per la Policia

Friday 04 August 2023

ELS MOSSOS D'ESQUADRA ESTRENEN APLICACIÓ, UN PRIMER PAS PER A UNA FUTURA COMISSARIA VIRTUAL

La nova plataforma permet demanar hora, trobar la comissaria més propera o consultar el servei d'objectes recuperats per la Policia

TROBAREU TOTA LA INFORMACIÓ DE L'APP AQUÍ 

App Store per als usuaris d'iPhone, i a Google Play per als d'Android, ja hi ha disponible la nova aplicació dels Mossos d'Esquadra. Fa unes quantes setmanes que es pot descarregar, És la primera vegada que els Mossos treuen al mercat una aplicació d'aquest tipus i representa un punt de partida del procés de digitalització que viu el cos. Es tracta d'una primera versió amb serveis limitats que amb el temps n'anirà incorporant de nous. "És una capsa per posar-hi cada vegada més serveis. Ha d'esdevenir una comissaria virtual", ha afirmat el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena. Encara no es poden presentar denúncies on line (s'hi està treballant) però es poden recuperar objectes perduts, rebre avisos i consells de seguretat, demanar hora, tenir vies de comunicació directes amb la policia i conèixer les darreres novetats de les oposicions per entrar al cos.

ELS MOSSOS SEMPRE A PROP TEU

VAGIS ON VAGIS, SIGUIS ON SIGUIS

T'INFORMEM, ACONSELLEM I AJUDEM

 

Accions del document

ELS NOUS MEMBRES DE LA POLICIA LOCAL DE CREIXELL REALITZEN EL CURS DEA I SUPORT VITAL BÀSIC

Aquest curs compta amb el reconeixement del CCR (Consell Català de Ressuscitació), autoritzat per la Direcció General de Planificació i Recerca en Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i de l'ERC (European Resucitation Council).

Thursday 27 July 2023

Davant d’una aturada cardiorespiratòria no podem romandre immòbils. Si practiquem de seguida les maniobres de reanimació cardiovascular (RCP) d’una manera correcta, s’aconsegueix una supervivència de fins a 20 vegades més que quan es realitza de manera incorrecta. Si ens trobem en un espai cardioprotegit i podem combinar la RCP amb un DEA l’índex de supervivència és 60 vegades més gran. És responsabilitat de tots saber com actuar en cas d’emergència: una formació de qualitat aporta els coneixements, les habilitats i la seguretat imprescindibles per ajudar a qui ens envolta i que ens ajudin quan més ho necessitem.

 És per això que els nous membres de la Policia Local de Creixell han fet Curs DEA i Suport Vital Bàsic amb una

 durada de 6 hores (amb una part teòrica i una de pràctica). 3 hores de Formació en Suport Vital i 3 hores en l'ús del DEA

 Objectiu:

Aprendre a reaccionar i a identificar a una víctima en parada cardiorespiratòria.

Aprendre a alertar als serveis d'emergències.

Saber realitzar una reanimació RCP (càrdio-pulmonar) de gran qualitat.

Aprendre a utilitzar un DEA.

Ajudar a mantenir amb vida una víctima que no respira ni té pols.

 Aquest curs compta amb el reconeixement del CCR (Consell Català de Ressuscitació), autoritzat per la Direcció General de Planificació i Recerca en Salut del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i de l'ERC (European Resucitation Council).

Amb el Curs DEA i Suport Vital Bàsic s'aconsegueix una formació professional de 6 hores el Certificat Oficial del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i del CCR.

Aquest Curs de Suport Vital Bàsic i un Curs DEA té un format unitari i altament recomanable. Aprenen a realitzar el suport vital bàsic (SVB) i a aplicar el desfibril·lador extern automàtic (DEA) en pacients amb aturada cardiorespiratòria.

 

Accions del document

ELS REIS MAGS DE L'ORIENT, ENGUANY VAN REBRE ELS NENS I NENES AL CASAL MUNICIPAL DE CREIXELL

Aquest any, a causa de la Covid-19, no hi ha hagut la Cavalcada pels carrers de la Vila.

Tuesday 19 January 2021

A causa de la Covid-19, enguany a Creixell, com a molts altres indrets, no s'ha pogut fer la  tradicional Cavalcada de Reis pels carrers de la Vila. 

 Els nens i nenes han pogut veure els Reis Mags al Casal Municipal de Creixell. El passat dia 5 de gener de 2021, els Reis Mags d'Orient van arribar al voltant de les sis de la tarda directament al Casal Municipal de Creixell. S'hi van quedar fins a les 20 h. per tal que tots els nens i nenes de Creixell els podéssin veure i saludar en aquesta nit tan especial per a tots !

L'inici de l'acte començava a l' Av. Dr. Pujol, des d'on tothom va seguir les indicacions de la Policia Local i de Protecció Civil de Creixell, que van organitzar l'accés de les persones cap a l'interior del Casal Municipal. És un any molt especial per a tothom per la qual cosa tothom va tenir molta cura de les indicacions que es donàven, de manera que tothom va poder veure els Reis amb total seguretat.

Esperem que tinguéssiu totes i tots una nit molt màgica i que els vostres desitjos s'acompleixin !

Accions del document

ENGUANY TORNEN LES RUES DE CARNAVAL ALS CARRERS DE CREIXELL DESPRÈS DE GAIREBÉ 3 ANYS D'ATURADA OBLIGADA PER LA PANDÈMIA DE LA COVID19.

El dissabte 18 de FEBRER es farà LA RUA INFANTIL i el dissabte 25 de FEBRER tindrà lloc la GRAN RUA DE CARNAVAL pels carrers del nucli històric de Creixell

Friday 20 January 2023

Creixell celebrarà enguany novament el Carnaval pels carrers de la Vila després de gairebé 3 anys de parada obligatòria per la pandèmia de la Covid19.
La Vila de Creixell està enllestint la programació dels actes del Carnaval 2023, que es faran en dos caps de setmana diferents.
Tal i com ja s’ha fet altres vegades, enguany també s’ha optat per trasl-ladar la gran rua de Carnaval al dissabte següent del dia de Carnaval pròpiament dit arreu, o sigui que a Creixell la Gran Rua de Carnaval es farà el dissabte 25 de febrer.
D’aquesta manera hi poden participar diferents colles d’altres municipis de la contornada i això fa que la de Creixell sigui una Rua de Carnaval molt lluïda.
Des de l’àrea de festes de l’ajuntament de Creixell, la regidora delegada Pili Romero treballa coordinadament amb l’associació Amics del Carnaval de Torredembarra, per tal de poder facilitar la participació al Carnaval de Creixell de les diferents colles d’aquesta entitat.
El dissabte 18 de febrer hi haurà la RUA INFANTIL. La comitiva infantil sortirà del Casal Municipal de Creixell a les 17:30h. Es farà un recorregut pels carrers del nucli històric de la Vila amb animació infantil i acabarà al Casal Municipal.
El dissabte 25 de febrer hi haurà la GRAN RUA DE CARNAVAL amb sortida a les 20h de l’avinguda Catalunya i posterior Festa de Carnaval al Casal Municipal.
📌 Properament publicarem el cartell de Carnaval pels dies 18/02 i 25/02 així com les bases per a fer les inscripcions de carrosses i comparses per a la Rua del Carnaval de Creixell 2023.
Estigueu atents a les nostres xarxes socials i al web www.creixell.cat

Accions del document

ENQUESTA DE VIOLÈNCIA MASCLISTA DE CATALUNYA – EVMC 2021 REALITZADA PER LA GENERALITAT DE CATALUNYA

Està previst fer l’enquesta entre els mesos de novembre i desembre, i que una part d’aquestes entrevistes telefòniques es podrien fer a ciutadanes i ciutadans del municipi de CREIXELL.

Friday 12 November 2021

ENQUESTA DE VIOLÈNCIA MASCLISTA DE CATALUNYA – EVMC 2021
 
Us informem que el Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya és a punt d’iniciar els treballs de l’Enquesta de violència masclista de Catalunya (EVMC), edició 2021.
Aquest estudi es du a terme a través d’una enquesta telefònica a una mostra representativa de la població, d’aproximadament 10.000 dones de 16 i més anys residents a Catalunya. L’EVMC consisteix, en relació amb la mostra de dones, en una entrevista sobre les seves experiències personals com a víctimes de la violència masclista i sobre les seves percepcions en aquest àmbit.
A més, es farà una enquesta, també telefònica, a una mostra representativa de la població, d’aproximadament 1.600 homes de 16 i més anys residents a Catalunya, per conèixer les seves percepcions i valors en aquest àmbit.
 
Està previst fer l’enquesta entre els mesos de novembre i desembre, i que una part d’aquestes entrevistes telefòniques es podrien fer a ciutadanes i ciutadans del municipi de CREIXELL.
Com en edicions anteriors, és possible que algunes persones entrevistades vulguin confirmar que efectivament es tracta d'una enquesta oficial i que les dades es mantindran en la més absoluta reserva, En aquest cas, caldrà que les possibles consultes es facin directament al telèfon d'atenció ciutadana de la Generalitat de Catalunya, 012.

Accions del document

ENTREVISTA DE L'ALCALDE DE CREIXELL JORDI LLOPART AL DIARI LA CIUTAT DEL BAIX GAIÀ

Jordi Llopart: “Des de l’inici de la pandèmia, a Creixell hem passat de 3.500 a 4.000 habitants”

Wednesday 04 November 2020

Jordi Llopart: “Des de l’inici de la pandèmia hem passat de 3.500 a 4.000 habitants”

Entrevista amb l'alcalde de Creixell

Compartir en Facebook
 
Piular en Twitter
  
Imatge de l'alcalde de Creixell, Jordi Llopart. JULIO COLLADO

En quina situació es troba ara mateix Creixell pel que fa al coronavirus?

En els dos últims mesos hem tingut una mica de pujada. Dels 13 casos que teníem vam passar a 51 i ara en tenim uns 49. És una situació que tenim controlada dintre del que podem. El problema és que no tenim informació respecte a les persones que poden estar contagiades. Ens podem assabentar d’alguna, però no totes. El nostre interès no està a saber qui és la persona contagiada, sinó si aquella persona està confinada a casa i necessita alguna ajuda que se li pugui facilitar amb voluntaris per fer la compra i portar-li a casa seva. De moment només s’ha donat un cas així.

Pel que fa al tema del col·legi van sortir dos positius en dos nens, es va aplicar el protocol i estem fent aquest seguiment. També estem fent desinfecció de comerços, de la porta de l’escola o dels parcs. Ara tancarem alguns parcs que pràcticament no s’utilitzen, mentre als que sí que s’utilitzen posarem un cartell d’advertiment que no es podrà utilitzar durant unes hores del dia en les que anirem desinfectant-los. Poc més podem fer en aquest sentit més enllà de seguir la normativa que ens puguin anar marcant el govern de la Generalitat.

Fa una setmana va sortir la informació d’un positiu d’una treballadora de la residència Mar i Sol.

Això no és realment així, la informació està mal donada. A les residències el protocol és molt més estricte que a les escoles. En el cas de la residència Mar i Sol, hi va haver una treballadora que l’havia passat i el que s’ha fet és fer un PCR a tots els residents per protocol, però no perquè hi hagi un cas d’infecció del virus. Aquestes PCR han donat tots negatius en treballadors i residents. En principi en les dues residències de Creixell no tenim cap problema en treballadors ni residents. Ja no vam tindre cap cas durant la primera onada i esperem que segueixi sent així.

Com ha anat aquesta temporada d’estiu?

Diria que com a tot arreu. Sort que hem tingut els càmpings que més o menys han anat omplint. El nostre turisme bé a través dels càmpings i també de segones residències. En aquest segon cas hi ha hagut increment important. Si quan la gent tenia vacances venia 10 dies aquí i 10 dies a un altre lloc, ara s’han estat aquí els 20 dies.

A més, un tema destacable és l’increment dels empadronaments. Des de l’inici de la pandèmia al març fins ara, hem passat dels 3.518 habitants que érem a ser 4.028. Hi ha un increment important d’unes 500 persones, tot i que no és una xifra exacta i s’ha de depurar amb baixes que estan en tràmit i que baixaran una mica la xifra.

Quin és el motiu d’aquest increment d’empadronaments?

Suposo que hi ha gent que si pot fer teletreball, el ve a fer aquí en lloc de fer-lo a un pis tancat a Barcelona o Sabadell per exemple. Ho entenc perfectament. Si s’acabés produint un altre confinament, no és el mateix passar-lo en un poble com Creixell que en una ciutat tancat en un pis.

Durant el confinament, les segones residències en urbanitzacions de platja van patir un increment de les ocupacions. Creixell ho ha patit?

Tenim ocupacions, però no hem patit un increment important. Estem patint el mateix que pateixen tots els pobles de costa, però aquestes ocupacions les hem patit des de fa anys entre que acaba l’estiu i comença la Setmana Santa. L’increment no és significatiu respecte d’anys anterior. La proporció no és que s’hagi incrementat, no és significativa. Estem en un nivell que preocupa, però no és tant com es pot treure en estadístiques. Tenim un control dels habitatges ocupats. Normalment són propietat de bancs i no de famílies, això fa que sigui més fàcil. A les entitats bancàries sembla que els interessi tenir cases buides, que les ocupin i les destrossin, però no totes les ocupacions que tenim són d’aquest tipus.

Com està la remodelació de la Plaça Major?

L’obra ja està feta i només falta arreglar quatre coses i posar alguna planta més. Per la nostra part la donem per acabada, tot i que sí la gent fa crítiques constructives i proposa alguna variació, la tindrem en compte. Per posar un exemple, hem posat una tipologia de bancs que quan els van veure es van queixar per la gent gran. Doncs si s’ha de rectificar, es farà.

Aquesta obra entre que es va iniciar, es va parar i es va reprendre amb una altra empresa per problemes administratius, després per la Covid i l’estiu se’ns ha acabat tirant a sobre, ha acabat sent una odissea. Però en aquests moments ja està tota oberta al públic.

Les obres van donar a conèixer un pou.

A la majoria del poble, especialment al casc antic, hi ha túnels que es van fer fa segles i estan comunicats entre ells. Si miréssim per tot el casc antic en trobaríem més, fins i tot hi ha cases que tenen trossos d’aquests túnels. Simplement era una comunicació que anaven a parar al castell o anaven del poble a la platja. A la plaça Major el que es va trobar va ser un pou d’uns 20 metres de profunditat, però a la meitat del recorregut també hi ha la comunicació amb els túnels. És una cosa molt antiga que ha sortit ara que s’ha rebaixat la platja, però hi havia gent que ja sabia de la seva existència.

Ara ha quedat en mans del Departament de Cultura de la Generalitat. Es va requerir dues vegades a una empresa arqueològica perquè fes un informe de què s’havia de fer i estem esperant que ens donin una resposta. De moment està tancat perquè ningú hi caigui. La nostra intenció és reduir l’espai que hem deixat al voltant d’aquest pou, obrir-lo, posar-hi un vidre que es pugui veure l’interior i posar una placa per tenir un altre atractiu més des del punt de vista turístic.

Fa unes setmanes es va inaugurar un nou Punt Jove al municipi.

Al costat del gimnàs hi ha un espai per a poder fer activitats i s’ha aprofitat des de la regidoria de Joventut per a posar-hi tècnics i obrir-ho als joves per intentar fer-hi activitats i que tinguin un punt de recollida. És una iniciativa molt recent i falta per veure realment com funciona, perquè molts joves ho van a veure d’entrada i amb el temps deixen d’anar-hi. Hem de veure en quina estructura queda i quines activitats es poden fer. Dintre de tot el que està passant, des de l’Ajuntament intentem seguir oferint els serveis que podem i que creiem que són necessaris, tot i que ara s’ha d’anar amb compte de com es mantenen.

Aquest estiu s’ha incorporat Jaume Serret a l’equip de govern. Ha generat polèmica aquesta decisió?

Em pensava que hi hauria bastanta polèmica i la veritat és que no n’hi ha hagut. És una decisió que va prendre ell. Li vaig fer una proposta perquè és una persona que en els anys que fa que el conec sempre ha dit que tenia ganes de treballar pel municipi. Formava part d’un partit, però sempre que tenia una conversació amb ell volia fer coses per Creixell.

Ell es va trobar amb els seus impediments i la seva problemàtica i va acabar prenent una decisió. Jo vaig recollir aquesta decisió que va prendre i li vaig oferir la cartera de Comerç per separar-la de Turisme. Ara està arrencant a treballar en la campanya de Nadal i s’ha encarregat de tot el tema d’ajudes que s’han fet als establiments que van tancar forçosament i que ara hem començat a donar. Està fent una bona feina i està treballant pel municipi.

La meva opinió és que suposo que va considerar que era una forma de poder treballar i col·laborar. A més, m’era indistint que fos membre d’un partit o un altre. Al final en la política municipal sempre he intentat fugir de temes polítics que afecten més a la Generalitat o al govern de l’Estat i l’única preocupació és el municipi.

Després de 14 anys, Mossèn Joan Brulles ha deixat de ser rector de la Parròquia de Sant Jaume Apòstol de Creixell fa unes setmanes.

Em vaig assabentar de la seva decisió un mes abans aproximadament. És una persona molt apreciada al poble i la seva marxa ha generat un gran rebombori. Personalment, a mi m’ha sabut molt greu, però cadascú sap els motius pels quals pren una decisió. Em consta que ja feia temps que tenia ganes de marxar. Coneixia l’arquebisbe de Rabat des de fa molts anys i va decidir acceptar l’oferta que li va fer i marxar al Marroc. En principi és per un any, però ja es veurà al final. Quan va venir aquí fa 14 anys els seus pares vivien a Torredembarra, però ara que han mort i ja no tenia aquest lligam familiar deu haver pensat que era bon moment per marxar.

A l’inici del mandat va comentar que una de les inversions que es volien fer era una revisió del Pla General. Amb tot el que ha passat s’ha hagut d’aturar?

Sí. Està present i tenim una mica de partida en el pressupost que vam fer al juliol, però en un poble petit com Creixell hi ha moltes actuacions que el tema de la Covid ens les ha aturat i una és aquesta. És un tema important, el que passa que tampoc disposem de tanta partida pressupostaria per poder fer aquesta revisió i l’haurem d’anar fent per parts. El primer és tenir els diners per poder fer l’adjudicació i mirar com ho tirem endavant, perquè és un tema en què tampoc hi ha subvencions.

Creixell tenia un dels deutes més elevats de la província de Tarragona al principi del mandat. La situació ha millorat?

Anem millorant cada any. L’únic deute que té aquest Ajuntament va ser un deute d’uns 7 milions d’euros que és el préstec que es va acabar fent amb l’Estat per poder pagar els proveïdors impagats que hi havia el 2012. Això s’ha reconduït a través de la signatura d’un crèdit a través d’una entitat bancària a 10 anys i en aquests moments estem sobre uns 6 milions de deute, així que hem rebaixat al voltant d’un milió.

La sort en aquests moments és que no tenim cap deute de crèdit bancari, simplement és aquest préstec que ens va fer l’Estat. Si no és per un incident administratiu que ho faci endarrerir o per un pacte amb els proveïdors, estem pagant les factures dins els terminis establerts i al corrent de pagaments.

Quins projectes i inversions a curt termini té previst l’Ajuntament de Creixell?

En aquests moments el que estem portant a terme és un estudi de la situació fiscal de l’Ajuntament de l’any 2018 i pràcticament ara ens posem al dia en la presentació dels comptes del 2019. També estem fent un estudi de mobilitat de tot el poble i una avaluació dels llocs de feina dels treballadors de l’Ajuntament. A més tenim per tirar endavant, amb les subvencions que tenim previstes, obres senzilles amb les quals esperem que no tinguem tants problemes com amb la plaça Major.

Accions del document

ES BUSQUEN FIGURANTS ACTORS/ACTRIUS PEL PASSATGE DEL TERROR DEL CASTANYALLOWEEN 2023 DE CREIXELL

Des de l'àrea de Festes de l'ajuntament de Creixell, estem preparant com en anys anteriors, la realització del Passatge del Terror amb motiu del Castanyalloween 2023. Ho farem al Casal Municipal de Creixell el DISSABTE 28 D'OCTUBRE i necessitem FIGURANTS

Friday 29 September 2023

ALCALDIA - ÀREA DE FESTES
 
ES BUSQUEN FIGURANTS ACTORS/ACTRIUS PEL PASSATGE DEL TERROR DEL CASTANYALLOWEEN 2023 DE CREIXELL
 
👻Des de l'àrea de Festes de l'ajuntament de Creixell, estem preparant com en anys anteriors, la realització del Passatge del Terror amb motiu del Castanyalloween 2023.
📢Ho farem al Casal Municipal de Creixell el DISSABTE 28 D'OCTUBRE.
💀Però necessitem FIGURANTS que vulguin participar activament com a actors i actrius al passatge del terror.
Totes les persones interessades poden trucar a Cal Cabaler. Casa de Cultura Creixell al ☎️977 13 82 72 o enviar un correu electrònic a l'adreça 📧 mtirado@creixell.cat
🎃Animeu·vos a participar i gaudir de l'experiència!
 
Us ho passareu molt bé!
 
Us esperem!
 

Accions del document

ESPLAI D'ESTIU DE CREIXELL 2021 "GAIA I LES BOLES DE DRAC" ORGANITZAT PER L'ÀREA DE JOVENTUT DE L'AJUNTAMENT DE CREIXELL

L'Esplai de Creixell, organitzat per l'àrea de Joventut de l'Ajuntament de Creixell es realitzarà del 28 de Juny al 7 d’agost de 2021. Horari del Casal de 9h a 13h. Acollida de 8h a 9h i de 13 a 14h.Amb la possibilitat d’ampliació de més setmanes a l'agost. Acollida de 8h a 9h i de 13 a 14h. Amb el suport de https://www.viulleure.cat

Monday 14 June 2021

CASAL D'ESTIU CREIXELL

La regidoria deleCom ja sabreu Gaia, és un personatge social, que li agrada conèixer la gent i les seves particularitats. Després de viatjar pel món sencer a través de la seva porta màgica, ha conegut milers de formes de jugar i aprendre alhora. Aquesta vegada Gaia necessita la col·laboració dels infants de Creixell per trobar les boles de drac, unes boles màgiques, amb poders per poder canviar el món a millor. Es una aventura trepidant on descobriran el millor de ells i elles mateixes a la vegada que aprendran algunes de les qualitats que fan bones a les persones. Els valors de convivència, la gestió emocional, la salut física, el reconeixement d’un mateix i el seu entorn, la capacitat de creació i iniciativa, son alguns dels poders que amaguen aquestes boles màgiques. Els nens i nenes també coneixeran al Drac màgic, que es qui vetlla les boles màgiques. De tants milers d’anys sense moure’s s’ha quedat petrificat. Els nens i nens ajudaran al Drac a la vegada que recuperen les boles màgiques, a recuperar el seu aspecte original, ple de colors. Cada color representa una emoció, i tots són necessaris per a que el Drac torni a poder volar. La capacitat de reconeixe’ns i de identificar les emocions són un dels objectius principals per dur a terme aquest eix dinamitzador.

 Del 28 de Juny al 7 d’agost. Amb possibilitat d’ampliació de més setmanes a l'agost. Acollida de 8h a 9h i de 13 a 14h. Horari Casal de 9h a 13h
Descarregar full d'inscripció
 
PREUS: Des de 55€ a 45€ per setmana.
 
MES INFO: TELF. 722 851 002
 
www.viulleure.cat
 

Accions del document

ESQUIADA JOVE 2023 PELS JOVES DE +14 A 25 ANYS DE LA ZONA TRAC (TORREDEMBARRA, RODA DE BERÀ, ALTAFULLA I CREIXELL)

L’esquiada jove de la Zona TRAC que s’organitza pel Consell Comarcal del Tarragonès tindrà lloc el cap de setmana del 3, 4 i 5 de febrer de 2023 a Vallnord (Andorra).

Tuesday 13 December 2022

ÀREA DE JOVENTUT
 
ESQUIADA JOVE 2023 PELS JOVES DE +14 A 25 ANYS DE LA ZONA TRAC (TORREDEMBARRA, RODA DE BERÀ, ALTAFULLA I CREIXELL)
 
Ja tenim aquí la sortida més esperada del #TRACJOVE ...
☃️💪🏻L' esquiada 2023!!!
 
La gent jove d’entre 14 i 25 anys dels municipis de Torredembarra, Roda de Berà, Altafulla i Creixell tenen la possibilitat un any més d’apuntar-se a l’esquiada de la Zona TRAC que s’organitza PEL Consell Comarcal del Tarragonès per al cap de setmana del 3, 4 i 5 de febrer de 2023 a Vallnord (Andorra).
Les places són limitades i es donarà prioritat a la gent empadronada als municipis organitzadors, pel que en cas de voler obtenir més informació o inscriure’s cal adreçar-se al Punt d’Informació Juvenil o espai jove corresponent:
 
PIJ Torredembarra pij@torredembarra.cat Tel. 616 021 115
PIJ La Fàbrica de Roda de Berà pij@rodadebera.cat Tel. 977 657 972 o al 607 273 984
PIJ Altafulla pijaltafulla@gmail.com Tel. 608 141 495
Punt Jove Creixell- Biblioteca Municipal de Creixell Bibliocreixell : puntjovecreixell@gmail.com Tel. 977 803 400
 
El preu és de 150€ en el cas dels empadronats a la zona TRAC i de 175 per als joves de fora dels quatre municipis que finalment puguin participar si queden places disponibles. El preu inclou el desplaçament en autocar, monitoratge, allotjament en règim d’estada i mitja pensió a l’hotel Comtes d’Urgell, el forfait dels dos dies i l’assegurança.
Aquesta sortida està emmarcada en el Projecte de Dinamització Juvenil “Propera Parada…” recollit en el conveni entre els municipis esmentats i el Consell Comarcal del Tarragonès i amb el suport de la Direcció General de Joventut i la Diputació de Tarragona.

Accions del document

ETAPA DE REPRESA A LA BIBLIOTECA MUNICIPAL BIBLIOCREIXELL – ESTIU 2020-

HORARI D’ESTIU : De dilluns a divendres de 9 a 13 h.

Wednesday 01 July 2020

BIBLIOTECA MUNICIPAL BIBLIOCREIXELL
ETAPA DE REPRESA – ESTIU 2020-

➔ HORARI D’ESTIU : De dilluns a divendres de 9 a 13 h.
➔ SERVEI DE PRÉSTEC I DEVOLUCIONS, PUNTS D’ESTUDI I ÚS D’INTERNET.
➔ NO cal demanar cita prèvia per accedir a la Biblioteca.
➔ És obligatori l’ús de mascareta per entrar a la biblioteca.
➔ És obligatori l’ús de gel hidroalcohòlic a l’entrada de la biblioteca.
➔ La capacitat de la biblioteca serà de 2,5 m quadrats per persona. Els usuaris hauran de seguir en tot moment les indicacions del personal bibliotecari.
➔ Progressivament s’aniran recuperant les activitats culturals organitzades per la Biblioteca Municipal, sempre a l’aire lliure i amb les següents mesures de seguretat :
-Ús obligatori de mascaretes i gel hidroalcohòlic a l’entrada del recinte exterior de la biblioteca.
-Cal reservar plaça per participar en l’activitat o espectacle.

Accions del document

ETS PENSIONISTA, JUBILAT O JUBILADA I VIUS A CREIXELL? ANIMA'T A PARTICIPAR EN LES ACTIVITATS DE LA LLAR DE JUBILATS I PENSIONISTES SANT JAUME DE CREIXELL

La Llar de Jubilats i Pensionistes Sant Jaume de Creixell busca actors i actrius que vulguin participar amb el seu grup de teatre i play-back LA COLLA DEL LLANTO. També vol animar a tots els pensionistes i jubilats o jubilades de Creixell a que participin de les activitats que organitzen durant tot l’any.

Friday 27 May 2022

ÀREA DE LA GENT GRAN
 
ETS PENSIONISTA, JUBILAT O JUBILADA I VIUS A CREIXELL?
ANIMA'T A PARTICIPAR EN LES ACTIVITATS DE LA LLAR DE JUBILATS I PENSIONISTES SANT JAUME DE CREIXELL
 
La Llar de Jubilats i Pensionistes Sant Jaume de Creixell busca actors i actrius que vulguin participar amb el seu grup de teatre i play-back LA COLLA DEL LLANTO.
També vol animar a totes les persones que siguin pensionistes i jubilats o jubilades de la nostra Vila, que s’apuntin a participar a totes les activitats que s’hi organitzen durant tot l’any.
 
Aquesta entitat creixellenca es va fundar el dia 17 de juny de l’any 1992 i per tant enguany celebrarà el seu 30è. aniversari.
Durant tots aquests anys, l’Associació de Jubilats i Pensionistes Sant Jaume de Creixell ha tingut els presidents i presidentes següents: Antònia Foguet, Joan Recasens, Pilar Muñoz, Josep Gual, Jesús Cabrero, Joy Headland i fins el president actual Rafael Cano.
 
La Llar es troba situada a un acollidor espai municipal polivalent utilitzat per la gent gran de Creixell. Disposa de les adequades dependències per fer possibles les diferents activitats que s’organitzen. Una gran sala amb servei de cafeteria-cuina, que s’aprofita especialment quan fan berenars o xocolatades. També hi tenen cabuda els jocs de taula (cartes, domino, el Quinto...), serveix també per veure la televisió i com espai on els socis i sòcies passen l’estona petant la xerrada. A la vegada s’utilitza com a sala d’actes, teatre i sala de ball. Així mateix hi ha una altra sala annexa on hi ha un espai per petites exposicions de les manualitats que els socis i sòcies fan a la llar.
 
Finalment compten amb un altre despatx que està destinat a l’administració de l’entitat.
 
Si sou pensionistes, jubilats o jubilades de Creixell, animeu-vos a participar en les activitats de la Llar.
 
Us hi podeu adreçar de dilluns a divendres de 16h. a 19h. a l’edifici del Centre Cívic situat a l’avinguda del Mar.
 

Accions del document

Éxit de la Cavalcada de Reis Mags 2020 a Creixell

Tuesday 07 January 2020

Com a regidora delegada de l'àrea de Festes de l'ajuntament de Creixell, vull agraïr a totes les persones que van fer possible a la nit de Reis, una Cavalcada com es mereix el poble de Creixell i especialment a tots els nens i nenes. Agraïr a totes les persones, que van ser moltes, que em van felicitar per aquesta nit tant especial, a ón vam gaudir moltíssim.

Moltes gràcies aquest any principalment a la Brigada Municipal, pel seu gran esforç i bona voluntat. A Protecció Civil i Policia Local per la seva gran feina. A la Maribel Pérez per tota la seva bona feina i el seu bon caràcter. Manolo, Paco , Lluís pels últims retocs a les carrosses. A la colla del Ball de Diables de Creixell per la seva carrossa. Al Pere Frutos del K9. A tots els nens i n enes que van fer de patges i sobretot als nostres Reis Mags, Melcior, Gaspar i Baltasar i al Patge Reial. Al nostre Alcalde Jordi Llopart, i al regidor Francesc Sentís, Montse Creus, Rosa Solé, Montse Rovira, Pilar i Montse Deu. Agraïments especials a Mossén Joan Brulles, Montse Tirado i Josep Xufré. Gràcies també a Manuel Díaz.

I moltes gràcies a tots els que vau confiar en tots nosaltres i vau gaudir de la nit més màgica de l'any: la nit de Reis. Els nens i nenes s'ho mereixen i per això sempre lluitaré per una bonica i màgica Cavalcada.

PILI ROMERO GRACIA
Regidora de Festes
Ajuntament de Creixell

Accions del document

Éxit de la Cursa del IV Canicross de Creixell 2020.

Va tenir lloc aquest passat diumenge 19 de gener de 2020.

Monday 20 January 2020

Aquest passat diumenge 19 de gener de 2020 ha tingut lloc la IV Cursa Canicros de Creixell. Ha estat tot un éxit. Hi han participat gairebé 90 corredors amb els seus gossos.

El IV CANICROS DE CREIXELL ha estat un gran éxit. I com a Regidor d'Esports de l'Ajuntament de Creixell, vull agrair el vostre esforç a tots els que ho heu fet possible.
Moltes gràcies al KEPA i a tots els voluntaris i voluntàries que han estat al peu del canó, a pesar de la pluja i el mal temps.
Moltes gràcies als membres de Protecció Civil que sempre ens feu costat i faciliteu la organització de tots els esdeveniments que fem des de la regidoria.
Moltes gràcies a la Policia Local i a la Brigada municipal per la seva col·laboració.
Moltes gràcies al Veterinari, els massatgistes, fotògrafs i a tots els participants que heu fet possible que aquesta IV edició hagi estat una de les millors organitzades....Felicitats a TOTS i a TOTES

Francesc Sentís
Regidor d'esports
Ajuntament de Creixell

A l'enllaç següent trobareu la classificació de la cursa:

http://www.xipwin.cat/canicrosscreixell2020/?fbclid=IwAR13e2k0YA9qkiGMLqDL4mIEZS059nDMPLyHp_dCSwCJEQ6vAF3iML-IKko#tab-id-4

 

Accions del document

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ A LA JORNADA DE RECOLLIDA DE RESIDUS I PLANTES INVASORES A LA PLATJA DEL GORG DE CREIXELL

En aquesta activitat que s'emmarcava dins de la jornada europea LET'S CLEAN UP EUROPE hi van participar una cinquentena de voluntaris i voluntàries de totes les edats..

Tuesday 11 May 2021

Durant tot el matí del dissabte 8 de maig de 2021 vam tenir la jornada de recollida de residus i plantes invasores a la Platja del Gorg de Creixell.
Aquesta activitat s'emmarca dins de la jornada europea LET'S CLEAN UP EUROPE.
Amb aquestes imatges volem agrair molt sincerament tota la feina feta pels voluntaris, voluntàries i membres de la AVPC - Protecció Civil de Creixell.
Gairebé 50 persones de totes les edats hi han participat.
 
Es van recollir més de 350 quilos de deixalles: Set sacs grans plens de plantes invasores, la majoria de Carpobrotus (ungla de gat), dos sacs de rebuig, un de vidre, un de paper, un de plàstic i envasos i un d'orgànica, a banda d'algunes restes de runa.
 
Estem molt contents de l'èxit de la convocatòria.
Moltes gràcies a tothom!!
 
 
 

Accions del document

ÈXIT DE PARTICIPACIÓ A LA RUTA CRIMINAL LITERÀRIA DEL FESTIVAL DE NOVEL-LA CRIMINAL EN CATALÀ CREIXELL. CRIMS

Una trentena de veïns creixellencs i persones d'altres indrets del Baix Gaià, es van aplegar, ahir dissabte 1 de juliol, per escoltar la magnífica actuació d'en Jordi Suñé, antropòleg torrenc i autor del llibre "Creixell fa memòria", a la RUTA CRIMINAL LITERÀRIA pels carrers del nucli històric de Creixell.

Tuesday 04 July 2023

ALCALDIA - ÀREA DE CULTURA
RUTA CRIMINAL LITERÀRIA DEL FESTIVAL DE NOVEL-LA CRIMINAL EN CATALÀ CREIXELL. CRIMS
🎉 Una trentena de veïns creixellencs i persones d'altres indrets del Baix Gaià, es van aplegar, ahir dissabte 1 de juliol, per escoltar la magnífica actuació d'en Jordi Suñé, antropòleg torrenc i autor del llibre "Creixell fa memòria", a la RUTA CRIMINAL LITERÀRIA pels carrers del nucli històric de Creixell.
Aquesta ha estat la darrera activitat prèvia programada dins del marc de la segona edició del festival Creixell Crims .
L'acte ha estat presentat per Maribel Pérez Fontanillas , responsable de la Biblioteca Municipal Bibliocreixell i Raquel Gámez Serrano , comissària del Festival de Novel·la Criminal en Català CREIXELL.CRIMS.
En quatre punts diferents, el Jordi Suñé Morales ens ha explicat diferents històries sobre crims reals ocorreguts a Creixell al llarg de la seva història.
El litoral de Creixell, era l'escenari perfecte per les ràtzies i el contraban. Pirates i corsaris que venien de mar endins, assaltaven per sorpresa les poblacions com Creixell.
L'any 1585 els pirates van desembarcar prop de Creixell i es van endur uns quants captius. La Torre de l'Hostal es va construir arran d'aquests fets segurament.
Un altre de les curiositats que ens ha explicat és que al segle XVIII un contramestre va capturar una nau pirata. El Rei Felip V li va donar una bona recompensa amb la qual és va construir la "Casa del Contramestre ", que encara existeix a la platja de Creixell. Diuen que un tros d'aquell vaixell pirata encara es conserva a Cal Isidret, una de les antigues cases del nucli històric de Creixell.
També ens ha explicat que la plaça Major va patir tres atemptats amb dinamita l'any 1884, un d'ells contra l'edifici de Cal Figuerola, l'edifici on actualment hi ha el banc BBVA. Curiosament aquí les autoritats hi van trobar una máquina per a falsificar diners.
Moltes gràcies a tothom!
📸 Josep Maria Solé
📷 Creixell.Crims
📷 Josep Xufré

Accions del document

EXPOSICIÓ ITINERANT DE GEGANTS DEL BAIX GAIÀ

Els passats dies 12 i 13 de juny, es va iniciar l' Exposició Itinerant de gegants del Baix Gaià al municipi del Catllar. Aquesta mostra de Cultura popular finalitzarà el cap de setmana dels dies 11 i 12 de setembre a Creixell.

Monday 14 June 2021

Fa més d'un any que no podem gaudir d'uns del elements més representatius de la nostra cultura, els Gegants, Capgrossos, Manotes i altres elements del Seguici Popular. Per aquest motiu, des de la Colla Gegantera del Catllar, es va proposar de dur a terme una EXPOSICIÓ ITINERANT DE GEGANTS DEL BAIX GAÌÀ, en la qual participarien els gegants de La Riera de Gaià, Altafulla, Roda de Berà, Torredembarra, El Catllar i Creixell. És una forma de donar presencialitat a a quests elements  tan coneguts de la Festa Major i que fa tan de temps que estan tancats a causa de la pandèmia.

El nostre municipi participa a l'exposició amb els Gegants de la Vila, Gilmundo i Minerva i tindrem el gust d'acollir aquesta mostra els dies 11 i 12 de setembre de 2021 al Casal Municipal de Creixell.

Aquí teniu la programació de l'exposició als diferents municipis :

-EL CATLLAR : 12/13 de juny - Centre Cultural

-ALTAFULLA : 19/20 de juny - Ajuntament

-LA RIERA DE GAIÀ : 10/11 de juliol - El Molí

-TORREDEMBARRA : 14/15 de juliol -Ajuntament

-RODA DE BERÀ : 28/29 d'agost - Casino Municipal

-CREIXELL : 11/12 de setembre -Casal Municipal

A totes les seus de l'exposició hi haurà una guardiola per a col·laborar amb La Marató de TV3  2021

Accions del document

Accions del document