Notícies

OBERTURA DE LA LLAR DE JUBILATS DE CREIXELL EL DIMARTS 1 DE JUNY DE 2021

Caldrà respectar en tot moment les mesures preventives de la Covid-19 que dictaminin les autoritats sanitàries. Ús obligatori de la mascareta dins del local. Fer ús del gel hidroalcohòlic a l'entrada.

Wednesday 26 May 2021

El proper DIMARTS 1 de JUNY de 2021, es torna a obrir l'edifici municipal de la Llar de Jubilats i Pensionistes Sant Jaume de Creixell.

Hi haurà les activitats de 16h. a 19h. de DILLUNS a DIVENDRES amb totes les restriccions que determinin les autoritats sanitàries a causa de la Covid19. 

Joc de la Petanca, taller de manualitats (punt), jocs del Remigio, del domino i joc del Quinto.

El DISSABTE 5 de juny de 2021 de les 18h. a a les 19h. hi haurà una REUNIÓ INFORMATIVA per als socis i sòcies de l'entitat.

Mesures bàsiques de protecció individual i col·lectiva:

HIGIENE

 • Higiene freqüent de mans.
 • Higiene de símptomes respiratoris (evitar tossir directament a l'aire, tapar-se la boca amb la cara interna de l'avantbraç en aquests casos i evitar tocar-se la cara, nas i ulls).
 • Neteja i desinfecció de les superfícies.

 

MASCARETA

 • Ús de la mascareta obligatòria per a totes les persones majors de 6 anys, independentment del manteniment de la distància física interpersonal de seguretat:
  • A la via pública i en espais exteriors
  • En qualsevol espai tancat d’ús públic o obert al públic
  • Al transport públic

 

Accions del document

OBERTURA DE LA LLAR DE JUBILATS I PENSIONISTES SANT JAUME DE CREIXELL A PARTIR DEL DIA 1 DE SETEMBRE DE 2021

L’horari d’obertura de la Llar de Jubilats Sant Jaume de Creixell serà de DILLUNS a DIVENDRES de 16 a 19h.

Wednesday 01 September 2021

OBERTURA DE LA LLAR DE JUBILATS I PENSIONISTES SANT JAUME DE CREIXELL A PARTIR DEL DIA 1 DE SETEMBRE DE 2021
 
Us fem avinent que les dependències municipals de la Llar de Jubilats i Pensionistes Sant Jaume de Creixell obriran de nou les instal.lacions del Centre Cívic a partir d’aquest DIMECRES 1 DE SETEMBRE DE 2021.
L’horari d’obertura de la Llar serà de DILLUNS a DIVENDRES de 16 a 19h.
 
Les activitats que es realitzen per part d’aquesta entitat són les següents:
Dilluns, dimarts, dimecres i divendres: Remigio i domino.
De dilluns a divendres: Petanca.
Tots els dijous: Joc del Quinto.
Pel que fa a la resta d’activitats programades habitualment, s’anirà informant oportunament de les novetats.
El Joc del Quinto començarà aquest DIJOUS 2 de setembre.
Per a més informació podeu trucar a la Llar al telf. 977 80 29 83
RECORDEU QUE CAL MANTENIR SEMPRE LES MESURES PREVENTIVES COVID19 I QUE LA MASCARETA ÉS OBLIGATÒRIA A L'INTERIOR DEL RECINTE

Accions del document

OBERTURA DE LES PISCINES MUNICIPALS DE CREIXELL DEL DIVENDRES 1 DE JULIOL FINS AL DIMECRES 31 D'AGOST DE 2022

Wednesday 29 June 2022

OBERTURA DE LES PISCINES MUNICIPALS DE CREIXELL DEL DIVENDRES 1 DE JULIOL FINS AL DIMECRES 31 D'AGOST DE 2022

 
😎Les piscines municipals de Creixell obriran les seves portes al públic en general de l'1 de juliol al 31 d'agost
👉L’horari de la instal·lació serà de dilluns a diumenge, d’11 a 18h.
👉 El preu de l'entrada és l' establert a la taxa municipal .
👉 Venda de tiquets i informació sobre abonaments de temporada, pacs de 10 entrades i descomptes per a persones amb discapacitat, a la mateixa piscina.
 
👉Persones empadronades fins a 5 anys i majors de 65 anys tindran ENTRADA GRATUÏTA
PREUS:
De 6 a 14 anys: 3€
De 15 a 24 anys: 3,50€
Adults a partir de 25 anys: 3,75€
Familiar: 10,25€
Recomanem fer un ús responsable de les instal.lacions municipals.

Accions del document

OBERTURA DE L'OFICINA D'ATENCIÓ AL CIUTADÀ DE L'AJUNTAMENT DE CREIXELL MITJANÇANT CITA PRÈVIA

A PARTIR DEL DILLUNS 1 DE JUNY DE 2020 ES FARÀ ATENCIÓ PRESENCIAL AMB CITA PRÈVIA

Thursday 28 May 2020

 

El #desconfinament avança i ens hem d'anar adaptant a la nova normalitat.

És per això que el dilluns dia 1 de juny de 2020 tornarem a obrir les portes de l'ajuntament a la ciutadania i finalitzarem aquesta etapa que alterna el teletreball i les tasques presencials.

En aquesta fase 2 de la desescalada del confinament, l'atenció al públic presencial, es farà amb el mecanisme de CITA PRÈVIA, obligatòria per aquells tràmits que, per la seva naturalesa, han de ser presencials. Per la resta de tràmits, podeu dirigir-vos a www.creixell.cat Seu electrònica, tràmits on line.

En l'atenció presencial, caldrà respectar les mesures de seguretat necessàries per tal de garantir el distanciament social i l'aforament.

Per poder obtenir aquesta CITA PRÈVIA cal que truqueu al teléfon 977 80 02 02 de les 9:00 a 14:00h de dilluns a divendres.

MESURES DE PREVENCIÓ DELS CIUTADANS

Per accedir a les oficines municipals de la Casa de la Vila, caldrà posar-se mascareta i utilitzar el gel hidroalcohòlic que hi haurà a disposició del públic. Respectar la distància de seguretat de 2 metres entre persones. Atendre les indicacions del personal municipal respecte al límit de l'aforament. Els acompanyants esperaran fora, només hi accedirà la persona o persones que han de realitzar el tràmit.

Accions del document

OBERTURA DEL MERCADET SETMANAL DE CREIXELL AQUEST PROPER DIUMENGE 5 DE JULIOL DE 2020

Hi ha un CANVI D'UBICACIÓ amb la finalitat de reduir les molésties al veïnat al màxim i per tal de garantir les distàncies mínimes entre les parades i els clients.

Monday 29 June 2020

OBERTURA DEL MERCADET SETMANAL DE CREIXELL AQUEST PROPER DIUMENGE 5 DE JULIOL DE 2020
 
Després de més de 100 dies tancat, Creixell recuperarà aquest proper DIUMENGE 5 DE JULIOL, el seu MERCADET SETMANAL dels diumenge al matí i ho farà amb les parades habituals d’alimentació i productes frescos, roba, calçat i estris de la llar.
 
L’Ajuntament de Creixell ha estat molt estricte amb les normes de seguretat i de distanciament social i s’han pres les mesures necessàries per tal que el mercadet es pugui celebrar de nou amb totes les garanties amb la finalitat d'evitar riscos innecessaris.
 
També s'han tingut en compte les molésties que l'antiga ubicació del Mercadet ocasionava als veïns i veïnes de la rambla de les Moreres
 
Per la qual cosa hi ha un CANVI D'UBICACIÓ amb la finalitat de reduir les molésties al veïnat al màxim i per tal de garantir les distàncies mínimes entre les parades i els clients.
 
Aquesta nova ubicació serà als carrers que són paral.lels a l'antiga ubicació de la rambla de les Moreres.
 
A partir d'ara, el MERCADET SETMANAL DE CREIXELL es farà als carrers següents:
 
AVINGUDA DE L'ESTATUT
PLAÇA LLUÍS COMPANYS
AVINGUDA DE LA CONSTITUCIÓ
 
L'horari serà els diumenges al matí de les 09:00h. a les 13:30h.
 
L'equip de govern municipal encapçalat per l'alcalde de Creixell Jordi Llopart volen recordar i agrair a la vegada a tots els creixellencs, creixellenques i visitants, la responsabilitat de tots plegats de complir amb les mesures de distanciament, usar correctament la mascareta i rentat de mans sovint, actituts aquestes ques són pròpies d'un poble solidari i respectuós.
 
#creixell
 

Accions del document

OFERTA FORMATIVA SUBVENCIONADA PER A PERSONES EN SITUACIÓ DE DESOCUPACIÓ

Aquests cursos van adreçats a persones en situació de desocupació. Tots aquests cursos es realitzaran a les instal.lacions de la Fundación Laboral de la Construcción de Catalunya a Tarragona.

Thursday 13 January 2022

ÀREA DE BENESTAR I ATENCIÓ SOCIAL

OFERTA FORMATIVA SUBVENCIONADA PER A PERSONES EN SITUACIÓ DE DESOCUPACIÓ

Us compartim la informació dels cursos subvencionats per el Servei d'Ocupació de Catalunya - SOC, el Ministerio de Trabajo y Economia Social i el Fons Social Europeu.

Aquests cursos van adreçats a persones en situació de desocupació. Tots aquests cursos es realitzaran a les instal.lacions de la Fundación Laboral de la Construcción de Catalunya a Tarragona.

Per a més informació i/o inscripcions al telf. 977 55 47 47 o per whatsapp al 690 26 98 32.

Totes les formacions són certificats de professionalitat (acrediten les competències professionals i garanteixen que la persona que l'obté té els coneixements, les habilitats i les aptituds per desenvolupar una activitat laboral).

Tots els certificats de professionalitat inclouen un mòdul de formació pràctica en centres de treball, la superació d'aquest mòdul de pràctiques és imprescindible per obtenir el certificat de professionalitat.

Accions del document

PARAULES D'AGRAÏMENT DE L'ALCALDE DE CREIXELL SR. JORDI LLOPART I SENENT

Amb motiu de la finalització de la Festa Major de Sant Jaume i de les activitats del mes d'agost a Creixell

Tuesday 23 August 2022

Benvolguts creixellencs i creixellenques:
 
Aquest passat cap de setmana s'han acabat tot un seguit d’activitats programades des de l’ajuntament de Creixell i que van començar el passat15 de juliol. Val a dir que totes elles han estat un èxit d’assistència de públic. Hem aconseguit el que preteníem i que no era altra cosa que la gent sortís de casa, que participés, que disfrutés i que ho celebrés.
 
Si bé és cert que no sempre es fan les coses a gust de tothom, no és menys cert que en la varietat està el gust, ja que lo que es volia era això precisament: varietat d’actes per a tothom.
I em sembla que això ho hem aconseguit abastament. Entre els actes de la Festa Major, els previs i els propis, i les activitats previstes per al mes d’agost, hem aconseguit dinamitzar el primer estiu viscut amb més o menys normalitat després de dos anys i escaig de força restriccions a causa de la pandèmia de la covid 19.
 
Vull agrair a totes les persones que han col·laborat en totes aquestes activitats: el personal de la brigada municipal de serveis, personal administratiu de l’Ajuntament, Policia Local i voluntaris i voluntàries de Protecció Civil de Creixell.
 
També és molt d’agrair la feina feta pels regidors i regidores delegats de les àrees municipals de Cultura, Esports, Serveis, Festes i Turisme. També l'agraiment a totes les associacions creixellenques, els veïns, veïnes, visitants i turistes que han participat i col·laborat en les diferents activitats..
 
Al cap i a la fi, després de quasi 3 anys complicats, estava clar que totes i tots teníem moltes ganes de gaudir de la vida i de la festa a les places i carrers de la nostra Vila, per això moltes felicitats a tothom!!.
Malgrat que també tinc que ressaltar els actes incívics i vandàlics propiciats per una minoria, que amb actituds del tot incíviques i menyspreables, i per determinats mitjans, van pretendre embrutar lo que es una Festa Major del nostre poble i unes festes i activitats d’estiu d’un poble turístic com Creixell.
 
Moltes gràcies a tothom.
 
Jordi Llopart i Senent.
Alcalde de Creixell
 

Accions del document

PER FESTES CREIXELL DIU "NO ÉS NO". PER UNES FESTES SENSE AGRESSIONS SEXISTES

Enguany hem fet uns gots reciclables logotipats i unes polseres per sensibilitzar a tothom a gaudir de les festes amb responsabilitat i respecte envers els altres. Els trobareu a les guinguetes de platja i als bars del municipi.

Friday 23 July 2021

 LES FESTES DE CREIXELL ES SUMEN A LA CAMPANYA NO ÉS NO A CREIXELL: FESTES LLIURES DE SEXISME. 'NO ÉS NO'

Us podeu descarregar el flyer del "NO ÉS NO" AQUÍ

 

 

Els espais de festa són contextos susceptibles de produir-se agressions sexistes amb més facilitat, ja que sota el paraigües de l'oci, l'alcohol i el "bon-rotllisme" es produeixen actituds i agressions sexistes.

 

Per això, aquesta campanya compta amb un protocol que planteja actuacions a nivell preventiu  i accions orientades a intervenir quan s'han produït les agressions.

 

Cal tenir en compte que és agressió sexista tota agressió (física o no) exercida sobre una persona per motius de gènere, orientació sexual o aspecte físic. Les bromes sexistes, la insistència, la gelosia, els insults, les humiliacions, els tocaments no consentits i l'assetjament són formes d'agressió sexista.

 

Res justifica una agressió: ni el alcohol, ni les drogues, ni el vestuari, ni l'hora, ni res. El paper de cadascú és important perquè NO es TOLERI cap tipus d'actitud sexista ni cap forma de violència de gènere.

 

Des de l'Ajuntament de Creixell i totes aquelles associacions que s'hi vulguin afegir, afirmem que "volem unes festes i espais d'oci que siguin lliures d'agressions sexistes i no discriminatòries on puguem relacionar-nos de manera lliure i consentida, i que al carrer, la nit i els espais de festa siguin un context de llibertat per a tothom: anar sense por, segures i amb confiança.

 

Per això posem en coneixement de les entitats del municipi aquest protocol per tal que si puguin adherir, si així ho consideren oportú.

 

Una agressió no és un conflicte ni un malentès. És un abús d'una persona sobre una altra però, que socialment s'ha acceptat com a normal i que pateixen les dones i aquelles persones amb opcions sexual diferents a les hetero normatives.

 

Res justifica una agressió, ni l'alcohol, ni les drogues ni portar un vestit curt. Cap situació és atenuant per tenir conductes agressives, ofensives o abusives i cadascú té els seus límits per considerar que ha patit una agressió, ja que les vivències de cada persona fan que una mateixa situació pugui ser viscuda de diferents maneres.

 

Cal trencar aquests rols i assenyalar totes aquelles conductes que perpetuïn les desigualtats entre gèneres per acabar amb la impunitat social de les persones agressores.

 

Actuacions preventives a les festes de Creixell

 

 1. a) Programació de les festes amb perspectiva de gènere.
 2. b) Elaboració de materials gràfics i audiovisuals. Cartells preventius penjats per la zona on cada entitat adherida fa les festes. - Cartells informatius sobre el protocol als espais de festa.
 3. c) Sensibilització a les entitats i associacions per part del col·lectiu Papallones Liles sobre la necessitat del protocol: -Campanya comunicativa per les xarxes socials.
 4. d) Presentació del protocol el primer dia d'activitat festiva al poble de Creixell.

 

Actuacions davant d'una agressió

 

- Comunicar a la persona agressora que el seu comportament és inacceptable.

- Si no atura el seu comportament, convidar-la a marxar pacíficament.

- Donarem a conèixer a l'escenari que hi ha hagut una agressió, respectant la intimitat de la víctima, i que condemnem aquestes accions.

 

El protocol es donarà a conèixer a totes les persones responsables d'activitats festives, amb l'objectiu de que puguin actuar de manera efectiva i eficient davant la possible situació d'agressió.

 

PROTOCOL

 

Premisses

 

- Davant de les agressions sexistes, volem crear espais de corresponsabilitat per tal de no deixar la càrrega de la defensa a les persones agredides i generar uns espais actius davant de casos de sexisme i LGTBIfòbia.

 

- Una agressió és un abús de poder d'una persona sobre l'altra. No és un malentès o un conflicte.

 

- Res justifica una agressió.

 

- Si una acció fa que algú se senti agredit/ida, és una agressió. Cadascú té els seus límits, i no són qüestionables. Les vivències de cada persona fa que una situació pugui ser viscuda de diferents maneres.

 

- Totes i tos posem ser agressors. Traspassar els límits de les altres persones és senzill ja que vivim en una societat patriarcal, on les conductes abusives estan normalitzades a l'hora de socialitzar-nos.

 

- L'hetereopatriarcat és un sistema de relacions de poder on el rol de l'home se situa en una condició de privilegi i superioritat vers les dones i estableix la concepció que la única opció sexual acceptable és l'heterosexual.

 

- Les persones agredides no són víctimes passives. En el supòsit d'una situació d'agressió, hem d'escoltar sempre la persona agredida i no actuar mai sense el seu consentiment. L'objectiu principal ha de ser l'apoderament d'aquesta persona.

 

Objectius principals

 

- Sensibilitzar la població en general i, en concret, les persones que participen a les festes i del sector del comerç i l'hostaleria de la zona durant les diferents festes.

 

- Articular l'actuació davant de situacions d'agressions sexistes o  LGTBIfòbiques.

 

- Fer un treball conjunt entre entitats i Ajuntament de forma horitzontal per tal de visualitzar les agressions sexistes que es donen a espais d'oci nocturn i trencar l'imaginari del cos de la dona com a objecte. Acabar amb la impunitat social de les persones agressores.

 

On es produeixen les agressions sexistes?

 

Les agressions sexistes són una manifestació més de la violència de gènere i d'activitats masclistes i de l'opressió. Poden aparèixer en diferents contextos: a l'espai privat, a la feina, a l'escola, transports públics o als espais d'oci, aquest tipus d'actituds, comportaments i accions comporta que les dones i persones amb opcions sexuals o identitats sexuals diferents a les heteronormatives no puguin gaudir, lliurement, dels espais. Què entenem per agressions sexistes en contextos de festes majors? És una agressió física (o no) exercida sobre una persona per motius de gènere, orientació sexual o aspecte físic, en relació als estàndards estètics.

 

Prevenció

 

 1. Incorporar informació sobre el protocol dins del programa de festa major.
 2. Creació de cartells i pancartes preventives.
 3. Falques informatives sobre el protocol.
 4. Creació d'un Logo.
 5. Campanya comunicativa per les xarxes socials.
 6. Presentació del protocol a la ciutadania en general uns dies abans de l'inici de festa major.
 7. Formació i sensibilització de les entitats i associacions.

 

Actuació davant d'una agressió sexista

 

 1. a) Nosaltres observem una agressió sexista, sense que la persona agredida hagi demanat ajuda. Abans d'intervenir demanarem a aquesta si vol que intervinguem.

 

 1. b) Una tercera persona ens ve a dir que hi ha hagut o està havent una agressió sexista.

Anirem al lloc de l'agressió i demanarem a la persona agredida, de la mateixa manera que abans, si necessita ajuda. És possible que la persona agredida s'estigui defensant sola. Si no necessita ajuda, només ens quedarem a prop seu per tal de fer un reforç, si el demana. Hem d'intentar no formar part del conflicte. És a dir, que la persona agredida parli amb l'agressora i nosaltres fem reforç dels arguments de la primera. Ara bé, si la persona ens demana que siguem nosaltres les persones que parlem amb qui l'hagi agredit, ho farem. És recomanable fer-nos i fer diferents preguntes per tal de conèixer millor què ha succeït:

 

- Què ha passat?

- Com ha començat?

- La persona agredida està sola o amb amics i amigues?

- Es coneixen la persona agressora i agredida?

- Quina intenció creu que tenia la persona agressora?

 

Si aquestes preguntes li fem a la persona agredida, sempre li demanarem primer si vol parlar davant de la persona agressora, en el cas que aquesta estigui allà o vol que la portem a un espai de seguretat.

 

Actuació amb la persona agredida

 

 1. Davant d'una agressió sexista, sempre parlarem primer amb la persona agredida.

 

 1. S'ha de respectar la decisió de la persona agredida, si no vol que intervinguem, és la seva opció.

 

 1. Cal donar-li suport i oferir-li un espai de seguretat lluny de la persona agressora (sense excloure-la de la festa)

 

 1. El suport en cada cas pot ser diferent, dependent de les seves necessitats. Quan una persona visqui una agressió sexista, és possible que vingui a trobar-nos per diversos motius: Per parlar per desfogar-se, sense demanar-nos intervenció amb la persona agressora; per tal que la reforcem, o bé, per tal que parlem nosaltres amb la persona agressora, entre d'altres.

 

 1. En el cas que l'agressió sigui exagerada es derivarà la persona agredida als agents de seguretat. També se la derivarà al personal sanitari que hi hagi a la zona, en el cas que sigui necessari (que requereixi atenció psicològica o mèdica). Actuació amb la persona agressora No volem una confrontació directa, ni tampoc general una situació pitjor de la qual tenim. Per la qual cosa les persones que intervinguin a la mediació han de fer-ho de forma coherent, responsable i prioritzant la no violència o l'agressivitat verbal.

 

Accions del document

PERFORMANCE REIVINDICATIVA "UN VIOLADOR AL TEU CAMÍ" A LA PLAÇA DEL MIRADOR DE CREIXELL

Va tenir lloc aquest passat diumenge 12 de gener de 2020, organitzada pel col-lectiu feminista Papallones Liles i el suport de l'àrea delegada de la secretaria de la Dona de l'Ajuntament de Creixell. També hi van participar el Club Gimnàs Creixell, els Nois de la Torre, el grup de ball Happy Dance i el Ball de Diables de Creixell

Monday 13 January 2020


Aquest passat diumenge de Creixell va dir “NO” una vegada més a la violència masclista. A la plaça del Mirador de Creixell una quarentena de dones van participar a la performance  "El violador ets tú". Aquest acte estava organitzat pel col-lectiu feminista creixellenc Papallones Liles i va tenir el suport de la regidoria delegada de l'àrea de secretaria de la dona i igualtat de l'ajuntament de Creixell. La mateixa regidora delegada de l'ajuntament Chelo Picón va participar a l'esdeveniment . Hi van col-laborar també el Club Gimnàs Creixell, els Nois de la Torre, el grup de ball Happy Dance i el Ball de Diables de Creixell. Aquesta performance reivindicativa s’emmiralla en les feministes xilenes i en l’himne que varen crear en contra les violacions dels drets de les dones durant les protestes que hi van haver en el país andí l’octubre passat: “Un violador en tu camino”. En aquest cas la performance es diu “El violador ets tu” i es va fer en català.

Des de l'ajuntament de Creixell es vol fer visible el compromís de suport municipal amb les demandes del moviment feminista. A Creixell el Col-lectiu Feminista Papallones Liles realitza diferents activitats durant l’any a les quals es vol donar recolzament. Des del passat mes de desembre el Ple de la Corporació Municipal de l'Ajuntament de Creixell va declarar Creixell com a municipi feminista. 

Per la regidora delegada de la secretaria de la Dona i Igualtat, Chelo Picón, “Creixell és i ha d’ésser un municipi que treballi i promogui la defensa dels drets de les dones i la lluita per la igualtat entre les dones i homes, l’erradicació de la violència masclista i l’eliminació de la discriminació per raó de gènere i sexe.  

Accions del document

POSEM EN MARXA EL PROJECTE "MARXES EXPLORATÒRIES" AMB EL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS

Treballarem conjuntament amb l’associació Punt 6 de Tarragona, per elaborar aquestes marxes i acompanyament en la reformulació dels plans per l’aplicació del principi d’igualtat de gènere i el seu impacte en totes les escales de la planificació urbana de Creixell.

Tuesday 01 December 2020

Des de la regidoria de Benestar, Atenció Social i de la Dona de l'ajuntament de Creixell, tenim en marxa un projecte amb les organitzadores de “Marxes exploratòries” del Consell Comarcal del Tarragonès. Treballarem conjuntament amb l’associació Punt 6 de Tarragona, qui ens ha guiat, ajudat per elaborar aquestes marxes i acompanyament en la reformulació dels plans per l’aplicació del principi d’igualtat de gènere i el seu impacte en totes les escales de la planificació urbana.
 
Volem tenir en compte la ciutadania de Creixell i les urbanitzacions del terme municipal. Ens agradaria que a partir d'aquesta publicació a la xarxa de la pàgina de Facebook de l'Ajuntament de Creixell,  escrivíssiu quins punts creieu que són més perillosos (foscor, bosc..) on les persones no us sentiu segures passant per aquests racons. 
 
Les marxes exploratòries són una metodologia feminista participativa i dinámica. Consisteixen en unes visites a peu fetes per un grup de persones, normalment per les veïnes, pel barri on viuen, treballen o fan altres activitats. En el seu inici es posava el focus en detectar tots aquells aspectes urbans que afecten a la nostra percepció de seguretat o d’inseguretat.
 

Accions del document

POSSIBLE POSTA D'OUS DE TORTUGA BABAUA A LES PLATGES DEL TERRITORI, INCLOSA LA PLATJA DE CREIXELL

Des d'avui i fins el proper dilluns cal estar alerta ja que es preveu la posta d'ous d'una tortuga babaua (o careta) a les platges entre Calafell fins a Salou, inclosa la platja de Creixell. En cas de veure el rastre, acoteu-lo i no deixeu que ningú s'hi acosti i truqueu ràpidament al 1️⃣1️⃣2️⃣ i/o a la Policia Local de Creixell al 977 80 20 10.

Friday 02 July 2021

ÀREA DE MEDI AMBIENT
 
🐢🥚Des d'avui i fins el proper dilluns es preveu la posta d'ous d'una tortuga babaua (o careta) a les platges entre Calafell fins a Salou.
 
El primer niu, custodiat per voluntaris del Gepec, està a la platja de Calafell. Per tant, hi ha la possibilitat de que la tortuga torni a posar ous en qualsevol platja del territori, inclosa la platja de Creixell.
 
❗️En cas de veure la tortuga és molt important no destorbar-la.
 
🚫 no aixequeu la veu, no la il·lumineu ni feu fotos.
Mantingueu una distància mínima de 30 metres.
 
👉🏼En cas de veure el rastre, acoteu-lo i no deixeu que ningú s'hi acosti i truqueu ràpidament al 1️⃣1️⃣2️⃣ i/o a la Policia Local de Creixell al 977 80 20 10.
 

La tortuga babaua (Caretta caretta) és la tortuga més present al Mar Mediterrani. Pot pondre entre 100 i 120 ous per niu a la sorra de la platja, i el període d’incubació pot arribar a durar més de dos mesos! Els ous solen fer eclosió a la nit, donant pas a una escena màgica en què les petites tortuguetes fan camí cap al mar sota la llum de la lluna!

Tenim tortugues marines?

Sembla mentida, però sí! La tortuga babaua està retornant a les nostres platges per reproduir-se i pondre els ous. Desenes de tortuguetes podrien néixer a les nostres platges si cuidem els seus nius!

Per què és tan important la protecció dels nius?

Tot i ser l’espècie de tortuga més abundant del Mediterrani, la seva situació està molt lluny de ser idònia. La contaminació marina, l’allau de deixalles als nostres oceans, la captura accidental de tortugues han provocat que la tortuga babaua estigui malauradament considerada espècie vulnerable. Les platges on pon els ous, per si no fos prou, estan desapareixent. En greu estat de conservació, és essencial que cada ou del niu pugui convertir-se en una tortuga més als nostres oceans!

Podem salvar la tortuga babaua?

Protegir els ous de tortuga babaua fins que neixen les tortuguetes és vital per la seva supervivència, però cal un canvi molt més ampli per revertir la situació crítica en què es troba aquesta espècie.

Cal salvar el mar des de terra endins: hem d’evitar l’ús de plàstics d’un sol ús que acaben al mar, una transició cap a l’ecològic des del sector de l’agricultura i la ramaderia, deixar de contaminar els nostres rius, entre molts altres factors, serà impossible millorar l’estat actual del nostre mar.

El repte és immens, però cuidar els nostres mars i oceans és l’única solució per salvar la tortuga babaua i les espècies marines.

 

Accions del document

POSSIBLES INCIDÈNCIES A LA RECEPCIÓ DE LA TDT ALS HABITATGES DE CREIXELL

En cas de detectar incidències es pot trucar al Telèfon: 900 833 99

Wednesday 10 November 2021

Llega800 gestiona les incidències a la recepció del senyal TDT causada per activació de la tecnologia 4G al nostre municipi de forma gratuïta per als seus usuaris.
 
Us adjuntem informació rellevant en relació sobre el procés del desplegament de la xarxa 4G.
 
Es poden produir interferències als aparells de TV de les llars creixellenques.
 
Ès per això que us facilitem també un contacte per avisar de les incidències o demanar informació relacionada amb 4G:
 
e-mail: ayuda@llega800.es
Telèfon: 900 833 999
 

Accions del document

Preguntes i respostes més freqüents ⁉️ sobre les restriccions d’activitats per la COVID-19 a la Fase 2 del Pla de desconfinament.

Friday 29 May 2020

 

El CECAT ha tornat a actualitzar (27/05) el seu document amb les preguntes i respostes més freqüents ⁉️ sobre les restriccions d’activitats per la COVID-19 a la Fase 2 del Pla de desconfinament.

Trobareu tota la informació a l'enllaç següent:

 

https://www.creixell.cat/ajuntament/anuncis-i-publicacions/faqs_covid19_2705-2020.pdf/view

Accions del document

PREMIS DEL 1ER. CONCURS DE FOTOGRAFIA "LA TEVA MASCOTA I EL NADAL"

Hem rebut un total de 19 fotografíes per a concursar. -18 de la categoria Mascota sola amb motius nadalencs. - 1 de la categoria Mascota amb família amb motius nadalencs.

Thursday 13 January 2022

ÀREA DE PROTECCIÓ DELS ANIMALS
PREMIS I IMATGES DEL 1ER. CONCURS DE FOTOGRAFIA "LA TEVA MASCOTA I EL NADAL"
 
Des de l'àrea de Protecció dels Animals a càrrec de la regidora Pili Romero Gracia es va convocar el Concurs de Fotografia "LA TEVA MASCOTA I EL NADAL".
Amb aquest concurs volíem remarcar el fet que els animals no són regals, les nostres mascotes no són peluixos. Són els nostres amics i viuen amb nosaltres a les nostres llars i són part de la família. El lema del concurs "LA TEVA MASCOTA I EL NADAL" expressa precisament la voluntat d'integrar els nostres animals a la vida quotidiana de tots nosaltres.
Es tracta també de sensibilitzar-nos contra l'abandonament de les mascotes.
Hem rebut un total de 19 fotografíes per a concursar.
-18 de la categoria Mascota sola amb motius nadalencs.
- 1 de la categoria Mascota amb família amb motius nadalencs.
 
El Jurat del Concurs de Fotografia ja ha fet públic el seu veredicte. Destaquen la sensibilitat i qualitat de les imatges guanyadores i també de tota la resta de participants.
El primer premi de mascotes soles ha estat per a Jonás Medina, el segon per a Gema Bernat i el tercer per a Jacqueline García. S'ha lliurat un accèssit a Jordi Pastor.
A la categoria de Mascotes amb família el premi ha estat per Mireya Saludes.
Us adjuntem la fotografia guanyadora realitzada per Jonàs Medina.
Trobareu totes les fotografies a  la pàgina oficinal de l'Ajuntament de Creixell a Facebook: @InformacióAjuntamentDeCreixell
La bona participació al concurs ens encoratja a seguir promocionant iniciatives com aquesta.
Des de Cal Cabaler. Casa de Cultura Creixell ens posarem en contacte amb les persones premiades.
Moltes gràcies a tothom.

Accions del document

presentació del CIRD

El passat dissabte dia 9, es va fer la presentació del CIRD (Centre d'informació i recursos a les dones) ubicat al CAP a la primera planta.

Tuesday 12 October 2021

El passat dissabte dia 9, es va fer la presentació del CIRD (Centre d'informació i recursos a les dones) ubicat al CAP a la primera planta. Aquest espai també serà per les associacions de dones que necessitin un lloc per quedar i fer les seves activitats.


Al matí és podrà anar a demanar informació i recursos, amb cita prèvia. Serà un espai individualitzat i segur.
A la tarda es faran activitats, gestionades per les associacions de dones de Creixell, aquí us deixem el calendari d'aquest mes.
Taller de dibuix/pintura a càrrec de Lidia Carreter, només cal dur un bloc de dibuix. (15 € al mes).
Taller de massatges a càrrec d'Isabel Pérez, cal portar una tovallola o una estoreta de ioga. (5 € la sessió).
Cafè d'idees on parlarem i perdre'm un cafè.


Per apuntar-se cal anar a Cal Cabaler o enviar un correu a: igualtatibenestar@creixell.cat
Per més informació trucar al 610 202 986 o enviar un correu a igualtatibenestar@creixell.cat

Accions del document

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE JORDI RIUS, "150 TASTETS DE POBLET"

El Dissabte 31 de juliol va tenir lloc al Casal Municipal de Creixell la presentació de llibre "150 tastets de Poblet", del doctor en història Jordi Rius Jové, a càrrec del mateix autor. Tots els drets d'aquest llibre, han estat cedits íntegrament a l'Associació de Salut Mental Dr.Tosquelles, que s'ocupa del benestar del malalts i les seves famílies.

Monday 02 August 2021

El matí del passat dissabte, els assistents a l'acte de presentació del llibre "150 Tastes de Poblet" vam poder gaudir d'un viatge per la història del Monestir de Poblet de la mà del seu autor, Jordi Rius. 

El llibre està format per 150 pinzellades històriques, que l'autor les anomena "tastets" sobre diferents aspectes de la història del monestir i la seva influència en el territori més proper i en tota la Catalunya Nova. Ens parla d'anècdotes i curiositats sobre el orígens , l'Església, el retaule, la Biblioteca, el palau de Martí l'Humà, les Muralles, els monjos, els abats, etc. L'inici del recull d'aquests "tastes" el trobem ja fa alguns anys en els diferents estudis que l'autor realitza a la mateixa Biblioteca de Poblet, al costat del professor d'història de la URV i monjo de Poblet, el pare Agustí Altisent. A partir d'aquell moment, el Jordi Rius elabora una sèrie de 300 tastets que li permet fer difusió d'aquestes curiositats històriques a través de les xarxes socials. Comença així una tasca de difusió sobre la Història de Poblet molt ben acollida i que farà pensar el nostre autor en fer-ne una tria i escriure en format llibre aquests "150 tastets de Poblet". La trajectòria de Jordi Rius com a investigador i estudiós de la Història, avala el rigor històric que acompanya tots els fets explicats a la seva obra.

L'acte de presentació del llibre també va comptar amb la presència del president de l'Associació Salut mental Dr. Tosquelles, Jordi Garcia, que va explicar la tasca que porta a terme la seva entitat, de recolzament als malats i les seves famílies. també va agrair a l'autor i a totes les persones que han format part de la confecció del llibre la seva generositat en cedir tots els seus drets.

 

Accions del document

Presentació del llibre Els Ports antics de Tarraco. Embarcadors, ports i platges del litoral tarraconense en època romana ( S.II ac - S.III dc ), de Patricia Terrado Ortuño

L'acte va tenir lloc el passat 18 de setembre de 2020 al Casal Municipal de Creixell

Tuesday 22 September 2020

Aquest passat divendres 18 de setembre, va tenir lloc al Casal Municpal de Creixell la presentació del llibre Els Ports antics de Tarraco. Embarcadors, ports i platges del litoral tarraconense en època romana ( S.II ac - S.III dc ), de Patricia Terrado Ortuño, a càrrec de l'arqueòleg Jaume Massó. Aquesta obra, editada per Arola, va ser el Premi Tarragonès Beca d'investigació Lucius Licinius Sura 2018 del Consell Comarcal del Tarragonès.
L'alcalde de Creixell Jordi Llopart va donar la benvinguda als assitents i va agrair al president del Consell Comarcal Joan Martí Pla haver triat el nostre municipi per aquesta presentació.

A l'acte hi van estar presents l'alcalde de Roda de Berà, Pere Virgili i l'alcalde de Salomó Anton Virgili, regidors/es del nostre ajuntament i altres autoritats locals, així com un nombrós públic
molt interessat en la història del nostre territori.


Moltes felicitats Patricia pel teu llibre, que ben segur posarà llum sobre la història del nostre litoral. #creixell

Accions del document

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "LOS CUENTOS QUE UN DÍA SOÑÉ" DE FRANCESC CUENCA

LA LLAR DE JUBILATS DE CREIXELL ACULL UNA NOVA PRESENTACIÓ DE L'OBRA DEL NOSTRE VEÍ FRANCESC CUENCA, A CÀRREC DE LA BIBLIOCREIXELL

Tuesday 12 April 2022

El passat divendres 8 d'abril per la tarda, la Llar de Jubilats de Creixell es va omplir de públic per fer costat al nostre autor local, Francesc Cuenca Espí, en la presentació del seu nou llibre "Los cuentos que un día soñé".

Es tracta d'un recull de sis contes on, com ens comenta el mateix autor, conviuen els seus records literaris d'infantesa amb la lectura dels contes d'Andersen o Grimm i les faules de Samaniego o les aventures de Verne i Salgari. Poc a poc, el Francesc va anar configurant aquest univers imaginatiu que ara plasma en aquesta antologia de contes per a totes les edats. A la trajectòria del Francesc s'hi afegeix els seu interès pels temes que han anat prenent força en la nostra societat més enllà de la seva infantesa, com l'ecologisme o la igualtat de gènere, presents també en alguns dels seus contes.

la presentació del llibre va anar a càrrec de la responsable de la Bibliocreixell, Maribel Pérez, que va recordar la primera presentació que ella mateixa va fer d'un llibre del Francesc, "Lazos de Sangre", l'any 2003 al Casal Municipal de Creixell. Desitgem que el nostre amic Francesc contiunuï creant i apropant-nos al món de la literatura.

Accions del document

PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA XERREM JUNTS-PARLAR I CONVIURE

El dilluns 4 d'abril de 2022 va tenir lloc a Cal Cabaler, Casa de Cultura Creixell, la presentació del programa XERREM JUNTS-PARLAR I CONVIURE, a càrrec de la regidora delegada de l'àrea Chelo Picon Gomis.

Tuesday 05 April 2022

ÀREA DE BENESTAR I ATENCIÓ SOCIAL
 
PRESENTACIÓ DEL PROGRAMA XERREM JUNTS-PARLAR I CONVIURE
 
Avui dilluns a Cal Cabaler. Casa de Cultura Creixell ha tingut lloc la presentació del programa XERREM JUNTS-PARLAR I CONVIURE, a càrrec de la regidora delegada de l'àrea Chelo Picon Gomis.
El projecte Xerrem Junts promou la creació d’espais socials de trobada i comunicació de persones adultes en català. A través d’aquesta iniciativa, persones que estan aprenent l’idioma es troben setmanalment amb persones voluntàries catalanoparlants per practicar la parla.
Què s’hi fa en aquests espais?
Immergir-se en el català mitjançant la conversa col·loquial. Durant les sessions, els assistents tenen ocasió de parlar força en català i rebre les ajudes que els calgui per part de les persones dinamitzadores per fer-ho amb eficàcia i correcció.
Quin tipus de destinataris atén?
Persones que viuen en zones amb baix nivell d’ús del català, que no accedeixen a l’educació formal per motius diversos o que hi accedeixen però necessiten entorns d’ús per practicar-lo.
El projecte XERREM JUNTS és una iniciativa promoguda per la CAL.
La Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) és una organització autogestionada i arrelada al territori que treballa per fomentar l’ús social del català i afavorir la cohesió i la interculturalitat a través de la llengua.
Des de l’àrea de benestar i atenció social de l’ajuntament de Creixell es vol promoure a la nostra Vila un espai social de trobada i comunicació per acollir un grup de conversa en català.
A l’acte d’avui hi ha assistit diferents representants d’entitats locals, de l’escola Les Eres, la Bibliocreixell, la Llar de Jubilats, l’associació de Dones de Creixell, de Papallones Liles, de l’Espai de Cohesió del Consell Comarcal del Tarragonès i del PEL.
Les persones interessades en aquesta iniciativa poden informar.se a la Biblioteca Municipal Bibliocreixell al teléfon 977 80 34 00
+ INFO:

Accions del document

PRESENTACIÓ DEL TREBALL GUANYADOR DEL PREMI TARRAGONÈS BECA D'INVESTIGACIÓ LUCIUS LICINIUS SURA 2018, DEL CONSELL COMARCAL DEL TARRAGONÈS

El divendres 18 de setembre, a les 19.30 h, al Casal Municipal de Creixell, presentarem el llibre Els ports antics de Tarraco. Embarcadors, ports i platges del litoral tarraconense en època romana (s. II aC – III dC) de Patricia Terrado Ortuño, guanyador del Premi Tarragonès Beca d’Investigació 2018. La presentació anirà a càrrec del Sr. Jaume Massó, arqueòleg, historiador i museòleg.

Wednesday 09 September 2020

El divendres 18 de setembre, a les 19.30 h, al Casal Municipal de Creixell, presentarem el llibre Els ports antics de Tarraco. Embarcadors, ports i platges del litoral tarraconense en època romana (s. II aC – III dC) de Patricia Terrado Ortuño, guanyador del Premi Tarragonès Beca d’Investigació 2018. La presentació anirà a càrrec del Sr. Jaume Massó, arqueòleg, historiador i museòleg.

 

“L’estudi sobre els ports antics és un tema d’actualitat que reuneix estudis de disciplines tan diverses com la història, la geologia o l’arqueologia subaquàtica. Les noves tecnologies apropen als investigadors i investigadores no només a conèixer els jaciments portuaris, sinó també a establir les relacions entre els ports, les seves jerarquies i les xarxes comercials.

En aquest llibre oferim un catàleg dels enclavaments portuaris del litoral tarraconense en un espectre cronològic comprès entre els segles II aC i III dC. Les fonts clàssiques, els estudis d’arqueologia i les dades geomorfològiques ens permeten aproximar-nos a col·locar sobre el mapa els ports que formaven part de la xarxa marítima de Tarraco.

L’objectiu d’aquest treball és conèixer els ports que poblaven el litoral tarragoní a partir de dades i evidències de diferent natura i origen.

En definitiva, aquesta investigació respon a la necessitat de completar els estudis sobre la ciutat de Tarraco i el seu territori centrant-nos en el port i les seves infraestructures auxiliars. El treball és una eina per a tots aquells investigadors i investigadores interessats en la història portuària tarragonina i del seu entorn, però també per a aquelles persones interessades pel patrimoni marítim de Tarraco.”

 

Ens agradarà molt comptar amb la vostra presència i també agrairem que en feu la màxima difusió, tant a les persones com a les entitats, associacions, etc. que cregueu que hi poden estar interessades.

 

La Cultura és segura, aquest acte es farà seguint les mesures de seguretat necessàries per fer front a la covid-19.

Accions del document

Accions del document