Notícies

Primer Ple presencial de la Corporació Municipal a la nova fase de represa

Va tenir lloc dijous 2 de juliol de 2020 a la Casa de la Vila

Friday 03 July 2020

Ahir dijous 2 de juliol de 2020 va tenir lloc a la Casa de la Vila, la sessió ordinària presencial del Ple de la Corporació Municipal de l'ajuntament de Creixell.

Es van prendre per part dels càrrecs electes i del públic assistent, les mesures adients de seguretat com són distanciament i ús de mascaretes.

Entre d'altres assumptes, es va aprovar inicialment el Pressupost Municipal 2020, el Conveni amb la Generalitat de Catalunya per la Xarxa de Comunicacions i Emergéncies RESCAT i la concessió de distinció de mérit de serveis distingits del Consell Comarcal del Tarragonès, a títol póstum, a la sra. María de Palacio Rodríguez-Solano.

Accions del document

PRIMERA JORNADA DE SALUTI I ESPORT- INICIACIÓ A LA MARXA AQUÀTICA- A LA PLATJA DE CREIXELL

Durant els dies 13, 20 i 27 de juliol, de 8:30 a 10:00 es duran a terme unes jornades de SALUT I ESPORT per practicar i donar a conèixer la MARXA AQUÀTICA a la platja de Creixell.

Wednesday 14 July 2021

El passat dimarts 13 de juliol va tenir lloc la primera d'aquestes sessions. El grup de persones participants van poder conèixer i practicar la tècnica d'aquesta nova disciplina, la Marxa Aquàtica. És una activitat molt beneficiosa  que permet combinar un exercici apropiat per a tothom amb la diversió i la socialització en un endret natural incomparable, com la platja de Creixell.

La Marxa Aquàtica sorgeix al nord de França, a les platges de Normandia i Bretanya i consisteix a caminar pel litoral a una altura en què l’aigua arribi sota el diafragma. L’activitat té caràcter competitiu o social i es recomana com un complement perfecte del senderisme tradicional, ja que té l’objectiu del reforçament muscular i cardiovascular, i el treball en equip.

Les properes sessions seran els dies 20 i 27 de juliol de 2021 a les 8:30 a la platja de Creixell (davant del restaurant Gavina). Les persones interessades us podeu inscriure trucant al tel. 607871054. És una activitat gratuïta.

 

Accions del document

PROGRAMA ACTES 25 N 2021.pdf

Accions del document

PROGRAMA "COM ET TROBES?" DE SUPORT A LA GENT GRAN DE CREIXELL

Thursday 31 January 2019

PROGRAMA "COM ET TROBES?" DE SUPORT A LA GENT GRAN DE CREIXELL. #creixell

Comunicació de la regidora Pili Romero Gracia, delegada de l'àrea de la gent gran de l'ajuntament de Creixell.

"Com a Regidora de l’àrea de Benestar Social d’aquest Ajuntament , vaig impulsar i posar en marxa el programa “Com et trobes?”, de suport i ajuda a la gent gran que viuen sols al nostre municipi. D’aquesta manera volem vetllar per la seguretat d’aquestes persones.

Aquest programa està basat en un seguiment telefònic, a tots els usuaris durant tots els dies laborables de l’any, per comprovar que es troben bé i així donar una major tranquilitat als mateixos, com a llurs familiars. Aquest servei és totalment gratuït.

Aquest servei està sent molt satisfactori per la gent que fa l’ús.

Vull recordar que si esteu interessats en aquest programa “Com et Trobes?”, us podeu adreçar personalment a l’Ajuntament, al carrer Esglesia, 3 i preguntar per la Sra. Cristina i si teniu algun dubte podeu trucar al telèfon 977800202.

A més a més, totes aquelles persones que estigueu interessades en el programa podran donar una còpia de les claus de casa seva a la Policia Local de Creixell, que les tindran dipositades sota la seva custòdia i responsabilitat, per si cal utilitzar-les en algun cas d’emergència o situació de risc.

D’acord amb el que disposa la legislació vigent en matèria de protecció de dades personals, cal que siguin les persones interessades en aquest programa, que vinguin directament a l’Ajuntament i ho sol.licitin amb una instància i el seu DNI.

Aprofito l’avinentesa per saludar-vos cordialment.
Pili Romero Gracia
Regidora de Gent Gran

Accions del document

PROGRAMA D’ACTES DE LA FESTA MAJOR DE SANT JAUME - CREIXELL 2021

Amb actes del 17 al 31 de juliol de 2021. A causa de l'actual situació de la pandèmia s'han anulat diferents actes previament programats com la Caminada Popular o els Tallers de Balls

Wednesday 14 July 2021

A causa de l'actual situació de la pandèmia de la Covid 19, des de l'àrea de Festes de l'ajuntament de Creixell s'han hagut d'anular diferents actes que ja estaven prèviament programats, tals com la XVII Caminada Popular, els Tallers de Balls, el parc aquàtic infantil o el ball amb orquestes. Tampoc es farà el tradicional Pregó des del Balcó de la Casa de la Vila ni la Processó de la imatge de Sant Jaume pels carrers de la Vila. Tampoc hi haurà el Correfoc ni el Seguicci Popular

Així doncs finalment podeu consultar el programa d'actes definitu  AQUÍ

Us adjuntem també el cartell de la Festa Major que enguany ha realitzat la dissenyadora creixellenca Elisabet Bosch, amb el nom artístic de Betty Ghould.

El cartell representa una finestra gótica i la gàrgola (una figura de pedra que simbolitza un animal) que hi ha a ca la Miquelina, una de les torres medievals del segle XIV que tenim a Creixell. També hi apareix el gegant Gilmundo de Creixell i Sant Jaume, el patró de la Vila.

La Festa Major de Sant Jaume de Creixell era la que abans en deiem la Festa Major Petita. És la que es celebra des de molt antic el dia del patró de la parroquia i del poble, Sant Jaume, que s’escau el 25 de juliol. El llibre manuscrit de les Ordinacions de Creixell del segle XVII, ja ens parlava d’aquesta celebració. Només s’ha interromput en comptades ocasions i es segueix celebrant amb els tradicionals actes religiosos com la Processó de la imatge de Sant Jaume pels carrers de la Vila i l’Ofici Solemne.

El que ha evolucionat amb el pas del temps són els actes tradicionals i populars que abans es feien a l’envelat de darrera del Castell i mes tard va pasar a la plaça Major. Actualment la majoria d’actes es realitzen a la plaça del Mirador, a la zona esportiva o al Casal Municipal. En aquests actes destacaven les cercaviles, els balls de societat, les sardanes, les danses populars, divertiments infantils, el joc de bitlles, carreres de sacs o trencar l’olla. Amb el pas del temps, molts d’aquests entreteniments han desaparegut i n’han sorgit de nous, però sortosament els essencials encara es continuen fent. A la majoria de les cases es feia i es continua fent encara un gran àpat, al qual hi són convidats els parents i amics forànis. Actualment la festa dura uns quants dies al voltant del dia principal que és el dia 25 de juliol, Sant Jaume. La Festa arrenca amb el tradicional Pregó de Festa Major que es fa des del balcó de l’ajuntament. Des de finals dels anys seixanta del segle XX, amb el progressiu augment de població estacional a la Vila, produit pel fenómen del turisme, la Festa Major de Sant Jaume es va anar convertint en la Festa Major Grossa.

Avui dia, aquesta festa de Sant Jaume está molt més reixida d’actes en detriment de la Festa Major del Santíssim Sagrament que es celebra cada tercer diumenge del mes de setembre. Abans aquesta festa era la festa major grossa.

Es feia per commemorar que la verema ja s’havia acabat. Pero quan l’agricultura i especialment el conreu de la vinya i el cotó a Creixell van deixar pas al turisme com a principal motor econòmic de la Vila, la Festa Major de Sant Jaume es va consolidar com la Festa Major Grossa del nostre poble.

La Corporació Municipal de l’ajuntament de Creixell ja està treballant per poder celebrar cel-lebrar les Festes de Creixell el tercer cap de setmana de setembre si la situació de la pandèmia de la Covid19 a casa nostra ho permet.

Accions del document

PROGRAMA D’ACTES FESTA MAJOR DE SANT JAUME CREIXELL 2020

24, 25 i 26 de juliol de 2020

Thursday 09 July 2020

 

PROGRAMA D’ACTES FESTA MAJOR DE SANT JAUME  CREIXELL 2020

 

Divendres 24 de juliol

22:00h. Inici de Festa amb pirotécnia, retransmés  en directe al Facebook del Ball de Diables de Creixell, amb una coetada des del terrat del Casal Municipal.

22:30h Cinema a la fresca amb la projecció de la pel·lícula “Aladdin” a la zona esportiva.

Dissabte 25 de juliol

07:00h. DESPERTADA pel Ball de Diables pels carrers de la Vila.

12:00h Ofici Solemne a l’Església de Sant Jaume.

19:00h al pati de la BiblioCreixell Tallers Infantils. És necessari reservar plaça. Truqueu o envieu whatsapp 977803400 / 607871054.

22:30h VERSOTS del Ball de Diables a la zona esportiva.

23:00h a la zona esportiva, Espectacle de Varietats “Regalant Somriures” amb l’actuació de l’humorista Paco Calonge, la vedette Silvia Fox, i el show d’equilibris i rulos diabòlics d’ Ivo Stankov.

Diumenge 26 de juliol

19:00h Espectacle infantil de CIRC FILI BUSTERS a la zona esportiva.

22:00h  Actuació del grup d’havaneres “XARXA”, a la zona esportiva.

 

Notes:

-Tots els actes tenen aforament limitat.

- Caldrà recollir entrada  gratuïta obligatòria per tots els actes, a partir del dia 21 de juliol  a la Casa de Cultura en horari de 17h a 20h.

-Per accedir a l’espai de l’espectacle serà obligatori l’ús de mascareta. A l’entrada de cada espectacle hi haurà gel hidroalcohòlic.

- S’haurà de mantenir l’espai de seguretat establert. Totes aquelles persones que no respectin les mesures de seguretat hauran d’abandonar l’espectacle.

-Servei de bar a càrrec del Ball de Diables de Creixell.

 

Cartell realitzat per: @Betty Ghoul

Accions del document

PROGRAMA D'ACTES DE LA FESTA MAJOR DE SANT JAUME 2022 DE CREIXELL

Tindrà lloc del 22 al 31 de juliol de 2022, amb dos actes previs que es realitzaran els dies 15 i 16 de juliol

Monday 11 July 2022

A Creixell celebrarem enguany la Festa Major de Sant Jaume, amb plena normalitat, del 22 al 31 de juliol, amb dos actes previs que tindràn lloc els dies 15 i 16 de juliol.. Enguany es recuperen tot els actes tradicionals sense cap mena de restricció. La programació habitual de la Festa Major de Sant Jaume, amb el Seguici, la processó, el Pregó des del balcò de l'ajuntament, la caminada, el Festival Creixell.Crims, els actes culturals, els balls i la festa tornaran als carrers i places de la Vila.

Enguany, com a novetat, s’incorpora al programa una actuació castellera, a càrrec de les colles Nois de la Torre de Torredembarra i els Castellers del Foix de Cubelles..

DESCARREGUEU-VOS EL PROGRAMA DE LES FESTES AQUÍ

Accions del document

PROGRAMA D'ACTES DE LA FESTA MAJOR DEL SANTÍSSIM SAGRAMENT DE CREIXELL 2022 - LA MINERVA

La Festa Major del Santíssim Sagrament de Creixell, anomenada també de la Minerva, s’escau sempre el tercer diumenge de cada mes de setembre. Enguany s'han programat actes els dies 17 i 18 de setembre i 2 d'octubre de 2022.

Tuesday 06 September 2022

US PODEU DESCARREGAR EL PROGRAMA EN FORMAT PDF AQUÍ

 

 

FESTA MAJOR DEL SANTÍSSIM SAGRAMENT

CREIXELL 2022

       Dissabte 17 de setembre

 

18:00h Kids Party Show i jocs  infantils del Ball de Diables de Creixell a la plaça del       Mirador.

21:30h Correfoc a càrrec del Ball de Diables de Creixell. Inici a la plaça Major, c/Nou, avda doctor Pujol, c/Sant Jaume i finalització davant Cal Cabaler.

           23:00h a la Plaça del Mirador Ball amb el grup musical Ruben’s.

                                           

       Diumenge 18 de setembre

         11:30h Processó del Pa Beneït. Sortida des de l’Ajuntament.

          12:00h Ofici Solemne amb l’acompanyament de la Coral Santa Rosalia a l’Església

          de   Sant Jaume.

         Seguidament Processó del Santíssim Sagrament amb l’acompanyament de la Cobla

         de Ministrers i la Coral Santa Rosalia de Torredembarra.

        I tot seguit Subhasta de la Coca del Goig.

       18:30h a la Plaça del Mirador  Festa Eivissenca a càrrec de TITUS MUSIC ( vine de blanc ).

 

        Diumenge 2 d’octubre

     9:00h a la Rambla de les Moreres Vl Trobada de Vehicles Clàssics  Creixell. Organitza

      Amics dels Clàssics Creixell  amb la col·laboració del Ball de Diables de Creixell.

     

                     NOTA: En cas de mal temps les activitats es faran al Casal Municipal.

                                   

Accions del document

PROGRAMA D'ACTES DE LES FESTES DE NADAL 2019 DE CREIXELL

Actes programats del 6 de desembre de 2019 fin s al 12 de gener de 2020.

Thursday 05 December 2019

Divendres 6 de desembre davant del Casal Municipal

18:00h Encesa de l’Arbre de Nadal, animació infantil, taller de desitjos. Arribada del Pare Noel. Berenar solidari per la Marató de TV3 2019, ticket 2€.

6,7,8 de desembre a l’Avda Doctor Pujol vine i “Viu el Nadal a Creixell”, de 10h a 22h.

Dissabte 7 de desembre al Casal Municipal

22:30h Actuació de l’artista “AISHA FAY”. Entrada gratuïta i donacions voluntàries en benefici de la Marató de TV3 2019.

Divendres 13 de desembre

17:00h Inauguració del Pessebre de Cal Cabaler, amb l’actuació de la Coral de l’Escola “Les Eres” de Creixell.

18:00h a la Bibliocreixell Contacontes en anglès “Santa’S Elves”, a càrrec de Kids&Us Torredembarra.

Dimarts 17 de desembre al Casal Municipal

19:00h Lliurament de premis del concurs de Pessebres. Actuació de la Coral de l’Escola “Les Eres” i la Coral Sant Jaume de Creixell.

Dimecres 18 de desembre a la Bibliocreixell

17:30h Taller de Manualitats nadalenques, activitat familiar.

Divendres 20 de desembre al Casal Municipal

18:30h Farem Cagar el Tió.

Diumenge 22 de desembre

12:30h a l’Església de Sant Jaume cantada de nadales a càrrec del Coro Rociero “Aromas de Azahar” de Creixell.

Dimarts 31 de desembre al Casal Municipal

21:00h Festa de Cap d’Any, sopar i ball amb el grup musical “Remember Music Show”.

Dijous 2 de gener de 2020 al Casal Municipal

18:30h Recepció del Patge Reial.

Dissabte 4 de gener de 2020 al Casal municipal

De 10h a 13h i de 17h a 20h SPORTS KIDS

Diumenge 5 de gener de 2020 a l’Avda Catalunya

18:00h Arribada de la Cavalcada de SSMM Els Reis Mags d’Orient.

Diumenge 12 de gener al Casal Municipal

19:00h Gran Concert d’Any Nou, a càrrec de la Coral Santa Rosalia de Torredembarra. Entrada lliure.

 Accions del document

PROGRAMA D'ACTES DE LES FESTES DE NADAL 2021 A CREIXELL

El dissabte 4 de desembre de 2021 a les 18:30h. a la Plaça Major de Creixell, tindrà lloc l'ENCESA DE L'ARBRE DE NADAL I L'ENLLUMENAT NADALENC.

Tuesday 30 November 2021

DESCARREGA'T EL PROGRAMA D'ACTES DE NADAL 2021 DE CREIXELL AQUÍ 

 

 

 

PROGRAMA D'ACTES DE LES FESTES DE NADAL 2021 A CREIXELL

 

Dissabte 4 de desembre a les 18:30h a la plaça Major

Encesa de l’Arbre de Nadal i l’enllumenat Nadalenc. Arribada del Pare Noel.

Dissabte 11 de desembre a les 18h al Casal Municipal

Projecció de Cinema Familiar  Cine Xic.

Dijous 16 de desembre a les 17h a la Bibliocreixell

Conta contes de Nadal i Taller de manualitats.

Dimarts 21 de desembre a les 19h al casal municipal

Lliurament de premis del concurs de Pessebres i Aparadors, amb la participació de la coral Sant Jaume de Creixell.

Dimecres 22 de desembre a les 18:30h a la Plaça Major

Farem Cagar el Tió amb l’espectacle infantil “Ens Agrada el Nadal”, a càrrec de la Cia. Més Tumàquet.

Dilluns 3 de gener de 2022

18:30h a la  Plaça Major Recepció del Patge Reial.

Dimarts 4 de gener de 2022

D’ 11h a 13h Trobada Pokémon a la Bibliocreixell.

Dimecres 5 de gener de 2022 a les 18h al Casal Municipal

Arribada  de SSMM Els Reis Mags d’Orient

Accions del document

Programa d'actes Festa Major de Sant Jaume 2021 DEFINITIU.doc

Accions del document

Programa d'actes Festa Major de Sant Jaume 2021 DEFINITIU.doc

Accions del document

Programa d'actes Festa Major de Sant Jaume 2021 DEFINITIU.doc

Accions del document

Programa d'actes Festa Major de Sant Jaume 2021 DEFINITIU.doc

Accions del document

Programa d'actes Festa Major de Sant Jaume 2021 DEFINITIU.pdf

Accions del document

PROGRAMA D'ACTES PER LA COMMEMORACIÓ DEL 8 DE MARÇ A CREIXELL- DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Durant el mes de març es duran a terme tot un seguit d’activitats organitzades per l’Ajuntament de Creixell i diferents entitats i col·lectius de la nostra Vila amb l’objectiu de seguir conscienciant i sensibilitzant a la ciutadania. El 8M és una data que pretén reivindicar la igualtat real entre dones i homes i també lluitar per l’eliminació de la discriminació per raons de gènere.

Tuesday 01 March 2022

PROGRAMA D’ACTES DEL 8M A CREIXELL 2022 – NI UNA ENRERA

Commemoració del 8 de març. Dia Internacional de les Dones

 

DIVENDRES 4 DE MAIG

A LES 18:00h A LA BIBLIOTECA MUNICIPAL BIBLIOCREIXELL.- Lliurament de premis del III Certàmen literari Papallones Liles amb l’assistència d’Alba Vergés, vicepresidenta del Parlament de Catalunya.

 

DISSABTE 5 DE MARÇ

A LES 10H. A LA RAMBLA DE LES MORERES.- Mural feminista a càrrec del col.lectiu PAPALLONES LILES i Grup de Dones de Creixell.

 

DIMARTS 8 DE MARÇ

A LES 12H. A LA BIBLIOTECA MUNICIPAL BIBLIOCREIXELL.- Lectura del MANIFEST del 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

 

DIMECRES 9 DE MARÇ

A LES 9:30H AL CASAL MUNICIPAL (5€).- Taller de Defensa Personal a càrrec de ASAD.

 

DIVENDRES 11 DE MARÇ

A LES 20H. AL CASAL MUNICIPAL.- Taller de IOGA a càrrec d’Ana HERSA del Club Gimnàs Creixell.

 

DISSABTE 12 DE MARÇ

A LES 17H. A LA PLAÇA DEL MIRADOR.- Exhibició de ZUMBA a càrrec de l’associació HAPPY DANCE.

 

DIVENDRES 18 DE MARÇ I 25 DE MARÇ

A LES 17’30H A CAL CABALER.- Taller d’Empoderament.

 

 

 

DIMARTS 29 DE MARÇ

 

A LES 19H. A CAL CABALER.- XERRADA “El Patriarcat en disputa: un recorregut panoràmic per la història de les dones. A càrrec d’Ariadna Guimerà Martínez.

 

DIVENDRES 1 D’ABRIL

A LES 17:30H A CAL CABALER.- Xerrada “Quins recursos em pertanyen?

 

 

Accions del document

PROGRAMA DE LES ACTIVITATS DE LA FIRA "CREIXELL, TERRA DE PIRATES"

La FIRA “CREIXELL, TERRA DE PIRATES” arribarà per primera vegada a Creixell els propers diez 13, 14 i 15 d’agost de 2022.

Thursday 04 August 2022

 

DESCARREGUEU-VOS EL PROGRAMA D'ACTIVITATS AQUÍ

La FIRA “CREIXELL, TERRA DE PIRATES” arribarà per primera vegada a Creixell els propers diez 13, 14 i 15 d’agost de 2022.

Es realitzarà als carrers del nucli històric de Creixell i aplegarà, entre d’altres, nombroses parades d’atesania i alimentació.

L’horari de la fira será de les 10h. a les 22h.

Coordinat des de l’area de turisme de l’ajuntament de Creixell, a càrrec de la regidora Silvia Farrero, i amb el suport municipal volem promoure esdeveniments i actes en favor de la promoció turística i econòmica de la nostra Vila, desprès de 2 d’anys d’aturada gairebé obligada de la majoria d’activitats previstes, a causa de les restriccions de la pandèmia.

Durant aquests tres dies de la fira la gent trobarà una proposta molt atractivqa de lleure i comerç de temàtica pirata adreçada especialment al públic familiar. Parades d’artesania, atraccions i activitats per la canalla, animació i teatre musical, melodies pirates, tallers, cercavila, espectacle de foc nocturn, demostració de softcombat  i moltes iniciatives per a tota la família.

A l’hora d’organitzar aquesta fira i anomenar-la Creixell, Terra de Pirates, hem tingut en compte una llegenda de la nostra Vila. En temps que la costa catalana es trobava plena de pirates algerians i d’altres llocs, aquests quan podien assaltaven i saquejaven els pobles de la costa, enduent-se molts captius.

Diu la llegenda que quan els pirates apareixien a Creixell, els seus habitants col-locàven la imatge de pedra, que encara es conserva a la façana de l’esglèsia, de Sant Jaume a l’entrada de la població, i els pirates en veure-la fugien esparverats.

Accions del document

PROGRAMA FESTA MAJOR SANTÍSSIM SAGRAMENT 2021.pdf

Accions del document

PROGRAMA FM SANT JAUME 2021 DEFINITIU PDF.pdf

Accions del document

PROGRAMA FM SANT JAUME 2021 DEFINITIU PDF.pdf

Accions del document

Accions del document