Notícies

LES FESTES DE NADAL 2020 A CREIXELL EN TEMPS DE LA COVID-19

Per la regidora de Festes Pili Romero

Wednesday 11 November 2020

SOBRE ELS ACTES I FESTES DE NADAL 2020 EN TEMPS DE LA COVID19 A CREIXELL

PILI ROMERO - REGIDORA DELEGADA DE FESTES
AJUNTAMENT DE CREIXELL

M’agradaria començar aquest escrit d’una altra manera, posant a l’abast de tothom la programació d’actes i festes d’aquel Nadal 2020.

Però per desgràcia no serà així, desafortunadament estem patint una situació que mai podríem haver-nos imaginat.
De ben segur que tot això passarà molt aviat i d’aquesta situació haurem après a estimar-nos més i millor.
I quan tot això passi, què?. Després de tot això segur que sabrem valorar més les petites coses a les que abans no donàvem importància i que ara les trobem tant a faltar.
Aquest any el Nadal no serà com altres anys, però això no vol dir que no el puguem gaudir de forma especial. El més important és estar amb els nostres éssers estimats, amb salut i esperança.

Per molts no serà així ni serà fàcil. Per això demanaria solidaritat i comprensió per a totes les persones que aquestes festes seran molt tristes i complicades.
Creixell il·luminarà els carrers amb llums de colors, per que l’esperit del Nadal ens acompanyi a tots plegats. Per donar llum a les nostres vides i il·luminar les nostres esperances.
És per això que m’agradaria que tothom col·laborés aquest any a guarnir les nostres finestres de llum, de molta llum. Així des del cel, totes les persones que per desgràcia ens han deixat, observin les llums que nosaltres enguany dediquem a tots ells i per les persones que estant lluitant en tots els hospitals. Per tots ells una llum de germanor i d’amor.

Un any en que poques festes hem pogut fer i bona part de la partida pressupostària ha anat destinada a ajudes socials i al comerç, com té que ser, lo primer és lo primer i la prioritat sempre són les persones.
De tots els actes festius, tindrem el concurs de pessebres, guarniment de façanes i aparadors i aquest any també d’arbres nadalencs, sempre amb totes les mesures de seguretat.
Per a la nostra mainada també no oblidar l’esperit nadalenc. Tindrem una bústia de recollida de cartes per els nostres Reis Mags de l’Orient, on el Patge Reial recollirà amb molta il·lusió les cartes per a lliurar-les a les seves Majestats.

L’encant de la nit més màgica de l’any aquí a Creixell enguany no es perdrà.
Els Reis Melcior, Gaspar i Baltasar, de forma diferent però no menys especial, faran el seu recorregut per tot el municipi, poble i urbanitzacions; ja us anirem informant del recorregut i dels horaris.

Els millors regals no es poden embolicar. Que el millor regal sigui el temps que dediques als teus.
Hi ha dies grisos, hi ha dies plens de fúria, hi ha dies plens de llàgrimes. Però també hi ha dies plens d’amor que ens donen coratge per seguir endavant.

Us animo a gaudir del Nadal, fent el pessebre, guarnint l’arbre, posant llum a les nostres cases, pisos, fer la carta als Reis.... Regalem carinyo i ajudem al qui no pot.
I proposo un brindis pels qui no hi són, pels qui no hi poder ser i pels qui no els deixen ser-hi. Un brindis per aquells que no defalleixen tot i els entrebancs, i també pels que es trenquen i desprès es recomponen ells mateixos malgrat tot el que està passant.

Un brindis per tota la bona gent de Creixell!!.
El meu desig per tots vosaltres és que no perdeu mai l’esperança i que el Nadal sigui un motiu per recuperar tothom l’il-lusió.

Gaudim del Nadal!!!

Pili Romero
Regidora delegada de Festes

Ajuntament de Creixell

Accions del document

LES OFICINES MUNICIPALS DE L'AJUNTAMENT DE CREIXELL ROMANDRAN TANCADES EL DIMARTS 7 DE DESEMBRE DE 2021 PER FESTA LOCAL

La Corporació Municipal de Creixell va establir com a dia de FESTA LOCAL per enguany el DIMARTS 7 DE DESEMBRE. Per la qual cosa, aquest dia les oficines municipals de l'ajuntament de Creixell ROMANDRAN TANCADES AL PÚBLIC

Friday 03 December 2021

ALCALDIA
 
A V Í S
 
Es comunica que el proper DIMARTS 7 DE DESEMBRE DE 2021 va ser declarat per la Corporació com a dia de FESTA LOCAL per enguany.
Per la qual cosa, aquest dia les oficines municipals de l'ajuntament de Creixell ROMANDRAN TANCADES.
Es poden fer tràmits online mitjançant la seu electrònica a l'adreça web de l'ajuntament, clicant l'enllaç següent: 👇👇
 
El que es fa saber per a general coneixement.

Accions del document

LES TORRES ELÈCTRIQUES DE L'URBANITZACIÓ LA COMA DE CREIXELL MÉS A PROP DE DESAPARÈIXER

El dijous 27 d’octubre de 2022, ha tingut lloc a la sala de plens de la Casa de la Vila, l’acte del tràmit de les signatures prèvies a l’ocupació dels terrenys afectats per les torres de la línia elèctrica d’alta tensió que creua el municipi de Creixell per la urbanització de la Coma.

Friday 28 October 2022

ÀREA DE NOVES TECNOLOGIES
 
LES TORRES ELÈCTRIQUES DE L'URBANITZACIÓ LA COMA DE CREIXELL MÉS A PROP DE DESAPARÈIXER
 
El  dijous 27 d’octubre de 2022, ha tingut lloc a la sala de plens de la Casa de la Vila, l’acte del tràmit de les signatures prèvies a l’ocupació dels terrenys afectats per les torres de la línia elèctrica d’alta tensió que creua el municipi de Creixell per la urbanització de la Coma.
Han estat presents a la reunió els propietaris de les finques afectades pel projecte de la variant de la línia elèctrica 110 kV SE Tarragona-SE la Geltrú i SE Altafulla-SE Garraf , beneficiària amb pèrit, els representants tècnics del departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural;.
També hi eren presents els representants de l’empresa E-Distribución Redes Digitales. S’ha fet l’aixecament de les actes prèvies a l’ocupació de les finques per on passarà el nou traçat de les torres elèctriques.
També hi ha assistit el regidor delegat de l’àrea d’Urbanisme de l’ajuntament de Creixell sr.Jordi Moliné.
Esperem que ben aviat les torres elèctriques d’alta tensió que durant tants anys hem tingut als carrers de la Coma, deixin de formar part del nostre paisatge urbà de Creixell.

Accions del document

L'ESCOLA LES ERES DE CREIXELL HA SORTIT EL 30 DE GENER DE 2023 A LA PLAÇA MAJOR A CANTAR PER LA PAU EN EL DIA ESCOLAR DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU - DENIP

El dilluns 30 de gener de 2023, un totat de 222 nens i nenes de l’alumnat de l’escola Les Eres de Creixell, han sorti a la Plaça Major de Creixell a celebrar el DENIP (Dia Escolar de la No Violència i la Pau).

Wednesday 01 February 2023

ÀREA D'ENSENYAMENT
L'ESCOLA LES ERES DE CREIXELL HA SORTIT AVUI A LA PLAÇA MAJOR A CANTAR PER LA PAU EN EL DIA ESCOLAR DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU - DENIP
 
Aquest dilluns 30 de gener de 2023, un totat de 222 nens i nenes de l’alumnat de l’escola Les Eres de Creixell, han sorti a la Plaça Major de Creixell a celebrar el DENIP (Dia Escolar de la No Violència i la Pau).
Ha obert l'acte la directora de l'escola Antònia Royo amb un breu parlament. Tot seguit, 3 nois i noies de 6è de PRIMÀRIA han llegit el manifest per la Pau que han escrit i, a continuació, tots els infants de l’escola han cantat plegats “Volem la Pau”, una cançó escrita per David Abril.
Ha dirigit el cant la professora de música de l'escola Àngels López Sánchez. Es dona la circumstància que l'Àngels va ser alumna fa uns anys ella mateixa de la pròpia escola.
A l'acte hi ha assistit també l'alcalde de Creixell Jordi Llopart acompanyat dels regidors Jaime Serret i Pili Romero, així com també nombrosos veïns i veïnes.
El Dia Escolar de la No-violència i la Pau-DENIP, conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, fou fundat l'any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d'Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment.
 
Es practica a escoles de tot el món, el dia 30 de gener (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi).
El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. El seu missatge bàsic diu: "Amor universal, No-violència i Pau. L'Amor universal és millor que l'egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra".
Lanza del Vasto, deixeble directe del Mahatma Gandhi i fundador de la Comunitat de l'Arca, a una entrevista concedida a Sevilla (1976) va dir: "Sigui així a totes les vostres escoles. Establiu un dia dedicat a la No-violència".
 
Quan l'any 1998 l'ONU va proclamar el Decenni per una Cultura de la Pau (2001-2010), el DENIP tenia ja 36 anys de pràctica ininterrompuda a centres docents dels distints nivells de tot el món.
No s'ha de confondre amb el Dia Internacional de la Pau molt posterior, establert l'any 2001 i que se celebra el 21 de setembre a iniciativa de les Nacions Unides.
Què fan les escoles el dia de la no-violència i la pau?[modifica]
Les escoles de tot el món celebren el DENIP amb diferents actes. Els objectius del Dia Escolar de la No-violència i la Pau són:
• Sensibilitzar que la pau és molt més que l'absència de guerres i baralles.
• Conèixer i familiaritzar-se amb els conceptes d'amor universal, de no-violència i de pau positiva, així com amb els procediments de reivindicació no-violenta dels drets humans.
• Conèixer persones i/o grups que lluiten per la pau i la justícia al món.
• Saber resoldre els conflictes de manera pacífica i dialogant, és a dir, expressant les opinions de forma tranquil·la, clara i ordenada.
• Compartir una estona amb tots els alumnes i mestres amb la finalitat de celebrar la diada de la no violència.
 

Accions del document

LLIURAMENT DEL DIPLOMES DE PARTICIPACIÓ A LES JORNADES ESPORT I SALUT-MARXA AQUÀTICA-

EL PASSAT 10 DE SETEMBRE, TOTS ELS PARTICIPANTS/ES A LES SESSIONS DE MARXA AQUÀTICA DE LA PLATJA DE CREIXELL VAN REBRE EL SEU DIPLOMA DE PARTICIPACIÓ A L'ACTIVITAT, MOLT BEN ACOLLIDA AL NOSTRE MUNICIPI.

Tuesday 21 September 2021

El passat divendres 10 de setembre de 2021, va tenir lloc el lliurament de diplomes de participació de les diferents jornades d'esport i salut, marxa aquàtica, que s'han dut a terme a la platja de Creixell durant els mesos de juliol i agost. L' alcalde de Creixell, Jordi Llopart i el regidor d' esports, Francesc Sentís, han felicitat els participants i els han animat a continuar participant durant els mesos de tardor.
Ha estat una activitat molt ben acollida i on el més important ha estat fer esport amb bon humor i bona companyia en un espai únic com és la platja de Creixell. Tots els ingredients per fer Salut en el nostre municipi !

Accions del document

LLIURAMENT D'OBSEQUIS ALS PRIMERS FINISHERS DEL PROGRAMA CREIXELL FENT SALUT

El regidor d'esports va lliurar els obsequis corresponents als primers finishers de les 6 rutes del programa CREIXELL FENT SALUT.

Tuesday 04 May 2021

Ahir a la tarda, els primers finishers o persones que han acabat ja les 6 rutes del programa CREIXELL FENT SALUT van rebre els seus obsequis a la Casa de Cultura Cal Cabaler de Creixell. En aquest cas van ser l'Ana Pérez Romero d'Altafulla i l'Albert Cañas González de la Pobla de Montornés. Totes les rutes estan pensades per conèixer el nostre patrimoni natural dins el terme municipal de Creixell i fer exercici amb seguretat. Recordeu que el termini per fer totes les rutes acaba el 31 d'octubre de 2021. Teniu per davant dies de bon temps per gaudir de la natura del nostre entorn més proper. 

Accions del document

L'OBRA DE TEATRE "CREMA CREMADA" ARRIBA AL CASAL MUNICIPAL DE CREIXELL

El dissabte 12 de juny a les 19 h., al Casal Municipal de Creixell començarà de nou el cicle anual de teatre amb l'obra CREMA CREAMADA del grup altafullenc TREATERÀPIA. Després de diverses cancel·lacions a causa de la pandèmia, finalment podrem acollir a Creixell la nova comèdia escrita i dirgida per Joan M. Vidal , CREMA CREMADA.

Tuesday 01 June 2021

Crema Cremada és una comèdia nova «amb un clar missatge de rerefons que vol fer reflexionar l’espectador sobre la societat en què vivim», en paraules del mateix autor, director i actor. El fil conductor rau en una família molt normal, el dia a dia de la qual es veu trasbalsat per l’ascens de categoria laboral de la mare. És entorn d’aquest canvi que gira tot l’entramat de personatges i de fets, des d’una visió molt còmica. L’obra manté un ritme trepidant «que fa riure molt, però també amb un missatge clar al final, que farà pensar els espectadors», assegura Vidal. 

L'entrada és gratuïta prèvia inscripció als telèfons 977138272 / 977803400 / WhatsApp 607871054 / bibliocreixell@gmail.com

Accions del document

L'OFICINA D'ATENCIÓ AL CIUTADÀ DE L'AJUNTAMENT DE CREIXELL RECUPERA LA CITA PRÈVIA PER A L'ATENCIÓ PRESENCIAL

A partir del proper dilluns dia 24 de gener de 2022 tornarem a obrir les portes de les oficines municipals de l'ajuntament de Creixell a la ciutadania però amb CITA PRÈVIA.

Thursday 20 January 2022

L'OFICINA D'ATENCIÓ AL CIUTADÀ DE L'AJUNTAMENT DE CREIXELL SEGUEIX AMB L'ATENCIÓ PRESENCIAL PERÒ MITJANÇANT LA CITA PRÈVIA A PARTIR DEL PROPER DILLUNS 24 DE GENER DE 2022
 
Atesa l'actual situació de la pandèmia de la #covid19 a casa nostra i tenint en compte que augmenten dia a dia la incidència acumulada, el risc de brot i els contagis, és per això que a partir del proper dilluns dia 24 de gener de 2022 tornarem a obrir les portes de les oficines municipals de l'ajuntament de Creixell a la ciutadania però amb CITA PRÈVIA.
En aquesta situació, l'atenció al públic presencial, es farà amb el mecanisme de CITA PRÈVIA, obligatòria per aquells tràmits que, per la seva naturalesa, han de ser presencials. Per la resta de tràmits, podeu dirigir-vos a www.creixell.cat Seu electrònica, tràmits on line.
En l'atenció presencial, caldrà respectar les mesures de seguretat necessàries per tal de garantir el distanciament social i l'aforament.
Per poder obtenir aquesta CITA PRÈVIA cal que truqueu al teléfon 977 80 02 02 de les 9:00 a 14:00h de dilluns a divendres.
MESURES DE PREVENCIÓ DELS CIUTADANS
Per accedir a les oficines municipals de la Casa de la Vila, caldrà posar-se mascareta i utilitzar el gel hidroalcohòlic que hi haurà a disposició del públic. Respectar la distància de seguretat de 2 metres entre persones. Atendre les indicacions del personal municipal respecte al límit de l'aforament. Els acompanyants esperaran fora, només hi accedirà la persona o persones que han de realitzar el tràmit.
Moltes gràcies.
Podeu accedir a la seu electrònica de l'ajuntament de Creixell a través de l'enllaç següent:👇👇
No hi ha cap descripció de foto disponible.
 
 
 
 

Accions del document

L'OFICINA DE CAIXABANK DE CREIXELL TANCARÀ DURANT TRES SETMANES AL MES D'AGOST DE 2021

L'alcalde Jordi Llopart i el regidor Jaime Serret, s'han reunit amb responsables d'aquesta entitat per evitar el tancament però les gestions realitzades han estat infructuoses.

Tuesday 20 July 2021

ALCALDIA I ÀREA DE COMERÇ AJUNTAMENT DE CREIXELL
 
En nom de tot l’equip de govern de la Corporació Municipal de l’ajuntament de Creixell i des de l'àrea de comerç, el passat 13 de juliol de 2021 vam adreçar a la directora de l’oficina 1438 de CAIXABANK a Creixell, la carta que acompanya aquest escrit.
A la carta palesàvem la nostra preocupació i insatisfacció amb el fet que aquesta oficina bancària de Creixell, tingués previst tancar al públic per vacances durant 3 setmanes el proper mes d’agost.
Nombrosos veïns, empresaris i associacions del municipi ens han fet arribar les seves queixes per aquest fet. En aquests mesos d’estiu, a totes elles i ells se’ls hi fa més necessari que mai el servei d’aquesta oficina, ja sigui per fer transferències, canvi de monedes o per a qualsevol altre servei financer.
Des de l’ajuntament som conscients que CAIXABANK és una empresa privada i pren les seves pròpies decisions d’acord amb els seus interessos. No obstant, des de l’ajuntament de Creixell, vetllem sempre per al bon funcionament del comerç i dels serveis del nostre municipi en general i dels seus veïns i veïnes.
Per tot això, l’alcalde de Creixell Jordi Llopart i el regidor de comerç Jaime Serret, es van reunir el dijous 15 de juliol de 2021 amb la directora de la sucursal de CAIXABANK a Creixell i amb la seva cap d’àrea per tal de poder tractar aquest tema.
En aquesta reunió ens van confirmar que CAIXABANK de Creixell tè previst tancar la seva oficina de Creixell durant 3 setmanes a partir del 9 d’agost.
Per part de l’ajuntament els hi vam exposar que durant el mesos de juliol i principalment a l’agost, Creixell multiplica per 10 la seva població flotant i per això les empreses i comerços de la Vila necessiten molt més els serveis d’aquesta entitat.
Però malgrat les nostres argumentacions exposades, la resposta que vam obtenir per part de les representants de CAIXABANK va ser del tot decebedora. Vam sortir certament molestos atès que per part de CAIXABANK no es va atendre la nostra petició de reconsiderar el tancament de la sucursal de Creixell durant 3 setmanes al mes d’agost proper i que malauradament, es farà efectiu amb els inconvenients que això suposarà per als nostres vilatans.
EQUIP DE GOVERN DE LA CORPORACIÓ MUNICIPAL DE L’AJUNTAMENT DE CREIXELL

Accions del document

L'OFICINA JOVE DEL TARRAGONÈS ORGANITZA UNA JORNADA TÈCNICA DE SALUT JOVE

Aquesta jornada tindrà lloc el dijous 27 de maig de 2021 de les 9.45 a les 14.30h en format virtual i està organitzada per l’Oficina Jove del Tarragonès. La jornada és gratuïta i les inscripcions es realitzen a través del web de Tarragona Jove www.tarragonajove.org

Friday 14 May 2021

L'OFICINA JOVE DEL TARRAGONÈS ORGANITZA UNA JORNADA TÈCNICA DE SALUT JOVE

Per vuitè any consecutiu des del Servei de Salut de l’Oficina Jove del Tarragonès s’ha organitzat la jornada tècnica de salut jove. La jornada porta per nom “UNA ONADA D’EMOCIONS. Eines i estratègies per a treballar la salut amb joves”. Una jornada que farà especial incidència en la salut emocional dels joves, en una situació actual com la que estem vivint.

Aquesta jornada tindrà lloc el dijous 27 de maig, de les 9.45 a les 14.30h en format virtual i està organitzada per l’Oficina Jove del Tarragonès (una finestreta d’atenció a les persones joves gestionada conjuntament pel Consell Comarcal del Tarragonès, la Direcció General de Joventut i l’Ajuntament de Tarragona).

La jornada va adreçada a persones tècniques, monitors/es, professionals de l’àmbit de l’educació, sociosanitari i del món social i/o altres persones que treballin amb joves; i té l’objectiu de dotar de recursos específics als i les professionals que estan en contacte amb persones joves.

La jornada és gratuïta i tindrà lloc en format en línia.

Les inscripcions es realitzen a través del web de Tarragona Jove www.tarragonajove.org Si teniu dubtes o qüestions us podeu posar en contacte a salut.tarragones@oficinajove.cat o trucar a Oficina Jove del Tarragonès 977251873.

Tota la informació en aquest enllaç

Accions del document

L'ORQUESTRA CORELLI DEL CONSERVATORI DE VILA-SECA ACTUA A CREIXELL

EL CAP DE SETMANA DE SANT JORDI 2022 ACABA AMB L'ACTUACIÓ AL CASAL MUNICIPAL DE CREIXELL DE L'ORQUESTRA CORELLI, FORMADA PELS JOVES ALUMNES DEL CONSERVATORI DE VILA-SECA.

Sunday 24 April 2022

Una magnífica manera de finalitzar el cap de setmana de Sant Jordi és fer-ho amb música i aquesta vegada ha vingut de la mà dels joves intèrprets de l'orquestra Corelli que han omplert de notes el Casal Municipal de Creixell. Sota la direcció del seu professor Quim Miracle han interpretat obres de Händel, Hewitt-Jones, Teleman i el Cant dels ocells. Han fet una molt bona interpretació d'aquest cuidat programa que s'ha endut l'aplaudiment del públic. Esperem tornar-los a tenir aviat  a Creixell.

Accions del document

MÉS DE 300 PERSONES A LA CANTADA D'HAVANERES DE LA FM DE SANT JAUME 2023

🎶 Ahir dimecres 2 d'agost al vespre, el grup Nova Olla Barrejada, ens va oferir una magnífica cantada d'havaneres i cançó marinera, en el marc incomparable de la platja de Creixell.

Thursday 03 August 2023

CANTADA D'HAVANERES DE LA FM DE SANT JAUME 2023
🎶 Ahir dimecres 2 d'agost al vespre, el grup Nova Olla Barrejada, ens va oferir una magnífica cantada d'havaneres i cançó marinera, en el marc incomparable de la platja de Creixell.
🌧 Aquest esdeveniment de la Festa Major estava programat pel passat 27 de juliol però es va haver d'ajornar aleshores a causa del mal temps.
👹 A la mitja part, la colla del Ball de Diables de Creixell van preparar el tradicional Rom Cremat.
👥 La zona de la platja al costat de les Botigues de Mar, es va omplir de gom a gom amb més de 300 persones, per gaudir de la tradicional cantada d'havaneres de Creixell arran de mar.
El nostre agraiment a totes les persones i entitats que van col.laborar en aquest esdeveniment.
📷 E.López - V.Gómez 👹🔥 Moltes gràcies

Accions del document

Més de 5.000 persones visiten la novena Creixell Fira

L'Ajuntament valora molt positivament l'assistència, sobretot de turistes, i assegura que vol consolidar Creixell com una destinació de turisme familiar

Wednesday 14 August 2019

Com és tradicional cada segon cap de setmana del mes d'agost, els carrers i places del nucli històric de Creixell han acollit la novena edició de la Fira de Creixell entre els dies 9, 10 i 11 d'agost. Alimentació, mostres diverses d'artesania i complements, espectacles d'entreteniment, inflables i la cercavila amb els Gegants de Creixell i la Colla gegantera Fènix de Reus, han motivat un total de 5.000 persones a conèixer la cultura i la gastronomia de la vila.

 

La resposta dels turistes ha estat clau

Una xifra excel·lent per un poble de poc més de 3.500 habitants que durant l'estiu veu multiplicada la seva població amb l'arribada de turistes, sobretot famílies que vénen a passar unes setmanes a la Costa Daurada. De fet, la majoria d'assistents a la Creixell Fira han estat estiuejants dels diversos càmpings i hotels repartits per la població, amb una afluència destacada de turistes procedents de l'Aragó, el País Basc i Navarra. Però també han estat molts els visitants i turistes de proximitat que han visitat la fira.

Exposicions, espectacles i cultura popular

A més de les parades fixes, la Creixell Fira també oferia una programació cultural i musical pels tres dies. Cal Cabaler va acollir tres exposicions: l’exposició d'escultures de fusta de Chabi Agudo, l'Exposició sobre Teresa Pàmies 'Tot és en els llibres' i una exposició de pintures de Paco Dorado i Maria Cuevas. Per altra banda, hi va haver espectacles per als més petits, com la mini disco amb la Peppa Pig i Marshall de la Patrulla Canina o l'espectacle de titelles amb la companyia 'L'invisible titelles'; o l'animació amb música salsa a càrrec de José Ramon Canga.

La cercavila, amb els gegants Gilmundo i Minerva i els manotes Potato i Potata de la Colla Gegantera i els Capgrossos locals i la Colla Gegantera Fènix de Reus, va tancar amb una mostra de cultura popular l'esdeveniment el diumenge a un quart de nou del vespre.

 

Fer més atractiva la Fira i «consolidar-nos com a destinació de turisme familiar»

La regidoria de Turisme de l'Ajuntament valora positivament l'assistència tant de creixellencs com de turistes i visitants. En aquest sentit, Silvia Farrero, regidora de Turisme, afirma que «procurem fer cada any la Fira més atractiva tant pels visitants com per la gent de casa nostra». Farrero s'ha mostrat orgullosa de l'èxit de la Fira, assegurant que «moltes famílies s'han apropat a la carpa de Turisme Creixell i ens han felicitat».

 

«Ens volem consolidar com una destinació de turisme familiar, i el fet que tinguem cinc càmpings i dos hotels al municipi, sumat als nombrosos habitatges de segona residència, ens obliga a estar pendents del turisme que ens visita, ja que és un pilar fonamental de la nostra economia», concloïa la regidora. 

Accions del document

MÉS DE 6.000 PERSONES HAN PASSAT PER LA PRIMERA EDICIÓ DE LA FIRA "CREIXELL, TERRA DE PIRATES 2022"

S’ha celebrat durant els 3 dies del pont de la Mare de Déu d’agost al nucli històric de la Vila de Creixell

Thursday 18 August 2022

Més de 6.000 persones passen per la fira CREIXELL, TERRA DE PIRATES 2022

S’ha celebrat aquests 3 dies del pont de la Mare de Déu d’agost al nucli històric de la Vila creixellenca

 

Els principals carrers del nucli històric de Creixell han estat l’escenari de la primera edició de la fira CREIXELL, TERRA DE PIRATES 2022 aquest passat cap de setmana. Més de 6.000 persones, entre ells turistes i visitants provinents principalment de França, l'Aragó, País Basc, Navarra i Catalunya, l'han visitat.


Durant tot el cap de setmana s'han dut a terme activitats relacionades amb la temàtica dels pirates.

Les activitats organitzades des de l'àrea de turisme de l'Ajuntament de Creixell han estat especialment adreçades al públic familiar. Parades d’artesania, atraccions i activitats per la canalla, animació i teatre musical, melodies pirates, tallers, pinta-cares pirata, cercavila, gimkama, espectacle de malabars de foc nocturn, demostració de softcombat, màster class pirata de zumba, repartiment de polseres pirates fluorescentsi moltes altres iniciatives per a tota la família.

 

Durant els dies de la fira, també hi ha hagut l’actuació del conegut MAG LARI al Casal Municipal i una exhibició de SWING al Mirador a càrrec de BÀSIC ESCOLA DE BALL de Reus.

 

La regidora de turisme, Silvia Farrero, fa una valoració molt positiva de com s’ha desenvolupat aquesta primera fira de temàtica Pirata. “A l’hora d’organitzar aquesta fira des de l’àrea de turisme de l’ajuntament i anomenar-la Creixell, Terra de Pirates, s’ha tingut en compte una llegenda de Creixell. En temps que la costa catalana es trobava plena de pirates algerians i d’altres llocs, aquests quan podien assaltaven i saquejaven els pobles de la costa, enduent-se molts captius” explica la regidora Farrero. I això ha tingut molt d’èxit i molt bona acollida pels visitants.

 

Diu la llegenda que quan els pirates apareixien a Creixell, els seus habitants col·locaven la imatge de pedra, que encara es conserva a la façana de l’església, de Sant Jaume a l’entrada de la població, i els pirates en veure-la fugien esparverats.


A més, durant els tres dies de la fira, l'associació de Comerciants i Empresaris de Creixell ha posat també una paradeta a la fira amb jocs infantils i ha repartit molts obsequis per a la mainada. També durant aquests 3 dies de fira, s'ha pogut visitar a la Casa de Cultura Cal Cabaler de Creixell, l’exposició de dibuix i pintura dels alumnes del curs d’arts plàstiques que l’artista creixellenca Joana Bonán fa durant l’any a la Biblioteca Municipal i que ha tingut també molt bona acollida.

Accions del document

MÉS DE 9.000 PERSONES VISITEN EL IX MERCAT MEDIEVAL DE CREIXELL 2023

S’ha celebrat al nucli històric creixellenc durant tot el cap de setmana del 8 i 9 d'abril de 2023.

Thursday 13 April 2023

Més de 9.000 persones han visitat el IX MERCAT MEDIEVAL DE CREIXELL, que s’ha celebrat al nucli històric creixellenc durant tot el cap de setmana.
Després de tres anys d'absència obligada d’aquesta Fira per la pandèmia, en l’edició d’aquest any la Medieval ha recuperat el 100 per cent de les activitats, se n'han promogut de noves d'ambientació medieval i ha augmentat amb escreix l’afluència de visitants en relació a la darrera edició. Durant dos dies Creixell s'ha retrobat amb els seus orígens medievals. S’ha convertit un any més en el punt de trobada de visitants, estiuejants i gent del territori que també ha participat molt activament de les activitats programades per aquest esdeveniment des de la Casa de la Vila.
Una de les novetats d'aquesta fira han estat els nous espectacles de carrer coordinats molt encertadament pel creixellenc Sergi Clofent. Des d'un taller de circ a un Bufó Xanquer o un grup de música Medieval.També hem tingut un servei de Canguratge promogut per l'àrea d'igualtat de l'ajuntament.
La regidora de turisme Silvia Farrero s'ha mostrat molt satisfeta amb el resultat del IX Mercat Medieval. Farrero destaca l'augment considerable de l'afluència de visitants en relació a la darrera edició, així com el gran nombre de persones que han aprofitat la visita a la fira per visitar també la Cal Cabaler. Casa de Cultura Creixell i tot el nucli històric de la Vila.
Finalment, volem fer un agraïment molt especial a totes les persones i empreses que han fet possible que aquest IX Mercat Medieval hagi estat tot un éxit. Destaquem especialment també l'esforç de les persones voluntàries de les associacions i entitats de Creixell que hi han col.laborat.
Moltes gràcies a tothom.

Accions del document

Minut de silenci a Creixell per les víctimes de la Covid19

L'acte s'ha fet aquest dimecres 27 de maig de 2020 davant de la Casa de la Vila

Wednesday 27 May 2020

Imatges del minut de silenci en record de les víctimes pel Covid-19 que s'ha fet aquest migdia davant de l'Ajuntament de Creixell.

L'acte ha comptat amb la preséncia de l'alcalde Jordi Llopart i de diferents regidores i regidors de la Corporació Municipal.

També hi han assistit la Policia Local, funcionaris municipals i altres veins i veïnes de la Vila.

En un breu parlament, l'alcalde ha encoratjat a tots els creixellencs i creixellenques a seguir ben amatents amb les mesures preventives, per reduir el contagi de la pandèmia.

Accions del document

MOLT BONA ACOLLIDA DE LA PRESENTACIÓ DEL LLIBRE 'LA CERVESA DE LA HIGHSMITH' A LA BIBLIOCREIXELL

EL PASSAT DIVENDRES VAM REBRE LA VISITA DE TRES DE LES ESCRIPTORES D'AQUEST RECULL DE RELATS :RAQUEL GÁMEZ-SERRANO, MONTSE SANJUAN I SUSANNA HERNÁNDEZ, QUE ENS VAN ENDINSAR EN EL MÓN DE LA NOVEL.LA NEGRA O DE SUSPENS.

Thursday 03 February 2022

L'activitat literària a la nostra Biblioteca Municipal va recuperant-se amb el suport dels nostres usuaris i ussàries. Aquesta vegada ens han acompanyat les escriptores de novel.la negra, Raquel Gámez-Serrano, Montse Sanjuan i Susana Hernández. Ens han presentat el llibre 'La Cervesa de la Highsmith', una antologia de vuit relats de suspens, escrits per vuit dones "negrotes", com elles mateixes s'anomenen que conformen l'actual panorama d'aquest tipus de novela en llengua catalana. Aquesta edició a càrrec de Pagès editor, neix com a mostra de reconeixement a l'escriptora nordamerica Patricia Highsmith, autora de novel.les com la coneguda 'Estranys en un tren' o creadora del personatge Tom Ripley, amb motiu del centenari del seu naixement el passat 19 de gener de2021. A part de les tres escriptores que es van encarregar de la presentació a Creixell de la seva obra, conformen el conjut de relats les escritores Margarida Aritzeta, Anna M. Villalonga, Núria Cadenes, Esperança Camps i Marta Alòs. 

Cal que els lectors, bibliotecaris i llibreters apostem per aquest talent de país i donem a conèixer les seves novel.les, relats i contes que ens fan esgarrifar en llengua catalana i que res tenen que envejar d'altres obres que ens arriben de països més al nord.

Moltes gràcies a tots el assistents a l'acte.

Accions del document

MOLT BONA ACOLLIDA DE L'EXPOSICIÓ ITINERANT DELS GEGANTS DEL BAIX GAIÀ AL CASAL MUNICIPAL DE CREIXELL

EL CASAL MUNICIPAL DE CREIXELL VA ACOLLIR L'EXPOSICIÓ DURANT ELS CAPS DE SETMANA DE L'11-12 DE SETEMBRE I 18-19 DE SETEMBRE, AMB LA PARTICIPACIÓ DELS GEGANTS DE RODA DE BERÀ, TORREDEMBARRA, ALTAFULLA, LA RIERA, EL CATLLAR I CREIXELL.

Tuesday 21 September 2021

L'Exposició itinerant de gegants del Baix Gaià que va començar el passat mes de juny i que ha recorregut els pobles d'El Catllar, La Riera, Altafulla, Torredembarra i Roda de Berà, finalitzarà aquesta gira al municipi de Creixell. Aquesta iniciativa va sorgir de les colles geganteres davant la impossibilitat de poder realitzar els habituals cercaviles festius. D'aquesta manera, el més petits podran tenir contacte amb aquests elements del seguici popular, tan estimats i esperem que ben aviat puguin sortir de nou pels carrers. El públic, de totes les edats, ha pogut gaudir dels gegants dels diferents municipis del Baix Gaià i també hem tingut l'honor de poder-los acollir durant el cap de setmana de la Festa Major del santíssim Sagrament o de la Minerva. Ens han acompanyat al casal municipal durant tots els actes organitzats durbnt la Festa major.

Accions del document

MOLT BONA ACOLLIDA DEL CANICROSS CREIXELL 2021

EL PASSAT DIUMENGE 28 DE NOVEMBRE VA TENIR LLOC UNA NOVA EDICIÓ DEL CANICROSS CREIXELL, DINS EL CAMPIONAT DE CATALUNYA DE CANICRÒS POPULAR.

Friday 03 December 2021

Després de dos anys d'aturada a causa de la pandèmia, el diumenge passat va tenir lloc la Cursa Canicross Creixell a la zona verda del Racó del Cèsar de Creixell. Hi van participar més de 80 corredors amb les seves mascotes seguint la normativa establerta per aquest esport, que poc a poc va tenint més adeptes. El canicròs popular està tenit una molt bona acollida, ja que moltes persones acostumen a fer esport amb el seu gos i les curses són un moment de trobada amb altres companys i companyes. Com a novetat, aquest any s'ha fet una prova especial infantil per als més joves que comencen a córrer amb les seves mascotes i que també ha tingut molt bona acollida.

Des de l'Ajuntament de Creixell volem donar les gràcies als sponsors i empreses col·laboradores que any rere any confien en nosaltres, als participants inscrits a la cursa i en especial a totes les persones voluntàries que gràcies a elles es poden dur a terme esdevenoments esportius com aquets en el nostre municipi.

Accions del document

MOLT BONA ACOLLIDA DEL CLUB DE LECTURA CREIXELL.CRIMS

LA PRIMERA SESSIÓ D'AQUEST NOU CLUB DE LECTURA ES VA CELEBRAR EL DIJOUS 12 DE GENER A LA BIBLIOCREIXELL

Friday 13 January 2023

La Bibliocreixell estrena un nou club de lectura per apropar els lectors al gènere criminal i conèixer les diferents tradicions d'aquesta  literatura. La conductora del club és l'escriptora Raquel Gámez-Serrano i l'obra que ha iniciat el cicle de novel·les és 'Estudi en escarlata' d'Arthur Conan Doyle. Es va fer la proposta d'aquesta obra en concret per ser la primera novel·la on apareix el detectiu Sherlock Holmes i on s'explica l'inici de la  relació amb  el seu inseparable amic Watson.

La Raquel ens va parlar de l'origen de la novel·la criminal, de Conan Doyle, de Sherlock Holmes, de Poe, dels detectiu i detectives victorians, de la Revolució Industrial i de la Golden Age. Vam tenir una conversa molt agradable i enriquidora sobre 'Estudi en escarlata'  i vam acabar prenent un cafè o un tè per posar fi a la vetllada literària.

Us esperem a la propera sessió del mes de febrer on conversarem sobre l'obra 'Collita roja' de Dashiell Hammet i endinsar-nos a la corrent americana del gènere negre.

Podeu apuntar-vos al Club de lectura Creixell.Crims a la Biblioteca Municipal Bibliocreixell, tel. 977803400 o per whatsApp 607871054

Us hi esperem !

Accions del document

Accions del document