Tècnics de l’Ajuntament de Creixell participen a la Jornada sobre ‘Protocol d’actuació en cas de nidificació de tortugues marines’

La jornada ha tingut lloc el passat dia 22 de maig de 2019 a Cambrils.

Friday 31 May 2019

El passat 22 de maig personal del departament de Serveis Tècnics de Medi Ambient de l’Ajuntament de Creixell han participat a la Jornada sobre ‘Protocol d’actuació en cas de nidificació de tortugues marines’, impartida a Cambrils pel Servei de Fauna de la Generalitat de Catalunya.

Durant la jornada es van plantejar els reptes que suposa per els ajuntaments i per a la ciutadania la convivència de nius de tortugues amb els usuaris de les platges en plena temporada de bany. També es va destacar les contribucions que hi pot aportar cadascú per a la supervivència d’aquesta espècie única.

La tortuga careta (Caretta caretta) és una espècia protegida relativament freqüent al mar català, on sovint es poden veure exemplars juvenils i subadults. Des de fa uns anys, a més a més, les platges de Catalunya s’estan convertint en una nova zona de nidació i ja s’han detectat una desena de nius dels quals han nascut centenars de tortuguetes. En els darrers anys s’han donat casos en poblacions relativament properes a Creixell, com Tarragona i Cambrils.

En cas de que un banyista localitzi un niu és molt important no tocar-lo i trucar immediatament a l’Ajuntament de Creixell (977 800202), a la Policia Local (977 802010) o bé al 112, ja que els tècnics saben el protocol que cal seguir.

Accions del document