10 DIES DE DOL NACIONAL A TOT L'ESTAT ESPANYOL

A partir d'avui 26 de maig de 2020 les banderes del balcò de la Casa de la Vila onegeran a mig pal durant 10 dies en senyal de dol per les més de 28.000 víctimes mortals de la Covid19.

Tuesday 26 May 2020

 

El president de Govern Pedro Sánchez ha anunciat que es faran deu dies de dol oficial com a homenatge als morts per l'impacte de la crisi delcoronavirus al nostre país.

Segons el mateix president, aquest serà l'homenatge "més prolongat de la història de la democràcia". Així ho ha aprovat avui el Consell de Ministres.

El Govern posarà en marxa aquesta mesura a partir d'aquest dimarts 26 de maig un cop tot el territori nacional ha aconseguit passar a la fase 1 de la desescalada. Aquest dol oficial tindrà una durada de deu dies, en els quals "onejaran a mig pal totes les banderes de tots els edificis públics i dels vaixells de l'armada". "Volem mostrar tot el nostre reconeixement a les víctimes amb aquest dol oficial", ha dit el president Sánchez com a forma d'homenatjar a les més de 28.000 víctimes mortals que s'ha cobrat la COVID-19 a casa nostra.

Més endavant es farà un gran acte públic d'homenatge a totes les víctimes.
 

Accions del document