17 DE MAIG. DIA INTERNACIONAL CONTRA LA LGTBIFÒBIA

El 17 de maig es commemora a nivell mundial el Dia Internacional contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia (LGTBIfòbia) i per tal motiu avui la bandera LGTBIQ+ llueix al balcò de la Casa de la Vila

Tuesday 17 May 2022

ÀREA DE LA SECRETARIA DE LA DONA I IGUALTAT
17 DE MAIG. DIA INTERNACIONAL CONTRA LA LGTBIFÒBIA
 
El 17 de maig es commemora a nivell mundial el Dia Internacional contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia (LGTBIfòbia) i des de la Regidoria d’Igualtat de Creixell volem sensibilitzar als creixellencs i creixellenques sobre la prevenció de la LGTBIfòbia i visibilitzar aquest col•lectiu.
 
Avui la bandera LGTBIQ+ que ens va cedir el SAI llueix al balcò de la Casa de la Vila. El SAI Tarragonès és un servei d’atenció integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere.
 
Aquesta data del 17 de maig es va establir com a Dia Internacional contra la LGTBIfòbia pel fet que en aquest dia del 1990 l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista d’enfermetats mentals.
 

El 18 d’octubre de 2014 va entrar en vigor la Llei 11/2014, per garantir els drets de les persones del col·lectiu LGTBI i per a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. La llei va suposar un pas endavant molt important cap a la igualtat efectiva i real dels drets de les persones del col·lectiu, i instava els diferents governs a desenvolupar polítiques de sensibilització, prevenció i detecció de la discriminació.

SAI Tarragonès

El SAI Tarragonès es va posar en marxa l’any 2018 com un servei d’atenció integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere, que desenvolupa polítiques contra la discriminació per motiu d'identitat o expressió de gènere i orientació sexual.

Aquest recurs es va posar en funcionament amb l’objectiu de donar resposta a aquestes situacions de discriminació i també a qualsevol necessitat d'acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania de la comarca del Tarragonès en relació a la diversitat sexual i de gènere.

 

Accions del document