Acte de la Lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones a Creixell. #8M

Ha tingut lloc aquest migdia davant de la Casa de la Vila de Creixell

Monday 08 March 2021

Aquest dilluns al migdia ha tingut lloc davant de la Casa de la Vila de Creixell, la Lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones.
Amb motiu del Dia internacional de les Dones, el Manifest d'enguany estava basat sobre la campanya 'Dones i homes, corresponsables! #Som8deMarç #SomCorresponsables'.
En aquesta ocasió les reivindicacions se centren en com la pandèmia de la COVID-19 ha posat de relleu les greus discriminacions que encara s’exerceixen sobre les dones.
Els estereotips encara són ben arrelats i les tasques domèstiques, de cura de les persones dependents i de les obligacions escolars de filles i fills han recaigut majoritàriament sobre les dones.
Cal lluitar perquè aquesta crisi no suposi un pas enrere en cap dels avanços socials que s'han assolit els darrers anys.
 
La campanya 'Dones i homes, corresponsables! #Som8deMarç #SomCorresponsables' vol conscienciar i denunciar aquesta realitat i així avançar en una cultura de pacte per a una corresponsabiltiat efectiva.
La regidora Chelo Picón, delegada de l'àrea de la secretaria de la dona i igualtat de l'ajuntament de Creixell, ha començat la lectura del manifest a la porta de l'ajuntament.
També han participat en la lectura altres dones representants del col-lectiu feminista creixellenc
Papallones Liles, de la Llar de Jubilats, de diferents grups politics i de les empleades públiques municipals.
 
A l'acte hi han estat presents també la majoria dels membres de la Corporació Municipal.
La cloenda de l'acte l'ha fet l'alcalde de Creixell Jordi Llopart amb un breu parlament. L'alcalde ha destacat l'agreujament de les discriminacions de les dones a causa de la pandémia de la Covid19.
Llopart ha dit també que li agradaria que quan llegium un conte als nostres infants no el comencem amb "hi havia una vegada una princesa", ho hauriem de substituir per "hi havia una vegada una dona".
A l'acte hi han assistit també diferents veïns i veines de Creixell.

Accions del document