ACTE INSTITUCIONAL DE LECTURA DEL MANIFEST DEL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES 2024

Aquest divendres 8 de març al migdia ha tingut lloc davant de la Casa de la Vila de Creixell, la lectura del manifest institucional amb motiu del #8M, Dia Internacional de les Dones 2024.

Friday 08 March 2024

💜 DIA INTERNACIONAL DE LES DONES 8M / Aquest migdia ha tingut lloc davant de la Casa de la Vila de Creixell, la lectura del manifest institucional amb motiu del #8M, Dia Internacional de les Dones 2024.
 
🏣L'acte ha estat presidit per l'alcaldessa de la Vila Montserrat Muñoz Madueño, acompanyada de regidores i regidors de la Corporació Municipal. També hi han estat presents les representants de l'associació feminista Papallones Liles de Creixell i nombroses veïnes i veïns. També hi han assistit dues agents femenines del Cos de la Policia Local de Creixell.👮‍♀️
 
📌A l'inici de l'acte s'ha procedit a la lectura del Manifest Institucional del 8M per part de la regidora delegada d'igualtat Chelo Picón, la regidora Ana Mª Hernández i una representant de Papallones Liles. L'esdeveniment l'ha tancat l'alcaldessa Montse Muñoz que ha destacat el paper de les dones al llarg de la història.
 
✅Des de fa moltes dècades, els drets sexuals i reproductius han estat al centre de la lluita feminista a escala global. I és que el dret al propi cos és el dret més essencial de tots. Tant és així que el control sobre els nostres cossos i la nostra sexualitat ha estat i encara és un dels principals instruments del patriarcat per sotmetre les dones.
 
✅Un control que, arreu del món, s’exerceix a través de la imposició de normes que condicionen la forma de viure la sexualitat i la reproducció de les dones, de l’estigmatització de les dissidències sexuals, de relegar el coneixement del propi cos i l’educació sexual a l’espai privat, de mites i tabús sobre processos tan naturals com la menstruació i el climateri, i d’una manca de recerca mèdica per diagnosticar i tractar adequadament les patologies que afecten especialment o exclusivament les dones.

Accions del document