Actes 8 de Març, dia internacional de la dona.

Programa del mes de març entorn al 8 de març, dia internacional de la dona.

Thursday 02 March 2023

Un any més, la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Creixell i entorn de la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, ha programat una sèrie d'activitats durant el mes de març l'objectiu del qual és impulsar, sensibilitzar i reivindicar en matèria d'igualtat d'oportunitats. Donar suport al moviment associatiu femení de la localitat en el desenvolupament de totes les seves activitats.

 

Aquest any treballarem diferents àmbits: educació, literatura, esport, cultura i art i expressió.

 

El 8 de març, dia internacional de la dona, és el dia en què es reafirma la lluita de la població femenina per aconseguir la igualtat real de dones i homes, gaudir d'iguals oportunitats i exigir el respecte dels drets. És un dia de reivindicació perquè cada dona i cada nena pugui triar les seves decisions, lliures de violència i discriminació. Però a més, és un dia que ens permet reflexionar sobre els avanços aconseguits en matèria d'igualtat i ser conscients de tot allò que falta per aconseguir, visibilitzar del paper i aportació de la dona en la nostra societat .

 

Sens dubte, han estat molt els avanços en matèria d'igualtat aconseguits, però persisteixen les desigualtats, la discriminació i la violència cap a les dones pel fet de ser-ho. La celebració d'aquest dia ens recorda a totes i tots la nostra responsabilitat d'esforçar-nos en pro d'un canvi durador dels valors i les actituds que afavoreixin fer efectiu el principi d'Igualtat de l'home i la dona en tots els àmbits de la vida política, econòmica, cultural, social i laboral. La igualtat de gènere no és una qüestió d'un dia, ni d'un mes, ni d'una actuació concreta, ni tan sols d'un Govern, és un compromís inexcusable i ineludible de tota la ciutadania, per això, tots i totes som part, formem part.

 

Des d'aquestes línies, convidem a tota la població a participar en totes i cadascuna de les activitats i actes programats.

Accions del document