AMB MOTIU DEL 8 DE MARÇ, A TOTS ELS ACTES INSTITUCIONALS PROGRAMATS PEL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES REPARTIREM GRATUÏTAMENT CLAUERS ANTIVIOLADORS O ANTIAGRESSORS

Els clauers antivioladors o antiagressors que donarem gratuïtament i serigrafiats amb l'escut de Creixell fa temps que existeixen, però el seu ús encara no està gaire estès. Són una eina de defensa personal alternativa a l’esprai de gas lacrimògen i es poden comprar en armeries, botigues especialitzades o portals d’internet.

Tuesday 08 March 2022

ÀREA DE LA SECRETARIA DE LA DONA I IGUALTAT
 
 
AMB MOTIU DEL 8 DE MARÇ, A TOTS ELS ACTES INSTITUCIONALS PROGRAMATS PEL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES REPARTIREM GRATUÏTAMENT CLAUERS ANTIVIOLADORS O ANTIAGRESSORS
 
Amb motiu del 8 de MARÇ, a tots els actes institucionals programats pel Dia Internacional de les Dones a Creixell, repartirem gratuïtament clauers antivioladors o antiagressors.
Els clauers antivioladors o antiagressors fa temps que existeixen, però el seu ús encara no està gaire estès. Són una eina de defensa personal alternativa a l’esprai de gas lacrimògen i es poden comprar en armeries, botigues especialitzades o portals d’internet.
 
Les alarmes personals són dispositius petits que es poden fer servir com a clauers, per això se’ls anomena clauers antivioladors o antiagressors. Porten una anella amb una cadeneta que, quan s’estira, dispara una alarma molt potent. L’objectiu és dissuadir algú que intenti atacar-te. El dispositiu és reutilitzable: quan tornes a posar la cadeneta, deixa de sonar i queda preparat per tornar-lo a fer servir quan calgui.
 
Com és el soroll que emeten?
 
L’alarma és de 120 decibels: Això és equivalent a una sirena de policia potent, a un martell pneumàtic d’obres o a un avió en el moment de l’arrencada. Es tracta d’un so molt potent que és audible a una distància d’uns 390 metres: Realment és molt dissuasiu.
 
El so és equivalent a una sirena de policia potent o a un martell pneumàtic d’obres, és molt dissuasiu.
 
És legal, portar un clauer antivioladors?
 
Sí. Tant els clauers amb alarma com els esprais de defensa homologats es poden portar a sobre. Són, de fet, les dues úniques eines de defensa personal que és legal portar: la resta es poden fer servir només professionalment.
 
En quins casos es poden fer servir?
 
Els clauers estan pensats sobretot per a agressions sexuals, però també es poden fer servir en altres tipus d’atacs, com ara robatoris. A diferència dels esprais de defensa, els menors de 18 anys poden portar legalment el clauer per evitar situacions de risc.
 

Accions del document