CELEBRACIÓ DE LA DIADA DEL "LEMA DE L'ESCOLA" A L'ESCOLA LES ERES DE CREIXELL

Aquest divendres 14 de juny de 2024 al matí ha tingut lloc la celebració del LEMA DE L’ESCOLA a l’escola Les Eres de Creixell. S’ha fet un acte per donar a conèixer el lema de l’escola, fruit de les dinàmiques que s’han anat fent durant tot els curs escolar amb el Programa d’Innovació PACTE.

Friday 14 June 2024

Aquest divendres 14 de juny de 2024 al matí ha tingut lloc la celebració del LEMA DE L’ESCOLA a l’escola Les Eres de Creixell. S’ha fet un acte per donar a conèixer el lema de l’escola, fruit de les dinàmiques que s’han anat fent durant tot els curs escolar amb el Programa d’Innovació PACTE.
Ha estat un acte molt emotiu en el qual hi ha participat tota la comunitat educativa de l’escola (alumnat, claustre de professors i famílies). En representació de l’ajuntament de Creixell hi ha assistit també l’alcaldessa Montserrat Muñoz i el regidor Jaime Serret.


L’acte s’ha iniciat al camp de futbol municipal de Creixell, a on l’alumnat de tots els cursos de l’escola han format la paraula ERES, que ha estat gravat per un dron des de l’aire.


Llavors s’ha donat a conèixer el lema de l’escola:


som Escola
ens Respectem
fEm camí
Som-hi !


A l’hora dels parlaments, l’alcaldessa de Creixell Montserrat Muñoz s’ha dirigit principalment a l’alumnat per a encoratjar-los a viure l’escola intensament i a formar-se com a persones i a estimar l’escola i el municipi. Una representant de l’AMPA, del professorat i de cada nivell de l’alumnat escolar també han dit unes paraules amb motiu de l’esdeveniment. Finalment ha tancat l’acte la directora del centre Antònia Royo que ha tingut també paraules d’agraïment per a tots els presents.

El Departament d’Educació impulsa el Programa PACTE (Acceleració de la transformació educativa/Eines per al canvi), mitjançant la Direcció General d’Innovació, Digitalització, Currículum i Llengües, iniciatives de col·laboració, de corresponsabilització i de treball conjunt entre els diferents agents i actors educatius amb l’horitzó comú de canvi educatiu que parteix d’una concepció inclusiva i orientadora de l’educació i que ha de comportar una transformació global del sistema educatiu.

L'escola Les Eres de Creixell porten fent aquest programa durant 3 cursos i està molt relacionat amb el treball que farem amb l’Smartclassroom. S’intenta canviar la imatge externa de l’escola i estar a l’alçada dels canvis en educació.


Es tracta d’un Programa d'innovació pedagògica d’acceleració de la transformació educativa fet amb la finalitat de proporcionar als centres participants els recursos i les eines necessàries per impulsar la transformació del centre a través de l’actualització del projecte educatiu de centre amb una revisió del propòsit institucional, l’organització del centre, les metodologies de treball, la cultura de l’avaluació i la incorporació de mesures d’inclusió i equitat educatives, per esdevenir una organització escolar autònoma, centrada en l’alumne/a, amb capacitat d’interactuar amb l’entorn.

Accions del document