CIRCULAR INFORMATIVA SOBRE ELS GATS DE CARRER DE CREIXELL

La 1ª Tinent d'Alcalde Pili Romero explica les actuacions municipals i de les entitats animalistes per controlar les colònies de gats de carrer a Creixell

Tuesday 08 September 2020

CIRCULAR INFORMATIVA SOBRE ELS GATS DE CARRER DE CREIXELL

Benvolguts i benvolgudes:

Som coneixedors que la convivència entre persones i gats de carrer no sempre és fàcil i, de vegades, es generen conflictes. L’Ajuntament de Creixell està treballant amb les entitats animalistes creixellenques amb l’objectiu de controlar la població de gats urbans mitjançant les colònies de gats.

CREIXELL NATURA i SOS GATS CREIXELL són associacions de la nostra Vila que tenen com a finalitat millorar la situació dels gats de carrer a Creixell. No és una protectora, no tenen instal·lacions per fer recollida d’animals, s’encarreguen de millorar i controlar els gats que fan vida als carrers del poble.
Des de l’ajuntament de Creixell, i sota la meva responsabilitat com a regidora delegada dels temes de protecció dels animals a Creixell, col·laborem amb aquestes entitats en la mesura de les nostres possibilitats.

Amb molt d’esforç aquestes són les activitats que es realitzen:
1. Esterilització i manteniment de colònies controlades de gats de carrer.
2. Gestió de menjadores per tal de poder controlar la població de gats.
3. Gestió d’adopcions de gats que són socials i poden viure com animals de companyia. Atenció no fem recollida de gatets abandonats, no disposen d’instal·lacions per tenir-los, ens limitem a fer córrer la veu per trobar adoptants.
4. Conscienciació sobre la tinença responsable d’animals per tal reduir els abandonaments i fomentar l’esterilització de mascotes

Les associacions que fan la tasca de controlar les colònies de gats per mitjà de l’esterilització han establert les bases per demostrar que aquesta és la via adequada per respondre de manera civilitzada en aquesta situació. La diferència entre colònies esterilitzades amb les que no ho son, és abismal, i una millora en general per la convivència i imatge d’un municipi.
Però darrerament s’han produït actes de vandalisme contra la tasca que fan aquestes entitats creixellenques i també hem tingut coneixement de casos de maltractament animal.

Cal entendre que son persones voluntàries i que és necessari que entre tots els hi donem les facilitats que calgui per tal que puguin realitzar la seva tasca altruista. Per tal motiu, si es determinen els responsables dels actes vandàlics i incívics contra les persones, animals i/o bens d’aquesta associació, s’aplicaran les oportunes sancions i denúncies que calguin.

Moltes gràcies.

Pili Romero Gracia
1ªTinent d’alcalde
Ajuntament de Creixell

Creixell, 8 setembre de 2020

Accions del document