CONSELLS PER PROTEGIR LES MASCOTES DURANT LA REVETLLA DE SANT JOAN

Recomanacions pel benestar animal durant la celebració a causa del soroll de la pirotècnia

Wednesday 19 June 2024

Consells per protegir les mascotes durant la revetlla de Sant Joan

 

Recomanacions pel benestar animal durant la celebració a causa del soroll de la pirotècnia

El so dels petards durant la revetlla de Sant Joan afecta moltes mascotes que difícilment poden evitar o escapar del soroll de la pirotècnia. Per aquest motiu i per protegir el benestar dels animals domèstics, des de l’Ajuntament de Creixell, fem difusió d’algunes recomanacions i consells que poden ajudar als animals domèstics a passar de la millor manera possible aquesta celebració.

 

Alguns consells bàsics per protegir els animals domèstics durant la festivitat de Sant Joan són:

  • No deixeu la vostra mascota al balcó o al jardí perquè allà sentirà molt més el soroll dels petards. És millor que estigui a l’interior de la casa o el pis.
  • Intenteu preveure no deixar sol a l’animal, el millor és que estigui amb persones de la seva confiança.
  • Tanqueu totes les obertures exteriors que pugueu per mitigar el soroll exterior i protegir els animals. Durant la revetlla augmenta el nombre d’animals que s’escapen de casa o cauen per la finestra intentant fugir del soroll dels petards.
  • Busqueu un lloc tranquil a l’interior de casa perquè s’hi estigui. L’animal us indicarà quin és l’espai de casa més tranquil i allunyat del soroll perquè, quan senti un petard, s’hi dirigirà. Deixeu-li també aigua, menjar i alguna joguina. No tanqueu la porta de l’estança, perquè és important que pugui moure’s pel pis o casa amb llibertat.
  • Poseu música o la televisió per tal d’amortir el soroll dels petards.
  • Canseu-lo abans que comenci la revetlla. Jugueu amb ell o feu una bona passejada en un lloc tranquil abans que comenci el soroll dels petards. D’aquesta manera, el vostre gos, gat o animal de companyia arribarà més cansat a la nit i amb menys ansietat.
  • Demaneu suplements naturals i ansiolítics, en cas que sigui necessari. El veterinari pot receptar-vos ansiolítics o suplements naturals per intentar tranquil·litzar el vostre animal de companyia durant aquesta nit.

 

Accions del document