CREIXELL ACULL LA PREESTRENA DE 'MEMÒRIES OBLIDADES' A CÀRREC DE TEATRALIZAT

Dissabte, 27 de maig de 2023 a les 12 h. Plaça de l' Església de Creixell.

Tuesday 23 May 2023

Memòries Oblidades explica la història de la Teresa i l'Aurora, dues joves enèrgiques, i emocionades amb l'arribada de la República que els ofereix prosperitat i un futur de nous horitzons i llibertats. Amb l'alçament militar, però, i la Guerra Civil que se'n deriva, veuran com s'estronquen els seus somnis.
Com la resta de la població, es veuen obligades a lluitar per sobreviure i ho fan de maneres ben diferents.
Dues dones, dues històries, dues Memòries Oblidades.
 
Teatralitzat, companyia de teatre del Camp de Tarragona, estrena el seu segon espectacle propi. Com ja vam fer amb l'espectacle Al Safareig, un gran èxit l'any passat, donem veu a les dones, les fem protagonistes de la història, posant en valor la seva vida, els seus somnis, les seves tasques i les seves ensenyances.
Unes propostes de km0, creades al territori, amb talent i professionals locals i pensat per arribar a tots els pobles, petits, mitjans i grans. Per apropar el teatre a tota la població, amb una atenció especial al públic de més edat que gaudeix de l'espectacle als seus carrers, essent protagonista de la història
 
Eva Vives, directora de la companyia: una de les nostres característiques principals és fer propostes per al nostre territori, on la majoria són poblacions petites i mitjanes sense espais o equipaments tècnics grans, per això portem el teatre a qualsevol plaça, sala o safareig.
 
Al llarg de la història les dones han hagut de triar entre la
família o la carrera, entre els estudis o els fills, entre la
lluita o la maternitat.
També va passar durant la guerra civil espanyola, i ni
totes les dones es van quedar a la rereguarda ni totes van
ser milicianes. Però totes van resistir, lluitar per
sobreviure i veure com perdien de nou drets i llibertats.

Accions del document