CREIXELL, MUNICIPI LLIURE DE MALTRACTAMENT ANIMAL

Fa gairebé un any, el ple de la Corporació Municipal de l'Ajuntament creixellenc va aprovar la declaració de Creixell com a municipi de protecció d'animals i en contra del seu maltractament.

Wednesday 05 January 2022

Primer de tot dir.vos que des de l'àrea de Protecció dels Animals de l'ajuntament de Creixell celebrem que els animals de companyia tindran a partir d'aquest dimecres a Espanya un estatut jurídic diferent del dels béns materials i des d'avui seran considerats "éssers vius dotats de sensibilitat" i no com a coses, cosa que els conferirà una consideració de membres de la família.

Fa gairebé un any, el ple de la Corporació Municipal de l'Ajuntament creixellenc va aprovar la declaració de Creixell com a municipi de protecció d'animals i en contra del seu maltractament. La moció la va presentar la primera tinent d'alcalde,  Pili Romero, del grup FIC - UNITS PER CREIXELL i va ser aprovada per unanimitat pels 11 membres del consistori. 

Així doncs, amb aquesta moció Creixell es va declarar municipi lliure de maltractament animal.

Des d’aleshores, es va instar a la població a denunciar el maltractament als animals per part de terceres persones i a vetllar pel benestar animal. 

Malgrat que ja fa anys que des de l'ajuntament es col.labora amb les entitats animalistes de la nostra Vila. Volem tenir un record entranyable per la malauradament desapareguda Mercè Casanovas, que amb la seva entitat Creixell Natura va fer una gran tasca de control de les colònies de gats i de protecció animal a la nostra Vila.

De la mateixa manera, també es promou la formació del personal de l'administració pública per tal que puguin tenir tots els recursos necessaris per aconseguir una actuació més àgil davant les situacions que ho requereixin.

Durant aquest primer any de funcionament de l’àrea delegada de Protecció Animal a càrrec de la regidora Pili Romero,  volem donar-vos informació de tot el que he manat fent.

Actualment a Creixell tenim 27  Colònies de gats controlades per tot el municipi.

Això equival a 350 gats aproximadament.

S’han fet esterilitzacions i intervencions veterinàries.

També s’ha procedit a l’adquisició de material, com ara menjadores, abeuradors, senyalitzacions de control de colònies de gats, col·locació de badens als carrers per tal de reduir la velocitat dels vehicles, adquisició de pinso i d’altres materials.

Quan es donen casos de gossos perduts pel terme municipal, es fa difusió per les xarxes socials per tal de localitzar els propietaris dels animals perduts. A través de la Policia Local es procedeix a passar el detector identificatiu de xip als animals recuperats i sempre s’intenta donar els animals en acollida.

També tenim establert  un Conveni de col·laboració amb el Consell  Comarcal del Tarragonès i la Protectora d’Animals.

  Des de l’ajuntament de Creixell volem endurir les mesures per evitar l'abandonament animal i des de l'Ajuntament també es fomentarà l'adopció d'animals.

Volem destacar que no recollir els excrements de les nostres mascotes a la via pública pot ser motiu de sanció per no col.laborar en una bona convivència i manteniment de la Vila.

L'Ajuntament de Creixell vol que tots els animals tinguin una vida digna, sense maltractament físic o psicològic, «sense passar gana, set, calor, fred i angoixa per viure tancat entre quatre parets o lligats amb cadenes tot el dia».

La regidora Pili Romero palesa que «un animal pateix igual que tot ésser viu i té tot el dret a tenir una vida digna i a ser feliç. Els animals són éssers sensibles, que senten i per tant deixen de ser considerats objectes».

 Des de l’àrea de Protecció dels Animals volem fer diversos agraïments a les associacions i entitats que treballen per a fer realitat tota aquesta tasca:

 CREIXELL NATURA

SOS CATS, especialment a l’Àngels

PELUTS AMB BIGOTI

JORDI PASTOR (Voluntarios Itinerantes), agrair la gran ajuda a la regidoria i l’aportació de pinso. I també a MERITXELL POZO la seva constant col·laboració desinteressada amb la regidoria.

S’està treballant per tal de poder aconseguir un  “Corre Can”, un parc de socialització per a gossos. Tenim la ubicació idònia per fer-ho i el projecte preparat.

Es farà realitat el proper any 2022.. Es començarà per un i s’aniran fent a diversos punts del poble.

S’ha treballat amb les ordenances municipals per endurir el tema del maltractament, abandonament d’animals i gossos PPP.

Des de l’àrea de Protecció Animal no cal dir que estem a la disposició de tots els creixellencs i creixellenques per a rebre qualsevol tipus de proposta o suggeriment relatiu a la protecció dels animals de la nostra Vila.

 

PILI ROMERO GRACIA

REGIDORA DELEGADA DE PROTECCIÓ ANIMAL

AJUNTAMENT DE CREIXELL

 

Accions del document