CREIXELL PUBLICA UN GLOSSARI SOBRE LA IGUALTAT PER ALS NENS I NENES DE PRIMÀRIA

La publicació il·lustrada 'Som infants. Ens escolteu?', va adreçada principalment a l'alumnat de l'últim cicle de primària.

Wednesday 26 October 2022

ÀREA DE BENESTAR, ATENCIÓ SOCIAL, SALUT, SECRETARIA DE LA DONA I IGUALTAT
CREIXELL PUBLICA UN GLOSSARI SOBRE LA IGUALTAT PER ALS NENS I NENES DE PRIMÀRIA
 
 
La publicació il·lustrada 'Som infants. Ens escolteu?', va adreçada principalment a l'alumnat de l'últim cicle de primària.
L'Àrea de Benestar, Atenció Social, Secretaria de la Dona i Igualtat de l’Ajuntament de Creixell ha publicat el glossari terminològic sobre igualtat social i de gènere ‘Som infants. Ens escolteu?’, que va adreçat especialment a l’alumnat de primària de l’últim cicle de primària de l’Escola Pública Les Eres, però que també es podrà trobar a la Bibliocreixell. La regidoria ha adaptat al català de l’obra original de l’autora Natalia Salvo Casaús (Editorial Meraki, 2022), amb les il·lustracions de M. Ángeles Aznar Medina.
A la publicació hi apareixen 30 conceptes basats en els drets humans i la igualtat com ara diversitat, persones LGTBI+, interculturalitat, patriarcat, masclisme, violència de gènere o llenguatge inclusiu, entre altres. Cada paraula s’explica en el glossari de forma senzilla i gràfica i es completa amb definicions fetes pels mateixos infants i joves.
 
La regidora delegada de l'àrea, Chelo Picon Gomis ha destacat la importància que té avui en dia “posar a l’abast dels centres educatius i de les mateixes famílies recursos com aquest glossari de termes relacionats amb la igualtat social i la igualtat de gènere”.
Una responsabilitat “que ens implica a totes i a tots i ens obliga a fer xarxa entre els diferents agents que treballen i acompanyen els infants durant el seu trànsit a la vida adulta”, afegeix Picón. La regidora espera que aquesta publicació “serveixi d’inspiració i sigui una oportunitat més per parlar amb els vostres fills i filles i amb el vostre alumnat sobre temes que afecten el seu dia a dia i sobre la necessitat de contribuir a la construcció d’una societat basada en el respecte i els drets humans”.
 

L’autora i la il·lustradora

Natalia Salvo Casaús (Saragossa, 1990) és llicenciada en Història i especialista en història de les dones. Té un màster en Relacions de Gènere i un màster en Violència de Gènere. Ha estat directora gerent de l’Institut Aragonès de la Dona (2015-2019) i actualment és la directora general de Cooperació per al Desenvolupament i Immigració d’Aragó. Imparteix docència al màster en Direcció i Gestió de Serveis Socials de la Universidad de Zaragoza.

M. Ángeles Aznar Medina (Saragossa, 1975) és il·lustradora de contes i llibres de text. També és col·laboradora habitual del Grup Anaya, Bruño i Grupo SM.

 
 

Accions del document