CREIXELL TRENCA MURS PER LA MARATÓ DE TV3 2021 I RECAPTA 1.400€

Les activitats per recaptar diners s'han fet el diumenge 19 de desembre a la zona esportiva municipal, a l'escola Les Eres i a la Rambla de les Moreres. Hi han participat diferents entitats i associacions creixellenques.

Tuesday 21 December 2021

El programa solidari de TV3 i Catalunya Ràdio es va fer el passat diumenge 19 de desembre de 2021 i enguany estava dedicat a un grup de problemes de salut molt comuns que afecten una de cada quatre persones en algun moment de la vida, amb un elevat impacte social, sanitari i de la qualitat de vida de les persones afectades i del seu entorn.

 

A Creixell vam tenir un ampli ventall d'activitats al llarg de tot el dia.

 

Els membres de Protecció Civil de Creixell es van encarregar de la seguretat a la zona esportiva.
 
PROGRAMA D'ACTIVITATS:
 
10H. A 12H JORNADES DE BASKET AL PATI DE L'ESCOLA
11H A 13H PINTACARES
11H A 13H. IOGA
12H. A 13H. FUTBOL MIXT FEMENÍ VETERANS
12H A 13:30H VERMUT MUSICAL
14H A 15:30H BOTIFARRADA
16H A 17H ENSINISTRAMENT CANÍ A LA RAMBLA DE LES MORERES
16H. A 17:40H BERENAR
16:30H A 17:30H ZUMBA
DURANT TOT EL DIA ES FARAN TAMBÉ:
10H A 17H MANUALITATS
11H A 13H I 15:30H A 17:30H GIMCANA
10H A 17:30H EXPOSICIÓ DE MOTOS

Depressió, ansietat, trastorn bipolar, esquizofrènia i altres psicosis, trastorns obsessius compulsius, trastorns del neurodesenvolupament (com el TDAH, el trastorn de l'espectre autista o els de l'aprenentatge), trastorns de la personalitat, de la conducta alimentària o addiccions. Aquests són, només, alguns dels problemes de salut mental que centraran la 30a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio del 19 de desembre.

Els experts assenyalen que hi ha una gran varietat de trastorns mentals i cadascun presenta manifestacions diferents. Afirmen que, en la majoria de casos, no estan completament aclarides les causes que influeixen en la seva aparició, evolució i pronòstic. Tanmateix, s'ha comprovat que hi ha implicats múltiples factors que poden interactuar amb un entorn desfavorable o estressant. Aquestes influències modifiquen els mecanismes cerebrals que regulen els processos psíquics que permeten fer una vida satisfactòria i autònoma. Per això, es treballa des d'una perspectiva integral i comunitària de la salut mental, en què els elements biopsicosocials són presents.

En funció de les dades d'incidència i de prevalença recents, els experts coincideixen a assenyalar que una de cada quatre persones adultes tindrà un problema de salut mental en algun moment de la vida. Es considera que el 50% d'aquests trastorns apareixen abans dels 18 anys, però sovint no es diagnostiquen fins anys després, en l'etapa adulta. Segons afirmen, no diagnosticar, en edat infantil, els problemes del neurodesenvolupament, que afecten entre el 20% i el 25% de la població, com ara el TDAH i altres problemes de salut mental, pot significar tenir problemes greus o molt greus al llarg de tota la vida. L'esperança de vida també es veu reduïda en les persones amb trastorn mental. Entre els joves i adolescents, el suïcidi és una de les primeres causes de mort, la majoria de vegades, com a conseqüència d'una depressió. 

S'estima que hi ha mil milions de persones al món que presenten un problema de salut mental, i prop de la meitat veuen afectada de manera invalidant la seva qualitat de vida. Es tracta, doncs, de trastorns molt freqüents que representen una càrrega personal, familiar i social molt forta, si es tenen en compte els anys de preocupació, patiment i baixa qualitat de vida de les persones i famílies afectades, així com els elevats costos sociosanitaris, tant directes com indirectes, que generen.

La recerca en l'àmbit de la salut mental que impulsaran els fons que es recaptin en La Marató 2021 estarà dirigida a la millora de la qualitat i de l'esperança de vida de les persones.  

Aquesta serà la tercera vegada que La Marató es dedicarà a la salut mental. Cal recordar que, a causa de la situació d'excepcionalitat que va provocar la irrupció de la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2 l'any 2020, el Patronat de la Fundació va decidir dedicar La Marató d'aquell any a la Covid-19 i posposar l'edició de la salut mental a l'any 2021. 

Com a recolzament d’aquesta edició, diferents entitats i associacions, amb el suport de l'àrea de benestar i atenció social de l'ajuntament  de Creixell han participat conjuntament en els actes de LA MARATÓ A CREIXELL.

 Finalment es van recaptar 1.400€ per La Marató.

La regidora delegada de l'àrea de Benestar i Atenció Social, Chelo Picón, ha volgut palesar el seu agraïment amb la implicació de totes les persones, entitats, i associacions del municipi que han fet possible l’organització de tants actes a favor de La Marató, així com per totes les donacions econòmiques rebudes.

 

Moltes gràcies a tothom!!!

 

 
 

Accions del document