CRIDA MUNICIPAL ALS VEÏNS, VEÏNES I ESTIUEJANTS PER TAL DE QUE ES FACI ÚS DE LA DEIXALLERIA SUPRAMUNICIPAL.

ELS 9 PRIMERS MESOS DE L'ANY 2021 S'HAN LLENÇAT ALS CARRERS DE CREIXELL MÉS DE SIS TONES DE MATALASSOS El 90 % de les persones que abandonen voluminosos i andròmines al carrer, no han avisat al servei de recollida municipal que s'ofereix gratuïtament un cop per setmana. Només cal trucar al telf. 977800202 i donar les dades.

Tuesday 02 November 2021

ALCALDIA - ÀREA DE MEDI AMBIENT
 
CRIDA MUNICIPAL ALS VEÏNS, VEÏNES I ESTIUEJANTS PER TAL DE QUE ES FACI ÚS DE LA DEIXALLERIA SUPRAMUNICIPAL
ELS 9 PRIMERS MESOS DE L'ANY 2021 S'HAN LLENÇAT ALS CARRERS DE CREIXELL MÉS DE SIS TONES DE MATALASSOS
 
Durant els darrers dies del mes d'octubre l'ajuntament ha aconseguit millorar la recollida de brossa dels contenidors després de restablir el control dels itineraris de la nova concessionària.
Ara el que ens cal a tots plegats, és que els creixellencs i creixellenques prenguem consciència que el reciclatge és cosa de totes i tots.
La deixalleria supramunicipal de Roda de Berà, està sent poc utilitzada.
El 90 % de les persones que abandonen voluminosos i andròmines al carrer, no han avisat al servei de recollida municipal que s'ofereix gratuïtament un cop per setmana. Només cal trucar al telf. 977800202 i donar les dades.
Hem fet una recopilació de les dades dels primers nou mesos de l'any 2021 pel que fa a la recollida de voluminosos, fusta i/o matalassos que els incívics llencen a la via pública sense aviasar i que la Brigada Municipal de l'ajuntament ha fet als carrers creixellencs.
Concretament, i segons es pot veure al quadre adjunt, la Brigada Municipal de Creixell ha recollit 6.220 quilos de matalassos dels carrers creixellencs, 23.600 quilos de voluminosos i 48.730 quilos (48 tones) de fusta, majoritàriament mobles vells.
 
Aquestes són les dades de tot lo que recull la nostra Brigada Municipal els dimarts i dimecres del costat dels contenidors del municipi.
Després, tot això, s'ha de destriar, a través d'un procés manual, i posar-ho en diferents «banyeres» per tal que sigui recollit posteriorment.
 
Això incrementa substancialment el preu de la recollida per part de l'empresa concessionària. La Brigada Municipal té adscrites moltes tasques. Mentre es dedica molt de temps a la recollida i classificació d'andròmines i voluminosos de la via pública, fruit de l'incivisme, hi ha altres tasques que queden pendent, amb el conseqüent perjudici del servei i de la resta de vilatans.
L'ajuntament no pot anar a llençar tots aquests residus a la deixalleria ja que és una administració pública i l'ús de la deixalleria és per a persones físiques.
 
És molt important doncs que els veïns, veïnes i estiuejants de la Vila facin un bon ús del servei de recollida d'andròmines i voluminosos que l'ajuntament de Creixell té establert tots els dimarts. També cal conscienciar-nos que cal que utilitzem la deixalleria supramunicipal de Creixell per tal de poder fer un bon reciclatge de totes aquestes deixalles que no poden anar als contenidors habituals de reciclatge.
L'ajuntament de Creixell ja contempla a les ordenances municipals un apartat per sancionar els comportaments incívics de les persones que llencen la brossa i les andròmines i voluminosos a la via pública.
De fet, ja s'han obert diferents expedients sancionadors. Les multes que pot imposar l'ajuntament van des dels 600€ als 3000€ en funció de la gravetat de cada infracció que es realitzi.
 
Per tant, fem una crida a tothom per tal de que es faci servir la deixalleria supramunicipal de Roda de Berà, que la tenim molt a prop, i que prenguem consciència tots plegats que el reciclatge ens beneficia a totes i a tots.

Accions del document