ELS DIES 13, 14 i 15 D’AGOST DE 2022, ARRIBA A LA NOSTRA VILA LA FIRA “CREIXELL, TERRA DE PIRATES”.

Es realitzarà als carrers del nucli històric de Creixell i aplegarà, entre d’altres, nombroses parades d'artesania i alimentació. L’horari de la fira será de les 10h. a les 22h.

Wednesday 20 July 2022

ELS DIES 13, 14 I 15 D’AGOST DE 2022, ARRIBA A LA NOSTRA VILA LA FIRA “CREIXELL, TERRA DE PIRATES”.

La FIRA “CREIXELL, TERRA DE PIRATES” arribarà per primera vegada a Creixell els propers diez 13, 14 i 15 d’agost de 2022.

 

Es realitzarà als carrers del nucli històric de Creixell i aplegarà, entre d’altres, nombroses parades d'atesania i alimentació.

 

L’horari de la fira será de les 10h. a les 22h.

 

Coordinat des de l’area de turismo de l’ajuntament de Creixell, a càrrec de la regidora Silvia Farrero, i amb el suport municipal volem promoure esdeveniments i actes en favor de la promoció turística i econòmica de la nostra Vila, desprès de 2 d’anys d’aturada gairebé obligada de la majoria d’activitats previstes, a causa de les restriccions de la pandèmia.

 

Durant aquests tres dies de la fira la gent trobarà una proposta molt atractivqa de lleure i comerç de temàtica pirata adreçada especialment al públic familiar. Parades d’artesania, atraccions i activitats per la canalla, animació i teatre musical, melodies pirates, tallers, cercavila, espectacle de foc nocturn, demostració de softcombat  i moltes iniciatives per a tota la família.

 

A l’hora d’organitzar aquesta fira i anomenar-la Creixell, Terra de Pirates, hem tingut en compte una llegenda de la nostra Vila. En temps que la costa catalana es trobava plena de pirates algerians i d’altres llocs, aquests quan podien assaltaven i saquejaven els pobles de la costa, enduent-se molts captius.

 

Diu la llegenda que quan els pirates apareixien a Creixell, els seus habitants col-locàven la imatge de pedra, que encara es conserva a la façana de l’esglèsia, del nostre Patró Sant Jaume a l’entrada de la població, i els pirates en veure-la fugien esparverats.

Accions del document