ELS DIES 8 I 9 D'ABRIL DE 2023 TINDRÀ LLOC UNA NOVA EDICIÓ DEL TRADICIONAL MERCAT MEDIEVAL DE CREIXELL

Els dies 8 i 9 d’abril tindrà lloc al nucli històric de Creixell una nova edició del Mercat Medieval, el primer que es pot tornar a fer desprès de la pandèmia de la covid19.

Tuesday 21 February 2023

Els dies 8 i 9 d’abril tindrà lloc a Creixell una nova edició del Mercat Medieval, el primer que es pot tornar a fer desprès de la pandèmia de la covid19.

 

L’horari del Mercat Medieval es farà ininterrompudament des de les 10:00h fins a les 21:30h. Aquest esdeveniment es desenvoluparà pels principals carrers del nucli històric de la Vila de Creixell. Hi hauran Cercaviles, demostració d’oficis tradicionals, diverses atraccions medievals, parades d’artesania, taverna, haima, malabars i la bola màgica. Al llarg dels dos dies del mercat medieval hi haurà Pinta cares i un servei de canguratge per a la mainada.

 

La recreació del Mercat Medieval de Creixell actual està basada en un moment històric i clau de la nostra Vila.

 
L’any 1083 el Rei Felip de França va nomenar Carlà de Creixell a Artal Gilmundo. Va ser el primer creixellenc del que es té notícia documentada. El Rei de França va encarregar a Artal Gilmundo la creació pròpiament dita de Creixell. I en base al passat medieval creixellenc, des de l’àrea de turisme de l’ajuntament volem recrear precisament aquest passat medieval de la nostra Vila.   

 

A més al llarg del cap de setmana s’hi podran contemplar al Mercat, els cercaviles amb la Kobla d’en Taulell, espectacles de foc i malabars amb música medieval.

 

També hi haurà un photocall , jocs medievals i polseres de llum.

 

També durant el Mercat Medieval es podrà visitar gratuïtament a la Casa de Cultura Cal Cabaler de Creixell, una magnífica Exposició d’Eines de Boter dels germans Romero Lladó, una de les principals col·leccions que hi ha a Catalunya. Aquesta mostra que inclou una cinquantena d’eines de boter, recrea precisament l’ofici de boter que, principalment al segle XIX i principis del XX va tenir una força molt important a Creixell.

 

El Mercat Medieval de Creixell està organitzat per les àrees de Turisme i Igualtat de l’Ajuntament de Creixell..

 

Accions del document