INFORMACIÓ MUNICIPAL RELATIVA A GESTIONS REALITZADES SOBRE LA CARRETERA N-340 AL SEU PAS PEL NOSTRE MUNICIPI

Per part de l’alcalde Jordi Llopart, s’han mantingut diverses converses telefòniques amb Alberto Hernández, cap de la Unitat de Carreteres de Tarragona del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en relació a diferents qüestions relatives al pas per Creixell de la carretera N-340

Thursday 24 November 2022

ALCALDIA
 
INFORMACIÓ MUNICIPAL RELATIVA A GESTIONS REALITZADES SOBRE LA CARRETERA N-340 AL SEU PAS PEL NOSTRE MUNICIPI
 
Des de l’ajuntament de Creixell us informem que per part de l’alcalde Jordi Llopart, s’han mantingut diverses converses telefòniques amb Alberto Hernández, cap de la Unitat de Carreteres de Tarragona del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana en relació a diferents qüestions relatives al pas per Creixell de la carretera N-340. Ara per ara estem pendents que ens confirmin el més aviat possible dia i hora per mantenir la reunió presencial a Tarragona.
 
Els temes principals d’aquestes converses mantingudes fins ara i que són projectes que depenen de l’Estat, són principalment dos: la ubicació d’una rotonda a la N-340, a la cruïlla amb l’entrada principal de Creixell per l’avinguda Catalunya i l’altre la construcció d’un pas elevat per creuar la carretera N-340 entre La Plana de Creixell i la Barquera de Roda de Berà.
Pel que fa a la rotonda de la cruïlla amb l’avinguda Catalunya, ja existeix un avant-projecte que, en el seu dia es va quedar sense dotació pressupostària per part del Ministeri i es van destinar els diners a fer altres rotondes a la zona de les Terres de l’Ebre.
 
En relació al pas elevat, l’Ajuntament de Creixell ha tramés al Ministeri les nombroses queixes que hem rebut dels veïns de la urbanització creixellenca de la Plana en relació a la problemàtica que es genera, sobretot a l’estiu per l’accés de vianants des de la Plana cap a la zona de la platja,
Mitjançant el grup parlamentari Plural – Juntsxcat al Congrés dels Diputats, l’alcalde Jordi Llopart ha demanat al Govern Espanyol que inclogui aquests dos projectes en els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2023 que s'han d'aprovar avui al Congrés dels Diputats.
 
Des de l’ajuntament de Creixell creiem també que és molt necessari buscar una solució a l’estat actual de l’asfalt de l’N-340 entre Torredembarra i el Vendrell i especialment al seu pas per Creixell.
Finalment, des de l’ajuntament de Creixell també som molt conscients de la problemàtica generada per les bandes rugoses de l’AP-7 i les molèsties acústiques que ocasionen als veïns i veïnes, especialment als residents de les zones properes d’aquesta via. En aquest sentit, hem demanat al Ministeri que actuï en conseqüència per solventar el problema.
 
Per a qualsevol dubte o aclariment podeu trucar al departament d'urbanisme municipal al telf. 977800202 de dilluns a divendres de 9h a 14h o a través de la seu electrònica al web www.creixell.cat

Accions del document