JORNADA TÈCNICA FORMATIVA SOBRE COORDINACIÓ D'EMERGÈNCIES A LA PLATJA DE CREIXELL

Les diferents ponéncies de la jornada han anat a càrrec de Joan Borràs, cap de Bombers del Vendrell i Guillem Guinjoan, coordinador de Bombers i cap de la Unitat Territorial (Regió d'Emergències Tarragona).

Tuesday 15 June 2021

JORNADA TÈCNICA FORMATIVA DE COORDINACIÓ SOBRE LA PLATJA DE CREIXELL

A càrrec de Joan Borràs, cap de Bombers del Vendrell i Guillem Guinjoan, coordinador de Bombers i cap de la Unitat Territorial (Regió d'Emergències Tarragona).

 Aquest dilluns 14 de juny de 2021 ha tingut lloc a les dependències municipals de Cal Cabaler de Creixell una jornada formativa de coordinació sobre la platja de Creixell.

Aquesta jornada ha estat organitzada des de les àrees de turisme i medi ambient de l'ajuntament i hi han assistit representants de Bombers de la Generalitat, Protecció Civil, Brigada Municipal, personal de Medi Ambient i Policia Local de Creixell, a banda també dels regidors Jaime Serret i Silvia Farrero.

Tant Policia Local, Brigada Municipal i Voluntaris de Protecció Civil són els col.lectius creixellencs que per proximitat arriben sempre els primers a la platja o a qualsevol lloc del terme quan es declara una emergència. Per això era molt important la màxima preséncia dels 3 col.lectius en aquesta jornada.

Un dels punts bàsics de la jornada formativa ha estat la necessitat d'identificar les diferents zones de la platja creixellenca per tal de facilitar ràpidament la ubicació en cas de persones ferides o ofegades a la platja per tal d'organitzar el rescat i salvament, també al llarg de l'any.

Els parcs de bombers de zones de risc com els municipis de platja com el nostre ara tenen un equipament per a fer l’abordatge al rescat i protegir al bomber.

A Creixell existeix un Servei de vigilància a l’estiu però la resta de l’any no i a través d'aquest servei els bombers poden sortir a rescatar persones.

Cada estiu hi ha gent que s’ofega a les platges de Catalunya i també hi ha víctimes en incendis forestals però els recursos no son els mateixos i ara això es vol millorar.

Tot I que és un servei estacional volen tenir un canvi d’actitud respecte als serveis, d’anar a remolc a preveure, ja que hi ha molta gent al medi natural.

La formació continuada dels equips que intervenen durant l’estiu a la nostra platja repercuteix sens dubte en un millor servei cap al ciutadà. El fet de conèixer els sistemes i recursos dels Bombers ens permet actuar més ràpidament , la qual cosa suposa sovint salvar vides en accidents a la platja o en el nucli urbà.

Els bombers han de fer rutes per conèixer les característiques de la platja i tenir clar on hem d’anar. Que no vagi l’ambulància a una punta, els bombers a l’altra i l’ofegat està al mig.

Accions del document