L'Ajuntament de Creixell designa la Llar d’Infants Estel de Mar per a col•legi electoral del 14F i l’adapta a les condicions sanitàries de la pandèmia

Ja s’han definit els accessos i sortides per a cadascuna de les 6 meses electorals.

Thursday 04 February 2021

L'Ajuntament de Creixell designa la Llar d’Infants Estel de Mar per a col•legi electoral del 14F i l’adapta a les condicions sanitàries de la pandèmia

Ja s’han definit els accessos i sortides per a cadascuna de les 6 meses electorals.

El proper diumenge 14 de febrer tindran lloc les Eleccions al Parlament de Catalunya, també a la nostra Vila. Per aquests comicis, el local electoral serà l’edifici de la Llar d’Infants Estel de Mar.

L’ajuntament de Creixell va haver de designar ja fa setmanes, un local electoral que s’adaptés  al protocol marcat per la Generalitat i aprovat pel PROCICAT, en el qual es podessin celebrar els comicis amb els mínims riscos per a la salut de les persones i les màximes garanties sanitàries per a exercir el dret a vot.

La primera opció que ens vam plantejar els responsables de l’Ajuntament, va ser fer-ho al Casal Municipal. Vam anar a prendre mides sobre el terreny a la sala gran del mateix Casal. Però de seguida vam haver de descartar aquesta opció. Físicament, no era viable fer les votacions a la sala del Casal. Aquest espai no és tan gran com sembla a primera vista. Hi havien de cabre 6 meses electorals, amb tot el que això suposa: 6 cabines de votació amb privacitat garantida sense ús de cortines, taules i cadires pels membres de les meses, apoderats, interventors, distàncies de seguretat entre uns i altres, cues d’electors. L’espai ens quedava petit per a fer unes eleccions amb les garanties de seguretat per la Covid19 que ens ha marcat la Generalitat de Catalunya i per tant va quedar descartat.

Davant la IMPOSSIBILITAT de fer-ho al Casal Municipal, les dues següents opcions que teníem eren l’edifici de l’escola Les Eres i l’edifici de la Llar d’Infants Estel de Mar.

Malgrat que potser molts de nosaltres haguéssim preferit que aquestes eleccions s’haguessin ajornat per més endavant, el local que d’entrada i a contra cor ens va semblar més adequat per a fer les votacions del 14F va ser l’edifici de la Llar d’Infants Estel de Mar.

Cal tenir en compte que, actualment, de les diferents aules existents a la Llar d’Infants, només hi ha una aula en servei, a banda de la sala del menjador. És a dir, comparativament estem parlant d’un espai a la Llar, a on diàriament hi van entre 10 i 12 nens i nenes, i un espai com l’escola Les Eres a on diàriament hi assisteixen més de 200 nens i nenes.

A l’edifici de la Llar d’Infants, els electors poden accedir-hi des del carrer per la porta del jardí al local de votació i sortir per un altre accés diferent. Es a dir, els electors que entrin i surtin no es creuaran entre ells.

Els accessos des del carrer són a peu pla, la qual cosa no passa a l’edifici de l’escola Les Eres. Precisament a l’escola Les Eres, la sala de votacions (aules) només tenen una porta d’entrada i sortida, amb lo qual es creuarien els electors. Això no passa a la Llar d’Infants Estel de Mar, a on els electors entren a l’aula de votació per una porta i en surten per una altra diferent.

Quan els electors entrin pel jardí a les instal·lacions de la Llar d’Infants, es trobaran tota la senyalització adequada per tal que cadascú pugui accedir ràpidament a la mesa electoral que li correspongui.

   

 D’aquesta manera, finalment vam decidir que el 14F les 6 meses electorals estaran situades a l’edifici de la Llar d’Infants Estel de Mar, al carrer Girona 25 de Creixell.

Les 6 meses electorals disposen de prou espai per garantir les distàncies de seguretat, asseguren uns accessos diàfans i separen l’entrada i la sortida, possibiliten fer cues diferenciades, i garanteixen una ventilació constant i adequada a l’afluència prevista.

També aquest espai ens permet mantenir les distàncies de seguretat tant entre els membres de les meses electorals com entre meses i electors.

Les cabines de votació es distribuiran de forma que es garanteixi la privacitat dels votants sense necessitat de passar les cortines i es definiran fluxos de sentit únic en l’accés i sortida.

Hi haurà cues preferentment a l’exterior per evitar aglomeracions, on cal respectar la distància interpersonal d’1’5 mts.

L’ús de la mascareta és obligatori, tant a l’interior com a l’exterior del centre.

Les instal·lacions de la Llar d’Infants Estel de Mar es netejaran i desinfectaran ABANS, DURANT i DESPRÉS de la jornada electoral. A l’interior de les cabines de votació es farà amb freqüència, d’acord amb els criteris tècnics de salut.

El punts d’accés al col·legi electoral i les cabines de votació comptaran amb dispensadors de gel hidroalcohòlic.

En arribar al local electoral, als membres de la mesa se’ls prendrà la temperatura, que haurà de ser inferior a 37’5 graus. També se’ls proporcionarà un kit personal amb material de protecció i desinfecció, , que inclou un vestit protector homologat que hauran de fer servir a l’última franja de votació, de 19h. a 20h.

A l’hora de votar, a diferència de la resta d’eleccions, els membres de la mesa no tocaran el document d’identificació dels votants, però si que retiraran el paper que tapa l’urna abans de demanar als electors que introdueixin el sobre.

Podeu consultar tota la informació sobre les mesures de seguretat establertes per les eleccions al Parlament de Catalunya del 14F al portal web parlament2021.cat    

Des de l’Ajuntament de Creixell insistim en la necessitat que tothom es fixi bé en el recorregut que cal fer per accedir a la seva mesa electoral i que el segueixi correctament tant per entrar com per sortir. L’objectiu és garantir la separació entre votants i evitar concentracions de gent mitjançant itineraris que evitin al màxim la trobada entre persones. A més cal anar a votar i marxar del centre tan aviat com sigui possible i sense formar grups. Els lavabos de la Llar d’Infants estaran INHABILITATS per a l’ús del públic en general i només es podran fer servir per els membres de les meses.

 Igualment des del consistori es recorda que la franja de 09:00h. a 12:00h. es reserva perquè votin les persones de risc, la franja de 19:00h. a 20:00h. per a les persones en quarantena o contagiades, i que la resta de la població compta amb un ventall prou ampli, de 12:00h. a 19:00h., per a distribuir-se de manera eficient. No obstant les franges no són obligatòries, és a dir, tothom pot anar a votar quan vulgui, però es recomana respectar-les per evitar el risc de contagi.

A més, al llarg de tota la jornada electoral hi haurà personal del consistori per vetllar pel bon funcionament de les eleccions així com perquè es compleixin totes les mesures de seguretat i distància entre persones que dictaminen les autoritats sanitàries.

 

Les persones que vulguin consultar a quina mesa electoral els hi correspon anar a votar, ho poden fer trucant per telèfon a l’ajuntament de Creixell al 977 80 02 02 o poden fer-ho també a través del següent enllaç: https://sede.ine.gob.es/ce-mesas/pages/frmPresentacion.xhtml

 

Tal com us anunciàvem, al Col·legi Electoral de Creixell hi haurà 6 meses electorals, tres pertanyen a la secció 1 i tres a la secció 2. Per saber a quina mesa electoral heu de votar, quan arribeu al local electoral recordeu els ítems ÓN VIUS? i QUIN ÉS EL TEU PRIMER COGNOM?. Segueix el quadre adjunt i sabràs a quina mesa has de votar:

 

ÓN VIUS

 

SECCIÓ 1

 

CREIXELL NUCLI

LA MASSÓ

LES MORISQUES         De la A a la F -MESA A

LES ERES                      De la G a la M -MESA B 

CREIXELL MAR            De la N a la Z - MESA C

CÀMPINGS

 

SECCIÓ 2

 

RACÒ DEL CÉSAR

PORT ROMÀ

MARINA DE CREIXELL       De la A a la F -MESA A

LA PLANA                            De la G a la M -MESA B 

LES SÍNIES                           De la N a la Z - MESA C

LA COMA 

AFORES

 

 

 

 QUIN ÉS EL MEU PRIMER COGNOM?

 

Si comença per:

De la A a la F -MESA A

De la G a la M -MESA B 

De la N a la Z - MESA C

 

Finalment, volem transmetre un missatge de tranquil·litat i confiança als pares, mares  i educadors de l’aula d’acollida i que actualment utilitzen una part de les instal·lacions de  la Llar d’Infants Estel de Mar de Creixell. Durant tota la jornada electoral del 14F a les instal·lacions de la Llar d’Infants Estel de Mar, hi haurà un responsable de seguretat municipal que vetllarà per al bon compliment de totes les mesures establertes, a banda de la col·laboració del personal de la brigada municipal, Policia Local i voluntaris de Protecció Civil de Creixell.

 

Accions del document