L'ESCOLA LES ERES DE CREIXELL HA CELEBRAT AQUEST 30 DE GENER DE 2024 EL DIA ESCOLAR DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU - DENIP

Aquest dimarts 30 de gener de 2024, un totat de 210 nens i nenes de l’alumnat de l’escola Les Eres de Creixell, han sortit a la Plaça Major de Creixell a celebrar el DENIP (Dia Escolar de la No Violència i la Pau). Ha obert l'acte la directora de l'escola Antònia Royo amb un breu parlament.

Tuesday 30 January 2024

L'ESCOLA LES ERES DE CREIXELL HA SORTIT AVUI A LA PLAÇA MAJOR A CANTAR PER LA PAU EN EL DIA ESCOLAR DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU - DENIP
✅Aquest dimarts 30 de gener de 2024, un totat de 210 nens i nenes de l’alumnat de l’escola Les Eres de Creixell, han sortit a la Plaça Major de Creixell a celebrar el DENIP (Dia Escolar de la No Violència i la Pau).
 
✅Ha obert l'acte la directora de l'escola Antònia Royo amb un breu parlament. Tot seguit, una representació de cada curs de l'escola ha llegit diferents poemes relacionats amb la pau.
 
🎤🎼Per cloure l'acte, tots i totes han cantat conjuntament el cant de l'esperança. Ha dirigit el cant la professora de música de l'escola Àngels López Sánchez. Es dona la circumstància que l'Àngels va ser alumna fa uns anys ella mateixa de la pròpia escola.
 
🏣A l'acte hi ha assistit també l'alcaldessa de Creixell Montserrat Muñoz acompanyada de regidors i regidores de la Corporació Municipal, així com també nombrosos veïns i veïnes.
 
🌐El Dia Escolar de la No-violència i la Pau-DENIP, conegut també com a Dia Mundial o Internacional de la No-violència i la Pau, fou fundat l'any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal Vidal, i és una iniciativa d'Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment.
 
Es practica a escoles de tot el món, el dia 30 de gener (aniversari de la mort de Mahatma Gandhi).
 
ℹ️ El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte als drets humans, la no-violència i la pau. El seu missatge bàsic diu: "Amor universal, No-violència i Pau. L'Amor universal és millor que l'egoisme, la No-violència és millor que la violència i la Pau és millor que la guerra".
 

Accions del document