LLIURAMENT DE MATERIAL A PROTECCIÓ CIVIL DE CREIXELL

El passat divendres 15 DE MARÇ es va fer l’acte formal de lliurament del material a l’associació de voluntaris de protecció civil.

Tuesday 19 March 2024

🚓 COMUNICACIONS | Les comunicacions de la policia local i de l’associació de voluntaris de Proteccio civil de Creixell es realitzen mitjançant el sistema RESCAT, que és la xarxa de Radiocomunicacions d'Emergències i Seguretat de Catalunya.
 
🎧La RESCAT està especialment dissenyada per proporcionar cobertura, tant en nuclis de població com en entorns rurals, als cossos i col·lectius professionals implicats en la seguretat i les emergències a Catalunya.
Aquest sistema també ens permet poder establir comunicació directa amb tots els actors implicats en una emergència o incident extra municipal.
 
🔥Per exemple, un incendi que afecte a diversos municipis, ens permetria comunicar-nos entre “policia-protecció civil-bombers-SEM-PGME”, per coordinar i gestionar l’incident de forma eficaç i eficient.
 
📲No obstant, i tot i que RESCAT és una xarxa, robusta i fiable, hem volgut tornar a activar el sistema analògic, com el sistema de comunicacions de 2on nivell. En cas de dispositius conjunts ambdós cossos (PL-PC), com per exemple, el “correfoc” o la cursa “Trail Creixell”, ens permet poder gestionar les comunicacions, deixant la xarxa RESCAT com a 1er.nivel a utilitzar en cas de gestionar un incident, o el servei de la PL, sense que es vegi afectat / tallat per les converses del dispositiu conjunt.
 
👮‍♂️Tota aquesta feina, ha estat possible gràcies als coneixements i treballs realitzats pel voluntari Peter Westhoff, que a més a més de ser l’encarregat i responsable de l’àrea de comunicacions a l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Creixell, té l’habilitació internacional de la radioafició.
 
📠En Peter ha reparat els dos repetidors (antenes) ubicades en l’Ajuntament i en la Comissaria de policia local, i ha pogut recuperar diverses emissores analògiques.
El passat divendres, es va fer l’acte formal de lliurament del material a l’associació de voluntaris de protecció civil. En l’acte va participar, l'Alcaldessa Montserrat Muñoz Madueño, el cap de la policia local T.Dote, el regidor Jaime Serret Simo, responsable de Proteccio civil de Creixell i el voluntari responsable de les comunicacions Sr. Peter Westhoff
 
👌Des de l’ajuntament de Creixell volem agrair als nostres voluntaris i voluntàries, tota el temps dedicat i la feina feta.

Accions del document