Més de 5.000 persones visiten la novena Creixell Fira

L'Ajuntament valora molt positivament l'assistència, sobretot de turistes, i assegura que vol consolidar Creixell com una destinació de turisme familiar

Wednesday 14 August 2019

Com és tradicional cada segon cap de setmana del mes d'agost, els carrers i places del nucli històric de Creixell han acollit la novena edició de la Fira de Creixell entre els dies 9, 10 i 11 d'agost. Alimentació, mostres diverses d'artesania i complements, espectacles d'entreteniment, inflables i la cercavila amb els Gegants de Creixell i la Colla gegantera Fènix de Reus, han motivat un total de 5.000 persones a conèixer la cultura i la gastronomia de la vila.

 

La resposta dels turistes ha estat clau

Una xifra excel·lent per un poble de poc més de 3.500 habitants que durant l'estiu veu multiplicada la seva població amb l'arribada de turistes, sobretot famílies que vénen a passar unes setmanes a la Costa Daurada. De fet, la majoria d'assistents a la Creixell Fira han estat estiuejants dels diversos càmpings i hotels repartits per la població, amb una afluència destacada de turistes procedents de l'Aragó, el País Basc i Navarra. Però també han estat molts els visitants i turistes de proximitat que han visitat la fira.

Exposicions, espectacles i cultura popular

A més de les parades fixes, la Creixell Fira també oferia una programació cultural i musical pels tres dies. Cal Cabaler va acollir tres exposicions: l’exposició d'escultures de fusta de Chabi Agudo, l'Exposició sobre Teresa Pàmies 'Tot és en els llibres' i una exposició de pintures de Paco Dorado i Maria Cuevas. Per altra banda, hi va haver espectacles per als més petits, com la mini disco amb la Peppa Pig i Marshall de la Patrulla Canina o l'espectacle de titelles amb la companyia 'L'invisible titelles'; o l'animació amb música salsa a càrrec de José Ramon Canga.

La cercavila, amb els gegants Gilmundo i Minerva i els manotes Potato i Potata de la Colla Gegantera i els Capgrossos locals i la Colla Gegantera Fènix de Reus, va tancar amb una mostra de cultura popular l'esdeveniment el diumenge a un quart de nou del vespre.

 

Fer més atractiva la Fira i «consolidar-nos com a destinació de turisme familiar»

La regidoria de Turisme de l'Ajuntament valora positivament l'assistència tant de creixellencs com de turistes i visitants. En aquest sentit, Silvia Farrero, regidora de Turisme, afirma que «procurem fer cada any la Fira més atractiva tant pels visitants com per la gent de casa nostra». Farrero s'ha mostrat orgullosa de l'èxit de la Fira, assegurant que «moltes famílies s'han apropat a la carpa de Turisme Creixell i ens han felicitat».

 

«Ens volem consolidar com una destinació de turisme familiar, i el fet que tinguem cinc càmpings i dos hotels al municipi, sumat als nombrosos habitatges de segona residència, ens obliga a estar pendents del turisme que ens visita, ja que és un pilar fonamental de la nostra economia», concloïa la regidora. 

Accions del document