Mortaldat de peixos a la riera de la Murtra de Creixell per manca d’oxigen a l’aigua

La regidora de Medi Ambient de l’ajuntament de Creixell Silvia Farrero i els tècnics de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya han estat avui divendres 05-08-2022 a la riera de la Murtra de Creixell per tal d’avaluar la situació de manca d’oxigen a l’aigua

Friday 05 August 2022

ÀREA DE MEDI AMBIENT
 
La regidora de Medi Ambient de l'ajuntament de Creixell Silvia Farrero i els tècnics de Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya han estat avui a la riera de la Murtra de Creixell per tal d'avaluar la situació de manca d'oxígen a l'aigua
Davant l’aparició d’una quantitat important de peixos morts ahir a la riera de la murtra, des de l’àrea delegada de medi ambient de l’ajuntament de Creixell es va donar avís als diferents serveis corresponents de medi ambient de la Generalitat de Catalunya.
 
Durant el matí d’avui divendres 5 d’agost de 2022, un equip de tècnics mediambientals i responsables polítics, encapçalats per la regidora de medi ambient de l’ajuntament de Creixell, Silvia Farrero, el cap de l'Oficina Territorial d'Acció i Avaluació Ambiental de Tarragona del departament de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Sr. Laureà Giné, i els responsables de medi ambient del Parc Natural del Delta de l’Ebre i de l'empresa pública Forestal Catalana, han estat a primera hora d’avui a la Riera de la Murtra de Creixell per tal d’avaluar la situació in situ.
Segons han informat els tècnics mediambientals especialitzats en aquests tipus de situacions, la mort de peixos ha estat provocada per la manca d’oxigen a l’aigua de la riera de la Murtra que, a causa de les altes temperatures, no s’ha pogut oxigenar de manera natural. Els tècnics han destacat que, en aquesta riera de la Murtra de Creixell, s’hi troben principalment 3 especies de peixos: les llisses o llísseres, els fartets i les anguiles.
 
Malgrat que hi ha hagut una mortalitat important de peixos per manca d’oxigen a l'aigua, els tècnics mediambientals també han destacat que aquestes especies animals es reprodueixen amb molta facilitat i que no tots els habitants de la riera han mort. Que la captura dels supervivents és complicada ja que s’estressen amb freqüència.
Els tècnics mediambientals diuen que molts d’aquests peixos supervivents s’amaguen o es refugien en diferents racons de la Riera i sobreviuen. Amb la qual cosa està garantida la seva reproducció natural.
Aquesta circumstància es repeteix sobretot durant l’estiu, per la manca de pluges i les altes temperatures.
 
En aquest sentit, els tècnics mediambientals de la Generalitat de Catalunya faran un seguiment continuat durant les properes setmanes de l’evolució de la situació de la Riera de la Murtra de Creixell.
Des de l’àrea de Medi Ambient de l’ajuntament de Creixell, la regidora delegada Silvia Farrero, ha volgut destacar la col·laboració que ha rebut des del primer moment dels tècnics de medi ambient de la Generalitat de Catalunya i que malgrat que aquesta situació es repeteix periòdicament a Creixell, l’ajuntament de Creixell fa tots els esforços possibles per fer front a una circumstància adversa però es fa difícil enfrontar-se a les condicions naturals.
 
Esperem que la previsió climatològica que anuncia pluges generalitzades arreu de Catalunya per a les properes hores, contribueixi a millorar la situació natural de la Riera de la Murtra de Creixell.
Moltes gràcies a tothom.

Accions del document