NOVA ESCULTURA A CREIXELL: EL PEIX QUE MENJA PLÀSTIC

L’Ajuntament de CREIXELL ha instal.lat una escultura de l’únic peix que menja plàstic i que es pot trobar a l’entrada de la platja del Port Romà, al costat de la caseta de Socorrisme i Salvament

Monday 12 July 2021

Nova Escultura a Creixell: El peix que menja plàstic

 

A Creixell, un dels pobles amb encant del Tarragonès, i amb unes platges amb un sistema dunar amb flora i fauna autòctona  som conscients de l’importancia del medi natural que ens envolta.

És per aquest motiu que des de l’Ajuntament s’han impulsat diferents actuacions i activitats

  • La instal·lació de l’escultura El peix que menja plàstic, la qual ha estat creada per l’escultor Rosendo Porro Cuesta, del taller L’Enclusa. La seva funció és la d’un contenidor que està pensat per cridar l’atenció i així promoure el correcte reciclatge del plàstic en un dels espais naturals on s’utilitza una gran quantitat de recipients d’aquest material.
  • Al mateix temps, també pretén crear consciència sobre que si aquests residus es tiren al mar, molt probablement acabaran sent ingerits per peixos reals. Aquesta escultura està ubicada a la platja del Port Romà.

L’Ajuntament de CREIXELL ha instal.lat l’únic peix que menja plàstic que es pot trobar a l’entrada de la platja,on està el Servei de socorrisme. La seva ubicació està pensada per ser utilitzada pers usuaris de la platja i per aquelles persones que vagin a veure’l.

L’objectiu és educatiu; la població hem d’entendre la necessitat imperiosa de reciclar els envasos I del problema ambiental que suposa llançar aquests residus a la mar, on triguen més temps a degradar que a la terra. Així, amb aquesta iniciativa es pretén evitar que els plàstics acabin al mar i que s'incorporin a la cadena tròfica de les espècies marines i en conseqüència, al consum humà.

Hem de deixar la platja neta cada dia.

 

Aquesta estructura dissenyada per l’artista Rosendo Porro Cuesta serveix per això, per empassar-se els envasos que llencem a la platja.

Accions del document