PERFORMANCE REIVINDICATIVA "UN VIOLADOR AL TEU CAMÍ" A LA PLAÇA DEL MIRADOR DE CREIXELL

Va tenir lloc aquest passat diumenge 12 de gener de 2020, organitzada pel col-lectiu feminista Papallones Liles i el suport de l'àrea delegada de la secretaria de la Dona de l'Ajuntament de Creixell. També hi van participar el Club Gimnàs Creixell, els Nois de la Torre, el grup de ball Happy Dance i el Ball de Diables de Creixell

Monday 13 January 2020


Aquest passat diumenge de Creixell va dir “NO” una vegada més a la violència masclista. A la plaça del Mirador de Creixell una quarentena de dones van participar a la performance  "El violador ets tú". Aquest acte estava organitzat pel col-lectiu feminista creixellenc Papallones Liles i va tenir el suport de la regidoria delegada de l'àrea de secretaria de la dona i igualtat de l'ajuntament de Creixell. La mateixa regidora delegada de l'ajuntament Chelo Picón va participar a l'esdeveniment . Hi van col-laborar també el Club Gimnàs Creixell, els Nois de la Torre, el grup de ball Happy Dance i el Ball de Diables de Creixell. Aquesta performance reivindicativa s’emmiralla en les feministes xilenes i en l’himne que varen crear en contra les violacions dels drets de les dones durant les protestes que hi van haver en el país andí l’octubre passat: “Un violador en tu camino”. En aquest cas la performance es diu “El violador ets tu” i es va fer en català.

Des de l'ajuntament de Creixell es vol fer visible el compromís de suport municipal amb les demandes del moviment feminista. A Creixell el Col-lectiu Feminista Papallones Liles realitza diferents activitats durant l’any a les quals es vol donar recolzament. Des del passat mes de desembre el Ple de la Corporació Municipal de l'Ajuntament de Creixell va declarar Creixell com a municipi feminista. 

Per la regidora delegada de la secretaria de la Dona i Igualtat, Chelo Picón, “Creixell és i ha d’ésser un municipi que treballi i promogui la defensa dels drets de les dones i la lluita per la igualtat entre les dones i homes, l’erradicació de la violència masclista i l’eliminació de la discriminació per raó de gènere i sexe.  

Accions del document