PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE JORDI RIUS, "150 TASTETS DE POBLET"

El Dissabte 31 de juliol va tenir lloc al Casal Municipal de Creixell la presentació de llibre "150 tastets de Poblet", del doctor en història Jordi Rius Jové, a càrrec del mateix autor. Tots els drets d'aquest llibre, han estat cedits íntegrament a l'Associació de Salut Mental Dr.Tosquelles, que s'ocupa del benestar del malalts i les seves famílies.

Monday 02 August 2021

El matí del passat dissabte, els assistents a l'acte de presentació del llibre "150 Tastes de Poblet" vam poder gaudir d'un viatge per la història del Monestir de Poblet de la mà del seu autor, Jordi Rius. 

El llibre està format per 150 pinzellades històriques, que l'autor les anomena "tastets" sobre diferents aspectes de la història del monestir i la seva influència en el territori més proper i en tota la Catalunya Nova. Ens parla d'anècdotes i curiositats sobre el orígens , l'Església, el retaule, la Biblioteca, el palau de Martí l'Humà, les Muralles, els monjos, els abats, etc. L'inici del recull d'aquests "tastes" el trobem ja fa alguns anys en els diferents estudis que l'autor realitza a la mateixa Biblioteca de Poblet, al costat del professor d'història de la URV i monjo de Poblet, el pare Agustí Altisent. A partir d'aquell moment, el Jordi Rius elabora una sèrie de 300 tastets que li permet fer difusió d'aquestes curiositats històriques a través de les xarxes socials. Comença així una tasca de difusió sobre la Història de Poblet molt ben acollida i que farà pensar el nostre autor en fer-ne una tria i escriure en format llibre aquests "150 tastets de Poblet". La trajectòria de Jordi Rius com a investigador i estudiós de la Història, avala el rigor històric que acompanya tots els fets explicats a la seva obra.

L'acte de presentació del llibre també va comptar amb la presència del president de l'Associació Salut mental Dr. Tosquelles, Jordi Garcia, que va explicar la tasca que porta a terme la seva entitat, de recolzament als malats i les seves famílies. també va agrair a l'autor i a totes les persones que han format part de la confecció del llibre la seva generositat en cedir tots els seus drets.

 

Accions del document