PROTESTA VEÏNAL PEL TANCAMENT DE L'OFICINA DE CAIXABANK DE LA PLAÇA MAJOR DE CREIXELL DURANT 3 SETMANES DEL MES D'AGOST DE 2021

Hi han assistit alguns membres de l'equip de govern municipal i també una vintena de veïns i veïnes de la Vila.

Monday 02 August 2021

PROTESTA VEÏNAL PEL TANCAMENT DE L'OFICINA DE CAIXABANK DE LA PLAÇA MAJOR DE CREIXELL DURANT 3 SETMANES DEL MES D'AGOST DE 2021
 
Caixabank ha decidit tancar les tres darreres setmanes d’agost la seva sucursal a Creixell. Per tant, a partir del 9 d’agost, la nostra Vila es quedarà sense cap oficina bancària amb atenció al públic, ja que el BBVA va tancar fa uns anys la sucursal que tenia i que abans pertanyia a Caixa Tarragona i ara, l'agent bancari que vé un o dos cops per setmana també ha agafat vacances fins el dia 20. Només hi haurà doncs dos caixers automàtics a Creixell i el del BBVA acumula molts problemes les darreres setmanes.
Aquest matí ha tingut lloc una protesta veïnal davant de la sucursal de CAIXABANK a Creixell que ha aplegat una vintena de persones per tal de palesar el desacord de la majoria de creixellencs i creixellenques amb aquesta decisió.
 
L'acte de protesta s'ha convocat a través de les xarxes socials per part d'un grup de veïns i veïnes de la Vila, amb Roser Escrich al capdavant, veïna de Creixell i coneguda activista social. A aquest acte de protesta també s'hi han afegit els regidors de l'equip de govern municipal de l'ajuntament de Creixell Jordi Moliné i Chelo Picon Gomis d'ERC, Silvia Farrero de JUNTSXCAT i Jaime Serret Simo, regidor no adscrit.
Precisament la regidora Chelo Picón, responsable de l'àrea de Benestar, Atenció Social i Gent Gran, ha comunicat en aquest acte que sobretot les persones grans que tinguin dificultats per a fer gestions bancàries de les pensions o similars mentre que aquesta oficina de Caixabank estigui tancada, es podrán adreçar a l'ajuntament i se'ls facilitarà el transport als municipis del voltant fins a l'oficina bancària més propera.
 
Al final de l'acte de protesta, la directora de la sucursal de CAIXABANK de Creixell, la sra. Silvia Lozano ha sortit a dialogar amb els veïnat que protestava al carrer.
L’Ajuntament de Creixell ha mostrat la seva preocupació davant d’aquesta circumstància en un període que la localitat multiplica la seva població flotant gràcies al fenómen del turisme. Per això, el passat 13 de juliol es va enviar una carta a la directora de l’oficina creixença en què palesava “la seva preocupació i insatisfacció” amb el fet que aquesta oficina bancària de Creixell, tingués previst tancar al públic per vacances durant tres setmanes el proper mes d’agost.
 
Nombrosos veïns, empresaris i associacions del municipi han fet arribar al consistori les seves queixes per aquest fet. En aquests mesos d’estiu, a totes elles i ells se’ls hi fa més necessari que mai el servei d’aquesta oficina, ja sigui per fer transferències, canvi de monedes o per a qualsevol altre servei financer.
Des de l’Ajuntament som conscients que Caixabank és una empresa privada i pren les seves pròpies decisions d’acord amb els seus interessos. No obstant, des de l’ajuntament de Creixell, vetllem sempre per al bon funcionament del comerç i dels serveis del nostre municipi en general i dels seus veïns i veïnes.”
Per tot això, l’alcalde de Creixell Jordi Llopart i el regidor de comerç Jaime Serret, es van reunir el dijous 15 de juliol amb la directora de la sucursal de Caixabank a Creixell i amb la seva cap d’àrea per tal de poder tractar aquest tema. En aquesta reunió els van confirmar que l’oficina previst tancar la seva oficina de Creixell durant 3 setmanes a partir del 9 d’agost.
 
Malgrat les argumentacions exposades, la resposta obtinguda per dels representants de Caixabank va ser “del tot decebedora”. Vam sortir certament molestos atès que per part de Caixabank no es va atendre la nostra petició de reconsiderar el tancament de la sucursal de Creixell durant 3 setmanes al mes d’agost proper i que malauradament, es farà efectiu amb els inconvenients que això suposarà per als nostres vilatans.
L’oficina de Caixabank de Creixell compta actualment amb un equip de tres persones -directora, sotsdirectora i un empleat- i està en un procés de reorganització que, a partir del setembre, permetrà comptar amb un empleat més.

Accions del document