REUNIÓ DEL REGIDOR DE COMERÇ AMB EL PRESIDENT DE PIMEC SR.ANTONI CAÑETE

El regidor de Comerç Jaime Serret Simo i la presidenta de Associació de Comerciants i Empresaris de Creixell Marta Vilaspasa, van participar aquest dijous a una reunió de treball a Tarragona amb el president de PIMEC sr.Antoni Cañete.

Thursday 10 June 2021

PIMEC confirma el lideratge de Tarragona en les polítiques de desenvolupament rural i l'impuls a l'hidrogen verd

Antoni Cañete i Jordi Ciuraneta es reuneixen amb els col·lectius de diferents sectors i amb representants d’entitats i administracions locals en una acció d’activisme empresarial per posar les pimes tarragonines al pont de comandament de l’economia.

El president de PIMEC anuncia un gran acte on convoca a totes les pimes i els autònoms el 14 d’octubre a Tarragona i presenta un missatge sobre els 100 primers dies del nou mandat de l’entitat, com a exemple de descentralització i per posar en valor el territori.

 

Tarragona, 9 de juny de 2021. El president de PIMEC, Antoni Cañete, ha visitat avui Tarragona i, en una trobada amb els mitjans de comunicació locals, ha fet un repàs dels primers 100 dies del nou mandat de l’entitat i ha defensat l’impuls del turisme tarragoní: “Després d’un any i mig de tancament, celebrem l’obertura de les fronteres per a viatges no essencials, però la normativa encara penalitza tercers mercats que no comptem amb el ‘Passaport Covid’ de la UE i on la població no està vacunada amb les vacunes autoritzades per l’agència europea EMA”. En relació a la rellevància del turisme rus a les comarques de Tarragona, Cañete ha demanat al Govern espanyol que negociï un corredor bilateral segur amb la federació russa, reconeixent com a vàlida la vacunació amb la Sputnik V.

Després d’anunciar un gran acte d’activisme empresarial a Tarragona el pròxim 14 d’octubre, Cañete ha destacat la rellevància del projecte del Vall de l’Hidrògen de la Catalunya Sud per a que Tarragona lideri la generació d’hidrogen a Catalunya i Espanya, tot desitjant que s’aconsegueixi l’homologació de la Comissió Europea com un “H2 Valley” que permetrà captar recursos de la UE. En aquest sentit, ha proposat completar el projecte amb la instal·lació a Tarragona d’un fabricant de vehicles a base d’hidrogen, així com promoure la generació d’hidrogen a la petroquímica de manera descentralitzada, per exemple a les granges, mitjançant una tecnologia pionera d’una empresa de PIMEC.

A continuació, ha parlat del projecte Cal·lípolis, el qual opta a rebre els fons Next Generation EU, tot donant el seu suport a aquesta iniciativa tractora que pretén combinar l’impuls del turisme de qualitat, l’ampliació de les infraestructures i la millora de la competitivitat del polígon petroquímic. “S’ha de comptar amb les pimes del territori per licitar aquestes obres”, ha afegit. També sobre els fons europeus, ha celebrat l’avanç en la connexió del Port de Tarragona fins a Castellbisbal i ha destacat que el Pla Espanyol de Recuperació prioritza precisament la inversió en ferrocarril arreu de l’estat, així com la finalització del Corredor Mediterrani. Per això, considera que “cal accelerar les obres amb els NGEU i, un cop enllestida la infraestructura, promocionar el transport eficient i sostenible per via fèrria, que a Espanya té una quota molt reduïda”.

L’impuls del món rural: descentralització i lluita contra la despoblació

Per part seva, el president de PIMEC Tarragona, Jordi Ciuraneta, ha explicat que la patronal està treballant perquè Tarragona lideri el projecte del Món Rural: “Volem que  hi hagi una connexió del que s'està fent a nivell d'Europa a Espanya, per combatre la despoblació del món rural fent-lo més atractiu, sostenible i innovador i per aconseguir una descentralització amb l’objectiu que les decisions es prenguin també des del territori”. “El món rural necessita una nova manera de fer que posi en valor el territori, tot dissenyant un espai diferent de convivència entre allò rural i el món urbà amb la finalitat d’arribar a un punt en què ja no hi hagi diferència”, ha afegit abans de proposar fer servir les noves tecnologies i la intel·ligència artificial per aconseguir-lo.

D’altra banda, Ciuraneta ha posat en valor l’acord amb el Departament de Territori i Sostenibilitat per a la creació d’un grup de treball per aconseguir els màxims consensos en la proposta estratègica del Tren-Tram: “Demano a la Generalitat sensibilitat territorial i empresarial i una descentralització de les decisions en matèria de transport i que activi la Taula de diàleg acordada pel debat sobre el TramCamp”. D’altra banda, ha defensat l’impuls del món rural i, per aconseguir aquesta fita, ha proposat portar a terme totes les mesures definides al Pla 2/15.

Finalment, acompanyats per la vicepresidenta de PIMEC, Mireia Cammany, el cap de gabinet de presidència, Jacint Soler, i la secretària territorial de PIMEC, Gemma Gasulla, s’han reunit amb la Comissió Executiva de la patronal al territori i amb els col·lectius de diferents sectors per explicar el pla estratègic d’aquesta nova etapa de l’entitat, centrada en una acció d’activisme empresarial per posar les pimes al pont de comandament de l’economia local, autonòmica i estatal. A banda, també s’han trobar amb diferents personalitats de Tarragona, el delegat del Govern, Òscar Peris, els alcaldes de Tarragona i Reus, Pau Ricomà Carles Pellicer, i el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, entre d’altres.

A les diferents trobades hi han participat també la presidenta de PIMEC Terres de l’Ebre, Elizabet Zapater, el president de PIMEC Baix Camp, José María Caballero, i el president de PIMEC Baix Penedès, Joan Carles Guasch. “A la província de Tarragona les pimes i els autònoms queden representats arreu del territori amb la seu de PIMEC a Tarragona i les tres delegacions”, ha conclòs Ciuraneta.

 

Accions del document