XERRADA SOBRE LA REVISTA "CALLADETA NO ETS MÉS MACA" DE NÚRIA PRIETO

Tindrà lloc el dijous 23 de novembre de 2023 a les 18h a la Biblioteca Municipal BIBLIOCREIXELL, dins dels actes programats pel 25N a la nostra Vila

XERRADA SOBRE EL LLIBRE "CALLADETA NO ETS MÉS MACA" DE NÚRIA PRIETO

Tindrà lloc el dijous 23 de novembre de 2023 a les 18h a la Biblioteca Municipal BIBLIOCREIXELL, dins dels actes programats pel 25N a la nostra Vila

L’editorial Meraki ha publicat un llibre molt especial: Calladeta no ets més maca, de l’autora Núria Prieto. El llibre recull el relat de 10 noies que han patit violència de gènere. Són relats ficcionats a partir d’històries reals acompanyats amb il·lustracions fetes per la mateixa autora. Acompanya una pàgina d’instagram en què hi ha vídeos d’il·lustracions acompanyades de fragments de la història llegits per les víctimes.

La violència de gènere és un càncer social i la seva eradicació és una responsabilitat que interpel·la a tots i totes.

Aquest projecte, creat per la Núria Prieto, pretén, a través del relat en primera persona, mostrar deu històries reals i properes. Les protagonistes són dones de menys de 30 anys (excepte dos casos) que han patit violència de gènere. Per a aquests relats, l’autora ha utilitzat un to molt especial: s’explica la realitat de la protagonista mitjançant perspectives paral·leles o metàfores.

Aquests relats posen l’èmfasi en les primeres alarmes d’una relació de maltractament. Però també en la importància de demanar ajuda i eludir el paternalisme, que tan poc ajuda en aquestes situacions. Finalment, després del relat ficcionat s’inclou una breu ressenya de la història real, que s’amaga després de la narrativa, a més d’una biografia (algunes vegades anònima) de la protagonista; també consells o conclusions que les noies aporten.

La xerrada la farà la JÚLIA que és una dona que ha patit la violència masclista

  • Quan 23/11/2023 de 18:00 a 20:00 (Europe/Madrid / UTC100)
  • On Biblioteca Municipal de Creixell Bibliocreixell - Avinguda de Navarra s/n - Creixell 43839
  • Nom de contacte
  • Telèfon de contacte 977803400
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal

Accions del document