XERRADA-TALLER INFORMATIU SOBRE LA VESPA ASIÀTICA A CREIXELL

Tindrà lloc aquest DIMARTS 8 de JUNY DE 2021 a les 19:00h. al Casal Municipal de Creixell. Aquest esdeveniment està obert a tothom.

XERRADA - TALLER VESPA ASIÀTICA A CREIXELL

Aquest dimarts 8 de juny de 2021 tindrà lloc al Casal Municipal de Creixell la XERRADA-TALLER SOBRE LA VESPA ASIÀTICA. a càrrec de ZUHARI.

Aquest acte està obert al públic.

Està organitzat per la regidoria de medi ambient de l'ajuntament de Creixell.

La vespa asiàtica (Vespa velutina nigrithorax) és una espècie invasora que viu originàriament a la Xina, el nord de l’Índia i Indonesia. Va introduir-se a finals del 2004 a França, al port de Bordeus, a través d’un container que venia de la Xina. Posteriorment es va estendre per tot el sud de França i l’any 2007 ja s’estimava que hi havia milers de nius. S’estima que la velocitat d’expansió ha estat de 100 km/any.

Els adults s’alimenten de líquids dolços (nèctar i mel) i també de fruita madura. Les larves s’alimenten d’abelles i d’altres tipus d’insectes que són capturats pels adults i transportats als nius.

La vespa velutina instal·la els seus nius, preferentment, a les branques altes dels arbres, tant a les zones urbanes com agrícoles o boscoses. Aprofita les valls fluvials i evita les poblacions pures de coníferes.

No és especialment agressiva per a les persones però captura moltes abelles i és un problema afegit per a l’apicultura.

  • Quan 08/06/2021 de 19:00 a 21:00 (Europe/Madrid / UTC200)
  • On Casal Municipal de Creixell - Avda. Doctor Pujol s/n - CREIXELL
  • Nom de contacte
  • Afegeix un esdeveniment al calendari iCal

Accions del document