Notícies

10 DIES DE DOL NACIONAL A TOT L'ESTAT ESPANYOL

A partir d'avui 26 de maig de 2020 les banderes del balcò de la Casa de la Vila onegeran a mig pal durant 10 dies en senyal de dol per les més de 28.000 víctimes mortals de la Covid19.

Tuesday 26 May 2020

 

El president de Govern Pedro Sánchez ha anunciat que es faran deu dies de dol oficial com a homenatge als morts per l'impacte de la crisi delcoronavirus al nostre país.

Segons el mateix president, aquest serà l'homenatge "més prolongat de la història de la democràcia". Així ho ha aprovat avui el Consell de Ministres.

El Govern posarà en marxa aquesta mesura a partir d'aquest dimarts 26 de maig un cop tot el territori nacional ha aconseguit passar a la fase 1 de la desescalada. Aquest dol oficial tindrà una durada de deu dies, en els quals "onejaran a mig pal totes les banderes de tots els edificis públics i dels vaixells de l'armada". "Volem mostrar tot el nostre reconeixement a les víctimes amb aquest dol oficial", ha dit el president Sánchez com a forma d'homenatjar a les més de 28.000 víctimes mortals que s'ha cobrat la COVID-19 a casa nostra.

Més endavant es farà un gran acte públic d'homenatge a totes les víctimes.
 

Accions del document

17 DE MAIG DE 2021 DIA MUNDIAL DEL RECICLATGE

L’objectiu d’aquest dia és recordar l’estratègia de Reduir, Reutilitzar i Reciclar. Des de l'àrea de medi ambient de l'ajuntament de Creixell volem sensibilitzar els vilatans per millorar el nostre medi ambient

Monday 17 May 2021

ÀREA DE MEDI AMBIENT

17 DE MAIG DE 2021, DIA MUNDIAL DEL RECICLATGE

L’objectiu d’aquest dia és recordar l’estratègia de Reduir, Reutilitzar i Reciclar, que busca reorientar el comportament de tots els ciutadans per millorar el medi ambient.

Cada vegada que reciclem evitem l’acumulació de recursos naturals i allarguem la vida útil dels materials. Alhora, estalviem recursos naturals, matèries primeres i energia. Reciclar ens evita llençar milions de tones en emissions de CO2 a l'atmosfera.

A través del reciclatge, els residus esdevenen recursos si els recuperem mitjançant el sistema de recollida selectiva que s’ha instaurat als municipis de Catalunya.

REDUIM  REUTILITZEM! RECICLEM! 

Accions del document

17 DE MAIG. DIA INTERNACIONAL CONTRA LA LGTBIFÒBIA

El 17 de maig es commemora a nivell mundial el Dia Internacional contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia (LGTBIfòbia) i per tal motiu avui la bandera LGTBIQ+ llueix al balcò de la Casa de la Vila

Tuesday 17 May 2022

ÀREA DE LA SECRETARIA DE LA DONA I IGUALTAT
17 DE MAIG. DIA INTERNACIONAL CONTRA LA LGTBIFÒBIA
 
El 17 de maig es commemora a nivell mundial el Dia Internacional contra l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia (LGTBIfòbia) i des de la Regidoria d’Igualtat de Creixell volem sensibilitzar als creixellencs i creixellenques sobre la prevenció de la LGTBIfòbia i visibilitzar aquest col•lectiu.
 
Avui la bandera LGTBIQ+ que ens va cedir el SAI llueix al balcò de la Casa de la Vila. El SAI Tarragonès és un servei d’atenció integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere.
 
Aquesta data del 17 de maig es va establir com a Dia Internacional contra la LGTBIfòbia pel fet que en aquest dia del 1990 l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista d’enfermetats mentals.
 

El 18 d’octubre de 2014 va entrar en vigor la Llei 11/2014, per garantir els drets de les persones del col·lectiu LGTBI i per a erradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. La llei va suposar un pas endavant molt important cap a la igualtat efectiva i real dels drets de les persones del col·lectiu, i instava els diferents governs a desenvolupar polítiques de sensibilització, prevenció i detecció de la discriminació.

SAI Tarragonès

El SAI Tarragonès es va posar en marxa l’any 2018 com un servei d’atenció integral a la diversitat afectiva, sexual i de gènere, que desenvolupa polítiques contra la discriminació per motiu d'identitat o expressió de gènere i orientació sexual.

Aquest recurs es va posar en funcionament amb l’objectiu de donar resposta a aquestes situacions de discriminació i també a qualsevol necessitat d'acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania de la comarca del Tarragonès en relació a la diversitat sexual i de gènere.

 

Accions del document

1ª MARXA AQUÀTICA DE CREIXELL

Diumenge 13 de setembre de 2020 a les 09:00h. a la platja de Creixell, al costat del Càmping Gavina

Tuesday 08 September 2020

 

L'ajuntament de Creixell i el Club Excursionista Arítjol, amb el suport de la FEEC i Turisme de Catalunya, us convidem a participar de la 1a Trobada de Marxa Aquàtica de Creixell aquest proper diumenge 13 de setembre de 2020 a les 09:00h. a la platja de Creixell, al costat del Càmping Gavina.

La matinal que hem programat us introduirà en el coneixement de la tècnica bàsica per a poder gaudir d’aquest "senderisme en el mar" que és la Marxa Aquàtica i que dia a dia guanya adeptes en el nostre país.

Aprendreu a progressar a ma nua o amb rem i en equip!

Us esperem a Creixell! Us enganxarà!

Dia: Diumenge 13 de setembre de 2020
Concentració: Platja de Creixell, al costat del Càmping La Gavina.
Coordenades: 41.156466, 1.441892
Hora: 9:00 hores.
Cal portar: Calçat de trail, mitjons o escarpins, banyador ajustat i samarreta per prevenir insolació. Crema solar i aigua.
Dificultat: Fàcil. Se us adjudicarà grup segons nivell: inicial, mitjà o avançat.
Formadors: Monitors titulats de Marxa Aquàtica de la FEEC

Preus:

Federats: 5,00 €
No federats: 11 € (inclouen el cost de la llicència temporal per a l’activitat).
Socis Club Excursionista Arítjol Federats: 0 €
Socis Club Excursionista Arítjol No Federats: 6,00 €.

Inscripcions: Ompliu el formulari que trobareu AQUÍ: http://inscripcions.feec.cat/index.php?arxiu=fitxa_esdeveniment&id_esdeveniment=768862

 

Places limitades: 50 participants

Aparcament de vehicles: Hi ha pàrquing just al costat del càmping.

Altre material: La organització cedirà rems per a la pràctica.
Mesures COVID19: Seguirem el protocol de la FEEC per a aquest Circuit. Descarregue-lo aquÍ: PROTOCOL COVID 19
Full de Responsabilitat: El protocol per prevenir el COVID 19 demana omplir el full de responsabilitat que podeu descarregar aquí: FULL DE RESPONSABILITAT

La organització es reserva el dret de suspendre l'activitat per causa de meteorologia adversa.

Per aquesta activitat cal poseïr la llicència federativa (Modalitat A). Qui no en tingui el Club Excursionista Arítjol tramitarà una assegurança temporal.

Assenyalar que no és una activitat de Competició sinó de promoció del nou esport de Marxa Aquàtica mitjançant la trobada tant de gent ja experta i monitors com de persones interessades en conèixer aquesta modalitat. Tanmateix es farà una petita demostració de com s’actua en les competicions.

Es faran grups segons l’experiència del participant i sense passar en lo possible de 10 marxadors en cada cas, d’acord amb les recomanacions de la actual situació sanitària pel COVID-19. Recalcar que es serà escrupolós en el seguiment de les normatives anti-COVID19, amb manteniment de distàncies entre assistents, mascaretes en el trànsit fins a la zona de mar, neteja de mans i ús de monodosi en l’avituallament.

Hi haurà un petit avituallament pensat principalment per a la hidratació i recuperació de forces dels participants.

El fet de inscriures vol dir que s'accepta tot allò disposat aquí i al Reglament del Circuit Català de Marxa Aquàtica de la FEEC

Més info: www.aritjol.org

Amb el suport de Turisme de Catalunya

#creixell #viucreixell #costadaurada #catalunyaexperience #TurismeCreixell2020

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Accions del document

1er. CONCURS DE FOTOGRAFIA D'INSTAGRAM #estiucreixell21

Està organitzat per l'àrea de Turisme de l'Ajuntament de Creixell i tindrà lloc de l'1 al 15 d'agost de 2021.

Friday 30 July 2021

US PODEU DESCARREGAR LES BASES DEL CONCURS AQUÍ 

 

El concurs fotogràfic “Estiu Creixell 21”, promogut per l’àrea de Turisme de l’ajuntament de Creixell, consisteix en la publicació de fotografies que donin a conèixer com vius l’estiu a Creixell, amb l’etiqueta #estiucreixell21 a la xarxa social Instagram.

Les fotografies hauran d’estar fetes a Creixell i incloure algun element característic del municipi.

 

TERMINI

El concurs s’iniciarà el dia 1 d’agost de 2021 i finalitzarà el dia 15 d’agost de 2021. No s’admetran a concurs fotografies publicades més enllà d’aquesta data.

 

FORMA I CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ

Per participar en el concurs s’haurà de tenir un compte a Instagram amb un perfil públic i respectar les condicions d’aquesta xarxa http://instagram.com/legal/terms/

Els participants hauran de:

1.- Realitzar una fotografia a Creixell on es destaqui algun element característic de la Vila.

2.- Posar un títol a la fotografia, preferiblement identificatiu  del lloc, paisatge i/o acció fotografiada.

3.- Etiquetar la fotografia amb l’etiqueta o hastag #estiucreixell21, sens perjudici d’altres etiquetes que l’autor/a de la fotografia vulgui incloure.

4.-  Fer un comentari amb una menció del compte @turismecreixell_oficial i fer.se seguidor/a d’aquest perfil.

5.- Publicar la foto a la xarxa Instagram mitjançant el seu usuari.

 

Volem agrair la col.laboració de les empreses que han patrocinat els premis d'aquest primer concurs de fotografia a Instagram de Turisme Creixell i que són: Camping CREIXELL, Càmping L'ALBA CAPFUN,  Càmping GAVINA, Càmping SIRENA DORADA i XIRI L'ESCLAT. 

 Hi haurà premis pels 4 finalistes. 

Entre tots/es els/les participants del concurs, es realitzarà un sorteig de 2 sopars per a 2 persones als restaurants del Càmping GAVINA i del Càmping SIRENA DORADA. El guanyador/a haurà de posar.se d’acord amb l’establiment per concretar les dates per a gaudir del premi.

 

Accions del document

25 de NOVEMBRE 2020 - DIA INTERNACIONAL PER A L'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

Actes a Creixell amb el suport de l'Ajuntament de Creixell i del col-lectiu feminista creixellenc Papallones Liles.

Tuesday 17 November 2020

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981.

En aquesta trobada, les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. 

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes i activistes polítiques Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, van ser assassinades per la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats el 25 de novembre de 1960. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc. Adela (Dedé) Mirabal va ser l’única germana que va sobreviure i va morir el 2014 a Bèlgica als 88 anys. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

Cada any, amb motiu d'aquest dia senyalat, la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis  i la Delegación del Gobierno a Catalunya, consensuem un manifest per a commemorar i visibilitzar aquesta data i tot el que representa.

En el manifest d’enguany diem que “el temps s’ha esgotat per als agressors masclistes” i que “el rebuig social contra les violències masclistes és cada cop més fort”. Es reconeix que “mai abans hi havia hagut una implicació tan extensa i conscient respecte les violències masclistes. I és que, els darrers mesos han estat absolutament durs per a les dones i criatures que viuen en situacions de violència com, segurament, ho seran els mesos que vindran, mentre duri la pandèmia”. I ens dirigim als homes “que esteu en contra d’aquestes violències i sabeu que un dels vostres amics, familiars, coneguts les exerceixen: és hora que us en feu responsables i hi intervingueu”. El document acaba adreçant-se als agressors, “als agressors, un recordatori: no hi haurà espai per a la impunitat”.

Des de l'àrea de benestar, atenció social, secretaria de la dona i igualtat de l'ajuntament de Creixell a càrrec de la regidora Chelo Picón, per enguany s'han organitzat els actes següents amb la col-laboració del col-lectiu feminista creixellenc Papallones Liles:

Manifest a traés de les xarxes socials

Exposició a la plaça Major, com a símbol de les dones víctimes de violència masclista

Cartell amb els diferents tiopus de violència

Video "25N CREIXELLENQUES CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE"

 

MANIFEST 25N a l'enllaç següent:  http://dones.gencat.cat/web/.content/03_ambits/violencia_masclista/25_novembre/25N-2020/Manifest-25N-2020.pdf

 

Accions del document

25 N - CELEBRACIÓ A CREIXELL DEL DIA INTERNACIONAL PER L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981. A Creixell s'han programat diferents actes per commemorar aquesta data.

Tuesday 16 November 2021

TROBAREU EL PROGRAMA D'ACTES DEL 25N A CREIXELL AQUÍ

 

 

25 N DIA INTERNACIONAL PER L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981.

En aquesta trobada, les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. 

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes i activistes polítiques Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, van ser assassinades per la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats el 25 de novembre de 1960.

Cada any, amb motiu d'aquest dia assenyalat, la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis  i la Delegación del Gobierno a Catalunya, consensuem un manifest per a commemorar i visibilitzar aquesta data i tot el que representa. Des de l’àrea de la Secretaria de la Dona i Igualtat, l’Ajuntament de Creixell ens adherim al 25N.

Tots els actes s’han programat a la nostra Vila des de l'àrea de la Secretaria de la Dona i Igualtat de l'ajuntament de Creixell, amb la col·laboració del col·lectiu feminista creixellenc Papallones Liles i les administracions públiques.

Accions del document

28 de Juny, Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI.

Agraïments a tota la ciutadania que va participar.

Thursday 01 July 2021

El passat dia, 28 de juny, es va celebrar el dia internacional pels drets LGTBIQ+, l'Ajuntament de Creixell vol agrair a totes les persones participants que es van implicar, i agrair també a l'equip NUS cooperativa, per la gran tasca de sensibilització i reivindicació que fan.
També l'Ajuntament de Creixell ens vam adherir a la campanya ##ElsCimsPelsDretsLGTBI de la Generalitat, i del Consell Comarcal.
Aquí tenim unes fotos de l'acte.

 

Accions del document

28 DE MAIG, DIA INTERNACIONAL D'ACCIÓ PER A LA SALUT DE LES DONES

L'Ajuntament de Creixell vol reivindicar la necessitat de tenir en compte l'estat de salut de les dones, els seus #drets sexuals i reproductius i una cobertura mèdica amb perspectiva de gènere que cobreixi les seves necessitats.

Thursday 28 May 2020

 

 
La història del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones es remonta al V Encuentro Internacional de Mujer y Salud a San José, Costa Rica, el maig de 1987.
La intenció era fer visible la desigualtat de les dones en termes de salut, fent públiques les seves demandes i el compromís de les administracions per afavorir-les.
La història del Dia Internacional d'Acció per la Salut de les Dones es remonta al V Encuentro Internacional de Mujer y Salud a San José, Costa Rica, el maig de 1987. La intenció era fer visible la desigualtat de les dones en termes de salut, fent públiques les seves demandes i el compromís de les administracions públiques per afavorir-les.
 La Red de Salud de Mujeres Latinoamenricanas y del Caribe (RSMLAC), va proposar de crear un dia d'acció mundial per la salut de les dones. D'aquesta manera s'establí que cada 28 de maig es commemorés a cada país, amb movilitzacions i demandes per la nostra salut.

La perspectiva de gènere en la salut permet visibilitzar fins a quin punt els diferents rols atribuïts a dones i homes i les relacions desiguals de poder es vinculen socialment als seus comportaments vers la salut. D’altra banda, fa que es qüestioni la ciència mèdica androcèntrica, basada en un model masculí, i que s’investiguin les diferències biològiques més enllà de les purament reproductives.

La commemoració del 28 de maig posa damunt la taula la necessitat d’estudiar i analitzar els casos de les dones des d’aquesta perspectiva, tenint en compte tots els factors diferencials: genètics, biològics, fisiològics, endocrins, psicològics, etc. Els biaixos de gènere han fet que falti investigació científica respecte a temes com el dolor o que s’acceptin amb poc rigor casualitats no provades.

Accions del document

2_Glosario de términos relevantes.pdf

Accions del document

4 DE FEBRER, DIA MUNDIAL CONTRA EL CÀNCER

Les noies de l’equip femení de futbol de la UE Creixell , s’han fet aquesta fotografia reivindicativa del lema d’enguany, tot configurant un llaç solidari contra el càncer per palesar el seu suport a les persones que pateixen la malaltia.

Friday 04 February 2022

ÀREA DE BENESTAR, ATENCIÓ SOCIAL, SANITAT, GENT GRAN, SECRETARIA DE LA DONA I IGUALTAT
 
4 DE FEBRER, DIA MUNDIAL CONTRA EL CÀNCER
 
L'objectiu d'aquesta celebració, promoguda per la Unió Internacional Contra el Càncer (UICC) amb el suport de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), és sensibilitzar la població mundial sobre el càncer, amb una incidència especial en l'àmbit de la prevenció.
Enguany, amb el lema "Per unes cures més justes", la campanya pretén conscienciar de la manca d'equitat en l'accés a l'atenció oncològica arreu del món. Malgrat que en els darrers anys s'han produït molts avenços en els àmbits de la prevenció, el diagnòstic i el tractament del càncer, moltes de les persones afectades tenen dificultats per rebre una atenció adequada, en funció de factors com el lloc de residència i la renda. Cal, per tant, lluitar contra aquestes desigualtats i aconseguir que totes les persones puguin fer front a la malaltia en les mateixes condicions.
Les noies de l’equip femení de futbol de la UE Creixell , s’han fet aquesta fotografia reivindicativa del lema d’enguany, tot configurant un llaç solidari contra el càncer per palesar el seu suport a les persones que pateixen la malaltia.

Accions del document

4ª TROBADA DE VEHICLES CLÀSSICS DE CREIXELL

Tindrà lloc el diumenge 8 de setembre de 2019 a partir de les 09:00h. a la rambla de les moreres.

Monday 19 August 2019

Aquest any tenim moltes sorpreses!!!!!
Paradetes de recanvis, de maquetes i merchandising. També obsequis per a tots els assistents. No us la perdeu!!!.
També podrem disfrutar del nostre equip de Creixell MDC, que portarà part de les seves instal-lacions. Els millors vehicles clàssics de sempre els tindrem a Creixell. Organitzat pels Amics dels Clàssics de Creixell, el Ball de Diables i la regidoria de Festes de l'ajuntament de Creixell.

Accions del document

A ON VOTAR A CREIXELL EL DIUMENGE 28 DE MAIG PER A LES ELECCIONS MUNICIPALS 2023

Un total de 2.942 creixellencs i creixellenques podran exercir el seu dret a votar en les properes eleccions municipals del diumenge 28 de maig de 2023 a la nostra Vila.

Tuesday 23 May 2023

ALCALDIA
 
A ON VOTAR A CREIXELL EL DIUMENGE 28 DE MAIG PER A LES ELECCIONS MUNICIPALS 2023
 
Un total de 2.942 creixellencs i creixellenques podran exercir el seu dret a votar en les properes eleccions municipals del diumenge 28 de maig de 2023 a la nostra Vila.
A Creixell tindrem un únic Local Electoral que estarà ubicat a l’ESCOLA LES ERES DE CREIXELL, al carrer Onze de Setembre núm. 6.
Hi haurà dues seccions i un total de sis Meses Electorals.
A la SECCIÓ 1 hi pertanyen els electors residents a:
CREIXELL NUCLI, LA MASSÓ, LES MORISQUES, CREIXELL MAR, LES ERES
A la SECCIÓ 2 hi pertanyen els electors residents a:
RACÓ DEL CÉSAR, LES SINIES, LA PLANA, LA COMA, PORT ROMÀ, LA MARINA.
 
Un cop sapigueu la vostra secció, caldrà que identifiqueu quina és la vostra mesa electoral, segons la primera lletra del vostre cognom i d’acord amb la distribució següent:
 
Secció 1: ESCOLA LES ERES DE CREIXELL.
Mesa A: De la lletra A a la F.
Mesa B: De la lletra G a la M.
Mesa C: De la lletra N a la Z.
Secció 2: ESCOLA LES ERES DE CREIXELL
Mesa A: De la lletra A a la F.
Mesa B: De la lletra G a la M.
Mesa C: De la lletra N a la Z.
 
No obstant es recomana als electors/es que per confirmar quina és la seva mesa electoral, consultin la targeta censal que hauran rebut a casa o la seu electrònica de l’Institut Nacional d’Estadística en el següent enllaç:👇 https://sede.ine.gob.es/consulta_mesas_locales
 

Accions del document

A PARTIR DEL 15 DE DESEMBRE COMENÇA EL PROJECTE "BRETXA DIGITAL" PER AJUDAR A LA CIUTADANIA EN ELS TRÀMITS VIRTUALS

Aquest servei és farà els dimarts de 10h a 13h. a Cal Cabaler. Es tracta d'un projecte transversal de les Unitats d‘Infància i Família, Cohesió i Immigració i Atenció social Primària als municipis de l’Àrea Bàsica del Tarragonès per tal de reduir la bretxa digital.

Thursday 10 December 2020

 
Des de la regidoria de Benestar Social i de la Dona volem posar en marxa el projecte “Bretxa Digital” coordinada amb el departament de benestar social del Consell comarcal del tarragonès.
Aquest projecte consisteix en ajudar a tota la ciutadania de Creixell sobre la realització de tràmits i gestions que hagin de fer a través de l’ordinador i no en sàpiguen o no els hi vagi bé la cobertura.
Exemples de tràmits:
Sol·licitud de beca menjador.
Preinscripció a algun curs.
Inscripció a l’atur.
Aquest servei és farà els dimarts de 10h a 13h. a partir del dia 15 de desembre de 2020.
S’ha de demanar hora trucant al 610202986 o enviant un correu a: igualtatibenestar@creixell.cat amb les dades següents:
Nom i cognoms.
Núm de telèfon.
Motiu per demanar el servei.
 
NOU PROJECTE D’EMPODERAMENT DIGITAL PER A LA CIUTADANIA DES DE  LA PROXIMITAT ALS MUNICIPIS DE  L’ÀREA BÀSICA DEL TARRAGONÈS

El projecte estarà en funcionament en una primera fase fins el mes de juny de 2021.

Des del Departament de Benestar Social del Consell Comarcal del Tarragonès, i en el marc excepcional de la Covid-19, es va detectar pels professionals d'aquest servei un important desconeixement per a l’accés i l’ús de les eines telemàtiques i digitals per part de la població més vulnerable dels nostres municipis.

Dos integradors socials del Servei d’Intervenció Socioeducativa (SIS), conjuntament amb dos alumnes de formació dual d’Integració Social de l’Institut Gaudí, tindran l’objectiu d’impulsar un projecte transversal de les Unitats d‘Infància i Família, Cohesió i Immigració i Atenció Social Primària als municipis de l’Àrea Bàsica del Tarragonès per tal de reduir la bretxa digital.

El projecte consisteix en acompanyar des el propi municipi a les persones que ho requereixin, a petició de serveis socials o per iniciativa pròpia, en l’aprenentatge per tal de poder fer qualsevol gestió: facilitar la comunicació virtual amb altres persones, la presentació de documents en línia o la realització de tràmits telemàtics de la vida quotidiana i de l’administració pública. Amb aquest acompanyament de proximitat, amb els telèfons mòbils de la població o a través de l’ordinador de l’OAC del municipi, es milloren les seves capacitats i coneixements per tal que puguin fer un ús autònom dels recursos tecnològics digitals en el moment actual i de cara al futur, evitant així una nova vulnerabilitat. Les persones que hi participin, tindran els professionals a la seva disposició per a qualsevol dubte o consulta.

Amb aquesta proposta es vol evitar una nova vulnerabilitat social que està creant una escletxa social en el nostre present i futur digital. Aquest projecte s’ha ofert a tots els municipis de la comarca i properament s’iniciarà a Vilallonga del Camp, La Pobla de Mafumet i Creixell. Es preveu que també en un futur proper s'incorpori Torredembarra.

El projecte estarà en funcionament en una primera fase fins el mes de juny de 2021, moment en què s’avaluaran els seus resultats i la necessitat de la  seva continuïtat.

Accions del document

A PARTIR DEL DILLUNS 3 D'OCTUBRE DE 2022 TINDREM ASSIGNADA UNA SEGONA METGESSA DE FAMÍLIA AL CONSULTORI MÈDIC DE CREIXELL

La nova metgessa de família que vindrà a Creixell és la Doctora Najsla Najih, que és una magnífica professional mèdica i que passarà consulta tots els dilluns, dimecres i divendres.

Wednesday 14 September 2022

ÀREA DE SALUT
 
A PARTIR DEL DILLUNS 3 D'OCTUBRE DE 2022 TINDREM ASSIGNADA UNA SEGONA METGESSA DE FAMÍLIA AL CONSULTORI MÈDIC DE CREIXELL
 
Des de la Coordinació Mèdica de l'Àrea Bàsica de Salut -ABS de Torredembarra
XARXA SANTA TECLA Sanitària, Social i Docent ens han confirmat que a partir del DILLUNS 3 D'OCTUBRE DE 2022 tindrem una segona metgessa de família assignada al Consultori Mèdic de Creixell.
 
Ens fa molta il-lusió fer-vos saber aquesta notícia ja que així solucionem d'una vegada el problema de tenir vacant aquest contingent de pacients de Creixell que abans portava la Doctora Fernández.
 
El nombre de pacients assignats al metge/ssa de família és un factor rellevant que pot tenir un impacte important en la salut de la població. És per això que des de l'àrea de Salut de l'ajuntament de Creixell, a càrrec de la regidora Chelo Picon Gomis, hem mantingut diverses reunions amb els responsables sanitaris corresponents per tal de solventar aquesta mancança que teníem fins ara a la nostra Vila.
 
La nova metgessa de família que vindrà a Creixell és la Doctora Najsla Najih, que és una magnífica professional mèdica.
 
Ella passarà consulta els dilluns, dimecres i divendres. La Doctora Pinazo seguirà passant consulta els dilluns, dimarts, dijous i divendres.

Accions del document

ACOLLIMENT DE REFUGIATS UCRAÏNESOS A CREIXELL

Des de l'ajuntament de Creixell volem potenciar l'acollida de refugiats ucraïnesos a la nostra Vila. Per això fem una crida a tots els creixellencs i creixellenques que hi vulguin col.laborar.

Tuesday 22 March 2022

ACOLLIMENT DE REFUGIATS UCRAÏNESOS A CREIXELL
 
Des de l'ajuntament de Creixell volem potenciar l'acollida de refugiats ucraïnesos a la nostra Vila. Per això fem una crida a tots els creixellencs i creixellenques que hi vulguin col.laborar.
Les persones interessades en l'acollida, s'han de posar en contacte amb els voluntaris/es de Proteccio civil de Creixell, que tots els matins seran a la vostra disposició a Cal Cabaler. Casa de Cultura Creixell (Telf. 977 13 82 72).
Caldrà que ompliu un formulari que us donaran, amb les vostres dades i possibilitats d'acollida que tingueu. El formulari amb les vostres dades serà gestionat per la Generalitat de Catalunya i el Consell Comarcal del Tarragonès.
Trobareu més info a l'enllaç següent:
 
👇👇

Accions del document

"ACOMPANYA'M", EL SERVEI DE TAXI GRATUÏT A CREIXELL PER A PERSONES GRANS I AMB DISCAPACITAT

Per demanar el servei de taxi "Acompanya’m", les persones interessades han de trucar a l'ajuntament al teléfon 610202986 .

Wednesday 20 January 2021

La Regidoria de Benestar i Atenció Social de l’Ajuntament de Creixell va posar en marxa el 2020 el projecte ‘Acompanya’m’, que té per objectiu oferir un servei de taxi gratuït adreçat a la gent gran, a persones amb minusvalidesa i a persones vulnerables empadronades al municipi per anar al metge, fer-se proves o rebre atenció sanitària a dins o a fora de Creixell.

En aquest primer any de funcionament, el servei ha prioritzat la demanda de les més de 400 persones grans que viuen soles a les urbanitzacions del municipi i, més endavant, el servei de taxi s’ha fet extensiu a persones amb discapacitat i a persones sense recursos.

El servei es realitza gràcies a un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Creixell i el titular del taxi de Creixell, Agustí Urgell. Fruit d’aquest acord, el taxista ofereix unes tarifes especials per du a terme aquest servei que assumeix la regidoria. El 2020 es va destinar una partida de 6.000 euros per al projecte ‘Acompanya’m’.

Com funciona el servei?

Per demanar el servei de taxi ‘Acompanya’m’, les persones interessades s’han de posar en contacte via telefònica uns dies abans amb la Regidoria de Benestar i Atenció Social – a través del telèfon del projecte ‘Bon dia’ (610202986)- . Aleshores, una tècnica de l’àrea gestiona la sol·licitud amb el taxista i contacta amb la persona sol·licitant per confirmar el dia i l’hora del servei.

La regidora de Benestar i Atenció Social, Chelo Picón, explica que tot va començar quan “les infermeres del CAP de Creixell ens van comunicar que molta gent gran havia deixat d’anar a fer-se les proves a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, al CAP Llevant o a Torredembarra perquè no tenien diners per agafar un taxi, ja que el transport públic que connecta el municipi amb la resta de poblacions és pràcticament inexistent”.

Tot i els efectes de la pandèmia que frenen la mobilitat, la regidora Chelo Picón s’ha mostrat molt satisfeta
d’aquest primer any de funcionament del servei, ja que, a més dels avis i àvies, també ha estat utilitzat per dos infants més que durant els mesos de maig i juny no es podien traslladar fins a L’Onada per manca de transport del centre: “Gràcies a l’Acompanya’m
els recollíem cada dia al matí i els acompanyàvem a casa a la tarda”

Enguany la Regidoria de Benestar i Atenció Social donarà continuïtat al servei amb l’objectiu d’anar-lo potenciant entre els col·lectius més necessitats. Tanmateix, la regidora es lamenta de “la manca d’oferta de transport públic interurbà que patim a Creixell, amb poques expedicions cap al Tarragonès i el Baix Penedès, si ens comparem amb altres municipis de la comarca”.

Accions del document

Acte de la Lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones a Creixell. #8M

Ha tingut lloc aquest migdia davant de la Casa de la Vila de Creixell

Monday 08 March 2021

Aquest dilluns al migdia ha tingut lloc davant de la Casa de la Vila de Creixell, la Lectura del Manifest del Dia Internacional de les Dones.
Amb motiu del Dia internacional de les Dones, el Manifest d'enguany estava basat sobre la campanya 'Dones i homes, corresponsables! #Som8deMarç #SomCorresponsables'.
En aquesta ocasió les reivindicacions se centren en com la pandèmia de la COVID-19 ha posat de relleu les greus discriminacions que encara s’exerceixen sobre les dones.
Els estereotips encara són ben arrelats i les tasques domèstiques, de cura de les persones dependents i de les obligacions escolars de filles i fills han recaigut majoritàriament sobre les dones.
Cal lluitar perquè aquesta crisi no suposi un pas enrere en cap dels avanços socials que s'han assolit els darrers anys.
 
La campanya 'Dones i homes, corresponsables! #Som8deMarç #SomCorresponsables' vol conscienciar i denunciar aquesta realitat i així avançar en una cultura de pacte per a una corresponsabiltiat efectiva.
La regidora Chelo Picón, delegada de l'àrea de la secretaria de la dona i igualtat de l'ajuntament de Creixell, ha començat la lectura del manifest a la porta de l'ajuntament.
També han participat en la lectura altres dones representants del col-lectiu feminista creixellenc
Papallones Liles, de la Llar de Jubilats, de diferents grups politics i de les empleades públiques municipals.
 
A l'acte hi han estat presents també la majoria dels membres de la Corporació Municipal.
La cloenda de l'acte l'ha fet l'alcalde de Creixell Jordi Llopart amb un breu parlament. L'alcalde ha destacat l'agreujament de les discriminacions de les dones a causa de la pandémia de la Covid19.
Llopart ha dit també que li agradaria que quan llegium un conte als nostres infants no el comencem amb "hi havia una vegada una princesa", ho hauriem de substituir per "hi havia una vegada una dona".
A l'acte hi han assistit també diferents veïns i veines de Creixell.

Accions del document

Acte "Mologos en la plaza"

Esteu tothom convidats als actes de demà. Teatre interactiu i llegida del manifest.

Sunday 27 June 2021

Volem recordar que encara sou a temps d'inscriureus a l'acte de demà "Monologos en la plaza" que es farà a les 18:30 a la Plaça Major. A càrrec de NUS Cooperativa.
Inscripcions al correu: igualtatibenestar@creixell.cat amb nom, DNI i persones acompanyants.
Trucant al: 610202986

També recordar-vos que a les 12h es llegirà el manifest a la plaça del Mirador. 
Esteu tothom convidats!

Accions del document

Actes 8 de Març, dia internacional de la dona.

Programa del mes de març entorn al 8 de març, dia internacional de la dona.

Thursday 02 March 2023

Un any més, la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Creixell i entorn de la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, ha programat una sèrie d'activitats durant el mes de març l'objectiu del qual és impulsar, sensibilitzar i reivindicar en matèria d'igualtat d'oportunitats. Donar suport al moviment associatiu femení de la localitat en el desenvolupament de totes les seves activitats.

 

Aquest any treballarem diferents àmbits: educació, literatura, esport, cultura i art i expressió.

 

El 8 de març, dia internacional de la dona, és el dia en què es reafirma la lluita de la població femenina per aconseguir la igualtat real de dones i homes, gaudir d'iguals oportunitats i exigir el respecte dels drets. És un dia de reivindicació perquè cada dona i cada nena pugui triar les seves decisions, lliures de violència i discriminació. Però a més, és un dia que ens permet reflexionar sobre els avanços aconseguits en matèria d'igualtat i ser conscients de tot allò que falta per aconseguir, visibilitzar del paper i aportació de la dona en la nostra societat .

 

Sens dubte, han estat molt els avanços en matèria d'igualtat aconseguits, però persisteixen les desigualtats, la discriminació i la violència cap a les dones pel fet de ser-ho. La celebració d'aquest dia ens recorda a totes i tots la nostra responsabilitat d'esforçar-nos en pro d'un canvi durador dels valors i les actituds que afavoreixin fer efectiu el principi d'Igualtat de l'home i la dona en tots els àmbits de la vida política, econòmica, cultural, social i laboral. La igualtat de gènere no és una qüestió d'un dia, ni d'un mes, ni d'una actuació concreta, ni tan sols d'un Govern, és un compromís inexcusable i ineludible de tota la ciutadania, per això, tots i totes som part, formem part.

 

Des d'aquestes línies, convidem a tota la població a participar en totes i cadascuna de les activitats i actes programats.

Accions del document

Accions del document